Eto sam gore napisao, da se taj segment zapostavlja, da smo jedna od najmlađih reprezentacija..ljudi ne shvataju šta ovo Kerimu znači da sa 18 osjeti ovaj level i svim ostalim momcima. Sem Dzeke i Seje, djelimično Tabaka i Demira niko ovakav level fudbala i turnirskog takmičenja nije nikada ni osjetio.Dosadno mii wrote: ↑02/07/2026 16:31Tako jeMMM1977 wrote: ↑02/07/2026 16:23 Oronuli forumski introvertni mlatimudani, koji većinu svog života provode iza svojih ekrana i tastatura rješavajući sve svjetske probleme, a imaju fobiju izaći među ljude, pametuje dječacima koji su istrčali pred 60.000 ljudi koji su protiv njih i ostavili srce na terenu. Pu, pizda vam materina pokvarena.
![]()
![]()
1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
last mohicans
#2076 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
- Thorgerson
#2077 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Evo da budemo i mi sitnicavi, jer ti jesi.Micah wrote: ↑02/07/2026 15:39 Nije, isti je uspjeh samo je veća težina i značaj bio na kvalama koje su u pojedinim regijama kao što je južnoamerička obesmišljene.
@konektovan Zato što non-stop čitam u medijima kako je ovo najveći uspjeh ikad jer je eto knock-out faza bla bla...a ono zapravo isti uspjeh kao Sušićev.
Eto, samo to.
Ako nista osvojili smo vise bodova nego 2014. Tada osvojili 3, sada 4 boda.
Eto.
Tako da ovo jeste onda najveci uspjeh do sada na SP.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2078 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Safet je tada imao za klasu bolju ekipu.Osmi Socrates wrote: ↑02/07/2026 15:48 Niti smo u Brazilu bili 32 niti ćemo ovdje biti 32. U Brazilu smo zvanično završili na 20. mjestu, ovdje ćemo vjerovatno oko 30 mjesta. Po pukim brojevima, Brazil je veći uspjeh, po osjećaju na terenu i van, rekao bih ovo je veći uspjeh.
- Dosadno mii
#2079 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
I Kerim je prestigao Mbappeov rekordThorgerson wrote: ↑02/07/2026 16:35Evo da budemo i mi sitnicavi, jer ti jesi.Micah wrote: ↑02/07/2026 15:39 Nije, isti je uspjeh samo je veća težina i značaj bio na kvalama koje su u pojedinim regijama kao što je južnoamerička obesmišljene.
@konektovan Zato što non-stop čitam u medijima kako je ovo najveći uspjeh ikad jer je eto knock-out faza bla bla...a ono zapravo isti uspjeh kao Sušićev.
Eto, samo to.
Eto.
- Thorgerson
#2080 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
O ekipi da ne govorimo. Ko je tada igrao, a sad ti pola ekipe nema ni vozacki jos polozen.
- Sara03
#2081 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Buuuuuuuuuši hejtereeeeeeDosadno mii wrote: ↑02/07/2026 16:39I Kerim je prestigao Mbappeov rekordThorgerson wrote: ↑02/07/2026 16:35Evo da budemo i mi sitnicavi, jer ti jesi.Micah wrote: ↑02/07/2026 15:39 Nije, isti je uspjeh samo je veća težina i značaj bio na kvalama koje su u pojedinim regijama kao što je južnoamerička obesmišljene.
Eto, samo to.
Eto.
- Sara03
#2082 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Čeka se i mali Emre, Švabo kaže da je bolji od brace. 
-
Baresi 6
#2083 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
O kakvim dječacima se ovdje priča, početna postava jedino Alajbegovic bas mlad 18, Muharemovic 23, Dedić 23 uskoro 24, Gigovic 24 uskoro 25. Svi ostali preko 28 godina. Nisu to nikakva djeca, ili barem u fudbalskom smislu ne bi trebala biti
- Dosadno mii
- Sara03
#2085 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
OD 48 REPREZENTACIJA NA MUNDIJALU, BOSNA I HERCEGOVINA JE TREĆA NAJMLAĐA SELEKCIJA
-
suspect_zero
#2086 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Aman ljudi kakva vam je ovo prica ba
Nikada ali bas nikada se o nama nije ovako pročulo ako izuzmemo vrijeme agresije na RBIH, ovi momci su nam donijeli toliko radosti, podigli onaj ucmali, ubudjali adrenalin koji je haman pa istruh'o u nama. Onoliko navijača pa ulicama USA ko da je Zenica, pjesma, navijanje, zajedništvo....pa jeli vam ista sveto majku mu osim eto izgubili i trebalo je ovako i onako.
Jbt., ljudi odavde platili bruku love da idu radi jedne utakmice i to serbez bez da kokuzaju tamo, pokazali kako se navija i voli, kako ovdje nije neka vukojebina koju polupismeni ne mogu naći lafo na karti, kod nas svako dijete haman zna sve ove zemlje tacno u bobu potrefiti.
Pričajte I dalje I analizirajte koliko hoćete, hvala selektoru, hvala onoj djeci na terenu, i hvala svim navijačima i onim koji su tamo bili domaćini i oni koji su otišli odavde. Hvala I svim poznatim i nepoznatim koji su nas bodrili bez ikakvog interesa.
Jbt., ljudi odavde platili bruku love da idu radi jedne utakmice i to serbez bez da kokuzaju tamo, pokazali kako se navija i voli, kako ovdje nije neka vukojebina koju polupismeni ne mogu naći lafo na karti, kod nas svako dijete haman zna sve ove zemlje tacno u bobu potrefiti.
Pričajte I dalje I analizirajte koliko hoćete, hvala selektoru, hvala onoj djeci na terenu, i hvala svim navijačima i onim koji su tamo bili domaćini i oni koji su otišli odavde. Hvala I svim poznatim i nepoznatim koji su nas bodrili bez ikakvog interesa.
- Sara03
#2087 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Prijedlog:
- ključati temu, da ne bi još govnara navalilo...

- ključati temu, da ne bi još govnara navalilo...
-
Zeleni most
#2088 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Losa utakmica ... Radeljic kriv za 1:0 i 2:0. Steta.
-
mrgreen
#2089 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
sto se navijaca tice, koliko znam nijedan incident navijacki, svugdje iza nas je ostalo kako smo nasli. bilo je neke policije oko kortea, mogli su ici kuci.DaysleepeR wrote: ↑02/07/2026 12:13 Stvarno treba malo reality check.
Otišli smo na WC svjetla obraza, bili na svjetskom bez ijednog skandala, i bilo kakve priče vezane inače za balkanske ekipe.
Kao pravi profesionalci, sa premladim igračima, nedovoljno iskusni i nedovoljno uigrani.
Sve oko nas bila prepozitivna priča, prošli u drugi krug, san snova.
na to sam isto ponosna.
-
caros
#2090 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Koliko projekcije u jednom postu, nekada je forum imao moderaciju za ovakve paćenike poput tebe.MMM1977 wrote: ↑02/07/2026 16:23 Oronuli forumski introvertni mlatimudani, koji većinu svog života provode iza svojih ekrana i tastatura rješavajući sve svjetske probleme, a imaju fobiju izaći među ljude, pametuje dječacima koji su istrčali pred 60.000 ljudi koji su protiv njih i ostavili srce na terenu. Pu, pizda vam materina pokvarena.
![]()
- Toffee karamela
#2091 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
ne znam je li ovo ironija ali evo čitam šta napisa ovaj Nebojša (za koga kažu da je za fudbal što je rahmetli Avdić bio za košarku) kad ono čovjek kao da je forum čitao.
neće biti da svi čitaju neki lijevi forum nego je do zdravog razuma i rasuđivanja
- armin071
#2092 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
ONO hoće protekciju od moderacije
Momcima svaka čast još jednom. Nakon (ne)prespavane noći sad sam još više ponosan na naše momke….
A što se tiče foruma mene više ništa ne čudi… Haj razumijem ja ovu Čović-Dodik generaciju i tu mržnju prema svemu što ima bh predznak ali biti budan cijelu noć da bi pljuvao ove momke, e to je već bolest bez lijeka….. Iskompleksirani anonimusi koji mrze do podne sebe a od podne cijeli svijet….
Momcima svaka čast još jednom. Nakon (ne)prespavane noći sad sam još više ponosan na naše momke….
A što se tiče foruma mene više ništa ne čudi… Haj razumijem ja ovu Čović-Dodik generaciju i tu mržnju prema svemu što ima bh predznak ali biti budan cijelu noć da bi pljuvao ove momke, e to je već bolest bez lijeka….. Iskompleksirani anonimusi koji mrze do podne sebe a od podne cijeli svijet….
- Edin H.
#2093 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Evo jednog od komentara kako su grubo Amerikanci igrali
I think the Americans may have intentionally targeted the Bosnian players. First, the goalkeeper took a knee to the head (that can happen in football). Then the winger, who was already on the ground with two American players around him, was hit by another knee. Finally, Muharemović was caught with an opponent's studs on the back of his leg. Maybe it's just a coincidence, but something doesn't feel right. It really doesn't.
I think the Americans may have intentionally targeted the Bosnian players. First, the goalkeeper took a knee to the head (that can happen in football). Then the winger, who was already on the ground with two American players around him, was hit by another knee. Finally, Muharemović was caught with an opponent's studs on the back of his leg. Maybe it's just a coincidence, but something doesn't feel right. It really doesn't.
- Riddle
#2094 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Pošto sam ove naše utakmice uglavnom u društvu gledao, nisam baš mogao forumati kako sam godinama navikao za vrijeme turnira, pa ću ovdje napisati neki sveukupni dojam, od samih kvalifikacija pa do danas.
Kad smo otišli u Brazil 2014. godine, bio sam neopisivo sretan, jer sam prvi put doživio da svoj tim gledam na takvom turniru, ali isto tako nisam bio iznenađen time, jer sam to dugo očekivao pošto smo već bili zreli za neki plasman i realno, gledali smo takmičenja od kuće dok su objektivno gori timovi bili u centru svega. To je vjerovatno najbolji tim koji smo imali i više sam bio iznenađen što ranije nismo negdje otišli.
Ovo što se sad desilo je, bar meni, bilo potpuno neočekivano i činjenica je da je tako mlad tim koji je uspio da se plasira na turnir i prođe u fazu izbacivanja, uspjeh van svake pameti. Sjetite se samo Njemačke i onog groznog osjećaja. Iz tog razloga im se ne mogu dovoljno zahvaliti za sve što su postigli od tog trenutka, za onaj baraž i pogotovo ludnicu protiv Italije, za onaj cijeli stadion protiv Katara što pjeva ljiljane i sveukupni doživljaj u ovih nekoliko sedmica. Volio bih da je još potrajalo, ali je ovaj tim našu zemlju digao iz onog mrtvila, ravnodušnosti ili čak još nešto gore, prema nacionalnom timu. Iskreno, najiskrenije hvala.
Po meni je Sergej Barbarez neki prosječan trener, neki će ga opisati i puno negativnije vjerovatno, ali činjenica je da je sa svojim timom uradio ono što je bilo najpotrebnije, daleko važnije od rezultata, a to je da je popunio reprezentaciju mladićima koji ginu za grb. Selekcija tih igrača, marljivost u tom procesu, inicijative koje su poduzeli, sve je za čistu desetku i sada smo u situaciji da se možemo nadati mnogo čemu sa njim ili bez njega. Ja sam siguran da više za svog života neću vidjeti bosanskog napadača kao što je bio Edin Džeko, ali smo ga zamijenili sa dva krila koja imaju apsurdan potencijal gdje će uz njih biti dovoljan neko ko je u pola dobar kao što je bio Edin. Odbrana takođe ima svog vođu, pa i sredina nije toliko loša. Uglavnom temelji su postavljeni i ima se sa čim raditi. Hvala i Barbarezu i stručnom štabu na ogromnom poslu i uspjehu.
Ja počevši od danas osiguravam resurse za naredni turnir, a to je Euro u Velikoj Britaniji. Mislim da se s pravom nadam da se ovaj tim, nekoliko godina stariji i pregršt iskutva bogatiji, može tamo kvalifikovati te osim Bosne, nema mjesta i atmosfere na svijetu gdje bi ih više volio gledati. Sretno i meni i njima.
Kad smo otišli u Brazil 2014. godine, bio sam neopisivo sretan, jer sam prvi put doživio da svoj tim gledam na takvom turniru, ali isto tako nisam bio iznenađen time, jer sam to dugo očekivao pošto smo već bili zreli za neki plasman i realno, gledali smo takmičenja od kuće dok su objektivno gori timovi bili u centru svega. To je vjerovatno najbolji tim koji smo imali i više sam bio iznenađen što ranije nismo negdje otišli.
Ovo što se sad desilo je, bar meni, bilo potpuno neočekivano i činjenica je da je tako mlad tim koji je uspio da se plasira na turnir i prođe u fazu izbacivanja, uspjeh van svake pameti. Sjetite se samo Njemačke i onog groznog osjećaja. Iz tog razloga im se ne mogu dovoljno zahvaliti za sve što su postigli od tog trenutka, za onaj baraž i pogotovo ludnicu protiv Italije, za onaj cijeli stadion protiv Katara što pjeva ljiljane i sveukupni doživljaj u ovih nekoliko sedmica. Volio bih da je još potrajalo, ali je ovaj tim našu zemlju digao iz onog mrtvila, ravnodušnosti ili čak još nešto gore, prema nacionalnom timu. Iskreno, najiskrenije hvala.
Po meni je Sergej Barbarez neki prosječan trener, neki će ga opisati i puno negativnije vjerovatno, ali činjenica je da je sa svojim timom uradio ono što je bilo najpotrebnije, daleko važnije od rezultata, a to je da je popunio reprezentaciju mladićima koji ginu za grb. Selekcija tih igrača, marljivost u tom procesu, inicijative koje su poduzeli, sve je za čistu desetku i sada smo u situaciji da se možemo nadati mnogo čemu sa njim ili bez njega. Ja sam siguran da više za svog života neću vidjeti bosanskog napadača kao što je bio Edin Džeko, ali smo ga zamijenili sa dva krila koja imaju apsurdan potencijal gdje će uz njih biti dovoljan neko ko je u pola dobar kao što je bio Edin. Odbrana takođe ima svog vođu, pa i sredina nije toliko loša. Uglavnom temelji su postavljeni i ima se sa čim raditi. Hvala i Barbarezu i stručnom štabu na ogromnom poslu i uspjehu.
Ja počevši od danas osiguravam resurse za naredni turnir, a to je Euro u Velikoj Britaniji. Mislim da se s pravom nadam da se ovaj tim, nekoliko godina stariji i pregršt iskutva bogatiji, može tamo kvalifikovati te osim Bosne, nema mjesta i atmosfere na svijetu gdje bi ih više volio gledati. Sretno i meni i njima.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2095 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
potpisRiddle wrote: ↑02/07/2026 17:52 Pošto sam ove naše utakmice uglavnom u društvu gledao, nisam baš mogao forumati kako sam godinama navikao za vrijeme turnira, pa ću ovdje napisati neki sveukupni dojam, od samih kvalifikacija pa do danas.
Ja počevši od danas osiguravam resurse za naredni turnir, a to je Euro u Velikoj Britaniji. Mislim da se s pravom nadam da se ovaj tim, nekoliko godina stariji i pregršt iskutva bogatiji, može tamo kvalifikovati te osim Bosne, nema mjesta i atmosfere na svijetu gdje bi ih više volio gledati. Sretno i meni i njima.![]()
-
Osmi Socrates
#2096 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Opet neka luzerska priča. U mnogo utakmica se desi ono što se Vasilju desilo. Golman i napadač idu na loptu koja je 50-50.
Kod slučaja sa Alajbegovičem, treba pogledati sekvencu. Prvi igrač koji startuje na njega nije počinio ni faul. Alajbegović pada od kontakta. I tada dolazi do kontakta sa koljenom drugog američkog igrača. Nema nikakvog govora o namjeri. Sejo je i ispravno reagovao da zaštiti mladog igrača, bez obzira na okolnosti.
Kod crvenog, malo je glupo reći da je ono bilo namjerno. Jeste faul jer Amer ulazi u duel u kojem ne može osvojiti loptu i faulira Muharemoviča. Pošto mu je nagazio zglob onako kako je nagazio, to je i opravdan crveni. Ne mora postojati namjera da bi se igraču dao crveni za start.
Ali pričati o nekom targeting je glupava luzerska priča. Ne treba nam to.
Kod slučaja sa Alajbegovičem, treba pogledati sekvencu. Prvi igrač koji startuje na njega nije počinio ni faul. Alajbegović pada od kontakta. I tada dolazi do kontakta sa koljenom drugog američkog igrača. Nema nikakvog govora o namjeri. Sejo je i ispravno reagovao da zaštiti mladog igrača, bez obzira na okolnosti.
Kod crvenog, malo je glupo reći da je ono bilo namjerno. Jeste faul jer Amer ulazi u duel u kojem ne može osvojiti loptu i faulira Muharemoviča. Pošto mu je nagazio zglob onako kako je nagazio, to je i opravdan crveni. Ne mora postojati namjera da bi se igraču dao crveni za start.
Ali pričati o nekom targeting je glupava luzerska priča. Ne treba nam to.
-
Osmi Socrates
#2097 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Pogledajte Meksiko - Ekvador da vidite šta je pravo krvoproliće.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2098 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Pogledaj stadione na kojim se igra i izgubit ćeš entuzijazamRiddle wrote: ↑02/07/2026 17:52
Ja počevši od danas osiguravam resurse za naredni turnir, a to je Euro u Velikoj Britaniji. Mislim da se s pravom nadam da se ovaj tim, nekoliko godina stariji i pregršt iskutva bogatiji, može tamo kvalifikovati te osim Bosne, nema mjesta i atmosfere na svijetu gdje bi ih više volio gledati. Sretno i meni i njima.![]()
- Edin H.
#2099 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Američki navijači traže suspenziju i deportaciju sudije zato što je Amerikancu dao crveni karton, kažu nije bilo namjere
https://www.themirror.com/sport/soccer/ ... Gm4rJBtcug
https://www.themirror.com/sport/soccer/ ... Gm4rJBtcug
Last edited by Edin H. on 02/07/2026 18:03, edited 1 time in total.
- House