Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#34626 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Pitar sa Kariba »

GandalfSivi wrote: 01/08/2026 21:52
Mirvić se naslađuje porazom Željezničara: Ovo je nivo kantonalne lige
https://www.klix.ba/sport/nogomet/mirvi ... /260801103

Pa kaze, jedna iz privatne arhive :)

Image

:lol:
E čuj lajk'o!
Pa ovo je gore od trolanja mailom sa FKSINFA!?
mond

#34627 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by mond »

Ono je najveći troll u historiji interneta :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#34628 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote: 01/08/2026 21:46 Nas moze samo kakva pandemija izvuci...
Zar pandemija ne donosi titulu FK Sarajevu? :mrgreen:

Moram malo i s njima zakuhati, pozeljela sam PL :roll: :mrgreen:
last mohicans

#34629 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

Samo treba pitati taj za misljenje taj odbor, board, Ajfela-kojeg ne znam sto zovu tako, da objasne pučanstvu, kako su imali takvu viziju i doveli ovakog mega investitora. Sta su oni gledali, čitali-kazu Mirvica u Americi ganjanju za neke poreze i zavrzlame. Jedino rješenje, da oni koji su otjerali Misketa, da odu i sagnu mu se, daju čovjeku pomoćni, neka ih izvadi iz govana. A baš sinoć čujem da je nudio SPO na pomoćnom, da se renta dok ne povrati ulozeno, a da poslije prelazi u vlasnistvo kluba.
JohnnyS

#34630 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by JohnnyS »

Rob_Atl wrote: 01/08/2026 20:34 Jesmo li mi jedina drzava koja odgadja domace utakmice zbog ervopskih takmicenja?
Odgodili Dinamo Rijeka drugo kolo. U Francuskoj se odgađa zbog PSG-a
mond

#34631 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by mond »

last mohicans wrote: 02/08/2026 00:32 Samo treba pitati taj za misljenje taj odbor, board, Ajfela-kojeg ne znam sto zovu tako, da objasne pučanstvu, kako su imali takvu viziju i doveli ovakog mega investitora. Sta su oni gledali, čitali-kazu Mirvica u Americi ganjanju za neke poreze i zavrzlame. Jedino rješenje, da oni koji su otjerali Misketa, da odu i sagnu mu se, daju čovjeku pomoćni, neka ih izvadi iz govana. A baš sinoć čujem da je nudio SPO na pomoćnom, da se renta dok ne povrati ulozeno, a da poslije prelazi u vlasnistvo kluba.
Ma njima je bila najbolja opcija Diklizić al i njega prevariše
emigrazione

#34632 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by emigrazione »

Ozgleda ovaj kuršlus uopšte nije zajebancija, prije ste se vadili, ali ovaj put je gore nego svi ostali zajedno...
mond

#34633 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by mond »

Saopštenje politikanski, svašta nešto kazali a ništa konkretno osim da oni rade i da valjaju a onaj prošli samo krao i varao
Svališe sve na jednu osobu. Seoska posla.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#34634 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by F&N »

Komsijama hvala sto otjerase Misimovica!!!
To im nikad zaboraviti ne mozemo.
Nakon odlaska Misimovica sve ostalo je bilo nekad brzi, nekad sporiji, ali ipak put u provaliju.
Sve dok se pokusava napraviti model "privatizacije" sa "strateskim partnerom" tu nafake nema.
Jedina opcija je da budete ko Celik s tim da je Celik koliko sam upoznat sam izabrao rekonstrukciju i dobrovoljni odlazak u trecu ligu s ciljem totalnog remonta i evo ih nakon vise godina ponovo nazad.
Vama je izgledniji gori scenarij a to je stecaj, stim da tu ima jedan problem ako odete u stecaj onda ide prodaja imovine kako bi se izmirile obaveze prema povjeriocima, ali u tom slucaju sumnjam da bi kanton dopustio da im neko kupi nekretninu u koju su skrhali milione i da bi oni preuzeli stadion, ali u tom slucaju onda stadion bi bio gradski a ne njihov :).
ultima_palabra

#34635 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

Sto pitar moze namastati, ne moze kamion povuci...
F&N

#34636 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by F&N »

ultima_palabra wrote: 03/08/2026 15:15 Sto pitar moze namastati, ne moze kamion povuci...
Slazem se. Sve je ovo samo nasa mastarija, realnost vam je drugacija, ostanite u svojoj realnosti i sretno vam bilo :mrgreen:
nota1969

#34637 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by nota1969 »

Zijanili dimitrijevici pravo :lol:
GandalfSivi

#34638 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by GandalfSivi »

To je to, gasi kamere, motaj kablove 😎

Image
luckylaka

#34639 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by luckylaka »

Pitanje je samo hoce li biti 15 , 20 ili 30 bodova iza bovca
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#34640 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sime_cipol »

GandalfSivi wrote: 03/08/2026 17:44 To je to, gasi kamere, motaj kablove 😎

Image
Jel kompjuter uzeo u obzir sigurne bodove Borca :?
GandalfSivi

#34641 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by GandalfSivi »

sime_cipol wrote: 03/08/2026 19:27
GandalfSivi wrote: 03/08/2026 17:44 To je to, gasi kamere, motaj kablove 😎

Image
Jel kompjuter uzeo u obzir sigurne bodove Borca :?
Pa super je kompjuter, valjda jeste 😎
ultima_palabra

#34642 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

F&N wrote: 03/08/2026 15:47
ultima_palabra wrote: 03/08/2026 15:15 Sto pitar moze namastati, ne moze kamion povuci...
Slazem se. Sve je ovo samo nasa mastarija, realnost vam je drugacija, ostanite u svojoj realnosti i sretno vam bilo :mrgreen:
Sve sto si napisao jeste mastarija.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#34643 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Velkoski »

Bez jednog promila trolanja, s megamiksom je izgledalo k'o da bi mogli postati klub. Ovo izgledalo je bitan dio rečenice jer je realnost možda bila skroz drugačija, ko će znati?

S druge strane, vi ste najbolji primjer kako je 'IMT mentalitet' srozao državu (lako je povući paralele), mada nismo ni mi daleko od toga, samo je drugi case study, gdje IMT-ovci dobiju neku investiciju. :mrgreen:
ultima_palabra

#34644 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

Velkoski wrote: 04/08/2026 04:15 Bez jednog promila trolanja, s megamiksom je izgledalo k'o da bi mogli postati klub. Ovo izgledalo je bitan dio rečenice jer je realnost možda bila skroz drugačija, ko će znati?

S druge strane, vi ste najbolji primjer kako je 'IMT mentalitet' srozao državu (lako je povući paralele), mada nismo ni mi daleko od toga, samo je drugi case study, gdje IMT-ovci dobiju neku investiciju. :mrgreen:
Zasto? Zato sto je koristio fensi rijecnik i imao brigadu internet botova? Ta brigada je podijelila navijacku masu da se i dan danas ne mozemo sloziti oko osnovnih stvari, to je mozda i najgore sto je doticni uradio.

Kompleksnije je obrazlozenje od toga, ali u osnovi - gdje je puno baba, kilavo je dijete.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#34645 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Velkoski »

ultima_palabra wrote: 04/08/2026 04:41
Velkoski wrote: 04/08/2026 04:15 Bez jednog promila trolanja, s megamiksom je izgledalo k'o da bi mogli postati klub. Ovo izgledalo je bitan dio rečenice jer je realnost možda bila skroz drugačija, ko će znati?

Zasto? Zato sto je koristio fensi rijecnik i imao brigadu internet botova? Ta brigada je podijelila navijacku masu da se i dan danas ne mozemo sloziti oko osnovnih stvari, to je mozda i najgore sto je doticni uradio.

Kompleksnije je obrazlozenje od toga, ali u osnovi - gdje je puno baba, kilavo je dijete.
E pa sve je stvar percepcije. Meni je djelovalo k'o da je postavio temelje za stabilan klub i da je određena grupa poturala noge gdje god je mogla (ne mislim ovdje na AO). Zapravo ga je bitan trofej dijelio od toga da to možda i postane. Uglavnom, ako danas umrem živio sam u uvjerenju da ste u tom periodu bili ustrojeni i da bi nam mogli biti opasan rival.

Opet kažem, ko će znati šta se zapravo dešavalo, možda je i tvoja percepcija ispravnija.
ultima_palabra

#34646 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

Velkoski wrote: 04/08/2026 04:51

E pa sve je stvar percepcije. Meni je djelovalo k'o da je postavio temelje za stabilan klub i da je određena grupa poturala noge gdje god je mogla (ne mislim ovdje na AO). Zapravo ga je bitan trofej dijelio od toga da to možda i postane. Uglavnom, ako danas umrem živio sam u uvjerenju da ste u tom periodu bili ustrojeni i da bi nam mogli biti opasan rival.

Opet kažem, ko će znati šta se zapravo dešavalo, možda je i tvoja percepcija ispravnija.
Meni je djelovalo da je prethodna garnitura istrpila i prodala jednu generaciju mladih igraca za fin profit i da je onda on tu uletio i sastavio dobro placenu i solidnu ekipu koju je dao losim trenerima da je vode. Treba uzeti u obzir i da ste vi tih godina bili losi, Borac bio u drugoj ligi i jedina konkurencija je bio Zrinjski koji nas je nadmudrio za dvije titule. Tu se onda pogubila i koncepcija, igracki kadar sve losiji, izgubio se uticaj u savezu i logican je bio razlaz.

Generalno, u tih pet godina od 2016-21 je stalo toliko baksuzluka da je to nepojmljivo, a repovi toga se protezu i do danas.
F&N

#34647 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by F&N »

ultima_palabra wrote: 04/08/2026 04:01
Pa druze evo mi ovdje na forumu govorimo vec x godina da idete u krivom smijeru, vi govorite da mastamo, sanjarimo i da ste vi nikad bolje uz mnostvo smajlija tipa :bih: :thumbup: ;) isl a evo dodje vrijeme kad se pokaze da je sve samo zapravo put u propast.

Ti meni objasni u trenutnoj situaciji kako cete namaknuti 3 do 5 miliona KM samo za tekuce obaveze iz sezone bez vracanja dugova koji vam dospijevaju?!

Vi samo idete iz duga u dug, jednim dugom zatvarate novi i mislite da je to OK. Super samo nastavite. Ali to se zove put u stecaj.
A kada u jednom momentu firma vise ne moze da izmiruje svoje obaveze ni prema uposlenim, ni prema povjeriocima onda se pokrene stecajni postupak, koji provodi stecajni upravnik kojeg odredi sud. On ima za cilj da odredi sta je to od imovine sta ima odredjeni subjekt, da se ista rasproda kako bi se izmirili povjerioci i to po prioritetima, prvo drzava a onda ostali po redu.

Ne tvrdim ja da ce ovo da se desi, ali trenutno idete u tom smijeru i to finom brzinom, a eto vi i dalje uvjeravajte sebe i druge da je sve OK.

Sto se tice Misimovica, imam dosta informacija i samo cu reci hvala Osimu i ekipi iz skupstine.
SImptomatican je taj vas narativ po kojem ni jedan od ljudi koji se pojavio ni Misimovic, ni Mirvic niko nije donosio svoje pare i svi su zatekli pare na racunu a ostavili minus. Samo mi nije jasno sto onda uopste traziste partnere kad su bile pare na racunu, ali hajde...
last mohicans

#34648 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

Kakve veze ima rječnik, Boga ti? Eto Amarovci nisu bili botovi, pa imao si ih u skupstini, na portalima, pa ss.ba je slavio dolazak Amara a tjeranje onog sto nije f0tb0l. Hoćeš da vadimo članke.. Imas ih i sad na vasoj temi. Ne znam kako ti mozes imati više informacija koji nisi u zemlji od ljudi koji su ovdje i svjedoče svim zbivanjima. Tad ste bili najstabilniji, i sto kaze velkoski ličili na klub, otada devastiranje sve vece i vece i da nije ciganisanja, kumljenja i plakanja na sve strane, vec bi bili u stečaju. Dobro ti FN reče, uvijek neki drugi potrosili pare onih prethodnih. Problem s vama, pa bih i tebe svrstao među tu skupstinu, sto uzimate strane, prema simpatijama, a ne gledate stvari trezveno i objektivnije.
luckylaka

#34649 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by luckylaka »

Ne vjerujem Ljajicu,tamo ruze cvjetaju

Ne mogu da se dogovore. Duguju mu četiri plaće od prošle sezone, a nisu plaćali ni kiriju za njegovu kuću. Sada se cjenkaju. Sve to što pričaju da imaju novca je vještački. Sve se zadužuju - rekao je za Tri K izvor iz Sarajeva
ultima_palabra

#34650 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

F&N wrote: 04/08/2026 08:43
ultima_palabra wrote: 04/08/2026 04:01

Pa druze evo mi ovdje na forumu govorimo vec x godina da idete u krivom smijeru, vi govorite da mastamo, sanjarimo i da ste vi nikad bolje uz mnostvo smajlija tipa :bih: :thumbup: ;) isl a evo dodje vrijeme kad se pokaze da je sve samo zapravo put u propast.

Ti meni objasni u trenutnoj situaciji kako cete namaknuti 3 do 5 miliona KM samo za tekuce obaveze iz sezone bez vracanja dugova koji vam dospijevaju?!

Vi samo idete iz duga u dug, jednim dugom zatvarate novi i mislite da je to OK. Super samo nastavite. Ali to se zove put u stecaj.
A kada u jednom momentu firma vise ne moze da izmiruje svoje obaveze ni prema uposlenim, ni prema povjeriocima onda se pokrene stecajni postupak, koji provodi stecajni upravnik kojeg odredi sud. On ima za cilj da odredi sta je to od imovine sta ima odredjeni subjekt, da se ista rasproda kako bi se izmirili povjerioci i to po prioritetima, prvo drzava a onda ostali po redu.

Ne tvrdim ja da ce ovo da se desi, ali trenutno idete u tom smijeru i to finom brzinom, a eto vi i dalje uvjeravajte sebe i druge da je sve OK.

Sto se tice Misimovica, imam dosta informacija i samo cu reci hvala Osimu i ekipi iz skupstine.
SImptomatican je taj vas narativ po kojem ni jedan od ljudi koji se pojavio ni Misimovic, ni Mirvic niko nije donosio svoje pare i svi su zatekli pare na racunu a ostavili minus. Samo mi nije jasno sto onda uopste traziste partnere kad su bile pare na racunu, ali hajde...
Ne moras mi objasnjavati sta je uloga stecajnog upravnika. U zadnjih 5 godina uopste nije nabijen neki dug, sada do dolaska Mirvica, dobar dio je bio i vracen, poslovalo se manje-vise domacinski za vrijeme Kovacevica pa i Tunovica vecim dijelom.

A jel to Misimovic ulagao svoje pare? Onog trenutka kad znao da ce izaci, povukao je sve pozajmice koje je dao. Mirvic je naumio da se igra menadzera, a klub da mu vraca ono je sto je ulozio sa kamatom.

Dobro, ako imas informacije reci mi ko je potpisao ugovor sa Albom i pod kakvim uslovima? Zasto Slavko Petrovic preko dvije godine nije bio isplacen, ako je sve pod konac bilo? A bilo je jos takvih.
Post Reply