Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Naslovnica

#30626 Re: Sarajevo Construction

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote: 29/07/2026 13:25
Naslovnica wrote: 29/07/2026 13:02 Zna li neko koja je sudbina trenutne zgrade CB BiH ako se izgradi nova zgrada?
bilo bi dobro da se oblozi staklom i naprave neki luksuzni stanovi unutra,bayenćič...dyakuyi i sl :D
a u treyoru muyej sobu baketovu
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Naslovnica

#30627 Re: Sarajevo Construction

Post by Naslovnica »

last mohicans wrote: 29/07/2026 13:44 @Naslovnica
Ne izmjesta se CB, stara zgrada iz doba AU. Mozda ce preci neke sluzbe i guverneri, zamjenici, tamo ti je sve sveto trojstvo, Bošnjaci, Srbi, Hrvati, vjerujem da ima i ostalih. Zgrada koju zovu centralni ured, na ćošku Mehmeda Spahe bi kompletna išla. Ona je neuslovna, tu se novac faktički s ulice prima iz blindo auta koja istina mogu djelimično ući. Vjerovatno si vidio one momke s dugim cijevima kada cijeli saobraćaj blokiraju da se lova ubaci.
Ulazio sam u malu zgradu u Mehmeda Spahe, na portirnicu, preuzimao neke potvrde.
Nisam viđao te se dugim cijevima, nije to dio grada kojim često prođem.
Znači, lova nije velikoj zgradi? :gunjastajl:
Better Man

#30628 Re: Sarajevo Construction

Post by Better Man »

neki wrote: 29/07/2026 14:15 Stara zgrada Narodne banke je iz doba Kraljevine..nema ništa iz A-U.
A CB je smještena i u zgradi bivšeg GP Bosna
CB je u prednjoj polovici zgrade, a u stražnjoj je FMF.
Škobo Habu

#30629 Re: Sarajevo Construction

Post by Škobo Habu »

Better Man wrote: 29/07/2026 12:52

Nudio je navodno Mandić drugu Lokaciju CB, pa su ovi izgleda bili i pristali na to, ali on ništa više po tom pitanju nije uradio i sad je to sve na sudu. Mandić kao i načelnici ostale 3 gradske općine su teškie ublehe, ne znalice i neradnici. Znam da je za mandata Ajnadžića naklnadno mjenjan regulacioni plan, a sve kako bi se dio Hastahane dao CB i da je isti za tu stvar uzeo finu lovu.
Poznato mi je to. No, sam Mandić nije ništa uradio konkretno na uređenju Hastahane, u smislu da je on ponudio koncept koji bi uvažio primjedbe i sugestije obje strane.

Naprotiv, njegova politika ide u pravcu da je najbolje ne raditi ništa, nego vući bilo kakve poteze, pa makar i nepopularne.

Valjda bi Mandiću, kao i opštini u kojoj stoluje kao načelnik, trebala biti čast što su dio jednog takvog projekta?

Na kraju, upravo takav vid političkog populizam se Mandiću obija o glavu. Gledam maloprije reakcije na sječu stabla u parku Hastahana.
Stablo blokira hod trotoarom, korjenje mu je širini od pola metra izdiglo asfalt, a pri tome je sigurno i prijetnja podzemnim instalacijama i vodovima, i bez obzira na to, svjetina očajava na činjenicu da je posječeno!? Takav vid povlađivanja kojekakvim "ekolozima" je Mandića, i njemu slične doveo u bezizlazan položaj, a politiku sveo na oživljavanje kultova iz osamdesetih i komercijalizaciju mitova iz tog doba.

Trpljenje diktata svjetine, a ne stručnjaka, i dovodi do toga da ako se posječe trulo drvo, koje je prijetnja građanima, kao i ako posječeš drvo koje je neplanski preraslo gabarite i smeta odvijanju saobraćaja, ispada da je sve to ekocid i urbicid. Bilo kakva prevencija ili intervencija po pitanju urbanog mobilijara postaje političko pitanje.
Better Man

#30630 Re: Sarajevo Construction

Post by Better Man »

Škobo Habu wrote: 29/07/2026 14:47
Better Man wrote: 29/07/2026 12:52

Nudio je navodno Mandić drugu Lokaciju CB, pa su ovi izgleda bili i pristali na to, ali on ništa više po tom pitanju nije uradio i sad je to sve na sudu. Mandić kao i načelnici ostale 3 gradske općine su teškie ublehe, ne znalice i neradnici. Znam da je za mandata Ajnadžića naklnadno mjenjan regulacioni plan, a sve kako bi se dio Hastahane dao CB i da je isti za tu stvar uzeo finu lovu.
Poznato mi je to. No, sam Mandić nije ništa uradio konkretno na uređenju Hastahane, u smislu da je on ponudio koncept koji bi uvažio primjedbe i sugestije obje strane.

Naprotiv, njegova politika ide u pravcu da je najbolje ne raditi ništa, nego vući bilo kakve poteze, pa makar i nepopularne.

Valjda bi Mandiću, kao i opštini u kojoj stoluje kao načelnik, trebala biti čast što su dio jednog takvog projekta?

Na kraju, upravo takav vid političkog populizam se Mandiću obija o glavu. Gledam maloprije reakcije na sječu stabla u parku Hastahana.
Stablo blokira hod trotoarom, korjenje mu je širini od pola metra izdiglo asfalt, a pri tome je sigurno i prijetnja podzemnim instalacijama i vodovima, i bez obzira na to, svjetina očajava na činjenicu da je posječeno!? Takav vid povlađivanja kojekakvim "ekolozima" je Mandića, i njemu slične doveo u bezizlazan položaj, a politiku sveo na oživljavanje kultova iz osamdesetih i komercijalizaciju mitova iz tog doba.

Trpljenje diktata svjetine, a ne stručnjaka, i dovodi do toga da ako se posječe trulo drvo, koje je prijetnja građanima, kao i ako posječeš drvo koje je neplanski preraslo gabarite i smeta odvijanju saobraćaja, ispada da je sve to ekocid i urbicid. Bilo kakva prevencija ili intervencija po pitanju urbanog mobilijara postaje političko pitanje.
Mandić je izgleda teški neradnik i ubleha. Bitno je da sam ja načelnik, a to što ne znam raditi posao i ništa neradim nije bitno. Protiv si nečega, onda ponudi drugo rješenje, a ne samo ja sam protiv i ušutim se poslije.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#30631 Re: Sarajevo Construction

Post by bitanga_sa_otesa »

Better Man wrote: 29/07/2026 15:12

Mandić je izgleda teški neradnik i ubleha. Bitno je da sam ja načelnik, a to što ne znam raditi posao i ništa neradim nije bitno.
kandiduj se za iduci mandat da vidimo sta ces nam ti ponuditi i kako ces raditi :thumbup:
Better Man

#30632 Re: Sarajevo Construction

Post by Better Man »

bitanga_sa_otesa wrote: 29/07/2026 15:14

Mandić je izgleda teški neradnik i ubleha. Bitno je da sam ja načelnik, a to što ne znam raditi posao i ništa neradim nije bitno.
kandiduj se za iduci mandat da vidimo sta ces nam ti ponuditi i kako ces raditi :thumbup:
Ne mogu, nisam stanovnik Sarajeva.
Cossack

#30633 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Naravno da je veliki neradnik. Benjamina sa svim manama je za njega Karel Pařík, Josip Vancaš i Juraj Neidhardt u jednom!
last mohicans

#30634 Re: Sarajevo Construction

Post by last mohicans »

Naslovnica wrote: 29/07/2026 14:30
last mohicans wrote: 29/07/2026 13:44 @Naslovnica
Ne izmjesta se CB, stara zgrada iz doba AU. Mozda ce preci neke sluzbe i guverneri, zamjenici, tamo ti je sve sveto trojstvo, Bošnjaci, Srbi, Hrvati, vjerujem da ima i ostalih. Zgrada koju zovu centralni ured, na ćošku Mehmeda Spahe bi kompletna išla. Ona je neuslovna, tu se novac faktički s ulice prima iz blindo auta koja istina mogu djelimično ući. Vjerovatno si vidio one momke s dugim cijevima kada cijeli saobraćaj blokiraju da se lova ubaci.
Ulazio sam u malu zgradu u Mehmeda Spahe, na portirnicu, preuzimao neke potvrde.
Nisam viđao te se dugim cijevima, nije to dio grada kojim često prođem.
Znači, lova nije velikoj zgradi? :gunjastajl:
Ima para u obje, u velikoj zgradi je većina, depoziti banaka,kako sam skontao. A dolazi lova i u ovaj manji objekat, ja sam par puta bio blokiran, cijelu raskrsnicu blokiraju dok pare uđu/izađu. Sta već..
bitanga_sa_otesa

#30635 Re: Sarajevo Construction

Better Man wrote: 29/07/2026 15:30

pa sto se onda brines i petljas u sve u sarajevu ? brini se za svoj zaseok :skoljka:
BadBoy

#30636 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

Najbolje bi nama bilo da dođe neko sa strane sa puno para i sa kaže ovako ćete graditi u Sarajevu.

Mi sami ne možemo
kabal1337

#30637 Re: Sarajevo Construction

Post by kabal1337 »

last mohicans wrote: 29/07/2026 13:34
Better Man wrote: 29/07/2026 12:59
last mohicans wrote: 29/07/2026 11:10

Ekologe samo treba pitati koje stablo su oni zasadili ili barem zalili mlade stabiljke koje se suše. Pa na Darivi ambasadorske lipe se neke osušile. Samo lupe, ajjj, zelene površine. Ko da ih odrzava, za sta, da imaju cuke gdje obaviti nuzdu? Park nema kapaciteta da cijeli grad odrazava. Općine bi trebale barem u sezoni organizirati dodatne ljude.
Obične ublehe od ekologa, koji nemaju veze niti znaju šta je ekologija. Oni znaju samo protestovati i glumiti kao neku gradsku urbanu elitu, a da lično nešto predlože i urade, to ni pod tačkom razno. Mi ćemo zaustaviti sve što nam neodgovara, a neka drugi rade za nas i rješavaju probleme šta će i kako biti.
Ma treba tu hrabrosti izvođača, lokalne vlasti, ala Šteta, da je slušao Zahu i Kapidzića još bi se klackali onim ruglom od pruge. Vidim i Čengić se ne boji promjena, ukinut će se onaj parking ispred Doma armije, ima još kvalitetnih projekata, ali sve koči komisija za nacionalne spomenike. Čuo sam da je vlada Katara donirala 4 miliona za obnovu one vakufske zgrade pored GHB biblioteka, ruina obična, IZ htio vratiti pare, pritiskali su komisiju, sad ide obnova zgrade, faktički izgradnja onakve kakve je bila. Sralo se na Malčinu zgradu na Ćumuriji, meni jedno od najljepših arhitektonskih djela. Zadražala autentičnost, a ima moderni look. Kad je završena, oklempili ušima. Tako treba i onu postinu zgradu preko puta pozorista, Estradu, onakva lokacija. Kaze nacionalni spomenik, ono da ubije nekoga, ruglo u strogom centru grada.
koliko vidim taj isti Cengic ne voli da uzme ispod stola sto se kaze. A ta Benjamina, njen kvalitet traje dok majstori odu a kosta crno ispod nokta.
Oni da rade kako treba, sve ovo bi imali x2 i mnogo brze.
Al tesko to ide kada ruka ruku miluje, pa ne mozes reci jaranu eh sad ti slijede penali
last mohicans

#30638 Re: Sarajevo Construction

Post by last mohicans »

kabal1337 wrote: 29/07/2026 18:41
Better Man wrote: 29/07/2026 12:59

Obične ublehe od ekologa, koji nemaju veze niti znaju šta je ekologija. Oni znaju samo protestovati i glumiti kao neku gradsku urbanu elitu, a da lično nešto predlože i urade, to ni pod tačkom razno. Mi ćemo zaustaviti sve što nam neodgovara, a neka drugi rade za nas i rješavaju probleme šta će i kako biti.
Ma treba tu hrabrosti izvođača, lokalne vlasti, ala Šteta, da je slušao Zahu i Kapidzića još bi se klackali onim ruglom od pruge. Vidim i Čengić se ne boji promjena, ukinut će se onaj parking ispred Doma armije, ima još kvalitetnih projekata, ali sve koči komisija za nacionalne spomenike. Čuo sam da je vlada Katara donirala 4 miliona za obnovu one vakufske zgrade pored GHB biblioteka, ruina obična, IZ htio vratiti pare, pritiskali su komisiju, sad ide obnova zgrade, faktički izgradnja onakve kakve je bila. Sralo se na Malčinu zgradu na Ćumuriji, meni jedno od najljepših arhitektonskih djela. Zadražala autentičnost, a ima moderni look. Kad je završena, oklempili ušima. Tako treba i onu postinu zgradu preko puta pozorista, Estradu, onakva lokacija. Kaze nacionalni spomenik, ono da ubije nekoga, ruglo u strogom centru grada.
koliko vidim taj isti Cengic ne voli da uzme ispod stola sto se kaze. A ta Benjamina, njen kvalitet traje dok majstori odu a kosta crno ispod nokta.
Al tesko to ide kada ruka ruku miluje, pa ne mozes reci jaranu eh sad ti slijede penali
Misliš da Rumeni ne uzima, pa to je reketar, Muzur i svi oni, boli me đon ako uzimaju od privrednika, a privrednici uplaćaju u budzete općina, a općine podizu infrastrukturu građana. SDA je krala, a nista nije radila.
kabal1337

#30639 Re: Sarajevo Construction

Post by kabal1337 »

last mohicans wrote: 29/07/2026 18:55
kabal1337 wrote: 29/07/2026 18:41

Misliš da Rumeni ne uzima, pa to je reketar, Muzur i svi oni, boli me đon ako uzimaju od privrednika, a privrednici uplaćaju u budzete općina, a općine podizu infrastrukturu građana. SDA je krala, a nista nije radila.
I sta ja trebam da se zadovoljim minimumom SDA krala, a nije nista radila.
Prvi nisam nikada glasao za SDA, i sad sam na ovom izborima glasao za trojku i debelo sam razocaran.
Tacno ona kad nema macaka misevi kolo vode.

sto kazu isto sranje drugo pakovanje i sad kao oni bolji i trebamo biti sretni.

Hvatali se za glavu kada je Tihic nabijao racun od telefona u hiljadama, dodje covjek koji kupi sebi iz budzeta kravate od par hiljada.
J. im narod sve jer zaposljavaju rodjake, neskolovane ljude. Dosli na vlast, postavili svoje i isto uradili.
Uveli dodatne namete stanovništvu, i treba im ljubiti tabane oni su odlicni.

Oni su se snasli i samo malo ukrali.
tokio25

#30640 Re: Sarajevo Construction

Post by tokio25 »

pa koji klinac onda kritikujes ako te se ne tice
ti izgleda zelis sve kao u engleskoj al kad si ti u pitanju daj balkanizam

ps. evo vidim sad da nemam samo ja ovo misljenje oko uplitanja
Naslovnica

#30641 Re: Sarajevo Construction

Post by Naslovnica »

Joj pustite čovjeka ba, ima pravo da iznese svoje mišljenje, makar ne živio u Sarajevu.
tokio25

#30642 Re: Sarajevo Construction

Post by tokio25 »

nije problem iznijeti neki konkretan prijedlog misljenje i sl
ovo je u stilu ja kad dolazim u mostar i za to treba napraviti parking na starom mostu
Better Man

#30643 Re: Sarajevo Construction

Post by Better Man »

tokio25 wrote: 29/07/2026 19:15

Kao neko ko radu u Sarajevu I često prilai navedenim prostorom itekako mogu da kritikujem nerad i javašluk, a isto tako da pohvalim dobre stvari.
tokio25

#30644 Re: Sarajevo Construction

Post by tokio25 »

Better Man wrote: 29/07/2026 19:31

Kao neko ko radu u Sarajevu I često prilai navedenim prostorom itekako mogu da kritikujem nerad i javašluk, a isto tako da pohvalim dobre stvari.
kao neko ko dolazi tu samo da parkira ti kritikujes u tom smjeru
i to je problem
ti si ako sam pohvatao u visokom
doduse ne znam sad situaciju al zamisli da kazem da u visockoj titovoj kazem treba parking staviti citavom trakom zato jer dolazim tu da radim ili kod djevojke neke
sta mislis da li bi to bilo dobro za mjestane?

ps. poznavajuci tvoju pricu mozda bi tebi to i odgovaralo jer parkiras na cesti da uzmes ulozak vozis lijevom trakom na autocesti i vozis u kruznom u kontra smjeru
ovo je ono sto znam a vjerujem da ovi koji su duze znaju jos tvojih dogodostina a ono sto se ne zna mozemo samo nagadjati poznavajuci ovo znano
Better Man

#30645 Re: Sarajevo Construction

Post by Better Man »

tokio25 wrote: 29/07/2026 19:33

i to je problem
doduse ne znam sad situaciju al zamisli da kazem da u visockoj titovoj kazem treba parking staviti citavom trakom zato jer dolazim tu da radim ili kod djevojke neke
Ja uopće ne spominjem parking i parkiranje, jer s tim nemam problema. Imam problem s autima parkiranim na trotoarima i blokiranjem ulaza stanarima zbog parkiranja. Problem su i auta koja voze kroz Miskinovu, tj. Ferhadiju. Treba svim vozilima, pa i dostavnim zabraniti da mogu voziti kroz istu. Dostavna vozila bi trebala ostaviti vozila na parking i da imaju obezbjeđena kolica, kojim bi dostavljali robu u radnje. Ono što ja govorim je uređenje parkova, sadržaja za djecu i njihove roditelje, sadržaji za mlade i uopćeno poboljšanje kvalitete života u sigurnosti, kao i što kvalitetniji gradski saobraćaj, a u cilju da ljudi što manje koriste auta, a više gradski saobraćaj.
bitanga_sa_otesa

#30646 Re: Sarajevo Construction

Better Man wrote: 29/07/2026 19:43 Problem su i auta koja voze kroz Miskinovu, tj. Ferhadiju. Treba svim vozilima, pa i dostavnim zabraniti da mogu voziti kroz istu. Dostavna vozila bi trebala ostaviti vozila na parking i da imaju obezbjeđena kolica, kojim bi dostavljali robu u radnje.
ma đes ti zabranjivac ,nismo te odmah prepoznali...
treba i ljudima sto zive u toj ulici zabraniti da zive tu ,nek idu negdje drugo ,a ulica da ostane samo za setanje i gledanje kad dodjete vi turisti :lol:
tokio25

#30647 Re: Sarajevo Construction

Post by tokio25 »

Better Man wrote: 29/07/2026 19:43

i to je problem
Ja uopće ne spominjem parking i parkiranje, jer s tim nemam problema. Imam problem s autima parkiranim na trotoarima i blokiranjem ulaza stanarima zbog parkiranja. Problem su i auta koja voze kroz Miskinovu, tj. Ferhadiju. Treba svim vozilima, pa i dostavnim zabraniti da mogu voziti kroz istu. Dostavna vozila bi trebala ostaviti vozila na parking i da imaju obezbjeđena kolica, kojim bi dostavljali robu u radnje. Ono što ja govorim je uređenje parkova, sadržaja za djecu i njihove roditelje, sadržaji za mlade i uopćeno poboljšanje kvalitete života u sigurnosti, kao i što kvalitetniji gradski saobraćaj, a u cilju da ljudi što manje koriste auta, a više gradski saobraćaj.
koliko si puta blokirao ulaz stanarima ili parkirao na trotoar?
kabal1337

#30648 Re: Sarajevo Construction

Post by kabal1337 »

bitanga_sa_otesa wrote: 29/07/2026 19:51
Better Man wrote: 29/07/2026 19:43 Problem su i auta koja voze kroz Miskinovu, tj. Ferhadiju. Treba svim vozilima, pa i dostavnim zabraniti da mogu voziti kroz istu. Dostavna vozila bi trebala ostaviti vozila na parking i da imaju obezbjeđena kolica, kojim bi dostavljali robu u radnje.
ma đes ti zabranjivac ,nismo te odmah prepoznali...
treba i ljudima sto zive u toj ulici zabraniti da zive tu ,nek idu negdje drugo ,a ulica da ostane samo za setanje i gledanje kad dodjete vi turisti :lol:
Bas, kakve ljudi nebuloze pisu. Isto kao da setalistem aktivno prolaze vozila, a ne ulicom.
Isto kao da Sarajevo ima 50 alternativnih puteva, blokiraju tri ulice kada su maratoni, pederlici pa cijeli grad kolabrira.

Ja jutros brze pjeske dosao do Scc-a sa Carsije, 0 tramvaja. I kaze da ljudi sto manje voze auta.
bitanga_sa_otesa

#30649 Re: Sarajevo Construction

kabal1337 wrote: 29/07/2026 19:55

Bas, kakve ljudi nebuloze pisu. Isto kao da setalistem aktivno prolaze vozila, a ne ulicom.
Isto kao da Sarajevo ima 50 alternativnih puteva, blokiraju tri ulice kada su maratoni, pederlici pa cijeli grad kolabrira.
sreca je pa se takvi nista ne pitaju,ne dozivljavaju ih ni u svojoj mahali,a kamoli u sarajevu...al tastatura trpi sve :lol:
Better Man

#30650 Re: Sarajevo Construction

Post by Better Man »

tokio25 wrote: 29/07/2026 19:53
Better Man wrote: 29/07/2026 19:43

i to je problem
koliko si puta blokirao ulaz stanarima ili parkirao na trotoar?
Nikad nisam parkirao na trotoar niti sam ikada blokirao ulaz stanarima. Parkiram isključivo na legalnom parkingu, tj mjestu obilježenim za parkiranje. Ako nema slobodnog mjesta, na tom besplatnim parkinzima onda parkiram na parking koji se plaća.
Post Reply