Dešavanja u EU

Post Reply
MinistarKulture

#1201 Re: Dešavanja u EU

Post by MinistarKulture »

breuer wrote: 20/06/2026 10:10
MinistarKulture wrote: 20/06/2026 09:54
Truba wrote: 18/06/2026 08:09 usvojeni dobri i konkretni zakoni koji će poboljšati migracije u rikverc

nadam se
Migracije u rikverc tako sto ce vracati migrante u "Return hubs"

A postoje velike mogucnosti da ce te centrale biti na Balkanu, o tome se vec prica godinu
jel nas neko može natjerati da to prihvatimo?

da se razumijemo, ja iskreno mislim da najgori migranti nisu gori po BiH od nas ovdje, naravno, draže mi je vidjeti one koji su došli pošteno raditi...
Naravno da mogu

Mogu nas uslovljavati, na kraju krajeva imaju OHR i more korumpiranih politicara koji bi mater prodali za marku. U Albaniji vec postoji centar za prihvatanje migranata iz Italije.

EU ce najbolje migrante za sebe uzimati, a nama bi slali narkomane i silovatelje.
dr_Evil

#1202 Re: Dešavanja u EU

Post by dr_Evil »

MinistarKulture wrote: 20/06/2026 10:36

A postoje velike mogucnosti da ce te centrale biti na Balkanu, o tome se vec prica godinu

da se razumijemo, ja iskreno mislim da najgori migranti nisu gori po BiH od nas ovdje, naravno, draže mi je vidjeti one koji su došli pošteno raditi...
Naravno da mogu

Mogu nas uslovljavati, na kraju krajeva imaju OHR i more korumpiranih politicara koji bi mater prodali za marku. U Albaniji vec postoji centar za prihvatanje migranata iz Italije.

EU ce najbolje migrante za sebe uzimati, a nama bi slali narkomane i silovatelje.
Frajer postavi pitanje ko da smo nezavisna drzava, a ne kolonija. Cuj mogu li nas natjerati, jos cemo ih moliti da nam ih posalju nesto kao Albanija.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1203 Re: Dešavanja u EU

Post by Truba »

Truba wrote: 18/06/2026 08:09 usvojeni dobri i konkretni zakoni koji će poboljšati migracije u rikverc

nadam se

Od neceg se mora krenuti
breuer

#1204 Re: Dešavanja u EU

Post by breuer »

Naravno da mogu

čime više uslovljavati :lol:
MinistarKulture

#1205 Re: Dešavanja u EU

Post by MinistarKulture »

breuer wrote: 22/06/2026 08:16

Naravno da mogu

čime više uslovljavati :lol:
Pa eto s obzirom da i oni znaju da necemo u EU, poceli su nas uslovljavati sa ukidanjem bezviznog rezima :-)

Npr. Ako ne ukinemo bezvizni rezim sa Turskom, Rusijom i Kinom, prijete da nama uvedu vize (ne znam gdje je logika tu al hajd)
JohnnyS

#1206 Re: Dešavanja u EU

Post by JohnnyS »

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... sti_prva_m

Jebeš mi sve ako EU stvarno nije dinosaur koji treba izumrijeti. Dakle, ovakvi toplotni valovi su novo normalno, ali zeleni u Europi su protiv ugradnje klima uređaja jer je li to je neekološko i treba pronaći neke bolje mjere rashlađivanja. O dantejebo, i trebaju Amerikanci i Kinezi vladati planetom, a Europa nek izumre s ovakvim prioritetima
escobar__

#1207 Re: Dešavanja u EU

Post by escobar__ »

Zeleni su kancer svakog društva (svaka slučajnost s našim zelenim je namjerna :D ).

Pa vidi samo na šta Njemačka liči danas nakon što je prošla kroz šake tih maloumnika.
Haris.ba

#1208 Re: Dešavanja u EU

Post by Haris.ba »

MinistarKulture wrote: 22/06/2026 08:29
Npr. Ako ne ukinemo bezvizni rezim sa Turskom, Rusijom i Kinom, prijete da nama uvedu vize (ne znam gdje je logika tu al hajd)
Potpisali smo da cemo uskladiti viznu politiku sa EU. Znaci, niko nama ne prijeti. Samo nas podsjeca na ono na sto smo pristali, pa obicaju gledamo da prevarimo.

To sto EU ima takvu viznu politiku je njihova volja, i oni nas nista ne prisiljavaju. Mi sami smo pristali na pravila igre.

Ako nam se ne svidja, fino se vrate vize za EU i ostavljamo bezvizni za Tursku i slicno.

Do nas je.
konoplja

#1209 Re: Dešavanja u EU

Post by konoplja »

JohnnyS wrote: 27/06/2026 10:46 https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... sti_prva_m

Jebeš mi sve ako EU stvarno nije dinosaur koji treba izumrijeti. Dakle, ovakvi toplotni valovi su novo normalno, ali zeleni u Europi su protiv ugradnje klima uređaja jer je li to je neekološko i treba pronaći neke bolje mjere rashlađivanja. O dantejebo, i trebaju Amerikanci i Kinezi vladati planetom, a Europa nek izumre s ovakvim prioritetima
Izbaci na Klixu upravo nesto vezano.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/topl ... /260627039

Toplotni val izazvao haos u Francuskoj: Kupci se tuku za ventilatore, Parižani na prozorima prže jaja :lol: :lol:

Obicno je ovakav konzumeristicki haos u Americi pa im se smijemo, ali ovo razumijem. Koliko sam upratio jedino Marine Le Pen i Rassemblement national se zalazu sa ugradnju klima uredjaja i obecavaju neke poticaje. Pa se onda ljudi cude sto raste popularnost, pa ti ne glasaj za far right. :D

Evo jos malo o Njemackoj. Ljudi spekuliraju da ovo objavljuje vlada jer ako bi ljudi poceli masovno klime koristiti pala bi el. distribuciona mreza. :-)

I jos jedna zanimljivost. Vise ljudi umre od vrucina u EU neg od oruzja u Americi. Znaju Ameri sta je komfor.
https://fortune.com/2026/06/26/heat-dea ... ot-summer/
JohnnyS

#1210 Re: Dešavanja u EU

Post by JohnnyS »

A moram reći da lajkam šizofreniju, sve ove desne stranke koje negiraju klimatske promjene su za to da se postave klime, a lijeve koje desetljećima jašu priču o tome kako ćemo postati Sahara govore da treba biti strpljiv, proći će ovo, dotad vadi punjače od mobitela iz zida da se ne grije prostor :lol:
AleksoMKD

#1211 Re: Dešavanja u EU

Post by AleksoMKD »

Pisaj po sirotinji :D

https://www.politico.eu/article/eu-comm ... ng-europe/

The European Commission’s headquarters was forced to shut down its air-conditioning system on Friday due to the heat wave.

Staff working at the Berlaymont building received a text at midday, reading: “BERL — URGENT — Due to extreme weather conditions, forced shut down of air cooling system from floor 1 to 7 for the rest of the day.”

The 13-story building is home to Commission President Ursula von der Leyen, her 26 commissioners and about 3,000 staff. Von der Leyen works on the 13th floor, and most of her commissioners’ offices are housed on floors eight or above.

“It’s like feudalism,” a Commission official working on a lower level of the Berlaymont, granted anonymity to speak freely, told POLITICO on Friday, referring to the fact that upper floors housing commissioners got to keep their AC on. A second official agreed it was a “disgrace.”

U cast napacenih EU birokrata stavljam klimu na 24 C
JohnnyS

#1212 Re: Dešavanja u EU

Post by JohnnyS »

Ima smisla, ove katove koje su bliže suncu, ostavili su klimu da radi
AleksoMKD

#1213 Re: Dešavanja u EU

Post by AleksoMKD »

JohnnyS wrote: 27/06/2026 12:22 Ima smisla, ove katove koje su bliže suncu, ostavili su klimu da radi
:lol: :thumbup:
Edin H.

#1214 Re: Dešavanja u EU

Post by Edin H. »

JohnnyS wrote: 27/06/2026 10:46 https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... sti_prva_m

Kao što ti reče Melenchon ugradnjom klima uređaja samo pogoršavaš problem.

Skoro pa nikada u autu ne palim klimu, otvorim prozore, tako i na moru, možda pola sata, sat kada je 40.
JohnnyS

#1215 Re: Dešavanja u EU

Post by JohnnyS »

Edin H. wrote: 27/06/2026 12:32

Skoro pa nikada u autu ne palim klimu, otvorim prozore, tako i na moru, možda pola sata, sat kada je 40.
Propast će planet zbog moje klime, a ne zbog Melenchonovog vozanja avionima po besmislenim sastancima :D
dječak sa šibicama

#1216 Re: Dešavanja u EU

Post by dječak sa šibicama »

Vrijeme je za bar jedan hitni ekoloski summit na vrhu, i da dodju holivudski glumci muzicari pjevaci influenseri da objasne pratiocima "moramo cuvati planetu" i onda curik nazad u Malibu svako u svom avijonu :kiss:
JohnnyS

#1217 Re: Dešavanja u EU

Post by JohnnyS »

Šteta što je Greta napala Obećanu zemlju pa više neće izostajati s nastave da drži vaz svjetskim državnicima
Edin H.

#1218 Re: Dešavanja u EU

Post by Edin H. »

JohnnyS wrote: 27/06/2026 12:39
Edin H. wrote: 27/06/2026 12:32

Propast će planet zbog moje klime, a ne zbog Melenchonovog vozanja avionima po besmislenim sastancima :D
Ima istine, globalno zagrijavanje je praktično izgubljena bitka u startu kao komunizam, jer zahtjeva odricanje svakog pojedinca, pa čak i jedne Ursule na 13 spratu

Ali oni barem nešto pokušavaju u odnosu na druge.,
Hakiz

#1219 Re: Dešavanja u EU

Post by Hakiz »

Ja samo vidim da EU polako ali sigurno klizi u totalitarizam.

Možda ne ide Orvelijanski, ali ide Hakslijevski.

Ako to ne prođe, ili naprosto "evolutivno", prije ili poslije Orvelijanski svijet je skoro siguran.

Meni svejedno, star sam, ali mladi bi trebali biti zabrinuti.

Ili ne trebaju. Odreci se želja, radi šta ti se kaže i bit će ti OK.
geoxx

#1220 Re: Dešavanja u EU

Post by geoxx »

Dok je svaka redom drzava politicki nestabilna, a najpopularnije stranke su one u opoziciji, ti pricas o totalitarizmu?
biglebovski

#1221 Re: Dešavanja u EU

Post by biglebovski »

Edin H. wrote: 27/06/2026 13:06

Ima istine, globalno zagrijavanje je praktično izgubljena bitka u startu kao komunizam, jer zahtjeva odricanje svakog pojedinca, pa čak i jedne Ursule na 13 spratu

Misliš, bitka protiv globalnog zagrijavanja? Naravno da je izgubljena jer je besmislena. Smišljena isključivo kako bi se dodatno oporezovalo stanovništvo te da se novci od tih dodatnih poreza prebace u ruke korporacija i elite usko povezane sa birokratama i političarima. Kao i kod nas, gdje od 2010 svi plaćamo porez za obnovljive izvore, i ko je hajrovo? Pored zaposlenih sa bogovskim platama u nekakvoj Oinkoink agenciji...

Sredstva za obnovljive izvore energije (OIE) u BiH prikupljaju se kroz posebne naknade na računima za struju svih građana i privrede. Najveću korist imaju privatni investitori (vlasnici solarnih i vjetroelektrana) koji dobijaju garantovane otkupne cijene, dok se trenutno ova sredstva preusmjeravaju i na domaćinstva kroz subvencije za solarne panele .

Slična šema i u EU i u UK.

Evo nakon 16 godina poreza, sjetili se pa krenuli pričati o solarima za domaćinstva, kao vratit će se građanima. Možda i hoće se nešto vratiti, ali opet će hajrovati podobni. Ja, u stanu, sigurno neću.

Ciklusi zagrijavanja i hlađenja planete traju milionima godina, a ovi bi se protiv prirode kao borili porezima i kojekakvim regulacijama, konstantno strašeći građanstvo kroz propagandnu mašineriju tj. odabrane medije. Kakva korumpirna hobotnica vlada EU-om, nije ni čudo da ista debelo kaska iza USA i Kine. A i mi jadni sa njima.

Kako zabrane i ograničenja vezana za grijanje i hlađenje nisu urodile plodom, nadam se da će posljednja zabrana malih pakovanja šećera, mlijeka i ostalog spasiti građane EU od globalnog zagrijavanja.
escobar__

#1222 Re: Dešavanja u EU

Post by escobar__ »

biglebovski wrote: 27/06/2026 15:14
Edin H. wrote: 27/06/2026 13:06

Misliš, bitka protiv globalnog zagrijavanja? Naravno da je izgubljena jer je besmislena. Smišljena isključivo kako bi se dodatno oporezovalo stanovništvo te da se novci od tih dodatnih poreza prebace u ruke korporacija i elite usko povezane sa birokratama i političarima. Kao i kod nas, gdje od 2010 svi plaćamo porez za obnovljive izvore, i ko je hajrovo? Pored zaposlenih sa bogovskim platama u nekakvoj Oinkoink agenciji...

Sredstva za obnovljive izvore energije (OIE) u BiH prikupljaju se kroz posebne naknade na računima za struju svih građana i privrede. Najveću korist imaju privatni investitori (vlasnici solarnih i vjetroelektrana) koji dobijaju garantovane otkupne cijene, dok se trenutno ova sredstva preusmjeravaju i na domaćinstva kroz subvencije za solarne panele .

Slična šema i u EU i u UK.

Evo nakon 16 godina poreza, sjetili se pa krenuli pričati o solarima za domaćinstva, kao vratit će se građanima. Možda i hoće se nešto vratiti, ali opet će hajrovati podobni. Ja, u stanu, sigurno neću.

Ciklusi zagrijavanja i hlađenja planete traju milionima godina, a ovi bi se protiv prirode kao borili porezima i kojekakvim regulacijama, konstantno strašeći građanstvo kroz propagandnu mašineriju tj. odabrane medije. Kakva korumpirna hobotnica vlada EU-om, nije ni čudo da ista debelo kaska iza USA i Kine. A i mi jadni sa njima.

Kako zabrane i ograničenja vezana za grijanje i hlađenje nisu urodile plodom, nadam se da će posljednja zabrana malih pakovanja šećera, mlijeka i ostalog spasiti građane EU od globalnog zagrijavanja.
Otprilike to.

Sjetimo se samo strašila zvanog ozonski omotač koji je danas praktično zaboravljen. :D Šuplja priča i nešto na šta čovjek ima malo utjecaja u globalu.

Zemlju nema kakvo sranje nije potrefilo tokom njene historije, a sve tu u vremenima daleko prije klima uređaja, industrije, auta...
biglebovski

#1223 Re: Dešavanja u EU

Post by biglebovski »

escobar__ wrote: 27/06/2026 15:24
Sjetimo se samo strašila zvanog ozonski omotač koji je danas praktično zaboravljen. :D Šuplja priča i nešto na šta čovjek ima malo utjecaja u globalu.

Zemlju nema kakvo sranje nije potrefilo tokom njene historije, a sve tu u vremenima daleko prije klima uređaja, industrije, auta...
:thumbup:

Pogledaš mapu svijeta, vidiš koliko mala je EU u odnosu na cijeli svijet, i samo ti se kaže koliko uspješna će biti njihova borba protiv globalnog zagrijavanja.
tramvajtrojka

#1224 Re: Dešavanja u EU

Post by tramvajtrojka »

AleksoMKD wrote: 27/06/2026 12:21 Pisaj po sirotinji :D

https://www.politico.eu/article/eu-comm ... ng-europe/

The European Commission’s headquarters was forced to shut down its air-conditioning system on Friday due to the heat wave.

Staff working at the Berlaymont building received a text at midday, reading: “BERL — URGENT — Due to extreme weather conditions, forced shut down of air cooling system from floor 1 to 7 for the rest of the day.”

The 13-story building is home to Commission President Ursula von der Leyen, her 26 commissioners and about 3,000 staff. Von der Leyen works on the 13th floor, and most of her commissioners’ offices are housed on floors eight or above.

“It’s like feudalism,” a Commission official working on a lower level of the Berlaymont, granted anonymity to speak freely, told POLITICO on Friday, referring to the fact that upper floors housing commissioners got to keep their AC on. A second official agreed it was a “disgrace.”

U cast napacenih EU birokrata stavljam klimu na 24 C
I onda takvi dodju na Balkan vaziti kao bogovi nama o humanosti, suživotu, upravljanjima i radu institucija, a pola evropske komisije ovih dana dismr u svojim kancelarijama :lol: :lol:
JohnnyS

#1225 Re: Dešavanja u EU

Post by JohnnyS »

Nema što, klime uništavaju klimu. I krave koje prde

Edit - sad vidim da je tweet na turskom, meni ga odmah prevede na engleskom. Uglavnom, da prevedem, klima za cijeli ljudski vijek ne otpusti CO2 kao jahta u tjedan ili privatni avion u biti dan.
Post Reply