Sta da radim,gdje da idem, ne znam ni ja sam:-)

Zanimljivosti, dešavanja i kulturno-politički život u Bihaću, Buzimu, Cazinu, V. Kladuši, Bos. Petrovcu, Sanskom Mostu, Bos. Krupi...

Moderator: Chloe

spree

#26 Re: Sta da radim,gdje da idem, ne znam ni ja sam:-)

Post by spree »

Kostelski top pa malo iza Opal. Rekic je meni bezveze, ali eto ima bazen i nešto je jeftiniji. Ne znam da li park još radi ali i on je grozan. Za taj Swiss ne znam.
JMGuti

#27 Re: Sta da radim,gdje da idem, ne znam ni ja sam:-)

Post by JMGuti »

Ne znam kakvi su Rekic i Swiss, ali mogu se nadovezati na Opal i Kostelski. U tri navrata su novinari NYT-a dolazili i svaki put su tri noci bili, spavali su prvu noc u Opalu, drugu u Kostelskom, trecu u Vrata Bosne u Velikoj Kladusi i svi su se slozili da je najbolji Kostelski, sobe, ambijent, priroda, hrana. Ja ni u jednom nisam spavao, tu zivim, nije mi se nikad otvorila potreba za tim. Pa govorim iz iskustva drugih. Cak su i recenzije dosta bolje.

Medjutim Kostelski je malkice skuplji a i sanse da nadjete sobu u sezoni nisu bas sjajne.

Bez obzira, svakako vrijedi otici do Kostelskog na rucak ili veceru kad ste tu. Lokacija i priroda desetka cista. Svakako je usput iz Bihaca prema Krupi ili Cazinu ko planira na Ostrozac da vidi stari grad.

Image
dr_Evil

#28 Re: Sta da radim,gdje da idem, ne znam ni ja sam:-)

Post by dr_Evil »

NediM17 wrote: 15/07/2026 21:07 Ako si pri parama Opal ili Kostelski buk.
Swiss nije los, Rekic takodje.
Ovaj mi se Kostelski buk pravo svidja, samo ne znam jel smijem sa djecom ovdje :S malo izgleda strasno
NediM17

#29 Re: Sta da radim,gdje da idem, ne znam ni ja sam:-)

Post by NediM17 »

Odmah je iznad Une a ispod magistrale.
Treba dobro paziti na djecu.
JMGuti

#30 Re: Sta da radim,gdje da idem, ne znam ni ja sam:-)

Post by JMGuti »

banjaluka078 wrote: 14/07/2026 12:27
Saian wrote: 10/07/2026 13:39
da ne dupliram, manje vise me isto zanima samo evo skoro ravno 17 godina poslije, gdje odsjesti u Bihacu hotel vs. airbnb, ima li nekih kuca uz Unu za iznajmiti mozda, gdje otici, vidjeti, gdje ne otici, bilo kakav link na neku korisnu stranicu ili info ovdje bih jako cijenio, u zdravlje :)
Mi uz neku kafu neki dan skontamo da bismo mogli u Krajinu idućeg vikenda. Pronašla sam apartman u samom centru, imam obezbijeđen parking. Nešto sitno preko 100 KM za 3 osobe.

Plan&program, zorom iz BL za Martin Brod, malo razgledanja, kafe, "zaviriti" u Kulen Vakuf, možda nešto pojesti, pa onda na Štrbački buk i obavezno kupanje na plaži/kupalištu Piskar. Kad to izguštamo, idemo za Bihać, smjestimo stvari i onda malo po adama, malo po gradu, neka večera, vidjeti ima li kakva svirka.
Nedjelja Japodski otoci, Dvoslap, malo se kupamo i onda za Ostrožac, malo se poslikamo :) , pa u Bosansku Krupu na kakav kasni ručak i da malo razgledamo Zelene otoke i nazad za BL taman da stignemo na fudbal. Valjda vrijeme ne izda.

Eto ti okvirno nekih najzanimljivijih mjesta za obići. Zavisi koliko dana (i para) imate na raspolaganju.
Prijateljska preporuka - autom za manje od deset minuta od Ostrožca do Kevelice, screensaver pogled na kanjon Une, najbolje u poslijepodnevnim satima. Vrijedi otici, ne samo zbog slikanja, nevjerovatno umirujuća energija. Mogu poslati pinovanu lokaciju, nema je na mapama.
banjaluka078

#31 Re: Sta da radim,gdje da idem, ne znam ni ja sam:-)

Post by banjaluka078 »

JMGuti wrote: 16/07/2026 19:15
Prijateljska preporuka - autom za manje od deset minuta od Ostrožca do Kevelice, screensaver pogled na kanjon Une, najbolje u poslijepodnevnim satima. Vrijedi otici, ne samo zbog slikanja, nevjerovatno umirujuća energija. Mogu poslati pinovanu lokaciju, nema je na mapama.
Hvala za preporuku. Nadam se da će nam ostati vremena i za to, a i da će vrijeme poslužiti.
Chloe
Photo mod

#32 Re: Sta da radim,gdje da idem, ne znam ni ja sam:-)

Post by Chloe »

dr_Evil wrote: 15/07/2026 13:54
Saian wrote: 10/07/2026 13:39
da ne dupliram, manje vise me isto zanima samo evo skoro ravno 17 godina poslije, gdje odsjesti u Bihacu hotel vs. airbnb, ima li nekih kuca uz Unu za iznajmiti mozda, gdje otici, vidjeti, gdje ne otici, bilo kakav link na neku korisnu stranicu ili info ovdje bih jako cijenio, u zdravlje :)
Mi uz neku kafu neki dan skontamo da bismo mogli u Krajinu idućeg vikenda. Pronašla sam apartman u samom centru, imam obezbijeđen parking. Nešto sitno preko 100 KM za 3 osobe.

Plan&program, zorom iz BL za Martin Brod, malo razgledanja, kafe, "zaviriti" u Kulen Vakuf, možda nešto pojesti, pa onda na Štrbački buk i obavezno kupanje na plaži/kupalištu Piskar. Kad to izguštamo, idemo za Bihać, smjestimo stvari i onda malo po adama, malo po gradu, neka večera, vidjeti ima li kakva svirka.
Nedjelja Japodski otoci, Dvoslap, malo se kupamo i onda za Ostrožac, malo se poslikamo :) , pa u Bosansku Krupu na kakav kasni ručak i da malo razgledamo Zelene otoke i nazad za BL taman da stignemo na fudbal. Valjda vrijeme ne izda.

Eto ti okvirno nekih najzanimljivijih mjesta za obići. Zavisi koliko dana (i para) imate na raspolaganju.

Mi u istom problemu, eto nas u Krajinu ali gdje spavati, ne zelimo privatne smjestaje nego bas hotel ili u najmanju ruku kakvo etno selo gdje je lijepo za djecu.

Bas sad Chloe nasla da napravi apstinenciju od foruma :D
:)

DRUG :D Natura Art, malo je od magistrale zavučeno ali je predivno mjesto ... https://naturaart.ba/,
Hajdučka česma uz magistralu https://hajducka-cesma.com/

Kostelski Buk zaboravi na smještaj ako nisi ranije rezervisao, ali je preporuka ručak ili kafica sa nekim slatkišom, obavezno šetnjica preko mosta gdje se mogu vidjeti i neke životinjice.

Pored Une, imaš hotele van grada, LUNA ,TAZZ ( ovaj hotel je prekoputa nekadašnjeg hotela SEDRA, kad se dođe malo razočaravajuće sa prednje strane, jer je pored benziske, ali pregledaj fotografije i recenzije), u gradu - OPAL, Paviljon.

Hoteli Rekič, Emporium, Safir - ne znam šta reći, ja bih prije izabrala Safir jer na mirnom mjestu ( kod železničke stanice) a svi su tu negdje sa ponudom.

Rastorani:

- ČArdak ( jedan od mojih omiljenih ali tu nema alkohola :) )
- SoFra u samom centru sa domaćom hranom
- Kod Tale ( Ripač) otkoščana pastrmka je najbolja, u blizini imaš SLAP ( pored Une) hrana - nisam oduševljena
- City je veoma posjećen i popularan
- Opal se popravio sa hranom ( bila sam prije 15ak dana na večeri)

RIVER Dock (Ripač) - sjesti uz Unu i popiti kafu, ima za djecu igralište, hrana im je dobra za dizanje holesterola i šećera a sila naplate ... :D

Nemoj puno očekivati od hrane općenito, većina se suočava problemima u kuhinji,
kao i u Sarajevu, a i drugdje, ako imaju jednog dobrog kuhara onaj drugi je srednja žalost,
ali napominjem predobro i sama kuham tako da je teško
moje kriterije udovoljiti, kao i način posluživanja - dekorisanja, posebno kad masno plaćam ... 8)
npr. -River Una i Mujo Bejzin, restorani jedan do drugog pored Une, ide narod jesti kod njih,
a ja ne bih ni da mi daju džabe ... prije bih otišla na ovoj vrućini u Lovac ( kod stadiona), pored šume, i hrana bolja.

Zašto "bježiš" od privatnog smještaja?
dr_Evil

#33 Re: Sta da radim,gdje da idem, ne znam ni ja sam:-)

Post by dr_Evil »

Chloe wrote: 17/07/2026 09:21
dr_Evil wrote: 15/07/2026 13:54

Mi u istom problemu, eto nas u Krajinu ali gdje spavati, ne zelimo privatne smjestaje nego bas hotel ili u najmanju ruku kakvo etno selo gdje je lijepo za djecu.

Bas sad Chloe nasla da napravi apstinenciju od foruma :D
:)

DRUG :D Natura Art, malo je od magistrale zavučeno ali je predivno mjesto ... https://naturaart.ba/,
Hajdučka česma uz magistralu https://hajducka-cesma.com/

Kostelski Buk zaboravi na smještaj ako nisi ranije rezervisao, ali je preporuka ručak ili kafica sa nekim slatkišom, obavezno šetnjica preko mosta gdje se mogu vidjeti i neke životinjice.

Pored Une, imaš hotele van grada, LUNA ,TAZZ ( ovaj hotel je prekoputa nekadašnjeg hotela SEDRA, kad se dođe malo razočaravajuće sa prednje strane, jer je pored benziske, ali pregledaj fotografije i recenzije), u gradu - OPAL, Paviljon.

Hoteli Rekič, Emporium, Safir - ne znam šta reći, ja bih prije izabrala Safir jer na mirnom mjestu ( kod železničke stanice) a svi su tu negdje sa ponudom.

Rastorani:

- ČArdak ( jedan od mojih omiljenih ali tu nema alkohola :) )
- SoFra u samom centru sa domaćom hranom
- Kod Tale ( Ripač) otkoščana pastrmka je najbolja, u blizini imaš SLAP ( pored Une) hrana - nisam oduševljena
- City je veoma posjećen i popularan
- Opal se popravio sa hranom ( bila sam prije 15ak dana na večeri)

RIVER Dock (Ripač) - sjesti uz Unu i popiti kafu, ima za djecu igralište, hrana im je dobra za dizanje holesterola i šećera a sila naplate ... :D

Nemoj puno očekivati od hrane općenito, većina se suočava problemima u kuhinji,
kao i u Sarajevu, a i drugdje, ako imaju jednog dobrog kuhara onaj drugi je srednja žalost,
ali napominjem predobro i sama kuham tako da je teško
moje kriterije udovoljiti, kao i način posluživanja - dekorisanja, posebno kad masno plaćam ... 8)
npr. -River Una i Mujo Bejzin, restorani jedan do drugog pored Une, ide narod jesti kod njih,
a ja ne bih ni da mi daju džabe ... prije bih otišla na ovoj vrućini u Lovac ( kod stadiona), pored šume, i hrana bolja.

Zašto "bježiš" od privatnog smještaja?
Drugarice Chloe fala, pogledam ove hotele :D

Ima li sta da ne zaboravimo otici dok smo tamo. Ova ekipa hoce da skoknemo i do Plitvica dok smo tamo do onojih Japodskih, a meni mrsko preko granice :D

Ma ne znam, nekako kad idemo ovo po noc u svakom mjestu onda volimo na sigurno pa guramo hotele s doruckom, da i djeca imaju sta radit. Prva etapa neko eko selo u Duvnu(Duvno je Bosna nije Hercegovina) onda Krajina.
Chloe
Photo mod

#34 Re: Sta da radim,gdje da idem, ne znam ni ja sam:-)

Post by Chloe »

On meni objašnjava Duvno, ccccc ... :D Ljudino s druge strane je čistokrvna Bošnjakinja ... :lol:

Kad je Krupa u pitanju, zanimljivo da izvor Krušnice niko nije spomenuo, a meni je draži od Zelenih Otoka.
Pogledaj na netu ako te zanima.

Te Zip Line Krupa - malo adrenalina ... :D

U Krupu kad idete, a planirate večeru, provjerite (nazovite) restorane petkom i vikendom, jer znaju biti zatvoreni zbog svadbi,
samu sam sebe dva puta dovela u neugodbu sitaciju sa gostima, jer nismo imali gdje jesti kako treba, svi su bili zatvoreni. :-)
dr_Evil

#35 Re: Sta da radim,gdje da idem, ne znam ni ja sam:-)

Post by dr_Evil »

Chloe wrote: 17/07/2026 10:23 On meni objašnjava Duvno, ccccc ... :D Ljudino s druge strane je čistokrvna Bošnjakinja ... :lol:

Kad je Krupa u pitanju, zanimljivo da izvor Krušnice niko nije spomenuo, a meni je draži od Zelenih Otoka.

U Krupu kad idete, a planirate večeru, provjerite (nazovite) restorane petkom i vikendom, jer znaju biti zatvoreni zbog svadbi,
samu sam sebe dva puta dovela u neugodbu sitaciju sa gostima, jer nismo imali gdje jesti kako treba, svi su bili zatvoreni. :-)
Ma ja to napisem namjerno zboh ovih sta citaju, a guraju projekt Duvna ko Hercegovine :D

Pa idemo u Kemin potok, izvor bi trebao biti tu blizu negdje, naravno da cemo otici :D saljem ti sliku :D
Saian

#36 Re: Sta da radim,gdje da idem, ne znam ni ja sam:-)

Post by Saian »

Hvala ljudi na preporukama :)
banjaluka078

#37 Re: Sta da radim,gdje da idem, ne znam ni ja sam:-)

Post by banjaluka078 »

Saian wrote: 23/07/2026 08:28 Hvala ljudi na preporukama :)
Gdje si bio, šta si vidio, jesi zadovoljan? Ja upravo "raportirala" na gdje-putujete-kako-vam-je-bilo-t83571s5 ... #p20364875 :)
Saian

#38 Re: Sta da radim,gdje da idem, ne znam ni ja sam:-)

Post by Saian »

banjaluka078 wrote: 23/07/2026 21:15
Saian wrote: 23/07/2026 08:28 Hvala ljudi na preporukama :)
Gdje si bio, šta si vidio, jesi zadovoljan? Ja upravo "raportirala" na gdje-putujete-kako-vam-je-bilo-t83571s5 ... #p20364875 :)
Ma tek u augustu nekad idemo.
banjaluka078

#39 Re: Sta da radim,gdje da idem, ne znam ni ja sam:-)

Post by banjaluka078 »

Saian wrote: 24/07/2026 11:01
Ma tek u augustu nekad idemo.
Nadam se da ćeš biti zadovoljan. Sretno!
dr_Evil

#40 Re: Sta da radim,gdje da idem, ne znam ni ja sam:-)

Post by dr_Evil »

Chloe wrote: 17/07/2026 10:23 On meni objašnjava Duvno, ccccc ... :D Ljudino s druge strane je čistokrvna Bošnjakinja ... :lol:

Eh drugarice Chloe da podnesem izvjestaj. Sto se tice tvoje i nase Krajine nakon 2 dana lutanja udjoh sa Drvara pa prvo u BIhac, reko raji rekla nam je Chloe svi u Cardak na klopu kad tamo nista kLasikom! Fino ustanemo i u Sofru(fino me zena pita ko ti je ta Chloe, reko shut bona), najedemo se ko posteni inKsani i u onda u obilazak carsije, ispale nam oci od ljepote. Nocili sutra na Japode i onda pravac Ostrozac, nagledali se i naljutili na drzavu. Onda pravac Cazin, carsija i sve prirodne ljepote. Zatim Otoka, Buzim, Bosanska krupa.

Eh sad od BK nismo ocekivali nista, a moram reci da je to nesto najljepse u BiH, nismo stigli na izvor jer'vo rekose nam ima puno hodat, a kod nas 2 auta puna maksuma.

Prijedor, Kozarac, Sanski Most, Blihe. Nazalost nismo ovaj put u tvoju Veliku i Malu Kladusu - bit ce vremena. U povratku Jajce i jezera.

Helem, nego moram ti reci mi smo Hercegovci jako ponosni, ali Krajina je nesto posebno, od prirode do ljude, aferim i doci cemo opet. Mislim da u Krajini nikad niko nije ostao gladan, domacinski i merhametli :D Ja sam ostao ocaran vasim zelenim brdima, proplancima, rijekama, a bgm i ono sto malo stigoh se okrenuti zenama :thumbup: :thumbup:
Post Reply