Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.
Tvrd tim USA, ali trebali bi ih razvaliti i ogaditi im soccer.
Problem je što ni onaj vrač iz Gane ne može predvidjeti rezultat.
Oni imaju kompaktniji tim, ali pun trkaćih kloceva, jer svi igraju u lijevim timovima Premier lige.
Međutim mi imamo Kerima koji pretenduje da bude najbolji igrač SP, a ovo jeste utakmica u kojoj treba pokazati čija majka crnu vunu prede te postići hat trick, što je realno ako se potrudi Uz treći gol Mahmića sa 25 metara moralo bi biti dovoljno, premda smo tanki nazad.
Itsoktobealone wrote: ↑26/06/2026 12:19
Još 5 dana do tekme, ovako ja vidim ekipu. Eventualno se da razgovarati o nekome umjesto Tabakovića, mada ja sam stava da je on odigrao solidno prvenstvo do sada u svojoj roli. Nema sistem dovoljno strelica za nacrtati ali ideja je da bude po dva trokuta (alajbegović + tahirović + mahmić) i (bajraktarević + bašić + mahmić) između pet igrača u sredini koji će zatvarati međuprostor njihovim bekovima a onda u napadu zajedno sa Dedićem i Kolašincem tražiti razliku. Mislim da bez kontrole veznog reda ili barem nekog ozbiljnog pariranja dominaciji sredine ne možemo izdržati 90 minuta pritiska. Taktika ko protiv Švicarske vodi u garantovani poraz!
Još 5 dana do tekme, ovako ja vidim ekipu. Eventualno se da razgovarati o nekome umjesto Tabakovića, mada ja sam stava da je on odigrao solidno prvenstvo do sada u svojoj roli. Nema sistem dovoljno strelica za nacrtati ali ideja je da bude po dva trokuta (alajbegović + tahirović + mahmić) i (bajraktarević + bašić + mahmić) između pet igrača u sredini koji će zatvarati međuprostor njihovim bekovima a onda u napadu zajedno sa Dedićem i Kolašincem tražiti razliku. Mislim da bez kontrole veznog reda ili barem nekog ozbiljnog pariranja dominaciji sredine ne možemo izdržati 90 minuta pritiska. Taktika ko protiv Švicarske vodi u garantovani poraz!
Nisam uspio ubaciti slike al' eto linkovi pa se može naglabati dalje
Opet pitam, gdje je Jovo, niko ga ne spominje?!
Šta s njim? Čovjek je napadač, i ne mogu igrati sva četvorica. Ako Sergej procijeni da treba on, nek bude, pokazao se kao koristan do sada. Dal' će to biti Džeko + Tabaković ili Tabaković + Jovo ili Džeko + Jovo, na selektoru je. Ja ne pušim ovu priču forumaša, Demirović je dobar igrač i radi puno onoga na terenu kao napadač što se ne vidi okom. Valjda ubrzo i pročepi pa pogodi.
Dilibus wrote: ↑26/06/2026 12:34
Demirovic nam sad treba protiv Amera vise nego ikad. Trkacki uz Memica je najspremniji u repki. Ameri trce ko ludi 100 minuta bez problema.
Tako je
Treba slušati kako američki punditi analiziraju našu repku. Svi očekuju da budemo u nekom low-bloku iz kojeg istrčavamo kontre. Ja mislim da bi to bio pogrešan pristup u potpunosti. Oni su pokazali da mogu probijati te postavke protiv Paname i Australije, zabili rano oba puta. Treba se nadigravati sa njima, ofanzivnije nego defanzivnije i nametnuti neki tempo u kojem nas neće potpunosti pritiskati, a posebno u prvih 25 minuta (do pauze).
Demirovic nam sad treba protiv Amera vise nego ikad. Trkacki uz Memica je najspremniji u repki. Ameri trce ko ludi 100 minuta bez problema.
Inače, fifina zvanična statistika pokazuje da je Demirović u ove tri utakmice pretrčao najviše, te da je napravio najviše presinga na protivničku ekipu.
Memić najviše sprintova. Bašić se nameće kao najofanzivniji veznjak, sa najviše centaršuteva i šuteva prema golu od svih igrača. Nastup nisu upisali samo Tabaković i Mujakić (osim golmana naravno).
Ono što analitičari po Youtube kažu (ne kažem da su kvalitetni ) je da je BiH u svaku utakmicu ušla onako kako je trebala, da je priprema bila dobra i da je vrlo dobro iskorišten ograničeni kapacitet ekipe. To bi trebalo da znači da Sergej i ekipa nešto znaju i da će i protiv USA dobro pripremiti utakmicu.
Mi trebamo uraditi sve što možemo, a za šta će to biti dovoljno, to nije do nas.
Itsoktobealone wrote: ↑26/06/2026 12:24
Nisam uspio ubaciti slike al' eto linkovi pa se može naglabati dalje
Opet pitam, gdje je Jovo, niko ga ne spominje?!
Šta s njim? Čovjek je napadač, i ne mogu igrati sva četvorica. Ako Sergej procijeni da treba on, nek bude, pokazao se kao koristan do sada. Dal' će to biti Džeko + Tabaković ili Tabaković + Jovo ili Džeko + Jovo, na selektoru je. Ja ne pušim ovu priču forumaša, Demirović je dobar igrač i radi puno onoga na terenu kao napadač što se ne vidi okom. Valjda ubrzo i pročepi pa pogodi.
Ma u kontekstu zabio čovjek gol i apsolutno nestao iz bilo kakvih kombinacija, niko ga ne spominje, ne ulazi kao zamjena...
Treba slušati kako američki punditi analiziraju našu repku. Svi očekuju da budemo u nekom low-bloku iz kojeg istrčavamo kontre. Ja mislim da bi to bio pogrešan pristup u potpunosti. Oni su pokazali da mogu probijati te postavke protiv Paname i Australije, zabili rano oba puta. Treba se nadigravati sa njima, ofanzivnije nego defanzivnije i nametnuti neki tempo u kojem nas neće potpunosti pritiskati, a posebno u prvih 25 minuta (do pauze).
Dati im dva pogotka i onda lagano uživati u hydration break.
Mora neko izaći bliže da odigra sa Kerimom, ako Seo ne može fizički, jer će ovi u startu ga pokušati polomiti, kao i Švicarci.
Pregledao sam ponovo sve utakmice USA na ovom prvenstvu i protiv njih treba imati slijedeće na umu:
- Divljački napadaju na početku utakmice i na početku drugog poluvremena, nakon toga dobro splasnu ti napadi
- Nisu bogzna dobri sa loptom, dosta grešaka se tu dešava
- Najopasniji su iz tranzicije ali isto tako su i najlošiji u branjenju tranzicije
Da bismo prošli dalje, svi naši moraju imati svoj dan, moraju dati sve od sebe i ginuti za svaku loptu. Njima pustiti igru a pokušavati napasti iz tranzicije. Najvažnije je odbraniti tih prvih 10-15 minuta a onda je sve moguće
Dati im dva pogotka i onda lagano uživati u hydration break.
Mora neko izaći bliže da odigra sa Kerimom, ako Seo ne može fizički, jer će ovi u startu ga pokušati polomiti, kao i Švicarci.
Ja sam uvjeren da će Pochetino početi sa 3-5-2 gdje će mu Dest i Robinson igrati najisturenije bekove. Tako je slomio 5-4-1 protiv Australije jer je Australija igrala našu igru (doduše sa napadačem manje ali jednom odbrambenim više) protiv Turske, low block i disciplinovane kontre. Opet će Pochetino pokušati protiv nas isto da slomi 4-4-2.
Za Kerima je to jednostavno. Duo Tahirović - Bašić bi u 4:2:3:1 trebao biti dovoljno blizu da drže prostor skučenim a njemu na pomoć.
Tako je
Ma bjezi jucer sam gledo fox. Isti covjek ko fol strucnjak i za hokej i nfl i kosarku i fudbal.. Ko Zlatan Nalic samo sere nesto.