Kakav stadion, Grad Zagreb koji je višestruko bogatiji od KS tek sad planira rušenje Maksimira koji je domaći stadion reprezentacije koja je u zadnjih 30 godina došla 3 puta do polufinala SP i nogometnog kluba koji svako malo uđe u LP? Znate li vi koliko košta stadion, nije to baš nešto da se može za deset godina izgraditi, pogotovo gdje nije visoko na listi prioritetaSmokingMan wrote: ↑01/08/2026 16:54 Za 10 proteklih godina Kanton je mogao uložiti novac u novi stadion i do sada bi vjerovatno bio izgrađen, etapa po etapa, ne mora sve odmah ili za 3-4 godine Sarajevo je moglo u međuvrenu igrati na Otoci utakmice prvenstva, u Zenici domaće kada su kval. za neko od evropskih rakmičenja.
Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Moderator: _BataZiv_0809
- JohnnyS
#3076 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
- dječak sa šibicama
#3077 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Dobro neko napisa, narod kojem je teferic i korida mjera dogadjanja, ne moze bolje. Mislim na neke posjetioce jasno, nisu svi cobani. Ovi sto bacaju flase usput i smece po travi dole, sinoc gledam prolaze pjehe za Velesice nedaleko zgrade, cijele porodice, kontejner im je na 5 metara ali djeca frljacaju amlbalazu po cesti roditelji ni habera.
Ko ti sto koze komen po uglovo
-
LSD
#3078 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Al visestrukoJohnnyS wrote: ↑01/08/2026 16:58Kakav stadion, Grad Zagreb koji je višestruko bogatiji od KS tek sad planira rušenje Maksimira koji je domaći stadion reprezentacije koja je u zadnjih 30 godina došla 3 puta do polufinala SP i nogometnog kluba koji svako malo uđe u LP? Znate li vi koliko košta stadion, nije to baš nešto da se može za deset godina izgraditi, pogotovo gdje nije visoko na listi prioritetaSmokingMan wrote: ↑01/08/2026 16:54 Za 10 proteklih godina Kanton je mogao uložiti novac u novi stadion i do sada bi vjerovatno bio izgrađen, etapa po etapa, ne mora sve odmah ili za 3-4 godine Sarajevo je moglo u međuvrenu igrati na Otoci utakmice prvenstva, u Zenici domaće kada su kval. za neko od evropskih rakmičenja.
I sta covjek da kaze za ovakve mitomanije
- JohnnyS
#3079 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Budžet Grada Zagreba lani bio 3 puta veći od KS, 3x više se uklapa u definiciju višekratnog.LSD wrote: ↑01/08/2026 17:02Al visestrukoJohnnyS wrote: ↑01/08/2026 16:58Kakav stadion, Grad Zagreb koji je višestruko bogatiji od KS tek sad planira rušenje Maksimira koji je domaći stadion reprezentacije koja je u zadnjih 30 godina došla 3 puta do polufinala SP i nogometnog kluba koji svako malo uđe u LP? Znate li vi koliko košta stadion, nije to baš nešto da se može za deset godina izgraditi, pogotovo gdje nije visoko na listi prioritetaSmokingMan wrote: ↑01/08/2026 16:54 Za 10 proteklih godina Kanton je mogao uložiti novac u novi stadion i do sada bi vjerovatno bio izgrađen, etapa po etapa, ne mora sve odmah ili za 3-4 godine Sarajevo je moglo u međuvrenu igrati na Otoci utakmice prvenstva, u Zenici domaće kada su kval. za neko od evropskih rakmičenja.![]()
![]()
I sta covjek da kaze za ovakve mitomanije![]()
Ovu lekciju iz matematike i jezikoslovlja ti neću naplatiti jer si dobar čovjek i borac s teme o La Ligi
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#3080 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Dotjera se to u suru kad bi se htjelodječak sa šibicama wrote: ↑01/08/2026 17:00 Dobro neko napisa, narod kojem je teferic i korida mjera dogadjanja, ne moze bolje. Mislim na neke posjetioce jasno, nisu svi cobani. Ovi sto bacaju flase usput i smece po travi dole, sinoc gledam prolaze pjehe za Velesice nedaleko zgrade, cijele porodice, kontejner im je na 5 metara ali djeca frljacaju amlbalazu po cesti roditelji ni habera.
-
LSD
#3081 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Budzet KS 2,2 milijarde, budzet Zagreba 3,1 milijarde....zakljucak strucnjaka - 3X viseJohnnyS wrote: ↑01/08/2026 17:06Budžet Grada Zagreba lani bio 3 puta veći od KS, 3x više se uklapa u definiciju višekratnog.LSD wrote: ↑01/08/2026 17:02Al visestrukoJohnnyS wrote: ↑01/08/2026 16:58
Kakav stadion, Grad Zagreb koji je višestruko bogatiji od KS tek sad planira rušenje Maksimira koji je domaći stadion reprezentacije koja je u zadnjih 30 godina došla 3 puta do polufinala SP i nogometnog kluba koji svako malo uđe u LP? Znate li vi koliko košta stadion, nije to baš nešto da se može za deset godina izgraditi, pogotovo gdje nije visoko na listi prioriteta![]()
![]()
I sta covjek da kaze za ovakve mitomanije![]()
Ovu lekciju iz matematike i jezikoslovlja ti neću naplatiti jer si dobar čovjek i borac s teme o La Ligi
Posto si solidan forumas, ostavicu te da se sam sramotis dalje...necu te vise ponizavati
- JohnnyS
#3082 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
LSD wrote: ↑01/08/2026 17:17Budzet KS 2,2 milijarde, budzet Zagreba 3,1 milijarde....zakljucak strucnjaka - 3X vise![]()
![]()
Posto si solidan forumas, ostavicu te da se sam sramotis dalje...necu te vise ponizavati![]()
Prebaci te sarajevske milijarde iz maraka u eure
-
izbjeglica_iz_besmisla
#3083 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Volio bih da shvatim zasto ljudi toliko hejtaju Merlina kao licnost, i sto se jedva ceka da se nadje neka mana? To je bas primjetno.
Ne pricam o muzici uopce, svi imaju svoj ukus, nekome on pase nekome ne. To je druga tema. Pricam bas o ovim opaskama da je skrtac, dinar efendija, iskalkulisan, sve kroz marketing gleda? Zasto ikoga briga za to, ako nisi u situaciji da radis ili boravis negdje s covjekom.
Po meni on radi tacno ono sta treba da radi za svoj brend, svoj produkt i na kraju krajeva biznis - prati isto sto rade zapadni izvodjaci, 1/1. Njemu je ovo posao i izvlaci maksimum iz tog.
Pa zasto po njemu pljuju jer je voda 5 KM a ne pljuju po Coli? Zasto g pljuju za BG koncerte a ne po coli koji tamo zivi, dzinovicu ili hanki?
Ne pricam o muzici uopce, svi imaju svoj ukus, nekome on pase nekome ne. To je druga tema. Pricam bas o ovim opaskama da je skrtac, dinar efendija, iskalkulisan, sve kroz marketing gleda? Zasto ikoga briga za to, ako nisi u situaciji da radis ili boravis negdje s covjekom.
Po meni on radi tacno ono sta treba da radi za svoj brend, svoj produkt i na kraju krajeva biznis - prati isto sto rade zapadni izvodjaci, 1/1. Njemu je ovo posao i izvlaci maksimum iz tog.
Pa zasto po njemu pljuju jer je voda 5 KM a ne pljuju po Coli? Zasto g pljuju za BG koncerte a ne po coli koji tamo zivi, dzinovicu ili hanki?
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 01/08/2026 17:24, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#3084 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Budzet KS je 1,98 milijardi ali maraka. Kad pretvoris u eure, dobijes ravno 3 puta manje od ZG proracuna.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3085 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Grada ili Zupanije?
-
LSD
#3086 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ti i dalje trazis cipelarenje
Pisao si visetruko i u zadnjih 30 godina
Tako ti to nenormalno prezentujes.
- dječak sa šibicama
#3087 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
U ratu prodao pjesmu supruzi ratnog zlocinca, malo li je. Kasnije se vadio kako nije. Dakle duplo golo.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑01/08/2026 17:23 Volio bih da shvatim zasto ljudi toliko hejtaju Merlina kao licnost, i sto se jedva ceka da se nadje neka mana? To je bas primjetno.
Reklamiranje Coca Cole, meni licno ne smeta ali mnogima smeta.
Jednostavno odbojan lik, bar se u Sarajevu sve zna a o njemu jos nisam cuo lijepu anegdotu. Sve se vrti oko nekih para i skrtosti. Ne moze biti da svi izmisljaju.
Kao muzicar, moze proci, iako krade 90% ili i vise melodija. Plagijator ko Bregovic. Recimo da su obojica vrlo dobri aranzeri i tekstopisci. Nije moj fah muzike, klinke se loze posebno. Cola ili Merlin, meni to isto, hop cup poskocicu.
- dječak sa šibicama
#3088 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Grad, Zagreb ne ulazi u zupaniju Zagrebacku, to je poseban krug oko grada sa okolnim gradovima Samobor Nova Gorica Zapresic itd.
- muha_sa
#3089 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
TaKi smo mi--sve cemo oprostit osim uspjehaizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑01/08/2026 17:23 Volio bih da shvatim zasto ljudi toliko hejtaju Merlina kao licnost, i sto se jedva ceka da se nadje neka mana? To je bas primjetno.
Dinar efendija
- JohnnyS
#3090 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Druže, ja rekao višestruko, ti išao na chatgpt da vidiš budžete i onda brzopleto nalijepio iznos KS u markama i ZG u eurima. Ništa strašno, događa se svakome. Ali nema onda potrebe da mi stavljaš riječi u tastaturu, ja sam rekao da je zagrebački budžet višestruko veći od KS i brojke to potvrđuju. Ta priča o Afganistanu i čemu sve ne je bezvezna i ja nisam to spominjao. Priznaj da si poletio i preletio ne sramoti se više
-
LSD
#3091 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ne znam zasto imas bolesnu potrebu uvjek isticati pisani Zagreb i koliko imaju para, cak i kada se prica o koncertu Dine Merlina koji se odrzao u drugoj drzaviJohnnyS wrote: ↑01/08/2026 17:30
Druže, ja rekao višestruko, ti išao na chatgpt da vidiš budžete i onda brzopleto nalijepio iznos KS u markama i ZG u eurima. Ništa strašno, događa se svakome. Ali nema onda potrebe da mi stavljaš riječi u tastaturu, ja sam rekao da je zagrebački budžet višestruko veći od KS i brojke to potvrđuju. Ta priča o Afganistanu i čemu sve ne je bezvezna i ja nisam to spominjao. Priznaj da si poletio i preletio ne sramoti se više![]()
Nenormalne tu ti usporedbe, o tom je rijec drug.
I sto ne naprave kakav stadion umjesto one ruine od Maksimira, ako imaju toliko para.
-
TouchMyTip
#3092 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ovo vam je slika i prilika našeg naroda, većina nikad nije ni bila na koncertu, mjera im Galaxis i slične keljane. Ne znaju ni ući ni ponašati se, jebiga nisu ni bili na ovakvim događajima ali to je organizator treba predvidjeti jer znaju s kim imaju posla.
A narod boli kurac da čita i da dođe na vrijeme.
A narod boli kurac da čita i da dođe na vrijeme.
- Better Man
#3093 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Prije koju godinu sam od prijatelja čuo da glavni razlog što Dino na organizuje koncert u Sarajevu na Koševu je Šmrk. Kao ako on nije uključen u to nema koncerta. Za ove Čoline koncerte se pričalo da je Šmrk bio jedan od glavnih u organizaciji za piće i vip stolove. Kakav je to grad i država, kad ne mogu jednog kriminalca zatvoriti trajno iza brave i kad mu se dopušta da teroriše grad i građane.
-
al-em
#3094 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Zato sto je taj kriminalac u talu sa vlastima.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#3095 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Al upravo to, zasto se sve vrti oko para i skrtosti? Sto ikog boli briga kako on (ne) trosi svoje pare?dječak sa šibicama wrote: ↑01/08/2026 17:26 Jednostavno odbojan lik, bar se u Sarajevu sve zna a o njemu jos nisam cuo lijepu anegdotu. Sve se vrti oko nekih para i skrtosti. Ne moze biti da svi izmisljaju.
Haj da to kaze neko ko je u biznisu s njim pa ovaj sitnicario ciganio, al zasto to obicnom narodu toliko smeta? Tipa, konobar si, znas da merlin ima milione pa ti smeta ako je racun 14 KM i on dao 15 KM, a nije bacio petobanku? I onda ides okolo i pricas da je stipsa.
Nikako to da sebi rastabirim.
-
moimoi
#3096 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Kada se desi nesto slicno kao npr da se pomjeri datum koncerta, imas uvijek opciju da vratis kartu te de ti se novac refundira. A ne.. dodji drugi dan.drag_gost wrote: ↑01/08/2026 16:28Propusti, cak i oni dosta banalniji se desavaju u mnogo, mnogo profesionalnijim okruzenjima. Uostalom, on je zaposlio ljude koji su odgovorni za druge ljude. Ne moze Dino odgovarati za citav lanac zaposljenja, vec ima direktno podredjene u toj hijerarhiji. Uostalom, on je svoj posao odradio, a ko nije - taj treba da odgovara. Logika da direktor odgovara jer radnik nije uradio posao ne stoji.moimoi wrote: ↑01/08/2026 14:56On ima iza sebe citavu masineriju ljudi sa kojima godinama radi.drag_gost wrote: ↑01/08/2026 14:50
Slusaj, da je tako ne bi bilo gresaka nikada u nijednom poslu. Kada nekoga zaposlis ocekujes da uradis svoj posao, zar ne? To sto Asim ili ko je vec bio zaduzen (pretpostavljam Asimovi zaposleni) nije uradio svoj posao je nesto za sto taj ko je odgovoran treba odgovarat.
Vrlo dobro se zna sta i kako. Nije nikog jucer zaposlio sigurno.
Niti je prvi koncert koji se odrzao. Dakle, takvi propusti, kod nazovi “profesionalca” realno nisu moguci.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3097 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
evo onako na prvu:izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑01/08/2026 17:23 Volio bih da shvatim zasto ljudi toliko hejtaju Merlina kao licnost,
mozda sto glumi velikog haĐiu a nije mu bilo mrsko biti okruzen alkoholom i damama sumnjivog morala u 80-im i 90-im.
mozda sto glumi patriJotu a ispalio se 1992. iz sarajeva.
mozda sto je srao po beogradu ,pa sve polizao i otisao tamo da pjeva.
mozda sto je plagijator,a lafo se bori protiv toga sa ANUS-om
mozda samo onako sto je ljigavac...
boli me q koliko ima i te stvari,sebi ima, nisam mu na tome zavidan.
-
Zakalwe
- Grijem se na: struju
#3098 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
"Mota" li Dino i dalje rukama kad ono "plese" na bini? 
-
moimoi
#3099 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Uz duzno postovanie komsija, ko je imao posla s njim zna zasto ga tako zovumuha_sa wrote: ↑01/08/2026 17:29TaKi smo mi--sve cemo oprostit osim uspjehaizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑01/08/2026 17:23 Volio bih da shvatim zasto ljudi toliko hejtaju Merlina kao licnost, i sto se jedva ceka da se nadje neka mana? To je bas primjetno.
Pa zasto po njemu pljuju jer je voda 5 KM a ne pljuju po Coli? Zasto g pljuju za BG koncerte a ne po coli koji tamo zivi, dzinovicu ili hanki?![]()
Dinar efendijašta bi trebo da ga se tako ne naziva--da hoda ulicom i djeli svakom prolazniku po stoju il pred "Magazom" stoji pa ko god naleti evo joja
![]()
- Better Man
#3100 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Zašto bi Dino javno objavljivao koliko i koga pomaže. To se valjda radi od srca, a ne da se na taj način promovišeš. Jedan moj bivši kolega, koji nažalost nije.više živ je u mladosti svirao amaterski gitaru n tako je upoznao Zdravka Čolića, s kojim je postao prijatelj. Njegova supruga je jedno vrijeme bila predsjednica udruženja Srce za djecu oboljelu od raka. Zdravko Čolić je od samih početka pomogao to udruženje šta god je trebalo. Jedini uslov koji je imao je bio taj da se o tome ne piše u medijima niti da se on na bilo koji način tako promoviše, jer on to radi od srca i što smatra da treba pomoći i ne treba mu nikakva promocija za to što radi.muha_sa wrote: ↑01/08/2026 17:29TaKi smo mi--sve cemo oprostit osim uspjehaizbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑01/08/2026 17:23 Volio bih da shvatim zasto ljudi toliko hejtaju Merlina kao licnost, i sto se jedva ceka da se nadje neka mana? To je bas primjetno.
Pa zasto po njemu pljuju jer je voda 5 KM a ne pljuju po Coli? Zasto g pljuju za BG koncerte a ne po coli koji tamo zivi, dzinovicu ili hanki?![]()
Dinar efendijašta bi trebo da ga se tako ne naziva--da hoda ulicom i djeli svakom prolazniku po stoju il pred "Magazom" stoji pa ko god naleti evo joja
![]()