Imas li ti polozeno za motor?Naslovnica wrote: ↑29/06/2026 11:47DaysleepeR wrote: ↑29/06/2026 08:34sta-kupit-vozat-kol-ko-para-se-istegnut ... #p20222528Naslovnica wrote: ↑28/06/2026 06:34
Haman iste tablice plus prekrivene.
Na stranu što su u pogrešnoj traci.
Jedan sa foruma bi rekao "ako nemaš položeno za motor nemaš pravo da se javljaš, ne znaš, itd..."![]()
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#54851 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- DaysleepeR
#54852 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vadi se iz konteksta to imaš li položeno ili nemaš.
Pojave kao što su flagrantno kršenje zakona apsolutno svako ima pravo da ukaže.
međutim opaske tipa kako se to motor treba vozili ili ne voziti ne treba da govori neko ko nema pojma kako se motor uopšte pokreće u prvoj, o ostalom da ne govorim.
Pojave kao što su flagrantno kršenje zakona apsolutno svako ima pravo da ukaže.
međutim opaske tipa kako se to motor treba vozili ili ne voziti ne treba da govori neko ko nema pojma kako se motor uopšte pokreće u prvoj, o ostalom da ne govorim.
-
Naslovnica
#54853 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nemam.izvrsni direktor wrote: ↑29/06/2026 11:56Imas li ti polozeno za motor?
Zašto pitaš?
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#54854 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kako ces onda komentarisati pokrivanje tablica?Naslovnica wrote: ↑29/06/2026 12:11Nemam.
Zašto pitaš?
-
Naslovnica
#54855 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kakve veze ima to što nemam položeno za motor sa komentarisanjem za prekrivanje tablica?izvrsni direktor wrote: ↑29/06/2026 12:38kako ces onda komentarisati pokrivanje tablica?
Trolaš, jel' tako?
-
zdruzdjo
#54856 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dobro, a sta cemo sa onim silnim bmw-ovima i audi-jima sto nemaju prednju tablicu jer je vlasnicima "auto ruzno sa tablicom"????SvjetlosnaGodina wrote: ↑28/06/2026 23:01 Ne vidim svrhu pravdanja bahacenja
da skinemo i mi na autima, pa da prolijecemo pored radara, znas kako se lako nabija brzina u novim autima sa jacim masinama, s tim sto ce nas drot zaustavit a iz nekog razloga motoriste nece.
Znas koliko ih dnevno vidim tako.
Cak jedan popularni celebirty youtuber-chuner-influencer kaze "nase je da vozimo bez prednje tablice ako hocemo i placamo kaznu za to".
Pa super.
-
peca777
#54857 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne zamjeri ateista, ali preseravanje. Svim zivim bicima kazes? Je li i muhe tako milujes, je li ti zao raznih baja i skakavaca koje pokupis na AP, da i zbog toga vozis sporuje, da ne pokupis 1000, vec njih 10tak?
Hajde ba ne zezaj. Da si rekao macka, pa hajd, ono mis. Cuj mis i empatija, nidje veze. Vec sam rekao da mogu da ga izbjegnem, rado, no pri 80km/h nema nikakve potrebe izbjegavati misa. Drzi volan pravo i kako prodje-prodje.
- kabal1337
#54858 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ko je rekao da su oni sta bolji, zapravo i jedu jer imaju jednu vidljivu tablicuzdruzdjo wrote: ↑29/06/2026 15:21dobro, a sta cemo sa onim silnim bmw-ovima i audi-jima sto nemaju prednju tablicu jer je vlasnicima "auto ruzno sa tablicom"????SvjetlosnaGodina wrote: ↑28/06/2026 23:01 Ne vidim svrhu pravdanja bahacenja
da skinemo i mi na autima, pa da prolijecemo pored radara, znas kako se lako nabija brzina u novim autima sa jacim masinama, s tim sto ce nas drot zaustavit a iz nekog razloga motoriste nece.
Cak jedan popularni celebirty youtuber-chuner-influencer kaze "nase je da vozimo bez prednje tablice ako hocemo i placamo kaznu za to".
Pa super.
-
zdruzdjo
#54859 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tu jednu mozes okaciti na spolovilo kada prodjes 200 km/h preko radara iz pravca aerodroma prema rs-u. kao da jei nema.
Uslikati ce ti auto bez tablice i eventualno nasmjesenu facu. ista stvar je i sa onim tronozac radarima koje postave po magistralnom od zenice.
-
zdruzdjo
#54860 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ovih dana kako su ove nesnosne vrucine nastupile, svaki dan raja su sve gora i gora za volanom. svi nesto maksimalno usporeni,kelja se po semaforima, laaaaaaagnao se krece sa semafora, izgleda da je kod puno raje mjenjac se zaglavio pa ne moze preko druge brzine.
Ali
Ono za sta bih bio u stanju zaliti auto benzinom i zapaliti zajedno sa vozacem i porodicom mu unutra je sljedece.
Vozis u koloni sa xy auta iz tebe. Nebitna brzina, ali reci cemo 40-50. dolazis na neku reskrsnicu gdje imas prvenstvo. Ti skocis po kocinici i natjeras 10 auta iza tebe da koce samo da bi ti pustio auta da se ukljuce lijevo ili desno ispred tebe. Zasto????
Pa maaaajku ti jeeee i 12 koljena unaprijed i unazad.
Najgora situacija je od stupske petlje do one male raskrsnice iza aerodroma za ulazak u aerodromsko naselje/DGS i obrnuto.
svaki dan sam na toj dionici vise puta i ako mi sta istjera sijede na glavi, ta ce dionica.
juce oko 17:00 idem motorom u koloni prema stupskoj petlji pored aerodrooma. mozda sam sesti- sedmi. uredno vozim iza auta i ne preticem, eto da se zna da i to mi motoristi radimo.
Na raskrsnici sa ulicom brace mulic lik ispred nas 5-6-7..... skace po kocinici, da bi propustio ove koji izlaze iz brace mulic lijevo i desno plus one koji skrecu u brace mulic iz kurta shorka iz pravca stupske petlje. Moram priznati da je bilo gutavo jer smo svi morali kociti zestoko. ja sam se vec naljepio skoro na karambolku liku ispred i boga molim da ne cujem "krshhhhhhh" iza sebe jer cu zavrsiti u zadnjoj sajbi ovoga ispred sebe.
I stojimo, i stojimo, i stojimo....dobrih desetak20 sekundi dok lik pusta sviju a zablokirao je sve iza. kolona se uhvatila dobra i krecu sirene.
u jednom momentu lik izlazi iz auta i mlatara rukicama nesto i tersa kao "sta je sta svirate". dva auta ispred mene izlazi iz nekog mecedesa lik sa 2 metra preko ledja i jedno 130 kila misica i krenu prema njemu. ovaj je u momentu skontao da je najebao ako ovaj dodje do njega.
ufura u auto i po gasu. zamalo je spucao u jedno auto koje se ukljucivalo prema stupskoj.
Ali
Ono za sta bih bio u stanju zaliti auto benzinom i zapaliti zajedno sa vozacem i porodicom mu unutra je sljedece.
Vozis u koloni sa xy auta iz tebe. Nebitna brzina, ali reci cemo 40-50. dolazis na neku reskrsnicu gdje imas prvenstvo. Ti skocis po kocinici i natjeras 10 auta iza tebe da koce samo da bi ti pustio auta da se ukljuce lijevo ili desno ispred tebe. Zasto????
Pa maaaajku ti jeeee i 12 koljena unaprijed i unazad.
Najgora situacija je od stupske petlje do one male raskrsnice iza aerodroma za ulazak u aerodromsko naselje/DGS i obrnuto.
svaki dan sam na toj dionici vise puta i ako mi sta istjera sijede na glavi, ta ce dionica.
juce oko 17:00 idem motorom u koloni prema stupskoj petlji pored aerodrooma. mozda sam sesti- sedmi. uredno vozim iza auta i ne preticem, eto da se zna da i to mi motoristi radimo.
Na raskrsnici sa ulicom brace mulic lik ispred nas 5-6-7..... skace po kocinici, da bi propustio ove koji izlaze iz brace mulic lijevo i desno plus one koji skrecu u brace mulic iz kurta shorka iz pravca stupske petlje. Moram priznati da je bilo gutavo jer smo svi morali kociti zestoko. ja sam se vec naljepio skoro na karambolku liku ispred i boga molim da ne cujem "krshhhhhhh" iza sebe jer cu zavrsiti u zadnjoj sajbi ovoga ispred sebe.
I stojimo, i stojimo, i stojimo....dobrih desetak20 sekundi dok lik pusta sviju a zablokirao je sve iza. kolona se uhvatila dobra i krecu sirene.
u jednom momentu lik izlazi iz auta i mlatara rukicama nesto i tersa kao "sta je sta svirate". dva auta ispred mene izlazi iz nekog mecedesa lik sa 2 metra preko ledja i jedno 130 kila misica i krenu prema njemu. ovaj je u momentu skontao da je najebao ako ovaj dodje do njega.
ufura u auto i po gasu. zamalo je spucao u jedno auto koje se ukljucivalo prema stupskoj.
- B6Redhell
#54861 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dosla dijaspora
a neki sa americkim vozackim dozvolama od 50 maraka.. 
- Laplace
#54862 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ljudi idu preticati kroz makazice bez ikakvog razloga (kao da postoji razlog za preticanje kroz makazice). Znači, vozi se 10-tak poreko ograničenja, lik počne preticanje, vidi da mu ususret ide vozilo i da ne može preteći bez rizika, ima vremena i prostora da osustane, ali neće balkanoid priznati da nije dobro procijenio,još manje će odustati, ono gura svoje pa svi ostali moraju kočiti i bježati. I tako tri situaci9je od Sarajeva do Podlugova. I svaki put poslije preticanja nastavi voziti istom brzinom kao vozilo koje je pretekao.
I koja je poenta preticanja kolone ujutru (ili ikada)? Ne možeš doći do čela da si Schumacher, mnogo je veća šansa da ćeš napraviti sudar. U najboljem slučaju pretekne nekoliko auta uz dosta rizika i u grad stigne u toj istoj koloni, samo nekoliko sekundi ranije. I to na dionici koju je moguće zamijeniti vožnjom autoputem (uz plaćanje 1,20 KM) bez ikakvog rizika.
I koja je poenta preticanja kolone ujutru (ili ikada)? Ne možeš doći do čela da si Schumacher, mnogo je veća šansa da ćeš napraviti sudar. U najboljem slučaju pretekne nekoliko auta uz dosta rizika i u grad stigne u toj istoj koloni, samo nekoliko sekundi ranije. I to na dionici koju je moguće zamijeniti vožnjom autoputem (uz plaćanje 1,20 KM) bez ikakvog rizika.
- Ateista
#54863 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tokio25 wrote: ↑29/06/2026 11:44Je li ubijas komarce?Ateista wrote: ↑29/06/2026 08:36Ko ima empatiju, trebao bi da je ima prema svim zivim bicima.peca777 wrote: ↑25/06/2026 15:16 Pri 80 km/h auto prelazi oko 22 metra u sekundi. Ako ga vidiš tek na 10–20 metara, praktično nemaš vremena reagovati. Čak i da ga primijetiš, reakcija vozača traje oko 1 sekundu, a za to vrijeme pri 80 km/h već pređeš oko 22 metra.
Znaci kucina i mis. Cuj mis i empatija. Wtf? Volim zivotinje, macke cuke, etc, ali prioradna reakcija je usporiti, bez naglih trzaja, svoja sigurnost, pa sve ostalo. Ako mogu izbeci, super, ako ne, sigurnost prije svega, moja i drugih ucesnika!
Naravno da postoje situacije gdje je nemoguce vidjeti, na primjer ljeti bude pokolj buba na sajbi, pogotovo autoputem kad se ide, to je nemoguce vidjeti na vrijeme i izbjeci, iako i to ako je neka veca buba probacu je izbjeci ako je moguce, i tako svako zivo bice koje vidim na cesti ili koje leti iznad ceste.
Nemoguce je i neke vece zivotinje koje brzo i naglo izlete u datom momentu, to mogu razumjeti i to se moze svakom desiti, ali ne mogu razumjeti one koji imaju vremena da reaguju ali samo hladno nastave i ne pometaju se.
Komarce ubijam - napadaju me i grizu, svrbi me i postoji mogucnost prenosenja raznih bolesti, to je samoodbrana. Muhe ne diram, ako me nervira mahnem da je otjeram i to je to, i ni jedno zivo bice koje mene ne ugrozava ne ubijam iz cista mira. To sto pokupim bube dok vozim, tu ne mogu nista jer su premale da bih ih vidio i izbjegao, ali svjesno samo produziti i zgaziti neku zivotinju da se ne bi pometao je meni strasno, pogotovo sto je moguce reagovati bez ikakvog ugrozavanja sebe i drugih.peca777 wrote: ↑29/06/2026 15:36Ne zamjeri ateista, ali preseravanje. Svim zivim bicima kazes? Je li i muhe tako milujes, je li ti zao raznih baja i skakavaca koje pokupis na AP, da i zbog toga vozis sporuje, da ne pokupis 1000, vec njih 10tak?
Hajde ba ne zezaj. Da si rekao macka, pa hajd, ono mis. Cuj mis i empatija, nidje veze. Vec sam rekao da mogu da ga izbjegnem, rado, no pri 80km/h nema nikakve potrebe izbjegavati misa. Drzi volan pravo i kako prodje-prodje.
- Ateista
#54864 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Meni se dva puta desilo da se ne otvori rampa, jednom sto mi je crko tag a drugi put bas neki dan kad im nesto nije radio citac, jer ni oni iza mene nisu uspjeli proci. Svaki put sam uredno zakocio, a cesto prodjem i brze od 40, ali isto tako uvijek spreman da zakocim.zigson wrote: ↑29/06/2026 08:50Ja sam na 40 2 puta rampu probio, tako daAteista wrote: ↑29/06/2026 08:41 Juce prilazim naplatnim kucicama i kolona u redu za TAG, krece se izmedju 5-15 km/h i u nekim momentima se stoji, zasto i cemu to?
Nije bio poptuni zastoj, tipa da je neko pogresno usao i morao se vracati, svi su prosli, ali zasto tako sporo? Cini mi se da je predvidjena brzina 40 km/h i poenta taga je da se prodje tom brzinom bez stajanja...ali opet ne spustam brzinu toliko da stanem cak i ako ima neko ispred, doduse malo sam oprezniji ako sam iza nekoga jer su uvijek velike sanse da on stane jer mu je prazan tag, ili je fulio
-
tokio25
#54865 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pa mis te ugrozava jer je prenosnik raznih bolesti al helem nejse sto bi rekliAteista wrote: ↑30/06/2026 10:03tokio25 wrote: ↑29/06/2026 11:44Je li ubijas komarce?Ateista wrote: ↑29/06/2026 08:36
Ko ima empatiju, trebao bi da je ima prema svim zivim bicima.
Naravno da postoje situacije gdje je nemoguce vidjeti, na primjer ljeti bude pokolj buba na sajbi, pogotovo autoputem kad se ide, to je nemoguce vidjeti na vrijeme i izbjeci, iako i to ako je neka veca buba probacu je izbjeci ako je moguce, i tako svako zivo bice koje vidim na cesti ili koje leti iznad ceste.
Nemoguce je i neke vece zivotinje koje brzo i naglo izlete u datom momentu, to mogu razumjeti i to se moze svakom desiti, ali ne mogu razumjeti one koji imaju vremena da reaguju ali samo hladno nastave i ne pometaju se.Komarce ubijam - napadaju me i grizu, svrbi me i postoji mogucnost prenosenja raznih bolesti, to je samoodbrana. Muhe ne diram, ako me nervira mahnem da je otjeram i to je to, i ni jedno zivo bice koje mene ne ugrozava ne ubijam iz cista mira. To sto pokupim bube dok vozim, tu ne mogu nista jer su premale da bih ih vidio i izbjegao, ali svjesno samo produziti i zgaziti neku zivotinju da se ne bi pometao je meni strasno, pogotovo sto je moguce reagovati bez ikakvog ugrozavanja sebe i drugih.peca777 wrote: ↑29/06/2026 15:36Ne zamjeri ateista, ali preseravanje. Svim zivim bicima kazes? Je li i muhe tako milujes, je li ti zao raznih baja i skakavaca koje pokupis na AP, da i zbog toga vozis sporuje, da ne pokupis 1000, vec njih 10tak?
razumijem ja sta ti pricas al ne ide prica jer ovo nije idealan svijet
jesi li vegetarijanac? jer ni krava te ne napada niti grize
- Ateista
#54866 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da, mis u kuci moze prenijeti zarazu, ali ne mis na cesti dok sam u autu.tokio25 wrote: ↑30/06/2026 10:08pa mis te ugrozava jer je prenosnik raznih bolesti al helem nejse sto bi rekliAteista wrote: ↑30/06/2026 10:03Komarce ubijam - napadaju me i grizu, svrbi me i postoji mogucnost prenosenja raznih bolesti, to je samoodbrana. Muhe ne diram, ako me nervira mahnem da je otjeram i to je to, i ni jedno zivo bice koje mene ne ugrozava ne ubijam iz cista mira. To sto pokupim bube dok vozim, tu ne mogu nista jer su premale da bih ih vidio i izbjegao, ali svjesno samo produziti i zgaziti neku zivotinju da se ne bi pometao je meni strasno, pogotovo sto je moguce reagovati bez ikakvog ugrozavanja sebe i drugih.peca777 wrote: ↑29/06/2026 15:36
Ne zamjeri ateista, ali preseravanje. Svim zivim bicima kazes? Je li i muhe tako milujes, je li ti zao raznih baja i skakavaca koje pokupis na AP, da i zbog toga vozis sporuje, da ne pokupis 1000, vec njih 10tak?
razumijem ja sta ti pricas al ne ide prica jer ovo nije idealan svijet
jesi li vegetarijanac? jer ni krava te ne napada niti grize
Razumijem ubijanje zivotinja u takvim situacijama gdje se neko uplasi, ne mora biti ni samo strah od zaraze vec moze biti i fobija da ljudi instktivno reaguju kad im se priblizi zivotinja koje se boje ili neka buba, ali ne mogu shvatiti da neko hladno zgazi zivotinju kada je u autu i kada ti ta zivotinja ne moze nista, a imas priliku da izbjegnes gazenje.
Ubijanje zbog hrane je isto sasvim druga stvar, poptuno sam protiv ubijanja zivotinja samo zbog krzna ili neceg slicnog, ako ista nece biti pojedena.
Slazem se da nije idealan svijet, ne mozemo sve neduzne zivotinje zastititi, pokupim i ja stotine buba kad vozim autoputem i tu ne mogu nista, ali tamo gdje mogu reagujem i smatram da bi svaka normalna osoba trebala da reaguje, smireno i bez ugrozavanja ikoga, bar probati nesto uraditi.
-
tokio25
#54867 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nismo svi isti tako da i nemamo svi iste reflekse
mozda je jeza macku i sl zgazi neki jeremija
mozda i za tebe neko govori amater ne moze prestici kolonu i sl
i ako pricamo o zivotinjama nema nikakve razlike izmedju tog misa macke i krave bez obzira sta je krajnji cilj ili zakljucak
ako si tako prema zivotinjama osjetljiv trebao bi biti i za krave
al ne nego si samo licemjeran
mozda je jeza macku i sl zgazi neki jeremija
mozda i za tebe neko govori amater ne moze prestici kolonu i sl
i ako pricamo o zivotinjama nema nikakve razlike izmedju tog misa macke i krave bez obzira sta je krajnji cilj ili zakljucak
ako si tako prema zivotinjama osjetljiv trebao bi biti i za krave
al ne nego si samo licemjeran
Last edited by tokio25 on 30/06/2026 10:47, edited 1 time in total.
-
BadBoy
#54868 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ništa, istu odredbu primijeniti i na njih. Ne kontam ovo postavljanje nekih pitanja kao da se uhvati licemjerje.zdruzdjo wrote: ↑29/06/2026 15:21dobro, a sta cemo sa onim silnim bmw-ovima i audi-jima sto nemaju prednju tablicu jer je vlasnicima "auto ruzno sa tablicom"????SvjetlosnaGodina wrote: ↑28/06/2026 23:01 Ne vidim svrhu pravdanja bahacenja
Pa super.
Samo dodati u ZOBS odredbu da se namjerno prekrivanje ili onemogućavanje vidljivosti tablice smatra kao da ista ne postoji ili da vozilo nije uredno registrovano
- hopi
#54869 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Uvijek je neko lagano pravdanje motorista
Pa dobro oni žure
Oni paze
Znaju šta rade
Jeste ali im je vruće
Jeste ali mora se na njih paziti kada je kiša
Pa dobro oni žure
Oni paze
Znaju šta rade
Jeste ali im je vruće
Jeste ali mora se na njih paziti kada je kiša
-
tokio25
#54870 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
standardno nase uvijek je neko drugi kriv i neispravan samo ja nisam ni u kojem slucaju
-
tap3ah75
#54871 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nervira me kad ja vozim 45-49 tamo gdje je ograničenje 40 - koliko god bila glupa dionica za 40 a majmun se nađe iza mene i blica mi i kad me nekada pretekne onda se natovari na sirenu.
- DaysleepeR
-
SvjetlosnaGodina
#54873 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kako sam i pisao prije, apsolutno me zabole za njih, pokusao sam bit tolerantan, al ne vise jer je sve veci bezobrazluk i bahacenje.
Zabij se, proleti zaboli me djon...
Ovi sto voze normalno, njima se i pomjerim i dam zmigavac kad hoce preticat
-
zdruzdjo
#54874 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
BadBoy wrote: ↑30/06/2026 10:47
Ništa, istu odredbu primijeniti i na njih. Ne kontam ovo postavljanje nekih pitanja kao da se uhvati licemjerje.
Samo dodati u ZOBS odredbu da se namjerno prekrivanje ili onemogućavanje vidljivosti tablice smatra kao da ista ne postoji ili da vozilo nije uredno registrovano
Pa postavljam zato sto se konstantno kevce za pokrivanje tablica kod motorista(ja to nikada ne radim, niti bih i iskljucivao bih iz saobracaja motoriste za to), ali nikome ne smetaju niti kevce na "vid' mi bembare, oca m' kako dobro izgleda bez prenje tabl'lce" ćunere koji se doslovno rugaju zakonu i kaznama za to.
Motoristi su zlo, ali ovi nisu. Ok je to. Ruzno auto izgleda pa je ok da se ne stavi prednja tablica.
Ovdje je nebrojeno puta bilo price o motoristima sa prekrivenim tablicama, ali slabo o ovome sto ja spominjem.
-
BadBoy
#54875 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prvo, evo ja kevcem i na te cunere i na svakog ko na bilo koji način izigrava propise.zdruzdjo wrote: ↑30/06/2026 11:46BadBoy wrote: ↑30/06/2026 10:47
Ništa, istu odredbu primijeniti i na njih. Ne kontam ovo postavljanje nekih pitanja kao da se uhvati licemjerje.
Pa postavljam zato sto se konstantno kevce za pokrivanje tablica kod motorista(ja to nikada ne radim, niti bih i iskljucivao bih iz saobracaja motoriste za to), ali nikome ne smetaju niti kevce na "vid' mi bembare, oca m' kako dobro izgleda bez prenje tabl'lce" ćunere koji se doslovno rugaju zakonu i kaznama za to.
Motoristi su zlo, ali ovi nisu. Ok je to. Ruzno auto izgleda pa je ok da se ne stavi prednja tablica.
Ovdje je nebrojeno puta bilo price o motoristima sa prekrivenim tablicama, ali slabo o ovome sto ja spominjem.
Drugo, neuporedivo je više motorista koji ovo rade i zato se puno više u govori o njima. Odavno nisam vidio ćunera sa nedostajućom prednjom tablom.