1/2 finala: Engleska - Argentina

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/2 finala prolazi:

Poll ended at 16/07/2026 11:44

Engleska
38
62%
Argentina
23
38%

Total votes: 61

kakabanja213

#901 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by kakabanja213 »

Osmi Socrates wrote: 16/07/2026 23:30
kakabanja213 wrote: 16/07/2026 23:12
Osmi Socrates wrote: 16/07/2026 21:13

Pa dobro, to što ne govori engleski i bez truna mozga aplaudira dokazanoj krvožednoj budaletini nešto sasvim drugo govori o Messiju.

I ovo zadnje ti je najtačnije. Znači, postao je kujica biznisa i boli ga kurac za sve drugo. Šta sam ja drugo rekao o ovom svjetskom prvenstvu? FIFA na Messiju je gradila dobar dio financijskog uspjeha prvenstva.

Nemoj onda da ove cheerleading osobe pričaju o njegovim moralnim atributima i ubjeđuju čitav svijet da je the second coming of Christ.

Nije, obična je kujica velikog biznisa, kujica koja eto šuta loptu bolje nego iko dosad.
Znaci Mesija ne volis zato sto je izraelska kujica i kujica velikog biznisa, a istovremeno violis Totenhem ciji vlasnik valjda finansira PLO i prredsjednik je udruzenja vlasnika mikrobiznis preduzeca sa sjedistem u Londonu.
Pod jedan, velika većina Tottenhamovih navijača je protiv tog vlasnika i sad bi potpisali da proda klub Arapima. Odmah.

Pod dva, nema tog vlasnika fudbalskog kluba koji nema nešto negativno. To zaboravi. Niko ne bi navijao ni za koga da se prebrojavaju takve stvari. Uostalom, Messija je čak i Barcelona otjerala kao pseto iz kluba. Znači, brojati greške fudbalskih klubova jer su im vlasnici ili predsjednici totalne budale je težak i naporan posao.

Pod tri, ja nisam napisao za Messija da je izraelska kujica. Gdje si to pročitao? Čak sam izbjegavao o tom pričati. Znači, bezočno lažeš. Jedino što sam napisao je da je predsjednik palestinskog fudbalskog saveza zbog reakcije prema njemu popušio FIFA ban. Napisao sam da je Messi kujica velikog biznisa, i to američkog biznisa koji je usko vezan sa financijskim uspjehom ovog SP i Infantinom. Pa i Trumpom. Vlasnik Miamija je višedecenijski Trumpov prijatelj.

Šta ti još treba objašnjavati?
"Nije niko rekao da je cionista. Napisao sam veoma precizno da je izraelska kučka"
Natjera me da trazim postove.
Ti trebas prvo sebi objasniti. Jer ti ocigledno nista nije jasno. Uglavnom "zamjeras" na stvarima koje istovremeno podrzavas.
Osmi Socrates

#902 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Osmi Socrates »

kakabanja213 wrote: 16/07/2026 23:45
Znaci Mesija ne volis zato sto je izraelska kujica i kujica velikog biznisa, a istovremeno violis Totenhem ciji vlasnik valjda finansira PLO i prredsjednik je udruzenja vlasnika mikrobiznis preduzeca sa sjedistem u Londonu.
Pod jedan, velika većina Tottenhamovih navijača je protiv tog vlasnika i sad bi potpisali da proda klub Arapima. Odmah.

Pod dva, nema tog vlasnika fudbalskog kluba koji nema nešto negativno. To zaboravi. Niko ne bi navijao ni za koga da se prebrojavaju takve stvari. Uostalom, Messija je čak i Barcelona otjerala kao pseto iz kluba. Znači, brojati greške fudbalskih klubova jer su im vlasnici ili predsjednici totalne budale je težak i naporan posao.

Pod tri, ja nisam napisao za Messija da je izraelska kujica. Gdje si to pročitao? Čak sam izbjegavao o tom pričati. Znači, bezočno lažeš. Jedino što sam napisao je da je predsjednik palestinskog fudbalskog saveza zbog reakcije prema njemu popušio FIFA ban. Napisao sam da je Messi kujica velikog biznisa, i to američkog biznisa koji je usko vezan sa financijskim uspjehom ovog SP i Infantinom. Pa i Trumpom. Vlasnik Miamija je višedecenijski Trumpov prijatelj.

"Nije niko rekao da je cionista. Napisao sam veoma precizno da je izraelska kučka"
Natjera me da trazim postove.
To je bilo napisano u kontekstu da se je slikao sa Netyanahuom kao da se ništa ne dešava. Kao dobar dan. Isto kao što mu je kao dobar dan da aplaudira Trumpu kad ovaj objavi da bombardira Iran.

Možda mu ništa nije jasno, možda ne razumije šta se priča na tim njegovim susretima sa humanistima modernog doba. Ne zna čovjek. Nedužan. K'o the second coming of Christ.
Last edited by Osmi Socrates on 16/07/2026 23:50, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#903 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by jeza u ledja »

Napisao je da je kucka. Ne kujica.

Prati malo. :roll:
Osmi Socrates

#904 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Osmi Socrates »

Pa da, iskoriste ga kao kučku za svoje ciljeve. Ako je već nedužan i jadan, ne zna ništa i ne priča engleski.

Svaku kučku neko jebe da je iskoristi za svoje ciljeve.

Ili kao što bi naš narod rek'o "jebe lud zbunjenog".

Messi zbunjen, Bibi lud. A i Trump.
kakabanja213

#905 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by kakabanja213 »

Osmi Socrates wrote: 16/07/2026 21:13

Pa dobro, to što ne govori engleski i bez truna mozga aplaudira dokazanoj krvožednoj budaletini nešto sasvim drugo govori o Messiju.

I ovo zadnje ti je najtačnije. Znači, postao je kujica biznisa i boli ga kurac za sve drugo. Šta sam ja drugo rekao o ovom svjetskom prvenstvu? FIFA na Messiju je gradila dobar dio financijskog uspjeha prvenstva.

Nemoj onda da ove cheerleading osobe pričaju o njegovim moralnim atributima i ubjeđuju čitav svijet da je the second coming of Christ.

Nije, obična je kujica velikog biznisa, kujica koja eto šuta loptu bolje nego iko dosad.

Znaci prodajom Arapima, klub postaje bastion pravde, morala i naravno neprofitna organizacija. Znaci redimenzioniranje iz mikropreduzeca u Crveni krst nov[g doba. De kralju odvadi malo
rocco_siffredi

#906 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by rocco_siffredi »

Messi je tup da i ne zna da ga iskorištavaju.
Nekad su se sportski idoli dizali protiv establišmenta, države, ratova, politike, zločinaca i diktatora. Bili na strani malog čovjeka i sirotinje. Njihova riječ je imala težinu. Neki su zbog toga patili, patile im karijere, porodice... Ali nisu šutjeli na dešavanja u svijetu. Messi je Argentinska verzija Sušića. Genije, a glup ko kurac. I ljudska pička.
Osmi Socrates

#907 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Osmi Socrates »

kakabanja213 wrote: 17/07/2026 00:04

Znaci prodajom Arapima, klub postaje bastion pravde, morala i naravno neprofitna organizacija. Znaci redimenzioniranje iz mikropreduzeca u Crveni krst nov[g doba. De kralju odvadi malo
Opet ti pišeš neke odgovore bez ikakvog razumijevanja šta znači napisano. To znači da se je navijačima toliko zamjerio ovaj vlasnik da bi pristali čak i na Arape ako bi to bio jedini izbor.

Naravno da bi idealna solucija bila da Tottenham kupi neki pristojan Englez koji se razumije u fudbalski biznis, ali, bojim se da je vrijednost kluba sada tolika da pristojni ljudi nemaju takav novac na raspolaganju.
Crvena Tifoza

#908 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Crvena Tifoza »

Valjda je idealna situacija da Tottenham kupi neki kapica. :-)
Osmi Socrates

#909 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Osmi Socrates »

Za razliku od Barcelone, mi smo klub koji se ne mora nikom izvinjavati ni za šta. Nema politike. Igrači ne komentiraju politiku. Izraelac u rosteru je na transfer listi otkad je počeo o politici. Na tu listu ga je stavio Levy, takođe Jevrej. Bez razmišljanja. Još ga nismo prodali, bio na pozajmicama, ali prodaćemo ga ovog ljeta.

Vi ste se, međutim, prije par mjeseci na hebrejskom javno izvinili navijačima Barcelone iz Izraela kad su se bunili što je Yamal podigao palestinsku zastavu na proslavi titule.

Zato, tišina.

Ali, na hebrejskom :lol:
Last edited by Osmi Socrates on 17/07/2026 02:03, edited 1 time in total.
Edin H.

#910 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Edin H. »

:-x
Osmi Socrates

#911 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Osmi Socrates »

Da su objavili neko saopštenje u kojem kažu da klub ne podržava nikakve zastave osim zastave kluba, pa hajde i nekako.

Ali, unajme prevodioca da se izvinjavaju na stranom jeziku nekim navijačima u stranoj zemlji. :lol:
Crvena Tifoza

#912 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Crvena Tifoza »

Prvo pišeš da su se izvinuli pa onda kažeš izdali saopštenje. :-)

Šta nećeš sve pročitati od navijača najvećeg kluba kapica u Evropi.
Osmi Socrates

#913 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Osmi Socrates »

Jel' vi poznajete maternji jezik samo površno? Moram li vas ja učiti iz Kanade? :lol: Gdje ja kažem da su izdali saopštenje?

Hajde pročitaj još jednom prvu rečenicu iz mog zadnjeg posta. To je kondicional (prošli). Hajde sad na goggle da naučiš šta je kondicional.

Napisali su izvinjenje.
Last edited by Osmi Socrates on 17/07/2026 02:44, edited 1 time in total.
konoplja

#914 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by konoplja »

Al sto smarate s tim prepucavanjem, moraliziranjem i uvlacenjem politike ufff.
Osmi Socrates

#915 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Osmi Socrates »

Ja odgovaram na postove poluobavještenih. Biraju o čemu će biti obaviješteni.
Crvena Tifoza

#916 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Crvena Tifoza »

Napisali izvinjenje?

Hajde što ne znaš materinji, ali eto ni Engleski nisi savladao.
Ili možda samo Francuski natucaš. :-)
Osmi Socrates

#917 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Osmi Socrates »

Da, napisali i preveli na hebrejski. :lol:
Crvena Tifoza

#918 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Crvena Tifoza »

Šta su napisali :-)
Osmi Socrates

#919 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Osmi Socrates »

Pa guglaj. Nisi sakat, ne daj Bože.

I to se izvinjavali zbog zastave zemlje koju je Španija priznala. :lol:
Crvena Tifoza

#920 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Crvena Tifoza »

Baš se izvinuli? Auuuu teške riječi zboriš. :-)
Osmi Socrates

#921 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Osmi Socrates »

Hajd' da nagađamo zašto su se izvinili. :lol:

Izvinili, jbg, nije izvinuli, para mi oči.
Crvena Tifoza

#922 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Crvena Tifoza »

I šta kažu, nećemo više :-)
Crvena Tifoza

#923 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Crvena Tifoza »

Duše osjetljive

Osmi Socrates

#924 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Osmi Socrates »

Eto, možda toliko ima jevrejskih navijača Totenhama koliko je tih balona.

Ljudi pričaju o glupostima koje suštinski ne razumiju.
Crvena Tifoza

#925 Re: 1/2 finala: Engleska - Argentina

Post by Crvena Tifoza »

Sigurno :lol:
Locked