1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/8 finala prolazi:

Poll ended at 03/07/2026 10:33

SAD
62
24%
Bosna i Hercegovina
198
76%

Total votes: 260

Plavo-bijeli

#176 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Plavo-bijeli »

Al gledam koliko ce opet biti tesko i komplikovano otici na EP i SP da hladno postoji sansa da propustimo naredne itd i tuzno je sto neki ne znaju cijeniti sto smo ovdje...
Nadat se da ce Alajbegovic izrasti u igraca koji ce vrijediti 100mil i da ce nas on nosati ko Yamal kroz kvalifikacije i da ce Tahirovic sazrijeti u novog Rahimica, a Muharemovic ako nastavi hladno ce biti ko Ferdinand.
Hakiz

#177 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Hakiz »

Nije Infantino poklone donosio Bečireviću nego Trumpu :evil:

Ako slučajno pobijedimo, kolike će biti carine? :lol:
manuchao91

#178 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by manuchao91 »

ubice nas Ameri ko mraz paprike.Nece dozvolit da neko pinizi Uncle Sama u po Amerike .
Od aljaske do meksika prostire se drzzava...
SmokingMan

#179 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by SmokingMan »

Inšalallah, u Sarajevu se riješiti prvo kvazi sportista tipa Čolpe koji nemaju blage predstave o modernom fudbalu. Pa da možemo nametnuti kvalitetne ljude u NS, ne one koji pogoduju Vici koji se spletom okolnosti okitio uspjehom izboren isključivo od strane naših igrača i onih koji su usko sarađivali sa ekipom. Ide jedna teška borba ka ozdravljenju BH fudbala. :bih:
N.N.

#180 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by N.N. »

SmokingMan wrote: 27/06/2026 13:16 Inšalallah, u Sarajevu se riješiti prvo kvazi sportista tipa Čolpe koji nemaju blage predstave o modernom fudbalu. Pa da možemo nametnuti kvalitetne ljude u NS, ne one koji pogoduju Vici koji se spletom okolnosti okitio uspjehom izboren isključivo od strane naših igrača i onih koji su usko sarađivali sa ekipom. Ide jedna teška borba ka ozdravljenju BH fudbala. :bih:
Nemojte matereti samo vi iz Sarajeva da se borite za dobrobit BH fudbala :run: :mrgreen:
Sara03

#181 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Sara03 »

Treba nam novi stadion pod hitno...
DaysleepeR

#182 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by DaysleepeR »

Amerikanci u sportu uvijek imaju taj trash talk koji sad mi trpimo, nemojte se previse primati na to, zemlja smo koja je u kuricu i koju se vazda za nesto moze zajebavati.
Bice ogroman pritisak to je sigurno.
Sara03

#183 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Sara03 »

DaysleepeR wrote: 27/06/2026 13:26 Amerikanci u sportu uvijek imaju taj trash talk koji sad mi trpimo, nemojte se previse primati na to, zemlja smo koja je u kuricu i koju se vazda za nesto moze zajebavati.
Na njima je vruć krompir, prosječan Amer ne očekuje samo prolaz, nego tri, četiri komada u našoj mreži.

Samo opušteno.
SmokingMan

#184 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by SmokingMan »

DaysleepeR wrote: 27/06/2026 13:26 Amerikanci u sportu uvijek imaju taj trash talk koji sad mi trpimo, nemojte se previse primati na to, zemlja smo koja je u kuricu i koju se vazda za nesto moze zajebavati.
To je viralno, jer viralnost donosi gledanost, gledanost je poželjna jer donosi novac. Amerikanci na sve gledaju kao mogućnost da se nešto pretvori u proizvod. Informacije su, a to često potenciram, nova valuta digitalnog doba.
statixx

#185 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by statixx »

Sara03 wrote: 27/06/2026 13:34
Na njima je vruć krompir, prosječan Amer ne očekuje samo prolaz, nego tri, četiri komada u našoj mreži.

Samo opušteno.
Fino je biti underdog ovih dana. :bih:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#186 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by sime_cipol »

Chmoljo wrote: 27/06/2026 11:22
DonieBrasco wrote: 27/06/2026 11:19 Dobro vas je "ko dalje, sta dalje" sampioni eurofije a zapravo smo sportski mentalni patuljci.
Rece lik kojem na ogrebotini ispadaju slezena i crijeva.
Sta ga gledas, banom ga :D
Billy The Pljuc

#187 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Billy The Pljuc »

Jao defetizma na temi, haj ohanite malo, prvi ja sam napisao da su ameri strašni i da ako nastave s tempom kakav su pokazali u prvom na prvoj utakmici da će daleko dogurati ali daleko od toga da i sa njima takvima mi nemamo šansu za prolazak. Ne treba biti previše euforičan jer smo mi kao repka i nacija već pobijedili na ovom SP-u. Mnogi će se zapitati u čemu a odgovori se sami nameću i nećem vam ih ovdje taksativno nabrajati. S te tačke gledišta ja sam prezadovoljan a vjerujem da bi svako trebao biti ma kakav god rezultat bio na kraju. To naravno ne isključuje nadu i vjeru da se i ova prepreka može proći, ko god drugačije razmišlja mislim da ne bi ni trebao gledati utakmicu. Okanite se i teorija zavjera taman i da bude tako kako neki očekuju i pišu, nije se jednom pokazalo da teren na kraju sve odluči.
DaysleepeR

#188 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by DaysleepeR »

WC 98 Hrvatska je isla na strasnu Njemacku i pobijedila 3:0.
SmokingMan

#189 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by SmokingMan »

Nekada će se morati prevazići taj strah od inferiornosti, to je pogubno isto koliko "ja ne mogu učiniti to", a posjeduješ itekako kapacitet.
last mohicans

#190 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by last mohicans »

N.N. wrote: 27/06/2026 13:21
SmokingMan wrote: 27/06/2026 13:16 Inšalallah, u Sarajevu se riješiti prvo kvazi sportista tipa Čolpe koji nemaju blage predstave o modernom fudbalu. Pa da možemo nametnuti kvalitetne ljude u NS, ne one koji pogoduju Vici koji se spletom okolnosti okitio uspjehom izboren isključivo od strane naših igrača i onih koji su usko sarađivali sa ekipom. Ide jedna teška borba ka ozdravljenju BH fudbala. :bih:
Nemojte matereti samo vi iz Sarajeva da se borite za dobrobit BH fudbala :run: :mrgreen:
A ko treba, Sisoje i TK, Durić iz USK, oni uhljupi Ŕaščići iz BPK? Čolpa nije predstavnik sarajevskog fudbala, već mešetarsko kriminalnog miljea.
l33t

#191 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by l33t »

Plavo-bijeli wrote: 27/06/2026 13:08
l33t wrote: 27/06/2026 13:05 Jel bolje ustat u 1:50 ili ne spavati nikako? :bih:
Ma najbolje odspavati po danu neka 2,3h i eto ... :D
Gdje ces leci pa razmisljat hoce li te probuditi alarm...
Padne pritisak kad se spava po danu :mrgreen:
Sara03

#192 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Sara03 »

SmokingMan wrote: 27/06/2026 13:59 Nekada će se morati prevazići taj strah od inferiornosti, to je pogubno isto koliko "ja ne mogu učiniti to", a posjeduješ itekako kapacitet.
Inferiornost je na strani navijača i gledatelja.

Alajbegović, Amerika ili Njemačka: "Ma, svejedno mi."

Mahmić: "Jeste lijep osjećaj, ali smo izgubili."

Lukić: "Drago mi je, da sam postigao gol, ali bih radije da smo dobili, nego što sam ja zabio."

Itd.
Toffee karamela

#193 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Toffee karamela »

DaysleepeR wrote: 27/06/2026 13:56 WC 98 Hrvatska je isla na strasnu Njemacku i pobijedila 3:0.
upravo krenuh da pomenem Hrvate iz 1998!

ne znam kakav je ovo talas defetizma koji je krenuo haman od završetka utakmice s Katarom?

"eto fala, nama je dosta kukuruza, jogurt ne treba"... ne daj bože desert zatražiti!

što napisa gore neko, plasiramo se na završni turnir jednom u 10 godina i kod 2 pobjede se zahvaljujemo Alahu što smo se ukazali negdje, reklamirali državu, kako smo lijepo vaspitani, ne treba nikom otimati zastavu blabla

hoću pehar, nikakve reklame ovoga ili onoga, nikakve ljiljane s razglasa...ko da nije najveći svjetski turnir nego korida!

Hrvati su se ukazali sa svojim kockicama i trebalo je da odrade posao za turističku zajednicu i vrate se kući?
ne, nego su krenuli na vrhovni pehar spremni na sve, i da će neko ostati bez bubrega, neko bez slezene, da će se neki na nosilima vratiti ali su jurišali bez respekta za bilo koga! a mi se pred USA zahvaljujemo i ne bi više, dosta je!

nije dosta, hoćemo dokle možemo, pa nek nas satru Englezi u četvrtini ili Portugal u polufinalu, a ne ovi futavci u 16-ini!
istra_hr

#194 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by istra_hr »

:D ... dobro je, čak odlično to što vas Ameri počinju vrijeđat, omalovažavat, ponižavat... čitam

To zna biti bumerang
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#195 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Chmoljo »

istra_hr wrote: 27/06/2026 14:24 :D ... dobro je, čak odlično to što vas Ameri počinju vrijeđat, omalovažavat, ponižavat... čitam

To zna biti bumerang
:D

da... ako ih nekako mlatnemo, već vidim bruku mimova na ovaj fazon

Image
Eldo__

#196 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Eldo__ »

Talijani su slavili naš prolaz pa odbilo im se to pravo :mrgreen:

Šteta što se Dedic povrijedio, sreca Memic ce to solidno pokriti
Plavo-bijeli

#197 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Plavo-bijeli »

Dobila je i Juzna Koreja Italiju 2-1 2002. kad je igrao za njih Totti, Buffon, Maldini itd... ne znači da se te utakmice ne dešavaju, te da uvijek favoriti pobijeđuju. Fazon je sto se neka velika iznenađenja u knockout fazi desavaju jednom u 10 utakmica.

Isto tako, ne znaci da cemo se predati i ne znaci da ako je covjek realan i kaze da 5x igramo istu utakmicu protiv Amerike da bi nas izbacili 4x - sa ovom ekipom, iskustvom, trenerom, domacinstvom - da ce to uticati kao na rezultat na kraju.

Isto kao sto to ne znaci nista, isto tako ne znaci nista ak mi sad "trazimo dezert" i ak budemo i "izadjemo bez respecta" da ce to kao znaciti u toj mjeri da cemo ih izbaciti, isto kao da se oni ne pitaju nista...

Porediti jednu Hrvatsku i njihove te rezultate je skroz nerealno i u najmanju ruku smiješno.

Njima je 1998. u napadu igrao Davor Šuker koji je te iste 1998 godine osvojio Ligu Prvaka sa Real Madridom i bio jedan od najcjenjenijih napadača na Svijetu... Nama su napadači Dzeko koji je pred penziju, Tabakovic koji se tek vraca od povrede, Lukic za koga niko nije cuo ni kod nas do SP, te Demirovic koji daje gol jednom u 10 utakmica za reprezentaciju.

U vezi im igrao Zvonimir Boban koji je sa Milanom par godina ranije osvojio isto LP, koji je osvajao Seriju A 4x sa njima.

Robert Jarni koji je imao fantasticnu sezonu kao bek u Betisu i kojeg je Real Madrid odmah kupio nakon SP.

Prosinecki koji je do prije par godina pred SP igrao za Real Madrid i Barcelonu.

Slaven Bilic stoper u Evertonu, jedan od glavnih stopera u Engleskoj, a partner mu bio Stimac koji je isto bio vrhunski stoper u Derby Countyu.

Dario Šimic te godine kupljen od Intera, Igor Tudor isao u Juventus,

Imali jednog Mario Stanića koji je igrao za Parmu koja je tad bila vrhunski klub u Seriji A i par godina poslije otisao u Chelsea.

Znači izbacite iz glave da je njima kao samo bilo dosta da imaju nekakav mentalitet i da nemaju respekta, kad imas toliko igraca koji su na vrhuncu karijere, koji igraju ili su igrali u Real Madridu, koji osvajaju LP itd tu mentalitet pomaze, ali sigurno da ne igra glavnu ulogu.

Sad znači pogledajte sve i onda pogledajte naše fudbalere i njihovu historiju. Morat cemo mi jos pure jesti i sačekati još koje prvenstvo pa da kazemo eh sad se mozemo bas potuci sa svima, mada smo hvala Bogu i sada dovoljno jaki nazad da se svi moraju namuciti da nas dobiju, ali pricati da kao eto mogli su kockasti, mozemo i mi "futavce" - ako tako se postavimo primit ćemo 5 golova.
Chmoljo

#198 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Chmoljo »

Plavo-bijeli wrote: 27/06/2026 14:56 Dobila je i Juzna Koreja Italiju 2-1 2002. kad je igrao za njih Totti, Buffon, Maldini itd... ne znači da se te utakmice ne dešavaju, te da uvijek favoriti pobijeđuju. Fazon je sto se neka velika iznenađenja u knockout fazi desavaju jednom u 10 utakmica.

Isto tako, ne znaci da cemo se predati i ne znaci da ako je covjek realan i kaze da 5x igramo istu utakmicu protiv Amerike da bi nas izbacili 4x - sa ovom ekipom, iskustvom, trenerom, domacinstvom - da ce to uticati kao na rezultat na kraju.

Isto kao sto to ne znaci nista, isto tako ne znaci nista ak mi sad "trazimo dezert" i ak budemo i "izadjemo bez respecta" da ce to kao znaciti u toj mjeri da cemo ih izbaciti, isto kao da se oni ne pitaju nista...

Porediti jednu Hrvatsku i njihove te rezultate je skroz nerealno i u najmanju ruku smiješno.

Njima je 1998. u napadu igrao Davor Šuker koji je te iste 1998 godine osvojio Ligu Prvaka sa Real Madridom i bio jedan od najcjenjenijih napadača na Svijetu... Nama su napadači Dzeko koji je pred penziju, Tabakovic koji se tek vraca od povrede, Lukic za koga niko nije cuo ni kod nas do SP, te Demirovic koji daje gol jednom u 10 utakmica za reprezentaciju.

U vezi im igrao Zvonimir Boban koji je sa Milanom par godina ranije osvojio isto LP, koji je osvajao Seriju A 4x sa njima.

Robert Jarni koji je imao fantasticnu sezonu kao bek u Betisu i kojeg je Real Madrid odmah kupio nakon SP.

Prosinecki koji je do prije par godina pred SP igrao za Real Madrid i Barcelonu.

Slaven Bilic stoper u Evertonu, jedan od glavnih stopera u Engleskoj, a partner mu bio Stimac koji je isto bio vrhunski stoper u Derby Countyu.

Dario Šimic te godine kupljen od Intera, Igor Tudor isao u Juventus,

Imali jednog Mario Stanića koji je igrao za Parmu koja je tad bila vrhunski klub u Seriji A i par godina poslije otisao u Chelsea.

Znači izbacite iz glave da je njima kao samo bilo dosta da imaju nekakav mentalitet i da nemaju respekta, kad imas toliko igraca koji su na vrhuncu karijere, koji igraju ili su igrali u Real Madridu, koji osvajaju LP itd tu mentalitet pomaze, ali sigurno da ne igra glavnu ulogu.

Sad znači pogledajte sve i onda pogledajte naše fudbalere i njihovu historiju. Morat cemo mi jos pure jesti i sačekati još koje prvenstvo pa da kazemo eh sad se mozemo bas potuci sa svima, mada smo hvala Bogu i sada dovoljno jaki nazad da se svi moraju namuciti da nas dobiju, ali pricati da kao eto mogli su kockasti, mozemo i mi "futavce" - ako tako se postavimo primit ćemo 5 golova.
pa gdje ćeš spominjati tu utakmicu protiv italije, sudije šiljile domaćinu proitv italije, jedna od većih sudijskih sramota...
Toffee karamela

#199 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Toffee karamela »

jarane ne treba mi analiza HR repke iz 1998

nismo se usrećili sa klupskim zvijezdama ali ovo par Amera koji sjede po evropskim klupama im je taman par.

čemu dakle defetizam, u čemu nas to šiju da je taj defetizam realan?

jesu nadopingovani ("atletski superiorni" :roll: ) što se izdržljivosti tiče ali zaboravljate da njihovi mozgovi nisu baždareni za taj sport. mogu zapamtiti pravila ali im ne teče u krvi, u sjećanjima, u sjećanjima njihovih predaka, a sve to se prenosi kao i geni koji određuju visinu i boju kose. ali da ih izvedeš sve sad na bejzbol ili ametican football teren nakon par treninga bi se podesili ko švicarski satovi. od njih nikad fudbalera kao ni od Kineza ili Japanaca ili Saudijaca, džaba im dovoditi evropske trenere i ulupavati milijarde. to je tako, nije njihova krivica nego je poredak stvari.

fudbal je evropsko-afričko mediteranski i južnoamerički sport i finito! mogu im šiljiti ovi ili oni ali oni će FIFA pehar držati u rukama samo u snovima!
Last edited by Toffee karamela on 27/06/2026 15:11, edited 1 time in total.
Chmoljo

#200 Re: 1/16 finala: SAD - Bosna i Hercegovina

Post by Chmoljo »

Eldo__ wrote: 27/06/2026 14:31 Talijani su slavili naš prolaz pa odbilo im se to pravo :mrgreen:

Šteta što se Dedic povrijedio, sreca Memic ce to solidno pokriti
nije im odbilo, nego obilo.

samo kaem.
Locked