tokio25 wrote: ↑17/07/2026 14:59
meni licno ste gori vi preko 50 koji mislite da ste pokupili svu pamet svijeta i niko mladji ne moze biti pametniji i sposobniji od vas
Vidis, u tome je najveci problem. Mi preko 50 imamo reference na nesto o cemu vi ispod 40 nemate pojma, a to je rad i zivot u potpuno drugacijoj drzavi i sistemu.
Jos je veci problem sto ste vi ubijedjeni da bolje od nas znate sta je i kako je bilo tada, nerijetko nam cak i pametujete o tome, a tada niste bili ni u planu nastanka spermatozoida.
Pri tome, nismo mi ti koji su pokupili svu pamet svijeta, nego je upravo suprotno - vi ste nafurani da ste najpametniji, najzajebaniji, najinteligentniji, i sve ostalo naj-naj, i uopste ne kontate da smo mi vas gledali kako i u cemu odrastate, kako vam se formiraju misljenja, stavovi i licnosti, kao i kakvo znanje i iskustva sticete. Nije suprotno. Mi smo vama kupovali prve kompjutere, mobitele, ucili vas koristenju interneta, itd., a ne vi nas.
Dakle, vasa postavka i odnos su pogresni, ne nas. Uostalom, evo, vi sad dolazite kao generacije promjena. Mislim da vise nego jasno vidimo sve vase sposobnosti, znanja i kapacitete. Cast rijetkim izuzecima, ali Balvan Koji Govori je odlican reprezent vasih generacija.