Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
emigrazione

#3101 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by emigrazione »

Fascinantno je koliko je pokrao pjesama, zapravo ne vjerujem da ima 10 koje su njegove 100%...jebote frajer kompletan album napravio od pohapanih pjesama :lol:
drag_gost

#3102 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by drag_gost »

moimoi wrote: 01/08/2026 17:37
drag_gost wrote: 01/08/2026 16:28
moimoi wrote: 01/08/2026 14:56
On ima iza sebe citavu masineriju ljudi sa kojima godinama radi.
Vrlo dobro se zna sta i kako. Nije nikog jucer zaposlio sigurno.
Niti je prvi koncert koji se odrzao. Dakle, takvi propusti, kod nazovi “profesionalca” realno nisu moguci.
Propusti, cak i oni dosta banalniji se desavaju u mnogo, mnogo profesionalnijim okruzenjima. Uostalom, on je zaposlio ljude koji su odgovorni za druge ljude. Ne moze Dino odgovarati za citav lanac zaposljenja, vec ima direktno podredjene u toj hijerarhiji. Uostalom, on je svoj posao odradio, a ko nije - taj treba da odgovara. Logika da direktor odgovara jer radnik nije uradio posao ne stoji.
Kada se desi nesto slicno kao npr da se pomjeri datum koncerta, imas uvijek opciju da vratis kartu te de ti se novac refundira. A ne.. dodji drugi dan.
Naravno i treba tu opciju imati, to ne sporim uopste, medjutim to je do organizatora, odnosno ko je vec tu odgovoran u hijerarhiji same kompanije koja je organizator koncerta.
JohnnyS

#3103 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by JohnnyS »

LSD wrote: 01/08/2026 17:33
JohnnyS wrote: 01/08/2026 17:30
Druže, ja rekao višestruko, ti išao na chatgpt da vidiš budžete i onda brzopleto nalijepio iznos KS u markama i ZG u eurima. Ništa strašno, događa se svakome. Ali nema onda potrebe da mi stavljaš riječi u tastaturu, ja sam rekao da je zagrebački budžet višestruko veći od KS i brojke to potvrđuju. Ta priča o Afganistanu i čemu sve ne je bezvezna i ja nisam to spominjao. Priznaj da si poletio i preletio ne sramoti se više ;)
Ne znam zasto imas bolesnu potrebu uvjek isticati pisani Zagreb i koliko imaju para, cak i kada se prica o koncertu Dine Merlina koji se odrzao u drugoj drzavi :lol:
Nenormalne tu ti usporedbe, o tom je rijec drug.

I sto ne naprave kakav stadion umjesto one ruine od Maksimira, ako imaju toliko para.

Zato što imaju više para, a tek sad kao prave stadion. To je bit, nije lako napraviti stadion, ne padaju stadioni s neba. Nema smisla uzeti siromašniju sredinu kao primjer za to.

Oprosti što sam povrijedio tvoju sarajevocentričnu taštinu, bit ću pažljiviji drugi put :maca:
muha_sa

#3104 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by muha_sa »

moimoi wrote: 01/08/2026 17:39
muha_sa wrote: 01/08/2026 17:29
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 01/08/2026 17:23 Volio bih da shvatim zasto ljudi toliko hejtaju Merlina kao licnost, i sto se jedva ceka da se nadje neka mana? To je bas primjetno.

Ne pricam o muzici uopce, svi imaju svoj ukus, nekome on pase nekome ne. To je druga tema. Pricam bas o ovim opaskama da je skrtac, dinar efendija, iskalkulisan, sve kroz marketing gleda? Zasto ikoga briga za to, ako nisi u situaciji da radis ili boravis negdje s covjekom.

Po meni on radi tacno ono sta treba da radi za svoj brend, svoj produkt i na kraju krajeva biznis - prati isto sto rade zapadni izvodjaci, 1/1. Njemu je ovo posao i izvlaci maksimum iz tog.

Pa zasto po njemu pljuju jer je voda 5 KM a ne pljuju po Coli? Zasto g pljuju za BG koncerte a ne po coli koji tamo zivi, dzinovicu ili hanki?
TaKi smo mi--sve cemo oprostit osim uspjeha :-)
Dinar efendija :? šta bi trebo da ga se tako ne naziva--da hoda ulicom i djeli svakom prolazniku po stoju il pred "Magazom" stoji pa ko god naleti evo joja :D
Uz duzno postovanie komsija, ko je imao posla s njim zna zasto ga tako zovu :D
Poštujem :D vjerovatno su i ova raja sa foruma imali nekog posla sa njim pa ga tako nazivaju.

Ja nisam nit me briga šta neko radi sa svojom lovom :-) znam da sam se kokuz rodio kokuz cu i umrijet :( :lol:
LSD

#3105 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by LSD »

emigrazione wrote: 01/08/2026 17:41 Fascinantno je koliko je pokrao pjesama, zapravo ne vjerujem da ima 10 koje su njegove 100%...jebote frajer kompletan album napravio od pohapanih pjesama :lol:
Fura se na Bregovica, koji je najveci hapac svih vremena :mrgreen: a najveca zvijezda :lol:
moimoi

#3106 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by moimoi »

drag_gost wrote: 01/08/2026 17:43
drag_gost wrote: 01/08/2026 16:28
Propusti, cak i oni dosta banalniji se desavaju u mnogo, mnogo profesionalnijim okruzenjima. Uostalom, on je zaposlio ljude koji su odgovorni za druge ljude. Ne moze Dino odgovarati za citav lanac zaposljenja, vec ima direktno podredjene u toj hijerarhiji. Uostalom, on je svoj posao odradio, a ko nije - taj treba da odgovara. Logika da direktor odgovara jer radnik nije uradio posao ne stoji.
Kada se desi nesto slicno kao npr da se pomjeri datum koncerta, imas uvijek opciju da vratis kartu te de ti se novac refundira. A ne.. dodji drugi dan.
Naravno i treba tu opciju imati, to ne sporim uopste, medjutim to je do organizatora, odnosno ko je vec tu odgovoran u hijerarhiji same kompanije koja je organizator koncerta.
Ne, do njega je da kaze “vratite ljudima novac” ..Njemu je u interesu.
dječak sa šibicama

#3107 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dječak sa šibicama »

Dino je hapao melodije mudro, uglavnom se referise na tonove subsaharske afrike odnosno ovog sjevernog dijela, zato su mu sve pjesme u tom tonusu ko da slusas marokance ili alzirce.

Sta ga briga, prodao neukom narodu hapnuto, ubaci rijeci malo doradi muziku i eto je pjesma.

Treba i to znati.

Kazu da se moze sutra uci sa sinocnjim kartama a ne skeniranim, vec vidim tapkarose stampaju nove stare :lol:
LSD

#3108 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by LSD »

JohnnyS wrote: 01/08/2026 17:44
JohnnyS wrote: 01/08/2026 17:30
Druže, ja rekao višestruko, ti išao na chatgpt da vidiš budžete i onda brzopleto nalijepio iznos KS u markama i ZG u eurima. Ništa strašno, događa se svakome. Ali nema onda potrebe da mi stavljaš riječi u tastaturu, ja sam rekao da je zagrebački budžet višestruko veći od KS i brojke to potvrđuju. Ta priča o Afganistanu i čemu sve ne je bezvezna i ja nisam to spominjao. Priznaj da si poletio i preletio ne sramoti se više ;)
Ne znam zasto imas bolesnu potrebu uvjek isticati pisani Zagreb i koliko imaju para, cak i kada se prica o koncertu Dine Merlina koji se odrzao u drugoj drzavi :lol:

I sto ne naprave kakav stadion umjesto one ruine od Maksimira, ako imaju toliko para.

Zato što imaju više para, a tek sad kao prave stadion. To je bit, nije lako napraviti stadion, ne padaju stadioni s neba. Nema smisla uzeti siromašniju sredinu kao primjer za to.

Oprosti što sam povrijedio tvoju sarajevocentričnu taštinu, bit ću pažljiviji drugi put :maca:
Znaci klosari bez kinte kojima decenijama pred ocima stoji ona ruina zvana Maksimir, pa tako reci ;-)

Sarajevocentricna :lol: jos samo fali da pomenes politicko sarajevo :lol: nisam znao da se furas na Zeljanu Zovku i slicne spodobe...minus ti je ko kuca.
Last edited by LSD on 01/08/2026 17:48, edited 1 time in total.
muha_sa

#3109 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by muha_sa »

LSD wrote: 01/08/2026 17:45
emigrazione wrote: 01/08/2026 17:41 Fascinantno je koliko je pokrao pjesama, zapravo ne vjerujem da ima 10 koje su njegove 100%...jebote frajer kompletan album napravio od pohapanih pjesama :lol:
Fura se na Bregovica, koji je najveci hapac svih vremena :mrgreen: a najveca zvijezda :lol:
Svi iz moje bliže okoline a ja kokuz, nit znam svirat nit pjevat :( jedino sam znao ukrast koju krušku sa pijace kad je bila kod Kolobare i lubenicu kad se prodavala na sadašnjem čaršijskom taksi štandu :lol:
izbjeglica_iz_besmisla

#3110 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

moimoi wrote: 01/08/2026 17:39 Uz duzno postovanie komsija, ko je imao posla s njim zna zasto ga tako zovu :D
Ima li nekih primjera za to?

Ja bih ocekivao da je tezak u poslu, siguran sam zapravo, al nema sad pola grada biznis odnose s njim pa da ga zbog tog toliki hejtaju.

PS ovo za plagijarenje mi nije relevantan faktor, nek se Merlin pravda onome od koga je sta uzeo. I nek mu naplate svaku marku za to - kako on zivi zaradjuje od svog posla, tako bogami trebaju i drugi. Al ni to ne dotice obicnog covjeka.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3111 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: 01/08/2026 17:28
_BataZiv_0809 wrote: 01/08/2026 17:24 Grada ili Zupanije?
Grad, Zagreb ne ulazi u zupaniju Zagrebacku, to je poseban krug oko grada sa okolnim gradovima Samobor Nova Gorica Zapresic itd.
Hehe znas znanje
dječak sa šibicama

#3112 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Licno sam sjedio u predstavnistvu jedne HR kompanije ima par godina, i Dino za susjednim stolom razgovara na telefon sa nekim u Zagrebu, bolje spreha hrvatski nego doktor Klaic :lol:

Kameleon, ali vecinom su svi takvi muzicari. Ulizuj se svima, kad kazu "vi ste najbolja publika na svijetu" i tako u svakom novom gradu :D
izbjeglica_iz_besmisla

#3113 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

A da pojasnim svoje pitanje malo bolje.

Bas ovdje na forumu je neko poodavno napisao kako je vidio merlina u nekoj pizzeriji, da li to bi Piccolo Mondo, da sjedi za stolom i jede pola pizze.

I to je krunski dokaz kakva je stipsa, kako je dinar efendija i to. Bruka uglavnom.

I bas tad sam se prvi put pitao kako dodjes do toga da ti u ovom gradu ljudi gledaju u tanjir i poslije nosaju po ustima na osnovu sadrzaja istog. Pritom cak ti ljudi i ne mogu znati jel Merlin mozda i platio cijelu pizzu, al zna da ce samo pojesti pola jer stajaznam pazi na ishranu pa trazio pola.

PS nisam rodjen u Sarajevu, al tu sam evo 25 godina pa jos ne znam je li krsi neki nepisani kodeks da treba biti siroke ruke il sta, zato jer ima para, pa to stipsarenje svima bode oci.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 01/08/2026 17:58, edited 1 time in total.
JohnnyS

#3114 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by JohnnyS »

LSD wrote: 01/08/2026 17:47
JohnnyS wrote: 01/08/2026 17:44

Znaci klosari bez kinte kojima decenijama pred ocima stoji ona ruina zvana Maksimir, pa tako reci ;-)

Sarajevocentricna :lol: jos samo fali da pomenes politicko sarajevo :lol: nisam znao da se furas na Zeljanu Zovku i slicne spodobe...minus ti je ko kuca.
Ne uspoređuj me s njom molim te, ona kad to kaže misli u kontekstu hejta prema Bošnjacima dok ja nerealno visoko mišljenje o Sarajevu pripisujem svim našim narodima i narodnostima koji su se tamo rodili i odrasli.
emigrazione

#3115 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by emigrazione »

Ovaj je jači, zapravo ofiran do qurca...Bregović je narodnu žalopoljku umotao u rock tako da to često prolazilo neprimjetno, ali ovaj je ono dibidus...otkrit ću ti tajnu i If You Could Only See, ovo nije inspiracija ovo je pljačka i to onaj hajdučki sistem sve i odmah...
drag_gost

#3116 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by drag_gost »

moimoi wrote: 01/08/2026 17:46

Moguce, medjutim njegovo nije da se brine o tome da li ce ljudi moci uci, to je do organizatora.
mali_balon

#3117 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by mali_balon »

Do koje ure bude taj koncert tj da ne prolazim ulicama oko koseva da ne upadnem u guzvu
moimoi

#3118 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by moimoi »

drag_gost wrote: 01/08/2026 17:54
Moguce, medjutim njegovo nije da se brine o tome da li ce ljudi moci uci, to je do organizatora.
Njegovi menadzeri trebaju dati saopstenje da ce se ljudima vratiti novac. A ako je do organizatora.. onda se on dalje sudski ganja s njima. Jednostavno.
LSD

#3119 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by LSD »

emigrazione wrote: 01/08/2026 17:54
Ovaj je jači, zapravo ofiran do qurca...Bregović je narodnu žalopoljku umotao u rock tako da to često prolazilo neprimjetno, ali ovaj je ono dibidus...otkrit ću ti tajnu i If You Could Only See, ovo nije inspiracija ovo je pljačka i to onaj hajdučki sistem sve i odmah...
Ma ista je to banda plagijatorska, samo sto je Bregovic pionir u tome - znas to vrlo dobro :wink:

Sarajevo je iznjedrilo mnoge velikane u svim sferema, ali i mnoge prevarante nazalost....ova dvojica pomenutih su ova druga kategorija, zajedno sa cuvenim sibicarima sa ciglana, carsijskih prevarantima koji su raji prodavali jeftine farmerke, sanerima koji su obijali zlatare po italiji i slicno....to je to sorta.

Sad ce nas napasti Merlinovi sektaši :per:
dječak sa šibicama

#3120 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Pa poznat je po skrtosti i ljubavi prema parama, i nije neki karakter.

Manje je poznato van sarajeva da je Dino bio mujezin kao mladic, na memli strani, obilazio je dzamije na toj strani SG i okuisao. Znam za dzamiju kod Numana Turkovica kuce, Ziketovog babe, tu je dosta cesto "pjevao" ali tad je bio nepoznat mladic pa ja se licno ne sjecam jer sam bio klinac tj sjecam se lika onako mrsav mali sav sprcen :D ali meni bio nepoznat, stariji znaju da je to bio Dino. I sve bi to bilo ok, da on tih godina nije uzivao u alkoholu i navodno opojnim sredstvima :D
drag_gost

#3121 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by drag_gost »

moimoi wrote: 01/08/2026 18:02
Njegovi menadzeri trebaju dati saopstenje da ce se ljudima vratiti novac. A ako je do organizatora.. onda se on dalje sudski ganja s njima. Jednostavno.
To je dobra volja i u to ne ulazim, a njegovi menadzeri nisu organizovali koncert. Da bi bilo lijepo - bilo bi, medjutim ljudi nisu evidentno usli zbog propusta organizatora. Zato uzvici "Dino lopove" nemaju smisla.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#3122 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by sime_cipol »

Mogao se napraviti svjetski stadion u jednom mandatu bilo koje vlasti.
Budzet 2 milijarde. U jednom mandatu Grad i Kanton raspolažu sa 10 milijardi KM

1% je 100mil. Da naprave stadion od 30k gledalaca, da budemo ponosni.

P.S. sifra : ima para kada se ne krade.
moimoi

#3123 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by moimoi »

drag_gost wrote: 01/08/2026 18:05
To je dobra volja i u to ne ulazim, a njegovi menadzeri nisu organizovali koncert. Da bi bilo lijepo - bilo bi, medjutim ljudi nisu evidentno usli zbog propusta organizatora. Zato uzvici "Dino lopove" nemaju smisla.
I dalje ne kontas. On je The Boss. Kakva dobra volja? Ljudi su pokradeni.
Naslovnica

#3124 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Naslovnica »

sime_cipol wrote: 01/08/2026 18:06 Mogao se napraviti svjetski stadion u jednom mandatu bilo koje vlasti.
Budzet 2 milijarde. U jednom mandatu Grad i Kanton raspolažu sa 10 milijardi KM

1% je 100mil. Da naprave stadion od 30k gledalaca, da budemo ponosni.

P.S. sifra : ima para kada se ne krade.
Koji će nam qratz nekakav novi stadion
Treba uraditi Koševo kako dolikuje i tjt
drag_gost

#3125 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by drag_gost »

moimoi wrote: 01/08/2026 18:08
drag_gost wrote: 01/08/2026 18:05
I dalje ne kontas. On je The Boss. Kakva dobra volja? Ljudi su pokradeni.
Ne kontas ti nikako, on je pjevac i on nije zaduzen za organizaciju koncerta. Ljudi su pokradeni i organizator treba odgovarati, a ne zabavljac/pjevac.
Locked