Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.
Ocekujem borbu nasih i dobru tekmu. Kakav god da rezultat bude ja sam zadovoljan. Momcima svaka cast kako igracima tako i Barbarezu i strucnom stabu. Napravili su dobar posao, nije se niko nadao plasmanu na svjetsko uopste.
1:1 i neki mi instinkt kaže da prolazimo dalje, ne urekao se moj ovaj rezultat iz sna, i ne urekao nam prolazak dalje.
PS. 1:1 i 0:0 i slični rezultati sve do finala nadam se da tako prođemo i medalju neku osvojimo, jer sada nemamo šta izgubiti. Ovo je fenomenalan uspjeh naših fudbalera jer nam je ekipa među najmlađim ekipama na ovom SP.
Da Džeko i ovi neki stariji drugi igrači neigraju, bila bi još i mlađa nam ekipa.
3:1 za USA, momci su svakako napravili više nego je iko očekivao dalje će biti teško, gotovo nemoguće. USA je bolja, domaći teren, vjerojatno naklonjene sudije tako da ne očekujem prolaz dalje
18mn97 wrote: ↑26/06/2026 11:52
Srce i muda na teren. Fuck soccer!
Trebali su Amerikanci nazvati svoje ono šta nije fudbal, sokerom, a fudbal koji čitav svijet igra pa i oni sada više ostaviti isti naziv, a oni okrenuli ta dva naziva, zamijenili im imena.
Evo im ideje besplatno šta da urade ili ostatak svijeta ili oni.
Još 5 dana do tekme, ovako ja vidim ekipu. Eventualno se da razgovarati o nekome umjesto Tabakovića, mada ja sam stava da je on odigrao solidno prvenstvo do sada u svojoj roli. Nema sistem dovoljno strelica za nacrtati ali ideja je da bude po dva trokuta (alajbegović + tahirović + mahmić) i (bajraktarević + bašić + mahmić) između pet igrača u sredini koji će zatvarati međuprostor njihovim bekovima a onda u napadu zajedno sa Dedićem i Kolašincem tražiti razliku. Mislim da bez kontrole veznog reda ili barem nekog ozbiljnog pariranja dominaciji sredine ne možemo izdržati 90 minuta pritiska. Taktika ko protiv Švicarske vodi u garantovani poraz!