ultima_palabra wrote: ↑04/08/2026 04:01
F&N wrote: ↑03/08/2026 15:47
ultima_palabra wrote: ↑03/08/2026 15:15
Sto pitar moze namastati, ne moze kamion povuci...
Slazem se. Sve je ovo samo nasa mastarija, realnost vam je drugacija, ostanite u svojoj realnosti i sretno vam bilo
Sve sto si napisao jeste mastarija.
Pa druze evo mi ovdje na forumu govorimo vec x godina da idete u krivom smijeru, vi govorite da mastamo, sanjarimo i da ste vi nikad bolje uz mnostvo smajlija tipa

isl a evo dodje vrijeme kad se pokaze da je sve samo zapravo put u propast.
Ti meni objasni u trenutnoj situaciji kako cete namaknuti 3 do 5 miliona KM samo za tekuce obaveze iz sezone bez vracanja dugova koji vam dospijevaju?!
Vi samo idete iz duga u dug, jednim dugom zatvarate novi i mislite da je to OK. Super samo nastavite. Ali to se zove put u stecaj.
A kada u jednom momentu firma vise ne moze da izmiruje svoje obaveze ni prema uposlenim, ni prema povjeriocima onda se pokrene stecajni postupak, koji provodi stecajni upravnik kojeg odredi sud. On ima za cilj da odredi sta je to od imovine sta ima odredjeni subjekt, da se ista rasproda kako bi se izmirili povjerioci i to po prioritetima, prvo drzava a onda ostali po redu.
Ne tvrdim ja da ce ovo da se desi, ali trenutno idete u tom smijeru i to finom brzinom, a eto vi i dalje uvjeravajte sebe i druge da je sve OK.
Sto se tice Misimovica, imam dosta informacija i samo cu reci hvala Osimu i ekipi iz skupstine.
SImptomatican je taj vas narativ po kojem ni jedan od ljudi koji se pojavio ni Misimovic, ni Mirvic niko nije donosio svoje pare i svi su zatekli pare na racunu a ostavili minus. Samo mi nije jasno sto onda uopste traziste partnere kad su bile pare na racunu, ali hajde...