Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Ken Follet

#8176 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ken Follet »

amidzazeher wrote: 30/06/2026 02:33
Ken Follet wrote: 30/06/2026 02:22
Nostromo wrote: 29/06/2026 11:43 Sarajevski aerodrom, pola deset sletio avion iz Džede.
Četveročlana arapska porodica traži taxi do Radon Plaze.
Nebubrela ćelava glavuša sa faltnama na zatiljku i 20 godina starim autom traži... 350 KM + 20 KM za svaki kofer. :shock:
Kada su ga odbili, okreće se prisutnima i komentariše: "Pa šta hoće, da ih džaba vozim?" (smajli koji povraća)
Ziv bio, ne lazi!
Mozda je cifru malo slagao ali kod vas se ovakve prevare sa koljena na koljeno prenose, radite isto kao da su ‘80-te
Bunite se zbog konkurencije a nista niste napravili da bi bili bolji, mijenjate auta ne zbog mušterija nego zbog sebe, da vas nije stid i dan danas bi golfom 2 vozali raju. Peškir oko vrata i sva cetiri prozora otvorena. Rijetko kad šutite za vrijeme vožnje, mobitel vam u krilu i mušterija mora da vas opominje da obratite vise paznju na saobracaj. Nisu svi ali jeste jedna velika vecina a ovi na aerodromu su posebna sorta!
Slagao je on itekako cifru, a to je najbitnije.
Aerodromski taksi uopste ne treba da ima istu cijenu. Greska je sto rade po istim cijenama kao mi ostali, a nemaju dovoljan broj voznji. Protivnik sam zog lupanja cijena, turisti nas sve izbjegavaju zbog njih jer misle da svi klepamo.

Ja sam za to da se napravi bolja aplikacija, nesto tipa uber gdje se sve vidi. Pa ti ocijeni mene, ali cu i ja ocijeniti tebe. Kako tebi ne odgovara vozac, mozda ni meni ne odgovaras ti. Necu ti ni pricati kakvih budala musterija ima.

Pa kad me pozoves putem aplikacije, pa mi otkazes voznju kad dodjem na adresu, novac 50% ti se skine kao da si se vozio.
Svaki dan u prosjeku 5 puta odem na adresu i niko se ne pojavi. Da li ti je to uredu?

Juce sam otisao na Brus sa Marindvora jer su molili vise puta i obecavali da ce sacekati i zamisli njih nema.

Nekidan od pozorista odem do Pine jer isto tako mole vise puta i zovu, oni trebaju do Sunnylanda. To ti je uredu?

Jedva cekam bolju aplikaciju, placanje karticama i ocjenjivanje vozaca i musterija. Ne zbog vas nego zbog sebe.
Mislis li da bi ja prihvatio voznju od Pine do Sunnylanda i otisao gore iz grada? Vise troska imao nego sto sam zaradio.

Sto se tice vozila, nazalost ima svega, kao i svugdje. Ja se uberom nikad nisam vozio u dobrom autu, a uzimao sam i skuplje varijante. Skuplja varijanta podrazumijeva u jednom slucaju ford mondeo golac i sa najjeftinijim presvlakama na sjedistima.

Uporedbe radi, kod mene je auto staro 4 godine, sjedista koza/alkantara, grijanje sjedista se pali zimi i kad je hladno, u autu se ne pusi, ako se djeca voze pustim crtice, spotify ako neko zeli muziku itd…

Ko voli, neka se vozi sa skaletom, zutim ili sa tim vozijem. Sretno mu bili.
amidzazeher

#8177 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by amidzazeher »

Plavo-bijeli wrote: 30/06/2026 02:44 Vozio se u Milanu i Rimu sa Uberom i...

U Milanu bila ta okvirna cijena, poslije preslo preko te okvirne i naplatili mi vise...tu su mi hladno udarali te neke nocne tarife gdje mi naplati samo sto dodje po mene tj ukljuci taksimetar kako ide prema meni...i do lokacije..za nekih 10 min voznje oko 120km :shock: ali sta ces...

Znaci skinuli mi bili 50€ odmah prije pocetka voznje cak i prije nego ti taxi dodje...i onda nakon voznje mi skinuli jos...

U Rimu je koliko se sjecam - je bilo tacno onoliko koliko u aplikaciji...

Tako da sve zavisi, ne samo od drzave do drzave nego cak i od grada do grada...

U Rimu iz nekog razloga od nas 5,6 sto smo bili samo meni u aplikaciji 4 dana bilo 20% snizenje na sve voznje...pa smo sve samo narucivali preko mene..to je ta prednost ...sto su mi dali tih 20% nezz..mozda jer sam puno platio u Milanu i onda ga nisam dugo koristio.nezz

Danas sam po prvi put koristio VOzzy, tj mami ga narucio i sve top kaze proslo...od sad samo njih.. samo problem navecer kasno kad god bih pokusao iz Sloge da ga dobijem, nema vozaca
Glupo mi da sada nabrajam gdje sam se sve vozio Uberom ali ja na te taximetre nikad nisam naišao, a navozao sam se i Uberom i Boltom.
U Hrvatskoj kad su tek poceli nisam na taximetre naletio, jedino što mi se desilo je da prihvate voznju i nakon minute otkazu jer im vjerovatno bila kratka voznja (tako mi rece drugi uber vozac) ali dodje drugi za kratko vrijeme.
Voznje su znale biti i po 15 kuna, nikad mi se nije desilo da neko kaze “kratka voznja, necu da vozim”
Ken Follet

#8178 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ken Follet »

U Milanu bila ta okvirna cijena, poslije preslo preko te okvirne i naplatili mi vise...tu su mi hladno udarali te neke nocne tarife gdje mi naplati samo sto dodje po mene tj ukljuci taksimetar kako ide prema meni...i do lokacije..za nekih 10 min voznje oko 120km :shock: ali sta ces...

Znaci skinuli mi bili 50€ odmah prije pocetka voznje cak i prije nego ti taxi dodje...i onda nakon voznje mi skinuli jos...

U Rimu iz nekog razloga od nas 5,6 sto smo bili samo meni u aplikaciji 4 dana bilo 20% snizenje na sve voznje...pa smo sve samo narucivali preko mene..to je ta prednost ...sto su mi dali tih 20% nezz..mozda jer sam puno platio u Milanu i onda ga nisam dugo koristio.nezz

Danas sam po prvi put koristio VOzzy, tj mami ga narucio i sve top kaze proslo...od sad samo njih.. samo problem navecer kasno kad god bih pokusao iz Sloge da ga dobijem, nema vozaca
Ma lupaju gluposti, ne posluje uber isto u svakom gradu. Ne vrijedi se raspravljati.

Vozzy nije legalan u kantonu sarajevo, ne smiju da dodje jer se boje inspekcije.

Kazem ko voli nek izvoli.
Ken Follet

#8179 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ken Follet »

amidzazeher wrote: 30/06/2026 02:59

Glupo mi da sada nabrajam gdje sam se sve vozio Uberom ali ja na te taximetre nikad nisam naišao, a navozao sam se i Uberom i Boltom.
U Hrvatskoj kad su tek poceli nisam na taximetre naletio, jedino što mi se desilo je da prihvate voznju i nakon minute otkazu jer im vjerovatno bila kratka voznja (tako mi rece drugi uber vozac) ali dodje drugi za kratko vrijeme.
Voznje su znale biti i po 15 kuna, nikad mi se nije desilo da neko kaze “kratka voznja, necu da vozim”
Taksimetre imaju pravi taksisti, a ne hobi taksisti. Npr u budimpesti imas uber, ali ga voze pravi licencirani taksisti i uber je skuplji duplo nego nas sarajevo taksi. Cijenu na aplikaciji dobijes okvirno, ali u sustini placas koliko taksimetar otkuca. Kod nas je zakon takav da ako uvedu uber moci cu ga ja voziti, a ti neces jer nemas licencu.

Meni je nevjerovatno da ti za neku uslugu platis 15 kuna i da mislis da je to ok. Pogotovo taksi prevoz koji je realno luksuz. Taj ko te vozio je vjerovatno prihvatio jer je morao, ne mozes stalno odbijati voznje.
amidzazeher

#8180 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by amidzazeher »

Uber u Hrvatskoj vozi jos od 2015 a ti i dalje pricas o nekoj boljoj aplikaciji za vas! Koliko jos godina mora proci da je napravite?
15 kuna drug jos zena i dvoje djece :lol:
Dodam još bakšiša 5 kuna i pet zvjezdica i ko hadžija :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8181 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by _BataZiv_0809 »

Ken Follet wrote: 30/06/2026 02:55

Ziv bio, ne lazi!
Mozda je cifru malo slagao ali kod vas se ovakve prevare sa koljena na koljeno prenose, radite isto kao da su ‘80-te
Bunite se zbog konkurencije a nista niste napravili da bi bili bolji, mijenjate auta ne zbog mušterija nego zbog sebe, da vas nije stid i dan danas bi golfom 2 vozali raju. Peškir oko vrata i sva cetiri prozora otvorena. Rijetko kad šutite za vrijeme vožnje, mobitel vam u krilu i mušterija mora da vas opominje da obratite vise paznju na saobracaj. Nisu svi ali jeste jedna velika vecina a ovi na aerodromu su posebna sorta!
Aerodromski taksi uopste ne treba da ima istu cijenu. Greska je sto rade po istim cijenama kao mi ostali, a nemaju dovoljan broj voznji. Protivnik sam zog lupanja cijena, turisti nas sve izbjegavaju zbog njih jer misle da svi klepamo.

Ja sam za to da se napravi bolja aplikacija, nesto tipa uber gdje se sve vidi. Pa ti ocijeni mene, ali cu i ja ocijeniti tebe. Kako tebi ne odgovara vozac, mozda ni meni ne odgovaras ti. Necu ti ni pricati kakvih budala musterija ima.

Pa kad me pozoves putem aplikacije, pa mi otkazes voznju kad dodjem na adresu, novac 50% ti se skine kao da si se vozio.
Svaki dan u prosjeku 5 puta odem na adresu i niko se ne pojavi. Da li ti je to uredu?

Juce sam otisao na Brus sa Marindvora jer su molili vise puta i obecavali da ce sacekati i zamisli njih nema.

Nekidan od pozorista odem do Pine jer isto tako mole vise puta i zovu, oni trebaju do Sunnylanda. To ti je uredu?

Jedva cekam bolju aplikaciju, placanje karticama i ocjenjivanje vozaca i musterija. Ne zbog vas nego zbog sebe.
Mislis li da bi ja prihvatio voznju od Pine do Sunnylanda i otisao gore iz grada? Vise troska imao nego sto sam zaradio.

Sto se tice vozila, nazalost ima svega, kao i svugdje. Ja se uberom nikad nisam vozio u dobrom autu, a uzimao sam i skuplje varijante. Skuplja varijanta podrazumijeva u jednom slucaju ford mondeo golac i sa najjeftinijim presvlakama na sjedistima.

Uporedbe radi, kod mene je auto staro 4 godine, sjedista koza/alkantara, grijanje sjedista se pali zimi i kad je hladno, u autu se ne pusi, ako se djeca voze pustim crtice, spotify ako neko zeli muziku itd…

I realno gledajuci-sto bi ti ista mijenjao ovaj sistem kad ti i u njemu ocigledno dobro ide?
JOINT_1921
Vozim: odlično

#8182 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by JOINT_1921 »

_BataZiv_0809 wrote: 30/06/2026 06:50
I realno gledajuci-sto bi ti ista mijenjao ovaj sistem kad ti i u njemu ocigledno dobro ide?
Tacno, lik se nakuka, a onda kaze vozim auto staro 4 godine, od hamalskog posla, nikakvog intelekta... Zena i ja inzinjeri i vozamo auto staro 10 godina :D
drug_profi

#8183 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

Biznis isključivo sa kešom, bez fiskalne kase, sa paušalnim porezom...
Ima li to u današnjem svijetu igdje?
Pa to se životom brani.
Ken Follet

#8184 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ken Follet »

Sve sto vi kao musterije trazite, ja bih vam dao i uveo. Uvijek moze bolje.
Drug Saban

#8185 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Drug Saban »

Hocete li spustiti cijene sad kad je pala cijena nafte?
Laplace

#8186 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Laplace »

Nostromo wrote: 29/06/2026 11:43 Sarajevski aerodrom, pola deset sletio avion iz Džede.
Četveročlana arapska porodica traži taxi do Radon Plaze.
Nebubrela ćelava glavuša sa faltnama na zatiljku i 20 godina starim autom traži... 350 KM + 20 KM za svaki kofer. :shock:
Kada su ga odbili, okreće se prisutnima i komentariše: "Pa šta hoće, da ih džaba vozim?" (smajli koji povraća)
Zar na aerodromu ne stoje cijene taksi usluga i napomena da se može sa mušterijom dogovoriti cijena, ali ne može biti veća od cijene po taksimetru?
Image

Od aerodroma do Radon Plaze je oko 3 KM (https://www.google.com/maps/dir/Me%C4%9 ... FQAw%3D%3D)

Dakle,po taksimetru:
- start 3,50 KM
-3 km × 2,30 KM/km = 6,90 KM
- Prtljak 5 KM op komadu.

To mu dođe 10,40 KM + 5 KM po komadu pšrtljaga po cjenovniku koji vrijedi od 30.3.2026. godine. Da mu naplati i povratak, opet je 20,80 KM.

Opet, napomena na dnu plakata mu zabranjuje dogovaranje cijene veće od cijene po taksimetru.
Ken Follet

#8187 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ken Follet »

JOINT_1921 wrote: 30/06/2026 08:41
Tacno, lik se nakuka, a onda kaze vozim auto staro 4 godine, od hamalskog posla, nikakvog intelekta... Zena i ja inzinjeri i vozamo auto staro 10 godina :D
Ne kukam ti ja nikad, samo vam pokusavam objasniti da nije bas tako kako vi mislite.

I sta sad ako ste inzinjeri? Trebali bi kao biti pametniji ili uspjesniji od drugih? Jaka titula😁 Otkud znas da ja nisam skolovaniji od tebe?
Ken Follet

#8188 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ken Follet »

Drug Saban wrote: 30/06/2026 10:40 Hocete li spustiti cijene sad kad je pala cijena nafte?
Necemo.
Cijene taksija se nisu povecale zbog cijene nafte. Imate izjavu predsjednika udruzenja Sarajevo taksija gdje je sve objasnjeno.
Hocete li vi smanjiti sebi plate sad kad je nafta pojeftinila? Hoce li se smanjiti cijene hrane, pica, itd???
tokio25

#8189 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by tokio25 »

hoce li predsjednik udruzenja taksista odgovarati za kriminal?
Ken Follet

#8190 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ken Follet »

drug_profi wrote: 30/06/2026 08:46 Biznis isključivo sa kešom, bez fiskalne kase, sa paušalnim porezom...
Pa to se životom brani.
Ima, evo recimo kod frizera. Ne vidim da pljujes frizereske salone? Zarade vise od nas, a placaju sve kao i mi.

Evo ja upravo ovih dana hocu da uvedem placanje karticama. Nadam se da cemo svi biti primorani da to uradimo. Meni odgovara da sve bude sto transparentnije, jer kada bude sve kako treba nema potrebe da strahujemo da li ce doci uber.
Drug Saban

#8191 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Drug Saban »

Kuha se nova firma po uzoru na vozzy, taksistima lagano dolazi konkurencija.
Isner

#8192 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Isner »

Arapi su puno mudrija sorta ljudi da bi ih neko mogao pomusti 400 KM za par kilometara tabananja... ja juce u Terranovi kupovao majicu, Arapin napravio red i zastoj zbog dvije marke, 15 minuta se orilo... Kao mala što prodaje ga pokušala prevariti a njemu do principa..

70 eura po kilometru nije taksi u Tokiju, hajte molim vas, što bi reko jedan konstitutivno nekonstitutivni :D
Ken Follet

#8193 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ken Follet »

tokio25 wrote: 30/06/2026 10:54 hoce li predsjednik udruzenja taksista odgovarati za kriminal?
Koji konkretno kriminal? Ne znam da se vodi ikakav postupak protiv njega.
Ako je zgrijesio neka odgovara.
tokio25

#8194 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by tokio25 »

Ken Follet wrote: 30/06/2026 11:04
tokio25 wrote: 30/06/2026 10:54 hoce li predsjednik udruzenja taksista odgovarati za kriminal?
Koji konkretno kriminal? Ne znam da se vodi ikakav postupak protiv njega.
Ako je zgrijesio neka odgovara.
ne vodi se jer je kriminalna drzava
kao sto mnogi ne odgovaraju
kao sto i mnogi taksisti ne bi mogli raditi na taksiju da je iole normalna drzava i da se postuju pravila
koliko tvojih kolega zna engleski ili bilo koji strani jezik?
koliko njih je obuceno normalno u odnosu na radno mjesto? (ne govorim o odijelu nego jednostavno da nisu u sorcu i sl)
esso_sa

#8195 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by esso_sa »

Ziv bio, ne lazi!

Ne treba vama aplikacija nego vam treba konkurencija, a to znači ukidanje "svete" licence koja se prenosi s koljena na koljeno i preprodaje za velike pare kao da je bogom data. Lijepo, svako ko formalno, fizicki i mentalno ispunjava kriterije da pruza taxi usluge, aplicira za odobrenje i počinje sa prevozom putnika...
Onda bi se sve lijepo profiltriralo i sjelo na svoje mjesto.
I zato i pjenite na Uber i slična rješenja, jer onda ne bi tek tako mogli provoditi svoje marifetluke...

Prije par mjeseci, sjedim u jednoj aščinici i slušam razgovor dvojice taksista i zapara mi za uho rečenica jednog: "ti si u svom i na svom (autu) i ti imaš pravo da radiš šta hoćeš i putniku odrediš šta i kako"...
I podsjeti me na sarajevo-taksistu koji mi je stao i izbacio iz auta jer sam ga zamolio da smanji narodnjake koji su treštali u autu...
I to zapravo jako slikovito dočarava problem sa taksijem i taksistima (samostalnim) u Sarajevu...

Jarane, ako si se odllučio da pružaš javnu uslugu, na javnom prostoru, onda se ne možeš ponašati i određivati pravila kao da si kod kuće...
Isto se odnosi i na tu tvoju vožnju od Pine do Sunnylanda - putnik traži prevoz, pozvan si jer nudiš tu uslugu i nemaš šta da kukaš što je sam tvoj put potrošio 2 puta više goriva do Pine nego što si zaradio od Pine do Sunnylanda. Naletit će ti kasnije neko blizu stajališta, sa kratkom relacijom, pa ćeš ga klepiti već sa početnom tarifom i poništiti gubitak do Pine...
I znas sta bi bilo od tog medjusobnog ocjenjivanja ako biste i dalje zadrzali monopol? Nista! Opet biste se ponasali kako se ponasate i sada.
Probao sam ja vise puta "ocijeniti" konja od taksiste tako sto sam zvao Sarajevo Taxi da ga prijavim - apsolutno ih je bolila kita za mojom prijavom

A za idiote od putnika, vjerujem da ih ima, ali i to su opet rizici koje si preuzeo kada si odlučio da pružaš javnu uslugu koja podrazumijeva da ti svako može sjesti u auto...
Ja npr mogu raditi posao na kojem mogu zaraditi minimalno 3 puta više nego na trenutnom, ali bi podrazumijevao rad sa svakakvim ljudima; odlučio da nemam za to živaca, neću da se zajebavam i nerviram, i zadržao se na postojećem
Last edited by esso_sa on 30/06/2026 11:56, edited 2 times in total.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#8196 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by JOINT_1921 »

Ken Follet wrote: 30/06/2026 10:47
JOINT_1921 wrote: 30/06/2026 08:41
Ne kukam ti ja nikad, samo vam pokusavam objasniti da nije bas tako kako vi mislite.

I sta sad ako ste inzinjeri? Trebali bi kao biti pametniji ili uspjesniji od drugih? Jaka titula😁 Otkud znas da ja nisam skolovaniji od tebe?
Samo od takvih poput tebe to se i moze cuti. Sofercic nasao da prica sta ce kao inzinjer, da pametniji je od tebe, uspjesniji do tih godina do kad se ne zavrsi fakultet, a moze se reci da je poslije sve relativno, kako se ko snadje... Poenta je da taxista (nisam rekao da si ti neobrazovan i glup), nego da za taj posao ne treba puno osim hamaljenja, slabo intelekta, mozda nekad dok su se pamtile ulice i brojevi, kukaš a vozas auto staro 4 godine, radis bezveze neki smijesan posao, a ovdje svaki taxista tezak ko brod, licence vrijednije od bubrega, kao sekta neka, cim se toliko brani zivotima, znaci da je zarada odlicna :wink:
Mate_Miso_Kovac

#8197 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Mate_Miso_Kovac »

Monopol se životom brani. Kad je tvoj monopol. Kad nije, onda drzava duradinešto... :evil:
Čuj što bi inzenjer trebao biti uspjesniji i bolje placen od šofera. Što bi doktor trebao biti bolje plaćen od kopača kanala? Što bi, što bi, što bi zaista... :D
mali_balon

#8198 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mali_balon »

Znaci lik kuka nema posla izvarali ga za za voznje I onda rece auto staro 4 godine alkantra koza pizde materne.....da je tako tesko ne bi vam licenca bila 2kg suhog zlata......hajte molim vas...a kad vas treba nizde vas....I ne pomisljam na 4g staro auto...prije 20g kupio novo auto trebalo mi 15g da dodjem sebi....a taksista koji se bori za poso izvaraju ga za voznje 4g staro auto.....znaci kane sa strane sto bi se reklo
Upravo vam treba to sto govoris aplikacija svaka voznja da se zavede I racun...a inspekcija svaki dan da vas maltretira...nema racuna nema voznje u aplikaciji auto odma u presu
Mate_Miso_Kovac

#8199 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Mate_Miso_Kovac »

mali_balon wrote: 30/06/2026 12:17 Znaci lik kuka nema posla izvarali ga za za voznje I onda rece auto staro 4 godine alkantra koza pizde materne.....da je tako tesko ne bi vam licenca bila 2kg suhog zlata......hajte molim vas...a kad vas treba nizde vas....I ne pomisljam na 4g staro auto...prije 20g kupio novo auto trebalo mi 15g da dodjem sebi....a taksista koji se bori za poso izvaraju ga za voznje 4g staro auto.....znaci kane sa strane sto bi se reklo
Upravo vam treba to sto govoris aplikacija svaka voznja da se zavede I racun...a inspekcija svaki dan da vas maltretira...nema racuna nema voznje u aplikaciji auto odma u presu
Treba im neogranicena konkurencija. Jebote, zamisli scenario da drzava kaze, u sarajevu moze biti 50 elektricara. Ako hoces da razvodis struju, moras kupiti licencu od postojeceg elektricara za 50k KM... Smijurija... (Odmah da se ogradim, biti elektricar je zahtjevan i odgovoran posao i kvintilion puta vrijedniji za civilizaciju od motanja volana dok je guzica u sjedistima od alkantara koze) :izet:
drug_profi

#8200 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

Ken Follet wrote: 30/06/2026 11:02
drug_profi wrote: 30/06/2026 08:46 Biznis isključivo sa kešom, bez fiskalne kase, sa paušalnim porezom...
Pa to se životom brani.
Ima, evo recimo kod frizera. Ne vidim da pljujes frizereske salone? Zarade vise od nas, a placaju sve kao i mi.

Evo ja upravo ovih dana hocu da uvedem placanje karticama. Nadam se da cemo svi biti primorani da to uradimo. Meni odgovara da sve bude sto transparentnije, jer kada bude sve kako treba nema potrebe da strahujemo da li ce doci uber.
Ne pljujem frizere jer ih ne koristim. Boli me q koliko traže za uslugu.
A realno za šišanje ljudi treba više znanja nego za vozanje auta.
Post Reply