Ali nemaš izbora nego vjerovati tehnologiji. Uostalom, navijači su to tražili. Navijači su se čudili kako u 21.stoljeću kad se iz satelita može vidjeti kojeg spola mačka prelazi cestu se ne može vidjeti je li ofsajd ili je lopta prešla crtu. Evo sad kad to imaš, može se tome manipulirati, miči to.zposao wrote: ↑03/07/2026 08:53Baš i ja nešto razmišljam da bi se ova tehnologija mogla vrlo lako zlouporabiti.Kiki_Musampa wrote: ↑03/07/2026 08:34 ja više ni VARu ni senzorima ne vjerujem. AI će ti napraviti šta hoćeš za 30 sekundi, a ne nake grafike itd. Ovdje je Hrvatska pokradena i tačka.![]()
Ljudi uzimaju zdravo za gotovo nekakve crteže i amplitude ali kakva mi kao navijači sa druge strane televizora imamo uvida u tehnologije i senzore. Nikakve. Može ti servirati šta god hoćeš jer ionako pored svojih očiju nemaš drugog načina da provjeriš šta ti serviraju.
Mogli su prikazati amplitudu sa 6 vrhova opet šta bi mi iz toga znali.
Sutra ce u nekoj odlucujucoj utakmici suditi neki milimetarski penal kojeg niko očima ne vidi..
Mozda je ova moja sumnjičavost bez osnove, ali iskustvo me uči da nije baš da nema prostora za manipulaciju.
Uostalom pare i interesi pokrecu svijet.
1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JohnnyS
#301 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
-
Osmi Socrates
#302 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Mene najviše impresionira koliko su ljudi spremni braniti stavove koji su neobranjivi samo zato što takav scenario zaokružuje njihovu ideju o nekom namještanju.
Matanović izjavi da je osjetio dodir. Sto (hiljada) ljudi bi ga ubjedilo da nije osjetio dodir.
Njega poštujem što je odlučio da ne gradi mitove na porazima k'o neki.
Matanović izjavi da je osjetio dodir. Sto (hiljada) ljudi bi ga ubjedilo da nije osjetio dodir.
-
statixx
#303 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
[youtube]https://www.youtube.com/shorts/PPsMPKSMg3M[/youtube]
Last edited by statixx on 03/07/2026 08:57, edited 2 times in total.
- Plavo-bijeli
#304 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Joj nekih teorija zavjere...nebitno jel dodirnuo kosom, dlakom na obrvi, ili necim trecim, sve dok ga je dodirnula po pravilima je od njega isla do njegoovg igraca i to je to....
Pa zato su uveli i tu tehnologiju da tacno se osjeti bilo kakav dodatni dodir, a isto tako poprilicno sam siguran da se sve prati i da tacno znaju u sekundu jel to ono bilo kad je igrac hrvatske dirao ili portugala...
Jeste sve malo pretjerano, ali je posteno...
Da je neki ovako gol USAe ponisten portiv nas, nikome ne bi smetalo, osim onih par kriticara sto bi rekli da smo na srecu prosli
Helem gledam u hrvatskoj koliko znaci kvalitetan vezni, sta bi mi dali za jednog Kovacica ili barem blizu Kovacica...
Ono da ima neko da uzme i prenese i nesto uradi sa loptom - osim da doda do svog ili da pokusa dugom loptom uposlit nekog...
Samo jednog...molim te Spahaaa
P.S iako mi je baka rođena Hrvatica, meni drago sto su ispali...nezz, ne gotivim ih, a najvise zbog ovih nasih komsija koji bi slavili i napadali nase...
Jos pamtim 2006 i onu utakmicu protiv Turske, a tad se na msnu svadjao sa sinom jednog od tad poznatih politicara osudjenih za ratne zlocine...i kad se sjetim sta je tad sve meni pisao protiv Bosne itd sa 12g...eh tako ih nekako pamtim jbg
Pa zato su uveli i tu tehnologiju da tacno se osjeti bilo kakav dodatni dodir, a isto tako poprilicno sam siguran da se sve prati i da tacno znaju u sekundu jel to ono bilo kad je igrac hrvatske dirao ili portugala...
Da je neki ovako gol USAe ponisten portiv nas, nikome ne bi smetalo, osim onih par kriticara sto bi rekli da smo na srecu prosli
Helem gledam u hrvatskoj koliko znaci kvalitetan vezni, sta bi mi dali za jednog Kovacica ili barem blizu Kovacica...
Ono da ima neko da uzme i prenese i nesto uradi sa loptom - osim da doda do svog ili da pokusa dugom loptom uposlit nekog...
P.S iako mi je baka rođena Hrvatica, meni drago sto su ispali...nezz, ne gotivim ih, a najvise zbog ovih nasih komsija koji bi slavili i napadali nase...
Jos pamtim 2006 i onu utakmicu protiv Turske, a tad se na msnu svadjao sa sinom jednog od tad poznatih politicara osudjenih za ratne zlocine...i kad se sjetim sta je tad sve meni pisao protiv Bosne itd sa 12g...eh tako ih nekako pamtim jbg
- Dosadno mii
#305 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Jedva cekam da spanija izbaci portugal
Nego i svicarska i kanada prodjose
Toliko o tome da nam grupa nije bila teska
Nego i svicarska i kanada prodjose
Toliko o tome da nam grupa nije bila teska
Last edited by Dosadno mii on 03/07/2026 08:58, edited 1 time in total.
-
statixx
#306 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Od sada pa nadalje samo nularica na SP.

-
kakabanja213
#307 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Znaci pi tebi je u pravu Mile kada kaze da se nove izborne tehnologije uvode da bi ga prevarili na izborima. Pa nije u VAR sobi Haris Zahiragic.zposao wrote: ↑03/07/2026 08:53Baš i ja nešto razmišljam da bi se ova tehnologija mogla vrlo lako zlouporabiti.Kiki_Musampa wrote: ↑03/07/2026 08:34 ja više ni VARu ni senzorima ne vjerujem. AI će ti napraviti šta hoćeš za 30 sekundi, a ne nake grafike itd. Ovdje je Hrvatska pokradena i tačka.![]()
Ljudi uzimaju zdravo za gotovo nekakve crteže i amplitude ali kakva mi kao navijači sa druge strane televizora imamo uvida u tehnologije i senzore. Nikakve. Može ti servirati šta god hoćeš jer ionako pored svojih očiju nemaš drugog načina da provjeriš šta ti serviraju.
Sutra ce u nekoj odlucujucoj utakmici suditi neki milimetarski penal kojeg niko očima ne vidi..
Mozda je ova moja sumnjičavost bez osnove, ali iskustvo me uči da nije baš da nema prostora za manipulaciju.
-
statixx
#308 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
I Francusku abd.
- sinuhe
#309 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Previše jeftino su primili gol. Ako baš hoćete i sudijska nepravda je sastavni dio fudbala a VAR je uveden zbog nas što pratimo televizijski prenos i vidimo bolje od sudije.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#310 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
jebga, steta... all mora fifa da osigura sudar titana u osmini finala messi vs ronaldo... profit, ubica sporta
-
zposao
#311 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Previše cinizma koristiš.kakabanja213 wrote: ↑03/07/2026 09:00Znaci pi tebi je u pravu Mile kada kaze da se nove izborne tehnologije uvode da bi ga prevarili na izborima. Pa nije u VAR sobi Haris Zahiragic.zposao wrote: ↑03/07/2026 08:53Baš i ja nešto razmišljam da bi se ova tehnologija mogla vrlo lako zlouporabiti.Kiki_Musampa wrote: ↑03/07/2026 08:34 ja više ni VARu ni senzorima ne vjerujem. AI će ti napraviti šta hoćeš za 30 sekundi, a ne nake grafike itd. Ovdje je Hrvatska pokradena i tačka.![]()
Budi realan i promisli bi li se ovako nešto sudilo sutra npr Bosna protiv Argentine pa da Bosna izbaci Messija ili bilo koju planetarnu zvijezdu.
Ne kažem ja da tehnologija ne postoji ili da ne valja, kažem da se može zlouporabiti. Nekad ce svirati nesto drugi put nece. A ovdje sta je senzor osjetio to zna samo on.
Cak ne vidim razlog zasto je fifa odlucila da je ovaj snimak od sigurno stotine kamera najbolji. Toliko bi se moglo naci drugih uglova.
Al hajde, ko gubi ima pravo da se ljuti. Samo ne ulijeva povjerenje ovakva odluka gdje se ljude pored snimaka bezbroj kamera na terenu treba ubjeđivati nekakvim amplitudama za koje nema šanse da se mogu verifikovati.
- DaysleepeR
#312 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Da je dodirnuo punim glavom, opet nije ofsajd ako je odbrambeni igrač namjerno dotakao loptu nakon toga sa namjerom da je recim opošalje u korner. Dakle nema veze dodir kosom koliko dodir poslije i u tome i jeste kontraverza.Plavo-bijeli wrote: ↑03/07/2026 08:57 Joj nekih teorija zavjere...nebitno jel dodirnuo kosom, dlakom na obrvi, ili necim trecim, sve dok ga je dodirnula po pravilima je od njega isla do njegoovg igraca i to je to....
Da je neki ovako gol USAe ponisten portiv nas, nikome ne bi smetalo, osim onih par kriticara sto bi rekli da smo na srecu prosli![]()
-
Osmi Socrates
#313 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Ne valja kad nemaš tehnologiju, ne valja sad kad je imaš. Tačno me čudi zašto se mnogi ljudi muče gledajući fudbal kad vjeruju da je sve namješteno.
Pritom, nije sve što je namješteno i logično. Ronaldu su mogli priznati onaj gol iz ofsajda bez mnogo muke da su htjeli namještati. Što bi se patili sa ovim senzorima na kraju?
Onda me na moje zdrave oči ubjeđuju da onaj penal protiv Senegala nije penal. I da onaj iranski gol nije bio iz ofsajda.
Muka, brt, raspravljati sa mnogima.
Najbolje da ukinemo sva pravila i da se tako igra fudbal.
Pritom, nije sve što je namješteno i logično. Ronaldu su mogli priznati onaj gol iz ofsajda bez mnogo muke da su htjeli namještati. Što bi se patili sa ovim senzorima na kraju?
Onda me na moje zdrave oči ubjeđuju da onaj penal protiv Senegala nije penal. I da onaj iranski gol nije bio iz ofsajda.
Muka, brt, raspravljati sa mnogima.
Najbolje da ukinemo sva pravila i da se tako igra fudbal.
Last edited by Osmi Socrates on 03/07/2026 09:27, edited 1 time in total.
-
Dimu1927
#314 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Svaka cast ako je priznaoOsmi Socrates wrote: ↑03/07/2026 08:56 Mene najviše impresionira koliko su ljudi spremni braniti stavove koji su neobranjivi samo zato što takav scenario zaokružuje njihovu ideju o nekom namještanju.
Matanović izjavi da je osjetio dodir. Sto (hiljada) ljudi bi ga ubjedilo da nije osjetio dodir.![]()
A sta da nije dirao loptu... prikazu nekakvu amplitudu ima li neki sat ili nesto u kojoj milisekundi se to desilo i kako se to poklapa sa prikazanom snimkom sa kamere ?
A sta je sa crtanjem ofsajda preko nekakve grafike ko iz igrica iz 90tih... zasto se linija ne povuce preko stvarne snimke
Kad prikazu takav ofsajd uopste se ne prikazuje vise trenutak dodira s loptom igraca koji dodaje... satro zaustave tu snimku ko na matrixu i onda one nacrtane igrace...
A svajako cekamo 5 minuta da se igraci na grafici malo pomjere da im naraste broj cipela ili nozni nokat ili kvadriceps...
-
Osmi Socrates
#315 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Ne znam, brt, šta. Što mene pitaš? Trebaš sebe pitati zašto pratiš fudbal ako vjeruješ da je sve namješteno.
Ja se ne bih bezveze mučio da to vjerujem.
Ja se ne bih bezveze mučio da to vjerujem.
-
4L0n3
#316 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Tehnolodzija pa to ti je
Matanovic ispade jedan veliki gospodin
Matanovic ispade jedan veliki gospodin
-
last mohicans
#317 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Nisam gledao, pogledah ovaj sazetak. Po svemu, vise prilika je imao Portugal da dobije. II pol.Hrvati odlični, ali eto, ne dade im se. Firaune ne mogu smisliti ni nacrtane. Jebo ih siuuuu u pakaš.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#318 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Čisto sumnjam da je gol poništen da bi se Portugalu nešto štimalo, oni sa ovom igrom i Ronaldom u špicu ne bi mogli osvojiti pored ovakvih Francuza. Teško da će i Španiji parirati.
Što se tiče senzora i poništenog gola, lopta ne mijenja putanju, kakav je to dodir kosom koji utiče na putnju? Ko kaže da lopta nije muhu govnaru pogodila u zraku i registrovala dodir ?
A što se Hrvata tiče, žao mi je što neće moći igrati svoje najdraže penale, kako su navikli u knock-out fazi svakog velikog turnira...
Što se tiče senzora i poništenog gola, lopta ne mijenja putanju, kakav je to dodir kosom koji utiče na putnju? Ko kaže da lopta nije muhu govnaru pogodila u zraku i registrovala dodir ?
A što se Hrvata tiče, žao mi je što neće moći igrati svoje najdraže penale, kako su navikli u knock-out fazi svakog velikog turnira...
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#319 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Naučite pravila. Ofsajd je. Nema veze sto je loptu dirao Portugalac.DaysleepeR wrote: ↑03/07/2026 09:22Da je dodirnuo punim glavom, opet nije ofsajd ako je odbrambeni igrač namjerno dotakao loptu nakon toga sa namjerom da je recim opošalje u korner. Dakle nema veze dodir kosom koliko dodir poslije i u tome i jeste kontraverza.Plavo-bijeli wrote: ↑03/07/2026 08:57 Joj nekih teorija zavjere...nebitno jel dodirnuo kosom, dlakom na obrvi, ili necim trecim, sve dok ga je dodirnula po pravilima je od njega isla do njegoovg igraca i to je to....
Da je neki ovako gol USAe ponisten portiv nas, nikome ne bi smetalo, osim onih par kriticara sto bi rekli da smo na srecu prosli![]()
Zamisli situaciju. Igrac suta loptu sa 30m. Golman brani. Iz ofsajda se aktivira drugi igrac i daje gol. Ofsajd je.
Tako i ovo. Gotovo.
-
last mohicans
#320 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Jesu li prikazili senzor onog Portugalaca koji se sageo nakon udaraca Matanovića kosom?DaysleepeR wrote: ↑03/07/2026 09:22Da je dodirnuo punim glavom, opet nije ofsajd ako je odbrambeni igrač namjerno dotakao loptu nakon toga sa namjerom da je recim opošalje u korner. Dakle nema veze dodir kosom koliko dodir poslije i u tome i jeste kontraverza.Plavo-bijeli wrote: ↑03/07/2026 08:57 Joj nekih teorija zavjere...nebitno jel dodirnuo kosom, dlakom na obrvi, ili necim trecim, sve dok ga je dodirnula po pravilima je od njega isla do njegoovg igraca i to je to....
- DaysleepeR
#321 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Nema ofsajda ako je odbrambeni igrač portugala htio da skrene loptu u korner.sime_cipol wrote: ↑03/07/2026 09:30Naučite pravila. Ofsajd je. Nema veze sto je loptu dirao Portugalac.DaysleepeR wrote: ↑03/07/2026 09:22Da je dodirnuo punim glavom, opet nije ofsajd ako je odbrambeni igrač namjerno dotakao loptu nakon toga sa namjerom da je recim opošalje u korner. Dakle nema veze dodir kosom koliko dodir poslije i u tome i jeste kontraverza.Plavo-bijeli wrote: ↑03/07/2026 08:57 Joj nekih teorija zavjere...nebitno jel dodirnuo kosom, dlakom na obrvi, ili necim trecim, sve dok ga je dodirnula po pravilima je od njega isla do njegoovg igraca i to je to....
Zamisli situaciju. Igrac suta loptu sa 30m. Golman brani. Iz ofsajda se aktivira drugi igrac i daje gol. Ofsajd je. Tacka.
Ovdje je dosuđeno da ga je lopta pogodila u glavu iako je igrač loptu pratio i došla mu je na glavu nepromijenjene putanje nakon kontakta sa kosom i vidljivo ju je odbio u korner.
- Dosadno mii
- Porodice Foht
#323 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Ne kontam sva ta pravila zbog nedosljednosti. Hoce li mi neko objasniti da nije ofsajd da onog Hrvata (kosu, sta god) nije dodirnula lopta jer je prije gospodina u "zaledju" dodirnula Portugalca?
Pa ja sam se nagledao golova gdje igrac i kad dobije od protivnickog igraca loptu a on u ofsajdu-poniste sudije gol. 
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#324 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Portugal ide na Španiju a ne na Messija
Da je Matanović nikako nije dirao, gol bi ostao priznat, jer je u momentu centaršuta Sučić čini mi se, ako je on spustio loptu Gvardiolu, bio u dozvoljenoj pozicijiPorodice Foht wrote: ↑03/07/2026 09:35 Ne kontam sva ta pravila zbog nedosljednosti. Hoce li mi neko objasniti da nije ofsajd da onog Hrvata (kosu, sta god) nije dodirnula lopta jer je prije gospodina u "zaledju" dodirnula Portugalca?Pa ja sam se nagledao golova gdje igrac i kad dobije od protivnickog igraca loptu a on u ofsajdu-poniste sudije gol.
![]()
- JohnnyS
#325 Re: 1/16 finala: Portugal - Hrvatska
Ljudi misle da će to biti finale. A niti će Portugal proći Španjolsku, a i da prođu, jebat će ih Francuzi, a nisam siguran ni da će Argentina do finala s druge strane