mnogim su i plate rasle sa porastom cijena, sada kad gorivo pada jel treba da nam smanje plate
Sarajevski taksisti- dno dna
-
Nostromo
#8152 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sarajevski aerodrom, pola deset sletio avion iz Džede.
Četveročlana arapska porodica traži taxi do Radon Plaze.
Nebubrela ćelava glavuša sa faltnama na zatiljku i 20 godina starim autom traži... 350 KM + 20 KM za svaki kofer.
Kada su ga odbili, okreće se prisutnima i komentariše: "Pa šta hoće, da ih džaba vozim?" (smajli koji povraća)
Nebubrela ćelava glavuša sa faltnama na zatiljku i 20 godina starim autom traži... 350 KM + 20 KM za svaki kofer.
Kada su ga odbili, okreće se prisutnima i komentariše: "Pa šta hoće, da ih džaba vozim?" (smajli koji povraća)
- Pauza
#8153 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
- insaneinthebrain
#8154 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sve je to nasa borba im omogucila. pusti ljude da rade .valja koru hljeba zaraditiNostromo wrote: ↑29/06/2026 11:43 Sarajevski aerodrom, pola deset sletio avion iz Džede.
Nebubrela ćelava glavuša sa faltnama na zatiljku i 20 godina starim autom traži... 350 KM + 20 KM za svaki kofer.![]()
- Plavo-bijeli
#8155 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Od Hrasnog do Aerodroma 18km.
SA Vozzy 5-6km manje.
SA Vozzy 5-6km manje.
- amidzazeher
#8156 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nekad je to i moglo proći ali teško će više levata uhvatiti, svi imaju internet, još uvijek ih može rent-a-car malo handriti ali samo zato što ljudi idu na avion pa im se ne zeza za sitnu lovu.insaneinthebrain wrote: ↑29/06/2026 14:40sve je to nasa borba im omogucila. pusti ljude da rade .valja koru hljeba zaraditiNostromo wrote: ↑29/06/2026 11:43 Sarajevski aerodrom, pola deset sletio avion iz Džede.
Nebubrela ćelava glavuša sa faltnama na zatiljku i 20 godina starim autom traži... 350 KM + 20 KM za svaki kofer.![]()
Kada su ga odbili, okreće se prisutnima i komentariše: "Pa šta hoće, da ih džaba vozim?" (smajli koji povraća)![]()
![]()
- amidzazeher
#8157 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Evo i u Tuzli tegoba 
https://www.klix.ba/vijesti/bih/subvenc ... /260627064
Cuj uvodjenje besplatnih karata ih ugrozilo, kobiva najviše se đaci, studenti i penzioneri vozali taxijem
https://www.klix.ba/vijesti/bih/subvenc ... /260627064
Trebali su i njih subvencionirati ipak ljudi redovno uplacuju porez i svaki redovno izdaje fiskalni racun.Navode da su subvencioniranje pojedinih oblika prijevoza, uvođenje besplatnih karata za određene kategorije građana te uspostavljanje novih autobusnih linija doveli do velikog smanjenja obima posla.
"U izrazito teškoj situaciji našli smo se zbog nedavnih promjena u javnom prijevozu, dok je taksi sektor ostao bez bilo kakvog oblika podrške"
Cuj uvodjenje besplatnih karata ih ugrozilo, kobiva najviše se đaci, studenti i penzioneri vozali taxijem
- Mate_Miso_Kovac
#8158 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Klasicna dualnost naseg naroda - dajte nam socijalizma, komunizma, regulacija i protekcija kad je guzica ugrozena, a kad treba lopatat keš u džep, e onda nam direktno u vene ubrizgavajte late stage kapitalizam bez pravila 
- amidzazeher
#8159 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa da, najbolje skroz ukinuti gradski prijevoz nek’ se ljudi ko gospoda samo taxijem voza!
Jebem ti i konkurenciju ko je izmisli.
Jebem ti i konkurenciju ko je izmisli.
-
Ken Follet
#8160 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nije opao promet, ne lupajte gluposti po forumu.dječak sa šibicama wrote: ↑15/05/2026 10:18 Taxama pao promet i do 40%![]()
Ocekijem pojacana pitanja oko sumnjivosti vozzy aplikacije![]()
-
Ken Follet
#8161 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A gdje to mozes znati koliko ce te voznja kostati? Ja se vozim uberom vani i nikad mi nije bila fiksna cijena nego pise od karikiram 000 do 999. Svaki taksista i svako udruzenje u kantonu sarajevo ima isti cjenovnik. Ako mislis da te neko oklempao trazis racun i prijavis ga.amidzazeher wrote: ↑15/05/2026 13:25 Ali nakon toliko godina Ubera, Bolta i sl. zar nisu bili u stanju napraviti neku slicnu hebenu aplikaciju. Idem po nekom subjektivnom mišljenju, gdje god postoje jedna od ove dvije firme rahat narucim voznju, vidim koliko ce me kostati pa neka voza sat i okolo ako hoce! Samo taj osjecaj je ,meni barem, dovoljan da odlucim da se vozim/ne vozim taxijem!
Sa SA taxi uvijek lutrija u PM. Nikad ne znaš koliko ce te voznja koštati, nemaš se kome žaliti, barem da mu možeš jednu zvijezdu dati ili pet ako je dobar, ništa!
-
Ken Follet
#8162 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
U sustini tebi je bitno samo da prodjes jeftinije. Ako bi te vozio jeftinije mogao bi se ti i sa “badzom” voziti? Sto da ne? Moze i u majici bez rukava i sorcu? I cigara ne smeta samo nek je jeftinije.dječak sa šibicama wrote: ↑15/05/2026 13:33 Vozzy ima svoja vozila, Ford, samo oni kruze a vozaci su po ugovoru.
Cijenu znas unaprijed, posteno transparentno. Ko je gazda ni najmanje me ne zanima, nisam ni mislio da je Gandi otvorio rent a car.
- konoplja
#8163 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Meni je uvijek fiksna nesto ti ne valja ta aplikacija.Ken Follet wrote: ↑30/06/2026 02:08A gdje to mozes znati koliko ce te voznja kostati? Ja se vozim uberom vani i nikad mi nije bila fiksna cijena nego pise od karikiram 000 do 999. Svaki taksista i svako udruzenje u kantonu sarajevo ima isti cjenovnik. Ako mislis da te neko oklempao trazis racun i prijavis ga.amidzazeher wrote: ↑15/05/2026 13:25 Ali nakon toliko godina Ubera, Bolta i sl. zar nisu bili u stanju napraviti neku slicnu hebenu aplikaciju. Idem po nekom subjektivnom mišljenju, gdje god postoje jedna od ove dvije firme rahat narucim voznju, vidim koliko ce me kostati pa neka voza sat i okolo ako hoce! Samo taj osjecaj je ,meni barem, dovoljan da odlucim da se vozim/ne vozim taxijem!
Sa SA taxi uvijek lutrija u PM. Nikad ne znaš koliko ce te voznja koštati, nemaš se kome žaliti, barem da mu možeš jednu zvijezdu dati ili pet ako je dobar, ništa!
-
Ken Follet
#8164 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ima i takvih, varaju gdje god stignu. Podesavaju taksimetre, pojacaju stanice itd…dječak sa šibicama wrote: ↑15/05/2026 15:44 Jel moguce ono sto se prica, da varaju taximetar preko obima guma.
Ono, znam da je nasem covjeku prevara u dusi, ali zar ide dotle.
Ali takvih je par u gradu, ne treba generalizovati stvari.
- amidzazeher
#8165 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nisi se ti vozio Uberom drug nemoj pricati neistine!Ken Follet wrote: ↑30/06/2026 02:08
A gdje to mozes znati koliko ce te voznja kostati? Ja se vozim uberom vani i nikad mi nije bila fiksna cijena nego pise od karikiram 000 do 999. Svaki taksista i svako udruzenje u kantonu sarajevo ima isti cjenovnik. Ako mislis da te neko oklempao trazis racun i prijavis ga.
Nego kako nego vidim cijenu i toliko mi i skinu sa kartice, nema ko kod vas da nagadjam koliko ce me doci i da li ce me uopste primiti u taxi ako je slucajno kratka voznja!
Plus sto znate vozati kliente kako vam je ćeif i kojom god rutom vi hocete, na Uberu se striktno zna kuda i koliko košta
Last edited by amidzazeher on 30/06/2026 02:18, edited 1 time in total.
-
Ken Follet
#8166 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nije.giovanni008 wrote: ↑27/06/2026 08:23 da li je zakonski da sarajevotaxi trazi fiksnu cijenu za prevoz do aerodroma?
Ne trazi ti sarajevo taxi, nego samostalni vozac koji je clan udruzenja sarajevo taksi. Ne postoji fiksna cijena, placas iskljucivo cijenu po taksimetru.
-
Ken Follet
#8167 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Zato sto su to firme koje posluju nelegalno.giovanni008 wrote: ↑28/06/2026 14:41 Pa cekaj malo, zasto se sarajevotaxi poziva na zakon kad im ulete nove firme za prevoz, a kada oni sami krse zakon, onda je to OK!???
Kakva dvolicnost!
Nek se javi neko ovdje iz sarajevotaxija, i objasni nam ovaj fenomen, kako je to moguce?
Nikada i nigdje sarajevo taksi nije branio te sto krse zakon, nego se ti vozaci kaznjavaju i iskljucuju. Morate ih prijavljivati. U udruzenju sarajevo taksi ima vise od 800 vozaca, je li stvarno mislite da uprava udruzenja zna sta svaki od nas u bilo kojem trenutku radi?
-
Ken Follet
#8168 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ziv bio, ne lazi!Nostromo wrote: ↑29/06/2026 11:43 Sarajevski aerodrom, pola deset sletio avion iz Džede.
-
Ken Follet
#8169 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Meni nije, u par gradova gdje sam koristio uber, vozaci su pravi taksiste i voze po taksimetru. Cijenu dobijes okvirno samo prije voznje. To mi je ok jer nikada ne znas koliko ce trajati voznja. Ne moze voznja od 10 i 20 minuta kostati isto iako je ista kilometraza.konoplja wrote: ↑30/06/2026 02:13Meni je uvijek fiksna nesto ti ne valja ta aplikacija.Ken Follet wrote: ↑30/06/2026 02:08A gdje to mozes znati koliko ce te voznja kostati? Ja se vozim uberom vani i nikad mi nije bila fiksna cijena nego pise od karikiram 000 do 999. Svaki taksista i svako udruzenje u kantonu sarajevo ima isti cjenovnik. Ako mislis da te neko oklempao trazis racun i prijavis ga.amidzazeher wrote: ↑15/05/2026 13:25 Ali nakon toliko godina Ubera, Bolta i sl. zar nisu bili u stanju napraviti neku slicnu hebenu aplikaciju. Idem po nekom subjektivnom mišljenju, gdje god postoje jedna od ove dvije firme rahat narucim voznju, vidim koliko ce me kostati pa neka voza sat i okolo ako hoce! Samo taj osjecaj je ,meni barem, dovoljan da odlucim da se vozim/ne vozim taxijem!
- amidzazeher
#8170 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Mozda je cifru malo slagao ali kod vas se ovakve prevare sa koljena na koljeno prenose, radite isto kao da su ‘80-teKen Follet wrote: ↑30/06/2026 02:22Ziv bio, ne lazi!Nostromo wrote: ↑29/06/2026 11:43 Sarajevski aerodrom, pola deset sletio avion iz Džede.
Bunite se zbog konkurencije a nista niste napravili da bi bili bolji, mijenjate auta ne zbog mušterija nego zbog sebe, da vas nije stid i dan danas bi golfom 2 vozali raju. Peškir oko vrata i sva cetiri prozora otvorena. Rijetko kad šutite za vrijeme vožnje, mobitel vam u krilu i mušterija mora da vas opominje da obratite vise paznju na saobracaj. Nisu svi ali jeste jedna velika vecina a ovi na aerodromu su posebna sorta!
-
Ken Follet
#8171 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
U pravu si drug moj, ja sam samo sanjao da sam se vozio uberom.amidzazeher wrote: ↑30/06/2026 02:16Nisi se ti vozio Uberom drug nemoj pricati neistine!Ken Follet wrote: ↑30/06/2026 02:08
A gdje to mozes znati koliko ce te voznja kostati? Ja se vozim uberom vani i nikad mi nije bila fiksna cijena nego pise od karikiram 000 do 999. Svaki taksista i svako udruzenje u kantonu sarajevo ima isti cjenovnik. Ako mislis da te neko oklempao trazis racun i prijavis ga.
Nego kako nego vidim cijenu i toliko mi i skinu sa kartice, nema ko kod vas da nagadjam koliko ce me doci i da li ce me uopste primiti u taxi ako je slucajno kratka voznja!
Plus sto znate vozati kliente kako vam je ćeif i kojom god rutom vi hocete, na Uberu se striktno zna kuda i koliko košta
Nemas sta nagadjati, imas cjenovnik u svakom vozilu i vozis se po taksimetru.
Tesko se raspravljati s vama jer u sustini nemate pojma o ovome o cemu pricate. Sve su to vecinom price rekla kazala.
Dnevno se odradi desetinje hiljada voznji besprijekorno, ali vi laprdate o par voznji koje nisu bile uredu.
- konoplja
#8172 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ne znam zasto tebi nije, ali ja korisim uber 10 godina i nikad to nisam ni vidio niti cuo od nekoga. Ako se nesto desi pa voznja traje duze valjda uber snosi te troskove.Ken Follet wrote: ↑30/06/2026 02:27Meni nije, u par gradova gdje sam koristio uber, vozaci su pravi taksiste i voze po taksimetru. Cijenu dobijes okvirno samo prije voznje. To mi je ok jer nikada ne znas koliko ce trajati voznja. Ne moze voznja od 10 i 20 minuta kostati isto iako je ista kilometraza.konoplja wrote: ↑30/06/2026 02:13Meni je uvijek fiksna nesto ti ne valja ta aplikacija.Ken Follet wrote: ↑30/06/2026 02:08
- amidzazeher
#8173 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Vidis, ti jos uvijek zivis u analognom dobu!Ken Follet wrote: ↑30/06/2026 02:27
Meni nije, u par gradova gdje sam koristio uber, vozaci su pravi taksiste i voze po taksimetru. Cijenu dobijes okvirno samo prije voznje. To mi je ok jer nikada ne znas koliko ce trajati voznja. Ne moze voznja od 10 i 20 minuta kostati isto iako je ista kilometraza.
- Plavo-bijeli
#8174 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Vozio se u Milanu i Rimu sa Uberom i...
U Milanu bila ta okvirna cijena, poslije preslo preko te okvirne i naplatili mi vise...tu su mi hladno udarali te neke nocne tarife gdje mi naplati samo sto dodje po mene tj ukljuci taksimetar kako ide prema meni...i do lokacije..za nekih 10 min voznje oko 120km
ali sta ces...
Znaci skinuli mi bili 50€ odmah prije pocetka voznje cak i prije nego ti taxi dodje...i onda nakon voznje mi skinuli jos...
U Rimu je koliko se sjecam - je bilo tacno onoliko koliko u aplikaciji...
Tako da sve zavisi, ne samo od drzave do drzave nego cak i od grada do grada...
U Rimu iz nekog razloga od nas 5,6 sto smo bili samo meni u aplikaciji 4 dana bilo 20% snizenje na sve voznje...pa smo sve samo narucivali preko mene..to je ta prednost ...sto su mi dali tih 20% nezz..mozda jer sam puno platio u Milanu i onda ga nisam dugo koristio.nezz
Danas sam po prvi put koristio VOzzy, tj mami ga narucio i sve top kaze proslo...od sad samo njih.. samo problem navecer kasno kad god bih pokusao iz Sloge da ga dobijem, nema vozaca
U Milanu bila ta okvirna cijena, poslije preslo preko te okvirne i naplatili mi vise...tu su mi hladno udarali te neke nocne tarife gdje mi naplati samo sto dodje po mene tj ukljuci taksimetar kako ide prema meni...i do lokacije..za nekih 10 min voznje oko 120km
Znaci skinuli mi bili 50€ odmah prije pocetka voznje cak i prije nego ti taxi dodje...i onda nakon voznje mi skinuli jos...
U Rimu je koliko se sjecam - je bilo tacno onoliko koliko u aplikaciji...
Tako da sve zavisi, ne samo od drzave do drzave nego cak i od grada do grada...
U Rimu iz nekog razloga od nas 5,6 sto smo bili samo meni u aplikaciji 4 dana bilo 20% snizenje na sve voznje...pa smo sve samo narucivali preko mene..to je ta prednost ...sto su mi dali tih 20% nezz..mozda jer sam puno platio u Milanu i onda ga nisam dugo koristio.nezz
Danas sam po prvi put koristio VOzzy, tj mami ga narucio i sve top kaze proslo...od sad samo njih.. samo problem navecer kasno kad god bih pokusao iz Sloge da ga dobijem, nema vozaca
- amidzazeher