1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Eldo__
#1876 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Najveći žal je što smo se sinoć mogli provući, a i s Belgijom se itekako može nositi. Nisu to one TOP reprezentacije protiv kojih unaprijed znaš da si donji. Švica nas je jedino baš nadigrala, čak nas je i Kanada više napatila nego sinoć USA.
- JohnnyS
#1877 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Nisam gledao, radio sam 
Kome je ovo malo, nakon što nitko nije ništa očekivao od ove ekipe prije par mjeseci, taj ima problem s realnošću.
Kome je ovo malo, nakon što nitko nije ništa očekivao od ove ekipe prije par mjeseci, taj ima problem s realnošću.
-
palermo
#1878 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Hvala Sergeju I citavom strucnom stabu, hvala igracima sto su nam podarili dane radosti, uzbudjenja, emocija, dane koji ce ostati u nama. Hvala nasoj dijaspori, koja je.pokazala cijelom svijetu a I nama da gdje god odes sa sovom nosis Bosnu I Hercegovinu, hvala nama koji zivimo.ovdje koji smo znali prepoznati trenutak I koji smo ove dane.zivjeli sa reprezentacijom. Hvala svim roditeljima koji su izdvojili novac I kupili dresove djeci sa imenima Alajbegovica, Barjaktarevica, Muharemovica I inih....bilo je predivno videti nase ulice. Konacno hvala I svima onima koji zive u Bosni I Hercegovini a sinoc su navijali za amerikance na podsjecanju da je pred nama jos dug put.
Jedino mi je zao svih ovih" dobronamjernih" kriticara, strucnjaka, neutralnih, jednostavno tuzno je ne znati uzivati, radovati se, prepoznavati dobro. Mozfa nekad nauce, mada sumnjam.
Fudbalski, nemam.sto reci. Svi smo znali da imamo limite, kad imas limite ostaje ti da se boris I nadas se sreci. Koje nekad ima, a nekad nema. Treba podizati ljestvicu nasih limita, imamo temelj za to....I onda cekamo evropsko...
Jedino mi je zao svih ovih" dobronamjernih" kriticara, strucnjaka, neutralnih, jednostavno tuzno je ne znati uzivati, radovati se, prepoznavati dobro. Mozfa nekad nauce, mada sumnjam.
Fudbalski, nemam.sto reci. Svi smo znali da imamo limite, kad imas limite ostaje ti da se boris I nadas se sreci. Koje nekad ima, a nekad nema. Treba podizati ljestvicu nasih limita, imamo temelj za to....I onda cekamo evropsko...
- pepeljara
#1879 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
+ 2 ponistena gola.Did wrote: ↑02/07/2026 08:34 Gledao sam samo drugo poluvrijeme i kasnije highlitse iz prvog. Mozda nije trebalo mijenjati formaciju u pola turnira, ali lako je sad bit pametan. Mada vidjelo se sta je bila ideja, ali protivnik ocekivano fizicki nadmocan u smislu brzine i izdrzljivosti. Tu ide zamjerka selektoru, opet manjak iskustva valjda. Igraci bili solidni u svojim zadacima, zakazao golman jedino, pogotovo kod drugog gola. Bilo gresaka, ali ocekivano ako se toliko branis. Ameri imali 2 gola iz 2 suta u okvir.
- N.N.
#1880 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Nikad drzavno pozitivnija 3 mjeseca u posljednjih 30 godina nisu bila.
Pismeno, kulturno i civilizacijski sve odradjeno. Svaka cast svima. Strasna promocija drzave i svega pozitivnog sto se nas tice, a marke nismo potrosili (a dobit cemo cc 43 miliona)
Sa sportske strane, ogroman uspjeh. Fudbal je evoluirao, bukvalno je samo trka, presing, pokrivanje terena u fokusu. Ako na to dodas par znalaca, ti si Francuska
A mi malo slabije trcimo, zato kuci i idemo...hahaah
Dobro je ovo. Malo neke mozda nelogicne stvari u vcs sastavu, ali sta bi...valjda ima stab i ta ekpa koja bolje vidi i bolje razmislja od nas.
Po meni Radeljic, Gigovic i Sunjic nisu imali sta traziti u prvih 11. Pa ni Edin. Ali, sta je tu je...
Ako se moze, potraziti boljeg golmana negdje, izmisliti veznu liniju (nekako gledajuci nase veznjaka, siguran sam da bi im i Zrinjski loptu sakrio
) i polako sa jos naprednijom ekipom razigrati se kroz Ligu nacija. Ima tu dosta prostora za napredak.
Stoperi: Katic, Tarik, Hadzikadunic, Čelik i danas sutra Ahmethodzic zasto da ne,
Bekovi: Dedic i Memic desno, izmisliti lijevog uz Burnica (Seo je gotov uskoro)...Malic sta znam, moze biti u nekom backup opciji,
Vezna: Tahirovic, Mahmic, Kerim, Bajraktarevic, Basic....treba ovo podebljati sa jos 2-3 ako ikako moze...ahhaah
Napad: Demirovic, Lukic, Tabakovic i Edin ako hoce na klupu....vjerovatno se jos negdje nesto moze naci...
Bazdar, Mujakic, Gigovic i Radeljic neki siri spisak od nekog sirokog spiska
Pismeno, kulturno i civilizacijski sve odradjeno. Svaka cast svima. Strasna promocija drzave i svega pozitivnog sto se nas tice, a marke nismo potrosili (a dobit cemo cc 43 miliona)
Sa sportske strane, ogroman uspjeh. Fudbal je evoluirao, bukvalno je samo trka, presing, pokrivanje terena u fokusu. Ako na to dodas par znalaca, ti si Francuska
Dobro je ovo. Malo neke mozda nelogicne stvari u vcs sastavu, ali sta bi...valjda ima stab i ta ekpa koja bolje vidi i bolje razmislja od nas.
Po meni Radeljic, Gigovic i Sunjic nisu imali sta traziti u prvih 11. Pa ni Edin. Ali, sta je tu je...
Ako se moze, potraziti boljeg golmana negdje, izmisliti veznu liniju (nekako gledajuci nase veznjaka, siguran sam da bi im i Zrinjski loptu sakrio
Stoperi: Katic, Tarik, Hadzikadunic, Čelik i danas sutra Ahmethodzic zasto da ne,
Bekovi: Dedic i Memic desno, izmisliti lijevog uz Burnica (Seo je gotov uskoro)...Malic sta znam, moze biti u nekom backup opciji,
Vezna: Tahirovic, Mahmic, Kerim, Bajraktarevic, Basic....treba ovo podebljati sa jos 2-3 ako ikako moze...ahhaah
Napad: Demirovic, Lukic, Tabakovic i Edin ako hoce na klupu....vjerovatno se jos negdje nesto moze naci...
Bazdar, Mujakic, Gigovic i Radeljic neki siri spisak od nekog sirokog spiska
-
Armin2013
- Plavo-bijeli
#1882 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
43 miliona necemo dobiti, nego 11miliona dolara + 2.5mil sto je išlo na pripreme..ostalo sveN.N. wrote: ↑02/07/2026 09:15 Nikad drzavno pozitivnija 3 mjeseca u posljednjih 30 godina nisu bila.![]()
Pismeno, kulturno i civilizacijski sve odradjeno. Svaka cast svima. Strasna promocija drzave i svega pozitivnog sto se nas tice, a marke nismo potrosili (a dobit cemo cc 43 miliona)![]()
Sa sportske strane, ogroman uspjeh. Fudbal je evoluirao, bukvalno je samo trka, presing, pokrivanje terena u fokusu. Ako na to dodas par znalaca, ti si FrancuskaA mi malo slabije trcimo, zato kuci i idemo...hahaah
Ako se moze, potraziti boljeg golmana negdje, izmisliti veznu liniju (nekako gledajuci nase veznjaka, siguran sam da bi im i Zrinjski loptu sakrio) i polako sa jos naprednijom ekipom razigrati se kroz Ligu nacija. Ima tu dosta prostora za napredak.
Bazdar, Mujakic, Gigovic i Radeljic neki siri spisak od nekog sirokog spiska![]()
- House
#1883 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
koliko luzera na temi jbt. morali smo dobiti raspale amerikance
- muha_sa
#1884 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Posebne pohvale Bosancima a bogme i Hercegovcima koji su navijali za SAD 
- DaysleepeR
#1885 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Ne znam zašto bi poništeni golovi bili neki faktor, pa ne bi se poništavali da ih nije lako dati, a oba su bila čisti ofsajd.pepeljara wrote: ↑02/07/2026 09:14+ 2 ponistena gola.Did wrote: ↑02/07/2026 08:34 Gledao sam samo drugo poluvrijeme i kasnije highlitse iz prvog. Mozda nije trebalo mijenjati formaciju u pola turnira, ali lako je sad bit pametan. Mada vidjelo se sta je bila ideja, ali protivnik ocekivano fizicki nadmocan u smislu brzine i izdrzljivosti. Tu ide zamjerka selektoru, opet manjak iskustva valjda. Igraci bili solidni u svojim zadacima, zakazao golman jedino, pogotovo kod drugog gola. Bilo gresaka, ali ocekivano ako se toliko branis. Ameri imali 2 gola iz 2 suta u okvir.
-
made_in_sarajevo
- House
#1887 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
gledajte kako će belgija preslušati ameriku.
- DaysleepeR
#1888 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Preslušavanje Amerike od strane Belgije ima veze sa nama kao što ima krompir u Kaknju na pijaci sa kvalitetom kafe u Štrosi.
- House
#1889 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
ehhhDaysleepeR wrote: ↑02/07/2026 09:31 Preslušavanje Amerike od strane Belgije ima veze sa nama kao što ima krompir u Kaknju na pijaci sa kvalitetom kafe u Štrosi.
- N.N.
#1890 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Prije samog početka, BiH je dobila 12,5 miliona dolara samo zbog toga što su se kvalifikovali na Svjetsko prvenstvo, od čega je 2,5 miliona dolara bilo namijenjeno za pripreme.Plavo-bijeli wrote: ↑02/07/2026 09:21
43 miliona necemo dobiti, nego 11miliona dolara + 2.5mil sto je išlo na pripreme..ostalo sve![]()
Zmajevi su dobrim igrama i plasmanom u nokaut fazu inkasirali još dodatnih 11 miliona dolara, koliko će dobiti sve ekipe koje su eliminisane u ovom dijelu takmičenja.
Kada se sve uzme u obzir, nogometna reprezentacija BiH je ukupno dobila 23,5 miliona dolara za ovo učešće na Svjetskom prvenstvu.
Mislim, nebitno na kraju. Idemo dalje akBgda
-
Armin2013
#1891 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Mi imamo takve igrače da se ne možemo ganjati sa Amerima sa Kanadom, jednostvano ljudi su spremniji i brži.
Treba imati na umu da su ovo sve mladi igrači da im treba iskustva i utakmice i da nadođu kao igrači.
A što se tiče Džeke, slažem se da ja spor i da je pri kraju karijere, ali on ima iskusvtvo koje je potrebno bilo ovoj ekipi, i tu je njegov veliki doprinos.
Trebamo tražiti bržeg i spretnijeg napadača, nadam se da će Demirović proradit i u repki.
I ne znam što sada pljuvanje po reprezentaciji, pa mi smo izbacili Italju i otišli na SP, možda sretno ali smo otišli.
Ako se igraču vraćaju u BiH treba im priredit dobrodošlicu.
Ja vjerujem da njihovi uspjesi tek počinju.
I da nismo prošli grupnu fazu cijeli svijet je čuo za Bosnu, vidio ljiljane i čuo rahmetli Halidove stihove.
Čuo je naš stav o Palestini, onaj stav koji naši poloitčari nemaju muda da kažu.
A ovi Bosanski Pravoslavci i Katolici što blate državu u kojoj žive i od koje žive vratite se u mišije rupe odakle ste i izašli.
Treba imati na umu da su ovo sve mladi igrači da im treba iskustva i utakmice i da nadođu kao igrači.
A što se tiče Džeke, slažem se da ja spor i da je pri kraju karijere, ali on ima iskusvtvo koje je potrebno bilo ovoj ekipi, i tu je njegov veliki doprinos.
Trebamo tražiti bržeg i spretnijeg napadača, nadam se da će Demirović proradit i u repki.
I ne znam što sada pljuvanje po reprezentaciji, pa mi smo izbacili Italju i otišli na SP, možda sretno ali smo otišli.
Ako se igraču vraćaju u BiH treba im priredit dobrodošlicu.
Ja vjerujem da njihovi uspjesi tek počinju.
I da nismo prošli grupnu fazu cijeli svijet je čuo za Bosnu, vidio ljiljane i čuo rahmetli Halidove stihove.
Čuo je naš stav o Palestini, onaj stav koji naši poloitčari nemaju muda da kažu.
A ovi Bosanski Pravoslavci i Katolici što blate državu u kojoj žive i od koje žive vratite se u mišije rupe odakle ste i izašli.
- House
#1892 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
barba ovdje idelan? haha
ni trunka kritike.
ni trunka kritike.
-
Stari
#1893 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Prije dvije godine sam imao akutnih problema sa zdravljem ... desila se ozbiljna pizdarija ... i bila je hirurgija i sve što već ulazi u taj paket, ugradili su nekakav pipak u aortu ... i nakon toga je presuda bila : 5 tableta dnevno od sada pa na dalje i u buduće ... dijetalna ishrana ... nix meso , eventualno riba / piletina ali u rijetko, nix kruh, i tako to ... sa duhanom i alkoholom nam bježi s očiju ... nix izlagati se stresu, sikiraciji i nervozama ... i evo ti na kraju krajeva ovaj nitroglicerinski sprej , kad te opet ovo spopane naštrcaj ispod jezika i čekaj da te mi opet stavimo pod nož.
Sinoć sam ležao u kauču sa tim sprejom u rukama i gledao utakmicu ... i dobro je prošlo ... ali se ne smijem više zajebavati.... kupili su mi panini album ... prvi mi je bio u zapadnoj Njemackoj 1974e jos dok sam bio klipan ... od sad ce to biti sve sto mi je ostalo
Sinoć sam ležao u kauču sa tim sprejom u rukama i gledao utakmicu ... i dobro je prošlo ... ali se ne smijem više zajebavati.... kupili su mi panini album ... prvi mi je bio u zapadnoj Njemackoj 1974e jos dok sam bio klipan ... od sad ce to biti sve sto mi je ostalo
- no_sekirli
#1894 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Izgubišmo, jebga, moramo priznati da su Ameri bili bolji i zasluženo idu dalje.
Meni je samo krivo što je Barba od početka igrao sa Džekom i Demirovićem, koji su protiv ovakvog protivnika 2 igrača manje u fazi obrane. Da je Džeko ušao kasnije, npr.nakon njihovog crvenog, bilo bi to puno bolje u njihovom 16ercu. Demirovića ne ide već 5 utakmica, ali opet ima prednost nad npr.Lukićem koji je barem zabio gol. I mislim da je Mahmić morao početi nakon ona 2 gola.
Ukratko, Barba je probao istom metodom odigrati i četvrtu tekmu, ali jebga, ne može se.
Nema zamjerki, nema tuge, to je sport. Hvala na svemu, bilo je lijepo dok je trajalo
Meni je samo krivo što je Barba od početka igrao sa Džekom i Demirovićem, koji su protiv ovakvog protivnika 2 igrača manje u fazi obrane. Da je Džeko ušao kasnije, npr.nakon njihovog crvenog, bilo bi to puno bolje u njihovom 16ercu. Demirovića ne ide već 5 utakmica, ali opet ima prednost nad npr.Lukićem koji je barem zabio gol. I mislim da je Mahmić morao početi nakon ona 2 gola.
Ukratko, Barba je probao istom metodom odigrati i četvrtu tekmu, ali jebga, ne može se.
Nema zamjerki, nema tuge, to je sport. Hvala na svemu, bilo je lijepo dok je trajalo
- Plavo-bijeli
#1895 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
ma novinar lose istrazioN.N. wrote: ↑02/07/2026 09:33Prije samog početka, BiH je dobila 12,5 miliona dolara samo zbog toga što su se kvalifikovali na Svjetsko prvenstvo, od čega je 2,5 miliona dolara bilo namijenjeno za pripreme.Plavo-bijeli wrote: ↑02/07/2026 09:21
43 miliona necemo dobiti, nego 11miliona dolara + 2.5mil sto je išlo na pripreme..ostalo sve![]()
Zmajevi su dobrim igrama i plasmanom u nokaut fazu inkasirali još dodatnih 11 miliona dolara, koliko će dobiti sve ekipe koje su eliminisane u ovom dijelu takmičenja.
Kada se sve uzme u obzir, nogometna reprezentacija BiH je ukupno dobila 23,5 miliona dolara za ovo učešće na Svjetskom prvenstvu.
Mislim, nebitno na kraju. Idemo dalje akBgda![]()
![]()
Performance-based payouts are as follows:
Champions: $50 million
Runner-up: $33 million
Third place: $29 million
Fourth place: $27 million
Quarterfinalists (5th-8th): $19 million each
Round of 16 (9th-16th): $15 million each
Round of 32 (17th-32nd): $11 million each
Group stage elimination (33rd-48th): $10 million each
The 2026 World Cup features a record-breaking $871 million total financial distribution pool.
da je 48 repki dobilo po 12.5 mil samo za grupnu to bi vec bilo 600 miliona....a gdje je ostalo....
Last edited by Plavo-bijeli on 02/07/2026 09:51, edited 1 time in total.
- Thorgerson
#1896 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Sto neko rece nikad nije bila pozitivnija atmosfera u drzavi.
Nikad manje vijesti od ogavnih slina politicara. Bio je pokusaj one dvojicr ahbaba sa poljina i laktasa da se kao posvadjaju - ljudi ih ignorisase samo tako
Ja ne pamtim nikad ovakvu atmosferu u gradu, drzavi, naseljima i dijaspori.
I kad sam sjedio s nekim na kafi u ovim proteklim mjesecima, samo je pozitiva bila. Sto je bilo nevjerovatno, jer od pojedinih to nisam ocekivao.
Nama stvarno malo treba, da se dignemo.
Ostaviti momke da rade posao. Jer ga rade dobro. Prosli smo grupnu fazu.
Opet kazem, da mi je neko pricao prije 2 god, da cemo igrati u San Francisku protiv Amerike za osminu finala, dok nas je tamburao luksemburg, odvukao bih ga u jagomir.
I drago mi je da je ipak vecina ljudi realna i zadovoljno. Ovih par negativaca jbg, oni ce izmigoljiti uvijek. Da smo otisli u finale i izgubili, takvi bi i tu nasli prostor za negativu. Kritika argumentovana - da, sirenje negative i nerealnih ocekivanja - ne.
Nikad manje vijesti od ogavnih slina politicara. Bio je pokusaj one dvojicr ahbaba sa poljina i laktasa da se kao posvadjaju - ljudi ih ignorisase samo tako
Ja ne pamtim nikad ovakvu atmosferu u gradu, drzavi, naseljima i dijaspori.
I kad sam sjedio s nekim na kafi u ovim proteklim mjesecima, samo je pozitiva bila. Sto je bilo nevjerovatno, jer od pojedinih to nisam ocekivao.
Nama stvarno malo treba, da se dignemo.
Ostaviti momke da rade posao. Jer ga rade dobro. Prosli smo grupnu fazu.
Opet kazem, da mi je neko pricao prije 2 god, da cemo igrati u San Francisku protiv Amerike za osminu finala, dok nas je tamburao luksemburg, odvukao bih ga u jagomir.
I drago mi je da je ipak vecina ljudi realna i zadovoljno. Ovih par negativaca jbg, oni ce izmigoljiti uvijek. Da smo otisli u finale i izgubili, takvi bi i tu nasli prostor za negativu. Kritika argumentovana - da, sirenje negative i nerealnih ocekivanja - ne.
-
Itsoktobealone
#1897 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
35 minuta igrač više, nijedna smislena akcija i prijetnja po golu. 0.25xG i 7 uvezanih pasova u šesnaestercu pokazuje kako smo odigrali. Preloša igra, preloša postavka, kukavički pristup. Zaslužen poraz.
Hvala momcima i selektoru na momentima radosti.
Hvala momcima i selektoru na momentima radosti.
- Dosadno mii
#1898 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Nema sta biti krivo, da je moglo bolje i bilo bi bolje.
Nabaviti igrace sto nam trebaju i dalje do EP pa ganjat vize za UK
Nabaviti igrace sto nam trebaju i dalje do EP pa ganjat vize za UK
- Thorgerson
#1899 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Upravo tako.DaysleepeR wrote: ↑02/07/2026 08:15 Prije pljuvačine i kritike ja bih sačekao ostatak prvenstva pa vidio dokle će dogurati ekipe od kojih smo izgubili.
Ja ne znam da postoji veći nivo reprezentativnog fudbala od svjetskog prvenstva.
Sjecam se Brazila i ocekivanja da mi kao sjebemo jednu Argentinu.
I sto je najgore jebote mi odigramo protiv njih kao mozda nijedna repka na tom SP. Nesretno zabismo autogol, ali opet smo bili egal s njima. Mesi koji je bio najbolji igrac tog SP je bio zaustavljen. I ljudi odose u finale i zamalo osvojise SP.
- emigrazione
#1900 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina
Najpičkastija ekipa do sad na turniru zasluženo ide kući, da su pokazali dio onih muda koji su imali u kvalifikacijama i u baražu završili bi u polufinalu. Kongo je pet puta bolje protiv engleza izgledao nego mi protiv kurčeve Amerike, još mi nađu neka opravdanja. Džeko ako te je mama Belma gledala kako hodaš bezbrižno po travi, a ne moram ja u 2 h to da radim