Idi okreci tockove na Forzi to ti najbolje ide.
1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- tzipiripi
- SmokingMan
#1953 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Pa eto, vi koji pratite mlađe pogone sarajevskih velikana, znate šta se sve dešava i kako talentovana djeca na kraju završe u klubovima kao što su Stupčanica dok ne nađu prvi pravi posao.
Last edited by SmokingMan on 02/07/2026 11:13, edited 1 time in total.
-
l33t
#1954 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
GG WP, treba ekipu fino dočekati na aerodromu 
- GandalfSivi
#1956 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Fakat niste normalni svega mi. Morali smo ispasti kad tad, jucer se nismo obrukali, imamo ekipu koja tek pocinje, ova djeca ce sljedecih 12 godina da dominiraju, Sergej i Spaha bukvalno izmisljaju igrace, svakih malo se kakav novi nadje. Da mi je neko prije dvije godine rekao da cemo proci grupnu fazu i igrati protiv Amerike u Americi, rekao bih mu da je lud. Hvala im na prelijepih skoro godinu dana jedne bajkice.
A ovo je tek pocetak.
A ovo je tek pocetak.
- Plavo-bijeli
#1957 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Pa to ko priča da "nema ovakvih talenata nigdje" veze nema ni o fudbalu ni o zivotu.emigrazione wrote: ↑02/07/2026 10:32joj luzerske priče majke mi, pa što ta priča sirotinjska nije bila protiv Italije nego je bilo kontra?! Nema ovakvih talenata nigdje bla bla... Halo ba niko ne priča o porazima i pobjedama pričamo o odnosu prema igri, jebo poraz svaki dan ti je pobjeda i poraz takav je život, ali ne možeš onako se postaviti na terenu ko zadnji jad čitava te planeta gleda... Pripreme kampovi strategija da bi izgledao onako jadno, uz to protivnik uopšte nije toliko dobar ali protiv nas izgleda dobro... Onaj priča o stadionu u Kongu, pa znaš kad bi ti Italiju izbacio da si igrao na Vembliju u Zenici, nikad.
Nismo se mi postavili niti igrali jadno, nego smo se postaivli bas onako kako trebamo da se postavimo protiv Amerike koja igra pred 60000 svojih navijaca i koja godinama i godinama se priprema samo za ovaj turnir i sve sto ide oko toga.
Da nije bilo tog glupog ispucavanja i lopte koja ko u fliperu se odbija do njihovog - oni nisu imali prilike u prvom...skroz ih zatvorili, a pogledaj kako je Paragvaj prosao protiv njih - isti taj koji prodje njemce...
raja krene pisati da ih je Turska dobila, a ovi igrali sa drugim sastavom i ...TURSKA jarane...
mi jednostavno sa nasim veznim redom ne mozemo drugacije igrati protiv troduplo jacih veznih, pogotovo kad je ekipa uigrana, povezana, kad imaju strucnjaka - za razliku od Gatussa itd...
Jedan Weston McKennie ima 27g ali već 10 godina iskustva u Top 5 ligama.
Imas Tillmana koji je eo sad presao u Lerverkusen za 35mil eura, Adams vec nekoliko godina na vrlo visokom nivou igra u Premier Ligi...i Normalno da nije sad opravdanje u smislu da eto jer imaju jace moraju dobiti, ne moraju, ali su favoriti i sa razlogom bili 1.5 na kladionici..znaci uzet ce nas 4 od 5 puta i to je to...
Mi moramo doci u situaciju da kad budemo igrali protiv iste Amerike da ta kvota bude 1,8 1,9 - znaci da ima vise nekih varijabli i opcija kako ih mozemo ugroziti i izbaciti...Sad sa Dzekom koji je ocigledno van ikakve forme, Demirovicem koji je istrosen u ovakvoj reprezentaciji i - ne ide ga, Tabakovic povrijedjen, Lukic realno nije nivo reprezentacije i ovog turnira sigurno...Mahmic tek dosao i tek se i on g radi kao igrac...
Jednostavno puno potencijala ali i puno prosjecnosti, kad se sve sabere ovo je neki TRENUTNO vrh, a to sto imamo ove koji misle da nam treba Petev da bi dosli do polufinala, tom logikom ak nas Guardiola preuzme osvajamo...
Mi isto nikako da skontamo da se i drugi pitaju. Da nas drugi isto analiziraju i da drugi podjednako zele da nas prodju...mi kao hajde samo hocemo da pobjedimo i to je to, igraj jako, ofanzivno..jok
Bajraktarevic pokazuje da ako se ne dohafiza da bi mu PSV mogao biti neki vrhunac karijere ..Kolasinac jednostavno nakon povrede i svega i opcenito nije on za beka, ali eto nemamo nikog...
Alajbegović 18g, vidi se da zna i da ce biit vrhunski igrac, ali treba iskustvo igranja u top 5 ligama...pa kad odradi 2 sezone i bude ovakvih utakmica ko protiv Amerike i Svicarske napr imao 50, 100 u nogama..drugacije ce to biti...
-
Hakiz
#1958 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Imaš igrača više, primiš gol umjesto da daš.
To sve govori.
To sve govori.
- SmokingMan
#1959 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Pa zar USA nije društvo nasiljai zar im se ono ne gadi, imaju jedan od sportova od kojih nastaje oziljna trauma mozga zbog kojeg igrači moraju nositi kacige da bi smanjili već nanešenu štetu. I tako godinama dok neko ne bude imao manje sreće da nastrada od neuro-degenerativnih bolesti kao što su Dementija ili bolest motornih neurona.
- tzipiripi
#1960 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Mene je majviše zbunila Italija. Dok je bilo 11 vs 11 imali smo 11 vs 1 udarac u gol. Napadali, kontrolisali utakmicu... I na kraju se vratili nakon 0:1. To mi je bio temelj za nadu, veća očekivanja.
Niko, baš niko prije baraža nije očekivao da ćemo otići na prvenstvo, proći Wales i Italiju, kamoli da ćemo se plasirat u KO fazu. Ne mogu bit nezadovoljan, ali opet kontam da je moglo zericu bolje biti.
Imamo mladu ekipu, ima tu odličnih igrača. Samo pameti i mudrosti ne bacit im talente i kvalitet uzalud
Niko, baš niko prije baraža nije očekivao da ćemo otići na prvenstvo, proći Wales i Italiju, kamoli da ćemo se plasirat u KO fazu. Ne mogu bit nezadovoljan, ali opet kontam da je moglo zericu bolje biti.
Imamo mladu ekipu, ima tu odličnih igrača. Samo pameti i mudrosti ne bacit im talente i kvalitet uzalud
- GandalfSivi
#1961 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Ko ti kaze da je ovaj tekst bio kritika? Meni je vise licilo na komplimentSmokingMan wrote: ↑02/07/2026 11:21
Pa zar USA nije društvo nasiljai zar im se ono ne gadi, imaju jedan od sportova od kojih nastaje oziljna trauma mozga zbog kojeg igrači moraju nositi kacige da bi smanjili već nanešenu štetu. I tako godinama dok neko ne bude imao manje sreće da nastrada od neuro-degenerativnih bolesti kao što su Dementija ili bolest motornih neurona.
- Logovan
#1962 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Tako je, morali smo, da smo prošli morali bi dobiti i Belgiju, nije to više ona Belgija sa Hazardom, De Bruyneom iz Cityja, itd, a nakon toga na foru bi morali izbaciti Portugal/Španiju/Hrvatsku, a o Austriji da ne govorim
- DaysleepeR
#1963 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Niko ne pominje da se naši igrači realno nisu oporavili od povreda:
Džeko
Katić
Tabaković
Hadžiahmetović
Dedić rovit i kaharli
Džeko
Katić
Tabaković
Hadžiahmetović
Dedić rovit i kaharli
- GandalfSivi
#1964 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Ukradeno sa FB…

- Haris.ba
#1965 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Kvalitet nije samo goli talenat. Kvalitet je i okruzenje koji ti pruza znanje (treneri), kvalitet je i teren na kojem igras, i kvalitet je i odnos prema golom talentu u vidu mukotrpnog rada - treninga tog talenta.Altsa wrote: ↑02/07/2026 11:10
O kakvoj konkurenciji govoris kad su u pitanju djeca od 7 godinaNajveci problem u skolama fudbala i kosarke je nestrucan kadar koji trenira djecu i kojima je bitan kvantitet (zbog novca od clanarina) a ne kvalitet jer niko od njih nije bio vrhunski sportista koji moze prenjeti svoje znanje jer ga ni on sam nema. Jer mislis da nema talentovane djece koja nema od koga da nesto nauci ili da ih trener brusi do igraca koji ce biti dobar. Talentovane djece ima ali kvalitetnih sportskih radnika na nizim nivoima nema. Roditelji kao i djeca veoma brzo odustaju od sporta i onda moramo traziti nasu djecu po svijetu jer se tamo dobro i kvalitetno radi da igraju za reprezentaciju.
Djeca vani imaju vise sansi jer su skole bolje i daju talentu podlogu da se iskaze.
Ja nisam napisao da mi nemamo talenta. Ja sam napisao da mi nemamo kvaliteta.
Dokaz da ovdje ima talenta je sportski sistem Juge.
Dokaz da talenat sam od sebe nije dovoljan je sportski sistem BiH.
Last edited by Haris.ba on 02/07/2026 11:27, edited 2 times in total.
- Ozimician
#1966 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Svaka cast momcima, dalje graditi reprezentaciju i imati ozbiljan tim za Euro.
I ovo je svakako u skladu sa ocekivanjima. Bolji je sada pobjedio, ali potencijal postoji da BiH bude mnogo bolja nego sto sada jeste, glavu gore i graditi ekipu dalje, marketing ce svakako pomoci u pronalasku novih igraca po dijaspori.
Kvaliteta svakako fali, ali ono sto je najpozitivnije jeste promjena mentaliteta, nije vise luzerski kao nekada.
I ovo je svakako u skladu sa ocekivanjima. Bolji je sada pobjedio, ali potencijal postoji da BiH bude mnogo bolja nego sto sada jeste, glavu gore i graditi ekipu dalje, marketing ce svakako pomoci u pronalasku novih igraca po dijaspori.
Kvaliteta svakako fali, ali ono sto je najpozitivnije jeste promjena mentaliteta, nije vise luzerski kao nekada.
Last edited by Ozimician on 02/07/2026 11:27, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#1967 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Bayer Leverkusen poručio Alajbegoviću da digne glavu gore i da su ponosni na njega - na bosanskom.
- Plavo-bijeli
#1968 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Da, ne samo to nego sto nikakve zamjene za njih nemamo...DaysleepeR wrote: ↑02/07/2026 11:23 Niko ne pominje da se naši igrači realno nisu oporavili od povreda:
Džeko
Katić
Tabaković
Hadžiahmetović
Dedić rovit i kaharli
Pa prvu protiv Kanade igrao Jovo Fucking Lukic.
Puno posla je pred nama...
- Altsa
#1969 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Ti kao da ne znas citati. Kvalitet dobijas od strucnih ljudi, a mi toga u skolama fudbala nemamo.Haris.ba wrote: ↑02/07/2026 11:26Kvalitet nije samo goli talenat. Kvalitet je i okruzenje koji ti pruza znanje (treneri), kvalitet je i teren na kojem igras, i kvalitet je i odnos prema golom talentu u vidu mukotrpnog rada - treninga tog talenta.Altsa wrote: ↑02/07/2026 11:10
O kakvoj konkurenciji govoris kad su u pitanju djeca od 7 godinaNajveci problem u skolama fudbala i kosarke je nestrucan kadar koji trenira djecu i kojima je bitan kvantitet (zbog novca od clanarina) a ne kvalitet jer niko od njih nije bio vrhunski sportista koji moze prenjeti svoje znanje jer ga ni on sam nema. Jer mislis da nema talentovane djece koja nema od koga da nesto nauci ili da ih trener brusi do igraca koji ce biti dobar. Talentovane djece ima ali kvalitetnih sportskih radnika na nizim nivoima nema. Roditelji kao i djeca veoma brzo odustaju od sporta i onda moramo traziti nasu djecu po svijetu jer se tamo dobro i kvalitetno radi da igraju za reprezentaciju.
Djeca vani imaju vise sansi jer su skole bolje i daju talentu podlogu da se iskaze.
Ja nisam napisao da mi nemamo talenta. Ja sam napisao da mi nemamo kvaliteta.
Last edited by Altsa on 02/07/2026 11:29, edited 1 time in total.
- SmokingMan
#1970 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Dobro je napraviti neka objektivna poređenja, ja volim tog "đavola" u detaljima. Traže alibi u tome što Mesi nije dobio crveni a onaj njihov prepotentni glumac jeste, u Evropi ti je onaj stard čisti crveni, i tu nema pregovaranja da li je neki detalj presudan ili nije.GandalfSivi wrote: ↑02/07/2026 11:22Ko ti kaze da je ovaj tekst bio kritika? Meni je vise licilo na komplimentSmokingMan wrote: ↑02/07/2026 11:21
Pa zar USA nije društvo nasiljai zar im se ono ne gadi, imaju jedan od sportova od kojih nastaje oziljna trauma mozga zbog kojeg igrači moraju nositi kacige da bi smanjili već nanešenu štetu. I tako godinama dok neko ne bude imao manje sreće da nastrada od neuro-degenerativnih bolesti kao što su Dementija ili bolest motornih neurona.![]()
- Haris.ba
- Altsa
- Dosadno mii
#1973 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Dzeko i penziju i nek nam otvori kvalitetnu skolu fudbala

- Ateista
#1974 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Cestitke reprezentaciji i hvala im sto su napravili ovako pozitivnu atmosferu i euforiju.
Veliki uspjeh i velika promocija drzave, definitivno se nisu obrukali i borili su se.
Cak i kao neko ko vise ne prati fudbal, mogu vidjeti razne nedostatke i rupe, ali isto tako se moze vidjeti borbenost veca nego ikad, da nema straha od jaceg protivnika kao nekad, vec se bore i napadaju.
Veliki uspjeh i velika promocija drzave, definitivno se nisu obrukali i borili su se.
Cak i kao neko ko vise ne prati fudbal, mogu vidjeti razne nedostatke i rupe, ali isto tako se moze vidjeti borbenost veca nego ikad, da nema straha od jaceg protivnika kao nekad, vec se bore i napadaju.
- Edin H.
#1975 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Mora se ispasti, ali protiv jačeg tima, a ovi to nisu.GandalfSivi wrote: ↑02/07/2026 11:16 Fakat niste normalni svega mi. Morali smo ispasti kad tad, jucer se nismo obrukali, imamo ekipu koja tek pocinje, ova djeca ce sljedecih 12 godina da dominiraju, Sergej i Spaha bukvalno izmisljaju igrace, svakih malo se kakav novi nadje. Da mi je neko prije dvije godine rekao da cemo proci grupnu fazu i igrati protiv Amerike u Americi, rekao bih mu da je lud. Hvala im na prelijepih skoro godinu dana jedne bajkice.
A ovo je tek pocetak.
Fizički jesu, tehnučki ne.
Primamo dva traljava gola, a drugi sa igračem više.,