Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.
Pa dobro, to što ne govori engleski i bez truna mozga aplaudira dokazanoj krvožednoj budaletini nešto sasvim drugo govori o Messiju.
I ovo zadnje ti je najtačnije. Znači, postao je kujica biznisa i boli ga kurac za sve drugo. Šta sam ja drugo rekao o ovom svjetskom prvenstvu? FIFA na Messiju je gradila dobar dio financijskog uspjeha prvenstva.
Nemoj onda da ove cheerleading osobe pričaju o njegovim moralnim atributima i ubjeđuju čitav svijet da je the second coming of Christ.
Nije, obična je kujica velikog biznisa, kujica koja eto šuta loptu bolje nego iko dosad.
Znaci Mesija ne volis zato sto je izraelska kujica i kujica velikog biznisa, a istovremeno violis Totenhem ciji vlasnik valjda finansira PLO i prredsjednik je udruzenja vlasnika mikrobiznis preduzeca sa sjedistem u Londonu.
Pod jedan, velika većina Tottenhamovih navijača je protiv tog vlasnika i sad bi potpisali da proda klub Arapima. Odmah.
Pod dva, nema tog vlasnika fudbalskog kluba koji nema nešto negativno. To zaboravi. Niko ne bi navijao ni za koga da se prebrojavaju takve stvari. Uostalom, Messija je čak i Barcelona otjerala kao pseto iz kluba. Znači, brojati greške fudbalskih klubova jer su im vlasnici ili predsjednici totalne budale je težak i naporan posao.
Pod tri, ja nisam napisao za Messija da je izraelska kujica. Gdje si to pročitao? Čak sam izbjegavao o tom pričati. Znači, bezočno lažeš. Jedino što sam napisao je da je predsjednik palestinskog fudbalskog saveza zbog reakcije prema njemu popušio FIFA ban. Napisao sam da je Messi kujica velikog biznisa, i to američkog biznisa koji je usko vezan sa financijskim uspjehom ovog SP i Infantinom. Pa i Trumpom. Vlasnik Miamija je višedecenijski Trumpov prijatelj.
Šta ti još treba objašnjavati?
"Nije niko rekao da je cionista. Napisao sam veoma precizno da je izraelska kučka"
Natjera me da trazim postove.
Ti trebas prvo sebi objasniti. Jer ti ocigledno nista nije jasno. Uglavnom "zamjeras" na stvarima koje istovremeno podrzavas.
kakabanja213 wrote: ↑16/07/2026 23:12
Znaci Mesija ne volis zato sto je izraelska kujica i kujica velikog biznisa, a istovremeno violis Totenhem ciji vlasnik valjda finansira PLO i prredsjednik je udruzenja vlasnika mikrobiznis preduzeca sa sjedistem u Londonu.
Pod jedan, velika većina Tottenhamovih navijača je protiv tog vlasnika i sad bi potpisali da proda klub Arapima. Odmah.
Pod dva, nema tog vlasnika fudbalskog kluba koji nema nešto negativno. To zaboravi. Niko ne bi navijao ni za koga da se prebrojavaju takve stvari. Uostalom, Messija je čak i Barcelona otjerala kao pseto iz kluba. Znači, brojati greške fudbalskih klubova jer su im vlasnici ili predsjednici totalne budale je težak i naporan posao.
Pod tri, ja nisam napisao za Messija da je izraelska kujica. Gdje si to pročitao? Čak sam izbjegavao o tom pričati. Znači, bezočno lažeš. Jedino što sam napisao je da je predsjednik palestinskog fudbalskog saveza zbog reakcije prema njemu popušio FIFA ban. Napisao sam da je Messi kujica velikog biznisa, i to američkog biznisa koji je usko vezan sa financijskim uspjehom ovog SP i Infantinom. Pa i Trumpom. Vlasnik Miamija je višedecenijski Trumpov prijatelj.
"Nije niko rekao da je cionista. Napisao sam veoma precizno da je izraelska kučka"
Natjera me da trazim postove.
To je bilo napisano u kontekstu da se je slikao sa Netyanahuom kao da se ništa ne dešava. Kao dobar dan. Isto kao što mu je kao dobar dan da aplaudira Trumpu kad ovaj objavi da bombardira Iran.
Možda mu ništa nije jasno, možda ne razumije šta se priča na tim njegovim susretima sa humanistima modernog doba. Ne zna čovjek. Nedužan. K'o the second coming of Christ.
Last edited by Osmi Socrates on 16/07/2026 23:50, edited 1 time in total.
Pa dobro, to što ne govori engleski i bez truna mozga aplaudira dokazanoj krvožednoj budaletini nešto sasvim drugo govori o Messiju.
I ovo zadnje ti je najtačnije. Znači, postao je kujica biznisa i boli ga kurac za sve drugo. Šta sam ja drugo rekao o ovom svjetskom prvenstvu? FIFA na Messiju je gradila dobar dio financijskog uspjeha prvenstva.
Nemoj onda da ove cheerleading osobe pričaju o njegovim moralnim atributima i ubjeđuju čitav svijet da je the second coming of Christ.
Nije, obična je kujica velikog biznisa, kujica koja eto šuta loptu bolje nego iko dosad.
Znaci prodajom Arapima, klub postaje bastion pravde, morala i naravno neprofitna organizacija. Znaci redimenzioniranje iz mikropreduzeca u Crveni krst nov[g doba. De kralju odvadi malo
Messi je tup da i ne zna da ga iskorištavaju.
Nekad su se sportski idoli dizali protiv establišmenta, države, ratova, politike, zločinaca i diktatora. Bili na strani malog čovjeka i sirotinje. Njihova riječ je imala težinu. Neki su zbog toga patili, patile im karijere, porodice... Ali nisu šutjeli na dešavanja u svijetu. Messi je Argentinska verzija Sušića. Genije, a glup ko kurac. I ljudska pička.
kakabanja213 wrote: ↑16/07/2026 23:12
Znaci prodajom Arapima, klub postaje bastion pravde, morala i naravno neprofitna organizacija. Znaci redimenzioniranje iz mikropreduzeca u Crveni krst nov[g doba. De kralju odvadi malo
Opet ti pišeš neke odgovore bez ikakvog razumijevanja šta znači napisano. To znači da se je navijačima toliko zamjerio ovaj vlasnik da bi pristali čak i na Arape ako bi to bio jedini izbor.
Naravno da bi idealna solucija bila da Tottenham kupi neki pristojan Englez koji se razumije u fudbalski biznis, ali, bojim se da je vrijednost kluba sada tolika da pristojni ljudi nemaju takav novac na raspolaganju.
Za razliku od Barcelone, mi smo klub koji se ne mora nikom izvinjavati ni za šta. Nema politike. Igrači ne komentiraju politiku. Izraelac u rosteru je na transfer listi otkad je počeo o politici. Na tu listu ga je stavio Levy, takođe Jevrej. Bez razmišljanja. Još ga nismo prodali, bio na pozajmicama, ali prodaćemo ga ovog ljeta.
Vi ste se, međutim, prije par mjeseci na hebrejskom javno izvinili navijačima Barcelone iz Izraela kad su se bunili što je Yamal podigao palestinsku zastavu na proslavi titule.
Zato, tišina.
Ali, na hebrejskom
Last edited by Osmi Socrates on 17/07/2026 02:03, edited 1 time in total.