Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Naslovnica

#7551 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Naslovnica »

tramvajtrojka wrote: 26/07/2026 11:35
TouchMyTip wrote: 24/07/2026 19:19
milojicabrzi wrote: 24/07/2026 14:23 Zna li iko kako se završila ona situacija, kad je lik u SA greškom dobio manju fakturu za dostavljenu robu nego što je dogovoreno, pa se nešto isključio i izbjegavao da doplati razliku, pisalo se o tome na forumu ima možda pola godine-godinu...
Mickey 84 ga javno prozvao pa obrisao
Nadam se da je lik tuzio prevaranta mickeya i uzeo mu lovu za javno objavljivanje privatnih informacija na javnom mjestu
Zašto je prevarant, ne kontam?
denis1212

#7552 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by denis1212 »

Pozdrav drugari da li neko može pomoći da li postoji opcija prebacivanja pik kredita drugom korisniku. Ne mogu da je nađem. Unaprijed hvala.
Mehemed
Vozim: automobil

#7553 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

denis1212 wrote: 27/07/2026 23:11 Pozdrav drugari da li neko može pomoći da li postoji opcija prebacivanja pik kredita drugom korisniku. Ne mogu da je nađem. Unaprijed hvala.
To godinama ne postoji, davno ukinuto zbog većeg broja preprodaje pik kredita.
Apoll0

#7554 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Apoll0 »

zippoo87 wrote: 26/07/2026 11:28 A sto se tice ovih nebuloza sto neko pise za pakete i prevare kod otvaranja,pakovanja...ovo mogu napisati samo likovi koji nikada nista nisu ni poslali ni primili.
Pa strucLJaci jedni,paket se otvara pred svjedokom,kurirom i on odgovara za posiljku,paket...inace bi bilo,otvoris paket,uzmes robu sebi,zatvoris i "vratis". I pojeo vuk magarc
Joj strucljak. Prije svega, qrira boli krasni qrac sta je u paketu i nije mu duzonsot da ceka da ti otvoris, otpakujes, upalis i sta vec ne.

Stavise, kurir prema praivlima dostave ne bi trebao omoguciti bilo kakvu manipulaciju uredjajem, pa i ukljucivanje. Otvara se toliko slucajeva, gdje neki mogu biti namjerni, nenamjerni, slucajni koji mogu imati direktnu stetu i samom posiljaocu koji je sve uredno poslao.

Neki od primjera su ostecenje uredjaja, nestrucno rukovanje, zamjena uredjaja, etc etc. Ja ti posaljem nov uredjaj, vakumiran, sta, kurir ceka da ti otpakujes i sve probas? How yes nou.

Svjedok kurir NE ODGOVARA ZA POSLIKLJI I/ILI Paket. NITI JEDNA posta ne dozvoljava bilo koju interakciju sa uredjajem koji je u paketu. To sto na svoju ruku kurir dopuste je druga stvar.
azdralovic

#7555 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by azdralovic »

Apoll0 wrote: 28/07/2026 13:48 Svjedok kurir NE ODGOVARA ZA POSLIKLJI I/ILI Paket. NITI JEDNA posta ne dozvoljava bilo koju interakciju sa uredjajem koji je u paketu. To sto na svoju ruku kurir dopuste je druga stvar.
https://www.euroexpress.ba/usluge/dodatne-usluge
Apoll0

#7556 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Apoll0 »

Hvala, nije mi se dalo da trazim. Bas onako kako sam rekao, VIZUELNI pregled
Usluga koja omogućava primaocu vizuelni pregled sadržaja paketa, ali bez mogućnosti uključivanja, testiranja i probavanja.
Klasican primjer:

-narucio si telefon, dolazi u zastitnom pakovanju. Otvoris zastitno pakovanje, kad kutija u celofanu - kurir ti NECE dozvoljiti da skidas celofan dok ne platis/preuzmes posiljku.
Mehemed

#7557 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Upravo, dozvoljen je uvid, može se pogledati šta je unutra ali se ne smije upaliti ako je elektronički uređaj.
Ja sam naručio prijatelju telefon preko Euroexpressa prije više godina i nije mi dao da ga upalim. Na kraju taj telefon nije nikako radio, nije mogao ni da upali.
Meni baš bilo krivo što je bacio pare.
Last edited by Mehemed on 28/07/2026 19:15, edited 1 time in total.
Apoll0

#7558 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Apoll0 »

Ne smijes imati bilo kakvu interakciju sa aritklom. Lupam, stap za pecenje, kurir ti NE SMIJE dopustiti da izvuces sve dijelove, okrenes masinicu etc.

Ono sto hocu da kazem je da otvaranje paketa ne znaci full zastitu. Naravno da pomaze, posebno cim prodavac ne pravi problem oko toga.

Neko ko zeli da te prevari i ako je "sturcan" u tome, to ce uraditi i u cetiri oka a ne dostavom.
Facility

#7559 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Facility »

O cemu se ovdje prica? :lol:

Otvaranje paketa sluzi da potvrdis da je poslano ono sto si narucio, te da stvar nije fizicki ostecena - slomljena.
Mehemed

#7560 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Otvaranje paketa služi da ne dobiješ ciglu a naručio laptop, kao što je već bilo takvih slučajeva.
ljubijankic

#7561 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by ljubijankic »

Sam pik je prevarantski, čuj 92 kredita da objaviš nešto :lol: :lol: :lol: :bih: E genijalno
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7562 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

mi smo kolegi na poslu otvorili paket 3100 km neki super mega igraći komp
izvadili kućište vidjeli to je to platili

on dosao sutra kuci razvaljeno dole kuciste kao da je ispalo
ali radi igraći komp

ponudili mu isto kućište 50% cijene
to je sve
zippoo87

#7563 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zippoo87 »

Apoll0 wrote: 28/07/2026 19:15 Ne smijes imati bilo kakvu interakciju sa aritklom. Lupam, stap za pecenje, kurir ti NE SMIJE dopustiti da izvuces sve dijelove, okrenes masinicu etc.

Ono sto hocu da kazem je da otvaranje paketa ne znaci full zastitu. Naravno da pomaze, posebno cim prodavac ne pravi problem oko toga.

Neko ko zeli da te prevari i ako je "sturcan" u tome, to ce uraditi i u cetiri oka a ne dostavom.
Kralju,logicno da neces ici isprobavati vecinu uredjaja,pregled paketa sluzi da fizicki vidis je li u paketu ono sto si narucio a ne nesto deseto. I vizuelno pogledas,je li roba onakva kakva je na oglasu. Ispravnost ides na rizik ili na dojam prodavca...tu sam biras hoces li kupovati od pouzdanih prodavaca ili od lika sto je danas otvorio profil i objavio nesto ispod cijene. Ne postoji 100% zastita nigdje i ni u cemu na svijetu ali se neki potencijalni problemi mogu minimizirati. Ja godinama i saljem i primam pakete svih vrsta i prosao sam sve...i dobro i lose u tome,i uvale i prevare i pokusaje prevara,itd itd. Ali kao sto rekoh,idem na minimiziranje potencijalne stete pa ako se i desi,da je lakse podnijeti.

U principu,imam sablon da sve sto je sumnjivo ili previse dobro da bude istinito,ako narucujem ,da iznos ne prelazi 100 KM.
Toliko mogu sam sebi halaliti ako ispadnem nekada glup i neko me prevari a sve preko,ne halalim sam sebi,ne zbog novca,nego zbog gluposti da me neko preveslao.
Post Reply