1/4 finala: Argentina - Švicarska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Osmi Socrates
#351 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
I tu negdje dolazimo do razlike između cheerleaders suknjica i pravih fudbalskih ljubitelja. Trofeje osvaja čitava tim, a ne neki Lessi. Ili Ronaldina.
Za sve je to kriv internet. Ne može se disati od cheerleadersica. Dočepalo se tehnologije i udri po turbofolku u svim oblicima.
Za sve je to kriv internet. Ne može se disati od cheerleadersica. Dočepalo se tehnologije i udri po turbofolku u svim oblicima.
-
kakabanja213
#352 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Tako je. Zna se ko je "majstor", a ko pomocno osoblje. Znaci Mesi mi nije ni medju 100 omiljenih fudbalera, ali mi je najbolji ili drugii najbolji od ovih sto sam gledao. Prvog najboljeg nisam mogao ovoliko gledati jer nije bilo prilike.JohnnyS wrote: ↑12/07/2026 20:51Pa nije malo onih koji kažu da Jordan bez Pippena nije mogao dobiti Isiaha Thomasa i ekipukakabanja213 wrote: ↑12/07/2026 19:27Sva trojica zajedno ne bi osvojila nista od toga da nije bilo Valdesa na golu i Piquea na stoperu. Moguce da ni Jordan ne bi bio Jordan bez Pipena i ostalihBetter Man wrote: ↑12/07/2026 18:52
Španija je uvezala tri velike titule. Dva Eura i jedno SP. I morali su i Iniesta i Xavi dobiti po jednu Zlatnu loptu.Messi s Barcelonim ne bi osvojio ni jednu LP da nije bilo njih dvojice.![]()
-
kakabanja213
#353 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Naravno samo se i u timu zna ko kosi a ko vodu nosi.Osmi Socrates wrote: ↑12/07/2026 20:59 I tu negdje dolazimo do razlike između cheerleaders suknjica i pravih fudbalskih ljubitelja. Trofeje osvaja čitava tim, a ne neki Lessi. Ili Ronaldina.
- Toffee karamela
#354 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
ne pratim Argentince nikako jer nemam vremena za njih no kolegica mi, mlada cura i ne baš neki fan sporta, neki dan ronda kontra Messija, je li gurnuo neko od one djece koju vode za ruke iz tunela ili šta li je bilo? kaže ne može ga više smisliti
vidim obezobrazili se, Mesić prijeti prstom sudijama itd. valjda su i oni napokon pogledali ovu kasetu pa bi da glume mangupe i to kad među njima ni zglave nema takvog

vidim obezobrazili se, Mesić prijeti prstom sudijama itd. valjda su i oni napokon pogledali ovu kasetu pa bi da glume mangupe i to kad među njima ni zglave nema takvog

- B6Redhell
#355 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Ovi su ogadili jos 2022. Kad im je slicno ovako betoniran put do vrha, pogotovo sa onolikim penalima
Kako je ova utakmica i ovaj lehoz bili odvratni. Znalo se odmah ko ce biti prvak..
u ovom SP kako sramotno ostetiše hrvatsku i norvesku. a pokusali su i belgiju. Nedo bog da smo mi malo bolji i uspijeli proci. A osjetili smo to protiv nigerije
Kako je ova utakmica i ovaj lehoz bili odvratni. Znalo se odmah ko ce biti prvak..
u ovom SP kako sramotno ostetiše hrvatsku i norvesku. a pokusali su i belgiju. Nedo bog da smo mi malo bolji i uspijeli proci. A osjetili smo to protiv nigerije
- luckylaka
#356 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
4 najbolje su tu gdje su i zasluzile a u te 4 normalno da najbolji igraci imaju neke protekcije kod sudija.Pa nece ni jedan sudija gledati isto na terenu Messia ili recimoBasica(cak ni Colina) i sta vas cudi sto su oni vise zasticeniji od drugi
Druga je stvar sto to nebi trebalo biti tako ali tako je od postojanja fudbala
Druga je stvar sto to nebi trebalo biti tako ali tako je od postojanja fudbala
-
Groot
#357 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
A koje je opravdanje za dva penala Francuskoj u finalu protiv Argentine kojoj je to SP bilo kao nastimano?
Poglupi ovi iz FIFAe dobro bas, hoces nekom da nastimas i onda sudiji pogresno kazes kome da svira penal pa jadnik svira za protivnika
Ne kazem da nije nastimano, i samom mi je izgledalo kao da ih guraju ali mi nekako nema logike da dajes penale u finalu protiv ekipe kojoj stimas. Ako ima i za to neko logicno objasnjenje onda se svi mogu sloziti 100% da se stimalo Argentini a ne Francuskoj. Meni to ima smisla samo kad se prebacim u "teorije zavjere" mod pa iskljucim logiku skroz, tad sam 1000% siguran da je Argentini nastimano a bez toga mi djeluje da je Francuskoj samo eto ne izdobri na kraju.
Poglupi ovi iz FIFAe dobro bas, hoces nekom da nastimas i onda sudiji pogresno kazes kome da svira penal pa jadnik svira za protivnika
Ne kazem da nije nastimano, i samom mi je izgledalo kao da ih guraju ali mi nekako nema logike da dajes penale u finalu protiv ekipe kojoj stimas. Ako ima i za to neko logicno objasnjenje onda se svi mogu sloziti 100% da se stimalo Argentini a ne Francuskoj. Meni to ima smisla samo kad se prebacim u "teorije zavjere" mod pa iskljucim logiku skroz, tad sam 1000% siguran da je Argentini nastimano a bez toga mi djeluje da je Francuskoj samo eto ne izdobri na kraju.
- deer_hunter
#358 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Messi ima asistencija skoro kao Xavi i Iniesta zajedno, plus skoro 700 golova za Barcu...ko tu bez koga ne moze?? Strasno kakve gluposti se pisu kad nekog ne volite, te Mossad mu bio na vjencanju( tipican obrazac, kad nekog mrzis samo ga prikazi kao cionistu, nebitno je sto covjek nema veze s tim), ne trči, ovakav je, onakav je...Better Man wrote: ↑12/07/2026 18:52Španija je uvezala tri velike titule. Dva Eura i jedno SP. I morali su i Iniesta i Xavi dobiti po jednu Zlatnu loptu.Messi s Barcelonim ne bi osvojio ni jednu LP da nije bilo njih dvojice.JohnnyS wrote: ↑12/07/2026 15:22Mogao je Iniesta jednako je tako dobit. Oba su je zaslužili više od Messija.sime_cipol wrote: ↑12/07/2026 15:20
2010. Sneider je trebao dobiti Zlatnu Loptu.
Uzeo tripletu sa Interom i igrao finale SP
- Better Man
#359 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Samo jedan podatak. Otkako su Xavi i Iniesta napustili Barcelonu, Messi nije nikad više s Barcelonom osvojio LP. Njih dvojica su bili gospodari sredine terena i to se moglo vidjeti na reprezentaci Španije, koja je dva puta za redom bila prvaak Evrope i između ta dva naslova bili su prvaci svijeta.deer_hunter wrote: ↑13/07/2026 10:28Messi ima asistencija skoro kao Xavi i Iniesta zajedno, plus skoro 700 golova za Barcu...ko tu bez koga ne moze?? Strasno kakve gluposti se pisu kad nekog ne volite, te Mossad mu bio na vjencanju( tipican obrazac, kad nekog mrzis samo ga prikazi kao cionistu, nebitno je sto covjek nema veze s tim), ne trči, ovakav je, onakav je...Better Man wrote: ↑12/07/2026 18:52Španija je uvezala tri velike titule. Dva Eura i jedno SP. I morali su i Iniesta i Xavi dobiti po jednu Zlatnu loptu.Messi s Barcelonim ne bi osvojio ni jednu LP da nije bilo njih dvojice.
-
Groot
#360 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Samo jedan podatak - otkako su Xavi i Iniesta napustibi Barcelonu nisu vise nista osvojili u karijeriBetter Man wrote: ↑13/07/2026 10:48Samo jedan podatak. Otkako su Xavi i Iniesta napustili Barcelonu, Messi nije nikad više s Barcelonom osvojio LP. Njih dvojica su bili gospodari sredine terena i to se moglo vidjeti na reprezentaci Španije, koja je dva puta za redom bila prvaak Evrope i između ta dva naslova bili su prvaci svijeta.deer_hunter wrote: ↑13/07/2026 10:28Messi ima asistencija skoro kao Xavi i Iniesta zajedno, plus skoro 700 golova za Barcu...ko tu bez koga ne moze?? Strasno kakve gluposti se pisu kad nekog ne volite, te Mossad mu bio na vjencanju( tipican obrazac, kad nekog mrzis samo ga prikazi kao cionistu, nebitno je sto covjek nema veze s tim), ne trči, ovakav je, onakav je...Better Man wrote: ↑12/07/2026 18:52
Španija je uvezala tri velike titule. Dva Eura i jedno SP. I morali su i Iniesta i Xavi dobiti po jednu Zlatnu loptu.Messi s Barcelonim ne bi osvojio ni jednu LP da nije bilo njih dvojice.
Evo jos jedan - otkako je Gerard Deulofeu napustio Barcu Messi nije osvojio nijednu LP. Gerard GOAT
- deer_hunter
#361 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Kakve veze to ima, hoces li to zanemariti ulogu Casillasa, Ramosa, Davida Ville, Capdeville, Xabi Alonsa, Fabregasa, Busquetsa, Davida Silve, onog crnog Brazilca i drugih koji su bili tu? Xavi i Iniesta su samo dva igraca od 11 na terenu. Naravno, vrlo vazni za Spaniju, ali bez ovih ostalih ne bi cetvrtfinala vidjeli. Bukvalno su imali 13,14 igraca svjetske klase.
I Messi je uvezao titule svjetskog prvaka i dvije Copa America titule, plus mozda osvoji i ovo SP. Pa sta??
I Messi je uvezao titule svjetskog prvaka i dvije Copa America titule, plus mozda osvoji i ovo SP. Pa sta??
- Better Man
#362 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Ja govorim da Messi nije nikad više osvojio LP s Barcelonom kako su ova dvojica genijalaca otišla i Barcelone. Svi znamo da su Messiu i Argentini navukli naslov SP-a. Ove godine može osvojiti jedino uz namještaljku sudija, jer Francuska i Šapanija će ih samljeti, a pitanje je da li mogu i Engleze proći. Možda Englezi nisu pokazali sve ono što se od njih očekivalo, ali danas definitivno oimaju karakter za velike rezultate.deer_hunter wrote: ↑13/07/2026 10:58 Kakve veze to ima, hoces li to zanemariti ulogu Casillasa, Ramosa, Davida Ville, Capdeville, Xabi Alonsa, Fabregasa, Busquetsa, Davida Silve, onog crnog Brazilca i drugih koji su bili tu? Xavi i Iniesta su samo dva igraca od 11 na terenu. Naravno, vrlo vazni za Spaniju, ali bez ovih ostalih ne bi cetvrtfinala vidjeli. Bukvalno su imali 13,14 igraca svjetske klase.
- JohnnyS
#363 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
deer_hunter wrote: ↑13/07/2026 10:28Messi ima asistencija skoro kao Xavi i Iniesta zajedno, plus skoro 700 golova za Barcu...ko tu bez koga ne moze?? Strasno kakve gluposti se pisu kad nekog ne volite, te Mossad mu bio na vjencanju( tipican obrazac, kad nekog mrzis samo ga prikazi kao cionistu, nebitno je sto covjek nema veze s tim), ne trči, ovakav je, onakav je...Better Man wrote: ↑12/07/2026 18:52Španija je uvezala tri velike titule. Dva Eura i jedno SP. I morali su i Iniesta i Xavi dobiti po jednu Zlatnu loptu.Messi s Barcelonim ne bi osvojio ni jednu LP da nije bilo njih dvojice.
Možda mu je punac birao osiguranje, nema Leo ništa s tim
- ultima_palabra
#364 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Tehnicki, to nije isti offence, jedno je faul, drugo simulacija.“when the referee shows a yellow or red card but has clearly penalised the wrong player of either team for the offence in question”.
-
Groot
#365 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Dokle ce vise ova Ronaldo fanzone ekipa s glupostima? Na terenu im nije preostalo apsolutno nista pa se sad izmisljaju privatne stvari. Koriste Gazu i stradanja tamo za svoje debilne propagande. Kamo srece da se u Gazi ne desava ovo sto se desava, signurno bi nasli neku vezu Messia i Putina bar.JohnnyS wrote: ↑13/07/2026 12:15deer_hunter wrote: ↑13/07/2026 10:28Messi ima asistencija skoro kao Xavi i Iniesta zajedno, plus skoro 700 golova za Barcu...ko tu bez koga ne moze?? Strasno kakve gluposti se pisu kad nekog ne volite, te Mossad mu bio na vjencanju( tipican obrazac, kad nekog mrzis samo ga prikazi kao cionistu, nebitno je sto covjek nema veze s tim), ne trči, ovakav je, onakav je...Better Man wrote: ↑12/07/2026 18:52
Španija je uvezala tri velike titule. Dva Eura i jedno SP. I morali su i Iniesta i Xavi dobiti po jednu Zlatnu loptu.Messi s Barcelonim ne bi osvojio ni jednu LP da nije bilo njih dvojice.
Možda mu je punac birao osiguranje, nema Leo ništa s tim![]()
- Ateista
#366 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Evo trump rekao da navija za engleze, gdje su sad teorije zavjere da ce se stimati u korist engleza jer zuti navija za njih?
A ne, teorije zavjere su tu samo kad je nesto vezano za argentinu.
A ne, teorije zavjere su tu samo kad je nesto vezano za argentinu.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#367 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Za koga on navija jebo je jeza...
Dakle, pomogao je Argentini

Dakle, pomogao je Argentini
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#368 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Meni je komično ono što se spomijnje za Messija i išaret prstom.
OK, mogao je i bez toga, ali mislim da igrač sa statusom kakav on ima (a i kapiten reprezentacije), ima pravo da ukaže na nepoštovanje, pa makar to bio i sudija. I sudija da bi uživao poštovanje igrača na terenu, mora da poštuje sve te igrače koji igraju oko njega.
OK, mogao je i bez toga, ali mislim da igrač sa statusom kakav on ima (a i kapiten reprezentacije), ima pravo da ukaže na nepoštovanje, pa makar to bio i sudija. I sudija da bi uživao poštovanje igrača na terenu, mora da poštuje sve te igrače koji igraju oko njega.
- ultima_palabra
#369 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
- Toffee karamela
-
Crvena Tifoza
#371 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Pa čime će se drugo baviti? Neće valjda spomenuti da im ljubimac nije imao nijedan šut po golu ili napravljenu šansu na svjetskom.Groot wrote: ↑13/07/2026 12:42
Dokle ce vise ova Ronaldo fanzone ekipa s glupostima? Na terenu im nije preostalo apsolutno nista pa se sad izmisljaju privatne stvari. Koriste Gazu i stradanja tamo za svoje debilne propagande. Kamo srece da se u Gazi ne desava ovo sto se desava, signurno bi nasli neku vezu Messia i Putina bar.
Ali narativ im je otišao tako daleko da su povezali Argentinu sa Gazom.
Nije kriva Engleska, Francuska i ostali što hrane vojnu mašineriju, ali kriva je reprezentacija ARG.
- muha_sa
-
Groot
#373 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Pardon ... editujem post jer ispada da lozim frustrirane trolove.
- vee-jay
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#375 Re: 1/4 finala: Argentina - Švicarska
Nije ovo penal, lopta se odbila od glavu, bukvalno na pola metra od ruke.
Ali eto, neka vide za onaj ofsajd kako je.
Ali eto, neka vide za onaj ofsajd kako je.
Last edited by sime_cipol on 13/07/2026 20:21, edited 1 time in total.