Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Facility

#62501 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Facility »

Ne sjećam se da sam ikada gledao autobiografski film.

Majkla sam pogledao, tanka šestica.
dječak sa šibicama

#62502 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dječak sa šibicama »

Od biografskih, premda i nije ali i jeste, The Hurricane :thumbup:

Danas sumnjam da bi mi se svidio jer sad sam cinik, ali tada mlad glup pa padao na romanticne price i zivotne tragedije.
Njanjavi

#62503 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Njanjavi »

karanana wrote: 25/06/2026 20:35 uh jebote...
hvala djecace sto si pito jer mene bilo sramota, kontam svi znaju ove zargone i imena "operacija" pa da se ne brukam.

i hvala njanjavi na objasnjenu mada i dalje ne kontam sta i kako i kakve to veze ima sa otim filmom, ali moguce.....
Pa ima veze jer polako te stvari doziraju i normaliziraju kroz pop kulturu.

Ni sama prica oko epsteina nije tek tako ofrlje poturena pred nos sireg plebsa bez razloga.

Preko 10 godina se znalo sve to vrlo dobro koga je zanimalo ali siri auditorij nije vjerovao.

Skontaj se samo koliko je nevjerovatno bilo u vrjeme onog filma sa gene hackmanom i will smithom da onakve spijunske stvari imaju mogucnosti radit, pa minority report koliko je bio sci fi a danas smo x tih stvari prekucali a tad vecina nije kontala da ce bit ostvarivo.

Sa ovim filmom se pokusava normalizovat hakovanje psiha na široj skali.

Kroz simboliku u filmu nije ni da kriju tu namjeru vec je maltene isticu neofirno u prvi plan.

Mnogo jeziv film i velikoj vecini raje nece te stvari bit toliko ocigledne na prvu.
karanana

#62504 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by karanana »

Njanjavi wrote: 25/06/2026 22:20
karanana wrote: 25/06/2026 20:35 uh jebote...
hvala djecace sto si pito jer mene bilo sramota, kontam svi znaju ove zargone i imena "operacija" pa da se ne brukam.

i hvala njanjavi na objasnjenu mada i dalje ne kontam sta i kako i kakve to veze ima sa otim filmom, ali moguce.....
Pa ima veze jer polako te stvari doziraju i normaliziraju kroz pop kulturu.

Ni sama prica oko epsteina nije tek tako ofrlje poturena pred nos sireg plebsa bez razloga.

Preko 10 godina se znalo sve to vrlo dobro koga je zanimalo ali siri auditorij nije vjerovao.

Skontaj se samo koliko je nevjerovatno bilo u vrjeme onog filma sa gene hackmanom i will smithom da onakve spijunske stvari imaju mogucnosti radit, pa minority report koliko je bio sci fi a danas smo x tih stvari prekucali a tad vecina nije kontala da ce bit ostvarivo.

Sa ovim filmom se pokusava normalizovat hakovanje psiha na široj skali.

Kroz simboliku u filmu nije ni da kriju tu namjeru vec je maltene isticu neofirno u prvi plan.

Mnogo jeziv film i velikoj vecini raje nece te stvari bit toliko ocigledne na prvu.
ne ulazeci u to da li je sve istina ili ne, ali i dalje ne kontam sta se ima dozirati kroz filmove. ako imaju te nekw moci te harpove, monarhe i druge stvari, sta filmovi imaju s tim i na koji nacin im filmovi pomazu da ti projekti budu "prihvaceni"? i sta sa epsteinom i filmovima? na koji nacin filmovi guraju epsteina? mislim, moguce, ali opet ne vidim kako to moze uticati na nesto sto oni imaju ili rade. tako je kako je.
dječak sa šibicama

#62505 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by dječak sa šibicama »

To ti je prica kao ono "ma kako mogu reklame formirati misljenje" a recimo za vrijeme SuperBowl utakmice uglavnom ne mozes imati vise od 30 sekundi reklamu, a najudarniji termin placa se i 10 miliona dolara. Duze reklame imaju valjda najjace kompanije, ne znam sigurno.

Pa ko bi placao, ako nije ucinkovito.

Kuhanje zabe, to je holivud, serviraju sirokim narodnim masama "trendove". A narodne mase glupe u pm.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#62506 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Truba »

Ja volim autobiografske o povijesnim osbama...ali filove ne

Npr napoleon danton roberspjer :mrgreen: franko staljin leon rupnik hodza nedic ljotic
Navodim sta sam procitao a da je svjeze
Filmovi o njima bi bili ili jesu sranje

Imam i neku knjigu stranca nekog tito
Al o njemu i brki se sve zna
Post Reply