Sverc migranata sa neresenim statusom iz Britanije u Spaniju i druge zemlje EU.
https://www.telegraph.co.uk/news/2026/0 ... portation/
Migrants smuggled back across the Channel to Spain
Traffickers cash in on Madrid’s asylum amnesty to sneak immigrants into Europe’s free-travel zone
Illegal migrants are being smuggled out of the UK across the Channel to cash in on Spain’s asylum amnesty, a Telegraph investigation has found.
People-smugglers are exploiting weaker border-exit controls to sneak the migrants out of Britain and into France by hiding them in lorries to be transported across the Channel by ferry or train.
The migrants – many of whom face deportation to their home countries from the UK for overstaying their visas or working illegally – are paying up to £1,000 for the journey, which opens up the chance of free movement across almost the entire continent.
Dešavanja u EU
- AleksoMKD
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1452 Re: Dešavanja u EU
Cuj ide an ruku desnici
Probljem s ljevicom je sto misli
Kao i te woke sekte da je maroko dobar
Zasto bi maroko bio dobar
On ima svoje interese kao i svi
Koristi tijela gradjana koje ima na izvoz za politicke ciljeve aizrael ih tapse
Problem je u europi
Probljem s ljevicom je sto misli
Kao i te woke sekte da je maroko dobar
Zasto bi maroko bio dobar
On ima svoje interese kao i svi
Koristi tijela gradjana koje ima na izvoz za politicke ciljeve aizrael ih tapse
Problem je u europi
-
Hendrix
#1453 Re: Dešavanja u EU
Evropa je sama sebe sjebala. Dozvolila je da je bilo ko moze ucjenjivati, samo nabavi par hiljada "imigranata" i posalji na granice EU.
Ovo je smijesno pravo. Ja mladost proveo nisam mogao na jebene koncerte ici jer mi je trebala viza za EU iz Bosne a danas tamo ide ko hoce.
Ovo je smijesno pravo. Ja mladost proveo nisam mogao na jebene koncerte ici jer mi je trebala viza za EU iz Bosne a danas tamo ide ko hoce.
-
Dugarry
#1454 Re: Dešavanja u EU
Metode koje Maroko koristi nisu fine, ali ljudi moji mislite da Evropa ne koristi slicne metode ili gore da bi dosla do svojih ciljeva. Mislim da korsite mnogo gore metode.
Razlika je sada da i drugi mogu koristiti razne metode pritiska na Evropu. Treba im dobar odnos sa Alzirom zbog gasa, i trsko je balansirati izmedju Maroka i Alzira. Samo jedan primjer.
Uglavnom ovo je bilo samo upozorenje Maroka i nece imati dugorocne posljedice.
Razlika je sada da i drugi mogu koristiti razne metode pritiska na Evropu. Treba im dobar odnos sa Alzirom zbog gasa, i trsko je balansirati izmedju Maroka i Alzira. Samo jedan primjer.
Uglavnom ovo je bilo samo upozorenje Maroka i nece imati dugorocne posljedice.