1/2 finala: Francuska - Španjolska

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U finale prolazi:

Poll ended at 15/07/2026 18:35

Francuska
47
61%
Španjolska
30
39%

Total votes: 77

Tito_i_Partija

#76 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by Tito_i_Partija »

JohnnyS wrote: 14/07/2026 16:49
darius_maximus wrote: 14/07/2026 14:25
plain vanilla wrote: 14/07/2026 14:08

Mi nismo rasisti samo zato sto nemamo priliku da ispoljimo rasizam. Ovo stalno prebrojavanje bijelih i nebijelih, komentarisanje ljudi spram boje koze, tapsanje onog lika iz Srbije sto se posrao na crnce...uzas.
Kad je Vinni bio zrtva rasistickih uvreda, vecina se slozila da je zasluzio :? da ne moras zasluziti a ipak ces dobiri uvredljive rasisticke komentare najbolji je dokaz da su svi crni sportisti stali u Vinnijevu odbranu, iako ga uopste ne simpatisu. Iz prosta 2 razloga-rasisticku uvredu ne mozes zasluziti, a drugo da je svaki od njih to osjetio na svojoj kozi.

Spaniju volim, ali na ovom SP nije blistala, nekako se promigoljila. Francuska mi je bila beton svaku, ali to ne znaci da se veceras nece okliznuti.
Ja sam navijala za Portugal i Brazil, ali nijedni nisu pokazali klasu, nazalost.
Španija nije došla da blista, nego da pobijedi.
Isto su igrali i zadnju put kad su osvojili. :D

Turnirnske ekipe znaju tako igrati i Španci žele samo držati posjed da im neko ne bi dao go.
Do sad im je OK funkcionisalo, s Francuzima će to biti malo teže, doduše.

Portugal s Martinezom nije mogao ništa.
Taj frajer šta je dotakao, to je i uništio.
Onakvu generaciju svesti na defanzivni fudbal je sramota.

Brazil je Ancelotti zajebao, od odabira igrača do njegovo "samo izađite i igrajte" pristupa.
I kod njih se vidjelo da je samo pitanje od koga će ispasti.

Ove četiri preostale repke i jesu najviše pokazale da imaju života u sebi.
Svaka zajebana na svoj način, vidjet ćemo. :D
Ja isto ne znam kako taj Martinez nalazi angažmane, na temelju čega, pa ja mi ne bih dao da vodi Faraon iz Trpnja.

Na Don Carla ne dam, imali su solidne šanse da prođu, ali penal, ali Endrick i onaj jebeni zicer. U selekciji ekipe je najviše zajebao što je Neymara zvao, ali to je raja htjela.
Fudbalskim savezom Belgije dominiraju totalni retardi koji nemaju blage veze o fudbalu. Upropastiše zlatnu generaciju koju za 100 godina neće više vidjet', prvo Wilmotsom pa onda Martinezom, pa Tedescom, i evo sad Garcijom. Znači totalni diletanti od trenera koji nikad nikakvog uspjeha u svojim karijerama nisu zabilježili, niti će.

Za ovo drugo se slažem, Don Carlo je car. :thumbup:
Pričam sa kolegom brazilijancem na poslu, kaže da je oko Neymara javnost bila podijeljena pola-pola, tako da je samim tim Carlo iz početka bio stavljen u tešku poziciju. Šta god odlučiš, dobar dio raje će se posrat' po tebi. :-D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#77 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by plain vanilla »

Turnirnske ekipe znaju tako igrati i Španci žele samo držati posjed da im neko ne bi dao go.

Brazil je Ancelotti zajebao, od odabira igrača do njegovo "samo izađite i igrajte" pristupa.

Pa mozda sam ja kriticnija prema reprezentacijama koje su mi drage, pa od njih ocekujem vise.
Eto vi ste vidjeli nesto u Spaniji, ja nisam. Idu samo na Yamala, a njemu nesto ne ide, valjda ga godine stigle :mrgreen:
Nadam se da bi veceras Nico i Yamal mogli opet napraviti neku magiju kao na EP.
Ali moja prognoza je da ce se Spanija braniti i cekati kakvu kontru i da necemo vidjeti puno golova. Molim ih da me demantuju.
A Francuzi, koje inace ne simpatisem, su mi wow. Dosad su za mene skroz druga klasa od drugih reprezentacija. Sto opet ne znaci da veceras nece zijaniti.

A Brazil mi je veliko razocarenje. Meni su prve asocijacije na Brazil fudbal i favele :mrgreen: Mislim da nine trebalo podleci pritisku i pozvati Neymara npr, lik uopste ne igra. Endrick, ah Endrick, mislim da je veliki potencijal, ali nazalost pamtit cemo samo promasaj. Moj dragi Vinni je bio na nivou zadatka, cak je i psihicki bio dobar, nije imao svoje tantrume, cak je i druge smirivao.

Portugal blijed, mi bismo ih trehnuli :mrgreen: nije mi uopšte bilo jasno zasto ih svrstavaju u favorite. ABd da se Ronaldo oprosti od reprezentacije da vise ne moram navijati za njih :mrgreen:
Osmi Socrates

#78 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by Osmi Socrates »

Ne može Španija igrati tako da se brani. Nisu tako igrali sto godina, a pod ovim selektorom pogotovo ne mogu tako igrati. Pokušaće da drže posjed lopte, jer kad je posjed kod Francuza onda imaš da patiš od smrtonosnog napada Francuske.

Da li će Francuzi dozvoliti da Španija drži posjed? Pa vidjećemo. Čak i Maroko je uspio protiv Francuske imati minimalnu prednost u posjedu. Dobro, to je ostvareno uglavnom nakon prvog gola Francuza, ali opet je značajno.

Moja prognoza je više od tri gola na ovoj utakmici.
JohnnyS

#79 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by JohnnyS »

plain vanilla wrote: 14/07/2026 19:10

Pa mozda sam ja kriticnija prema reprezentacijama koje su mi drage, pa od njih ocekujem vise.
Eto vi ste vidjeli nesto u Spaniji, ja nisam. Idu samo na Yamala, a njemu nesto ne ide, valjda ga godine stigle :mrgreen:
Ali moja prognoza je da ce se Spanija braniti i cekati kakvu kontru i da necemo vidjeti puno golova. Molim ih da me demantuju.
A Francuzi, koje inace ne simpatisem, su mi wow. Dosad su za mene skroz druga klasa od drugih reprezentacija. Sto opet ne znaci da veceras nece zijaniti.

A Brazil mi je veliko razocarenje. Meni su prve asocijacije na Brazil fudbal i favele :mrgreen: Mislim da nine trebalo podleci pritisku i pozvati Neymara npr, lik uopste ne igra. Endrick, ah Endrick, mislim da je veliki potencijal, ali nazalost pamtit cemo samo promasaj. Moj dragi Vinni je bio na nivou zadatka, cak je i psihicki bio dobar, nije imao svoje tantrume, cak je i druge smirivao.

Portugal blijed, mi bismo ih trehnuli :mrgreen: nije mi uopšte bilo jasno zasto ih svrstavaju u favorite. ABd da se Ronaldo oprosti od reprezentacije da vise ne moram navijati za njih :mrgreen:
Kažu da je Brazil propao jer su se ostavili katoličanstva i prešli na evangelizam, strožu religiju koja ne dozvoljava zajebanciju i joga Bonito :D
Osmi Socrates

#80 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by Osmi Socrates »

Barcola počinje. Tchoumeni se vratio u prvi sastav. Sve ostalo očekivano.

Kod Španaca, opet Fabian Ruiz umjesto Pedrija.
DonieBrasco

#81 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by DonieBrasco »

Image
jeza u ledja

#82 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by jeza u ledja »

Ne kontam sta je ovo?

Koja je fora sa ovim diktator uopste?
darius_maximus

#83 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by darius_maximus »

Tito_i_Partija wrote: 14/07/2026 18:51
JohnnyS wrote: 14/07/2026 16:49

Ja isto ne znam kako taj Martinez nalazi angažmane, na temelju čega, pa ja mi ne bih dao da vodi Faraon iz Trpnja.

Na Don Carla ne dam, imali su solidne šanse da prođu, ali penal, ali Endrick i onaj jebeni zicer. U selekciji ekipe je najviše zajebao što je Neymara zvao, ali to je raja htjela.
Fudbalskim savezom Belgije dominiraju totalni retardi koji nemaju blage veze o fudbalu. Upropastiše zlatnu generaciju koju za 100 godina neće više vidjet', prvo Wilmotsom pa onda Martinezom, pa Tedescom, i evo sad Garcijom. Znači totalni diletanti od trenera koji nikad nikakvog uspjeha u svojim karijerama nisu zabilježili, niti će.

Za ovo drugo se slažem, Don Carlo je car. :thumbup:
Pričam sa kolegom brazilijancem na poslu, kaže da je oko Neymara javnost bila podijeljena pola-pola, tako da je samim tim Carlo iz početka bio stavljen u tešku poziciju. Šta god odlučiš, dobar dio raje će se posrat' po tebi. :-D
Neymar im je najmanji problem. :D
Ljudi slabi u vezi, jos on ne povede ubojitije napadace kao sto je Joao Pedro i nece da gura Endricka.

Ancelotti koji nije bas poznat po forsiranju mladih i nedokazanih igraca treba da uradi smjenu generacija, rijesi se Casemira i slicnih.
Ne cini mi se da je on covjek za tog posla, ali vidjet cemo. :D
Crvena Tifoza

#84 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by Crvena Tifoza »

Nisam siguran da cijela planeta voli ovog.

Diktatori su ukrštavali mačeve, a ne kite kao ovaj. :skoljka:
istra_hr

#85 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by istra_hr »

JohnnyS wrote: 14/07/2026 19:22
Kažu da je Brazil propao jer su se ostavili katoličanstva i prešli na evangelizam, strožu religiju koja ne dozvoljava zajebanciju i joga Bonito :D
8-)
Užas, kako to?
Šta kaže Truba; ko je kriv?

Zna se, naravno - Brazilski komunisti i partizani
darius_maximus

#86 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by darius_maximus »

plain vanilla wrote: 14/07/2026 19:10

Yamal i kad ga ne ide je kljucan za Spaniju, jer uvijek odvlaci igrace na sebe, pa drugi imaju vise prostora za igru :)
Nico bi to trebao biti na drugom krilu, ali povrijedjen...

Spanija ce sigurno pokusati drzati loptu, ali ce tesko kontre braniti. Mislim da im je trener bolji, doduse, pa mozda sta pametno skonta :)
Billy The Pljuc

#87 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by Billy The Pljuc »

Chmoljo wrote: 14/07/2026 14:55 Ko god veceras pobijedi, volio bih i da osvoji. Spanija mi je draza, ali su francuzi vise zasluzili.

Vrlo jednostavno.
:thumbup:

Potpisujem.
Billy The Pljuc

#88 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by Billy The Pljuc »

plain vanilla wrote: 14/07/2026 19:10 Meni su prve asocijacije na Brazil fudbal i favele :mrgreen:
Polovično se slažem s tvojim pogledom i razmišljanjem s malom razlikom da te 2014-e zaista mi fudbal jeste bio na pameti ali na favele ni pomislio nisam :P.
Micah

#89 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by Micah »

Biće ovo utvrdo osim ako neka individualna rana čarolija ne razbije monotoniju.
alijagoro

#90 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by alijagoro »

Navijam za Francusku,mislim da ce Spanija ipak proci dalje
omar little

#91 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by omar little »

francuzi ove godine igraju atraktivnije nego na proslim turnirima. jednako su strasni, ali vise nisu dosadni, atomske predstave. od svih polufinalista, jedini konzistentno, ubjedljivo i s lakocom pobijedjivali, fakticki se prosetali kroz turnir. nema ko sta prigovoriti da uzmu titulu.

naravno da im zelim ispadanje. :D
konoplja

#92 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by konoplja »

Za Frankiju naravno. Pardon. Francusku. :D
Osmi Socrates

#93 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by Osmi Socrates »

Nisam očekivao da bude 39:11 za Francusku.
plain vanilla

#94 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by plain vanilla »

Moj omiljeni komentator

Dajte nam finale prije finala da se zabavimo
Rothmans

#95 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by Rothmans »

Navijam za Francuze zbog Desama i zato sto ce u slucaju da prodje ona ciganija , Francuzi bit tezi orah za slomit.
Osmi Socrates

#96 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by Osmi Socrates »

Joj što me Rodri nervira sa ovim dresom u šorcu. K'o Malik iz Oca na Službenom Putu. :lol:
plain vanilla

#97 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by plain vanilla »

Aman gdje su im crveni dresovi da navijam Kaman crveni
muha_sa

#98 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by muha_sa »

Valjda ne zaspim do pauze za osvježenje :D
darius_maximus

#99 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by darius_maximus »

Ovdje je Olise trebao crveni dobiti, djonom onako u zglob...
Micah

#100 Re: 1/2 finala: Francuska - Španjolska

Post by Micah »

Osmi Socrates wrote: 14/07/2026 21:04 Joj što me Rodri nervira sa ovim dresom u šorcu. K'o Malik iz Oca na Službenom Putu. :lol:
Meni imponuje. Old school. Nikad se to nije trebalo ni mijenjati, kao u košarci. Dekorum je bolji kad je utrpano.
Locked