DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
semsasuljakovic

#2126 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by semsasuljakovic »

@anex tu sam :-D
Elem, mene više čudi da je iko ikad vraćen s tehničkog. Ovo se nije desilo u Bosni?
Jer sam prisustvovao gdje auto ne prolazi test i tehničar poturi sondu pod drugo auto tj. lažira.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#2127 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by anex »

:mrgreen:

Eto tako se desilo...da nisam vidio, rekao bi laže neko...
Danguba

#2128 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by Danguba »

semsasuljakovic wrote: 22/06/2026 18:02 @anex tu sam :-D
Elem, mene više čudi da je iko ikad vraćen s tehničkog. Ovo se nije desilo u Bosni?
Jer sam prisustvovao gdje auto ne prolazi test i tehničar poturi sondu pod drugo auto tj. lažira.
Sve se moze ali je i sve pokriveno kamerama.
Samo, ko ce vratiti neko auto sa ceste na provjeru izduvnih gasova. :roll:
SvjetlosnaGodina
Vozim: GTX3076

#2129 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by SvjetlosnaGodina »

Ma ja, gdje ce to, haram je ipak....
milojicabrzi

#2130 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by milojicabrzi »

Bliži se polako i to vrijeme, kako idu EU integracije.

Npr. u Srbiji su tako pooštreni tehnički pregledi da auta ne prolaze ako imaju malo kvrcnutu šajbu ili gume i felge nisu fabričkih dimenzija.
Puni su forumi priča, kako vlasnici "pripreme" auto za tehnički, tako što vrate sve fabričke parametre pa odvezu auto.

Padaju auta k'o kruške na tehničkom zbog pogrešno zaljepljene naljepnice ili zatamnjenja stakala koje nije u fabričkom modu i to auta koja su vizuelno salonski primjerci za skule koje se kotrljaju našim cestama.

Preventivno sklanjanje auta, kamiona i autobusa koji bacaju živu naftu na auspuh, "vozila koja stoje ukoso, a idu pravo" svima nam je potrebno...nema više vadione na socijalu, bio rat itd. Rat je završio prije 30 godina, neka vozi ko moža da vozi kako valja, ko ne može, ima gradski prevoz :run: :thumbup: :bih:
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#2131 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by anex »

Da. :thumbup:
Optimist

#2132 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by Optimist »

milojicabrzi wrote: 23/06/2026 09:39 Bliži se polako i to vrijeme, kako idu EU integracije.

Npr. u Srbiji su tako pooštreni tehnički pregledi da auta ne prolaze ako imaju malo kvrcnutu šajbu ili gume i felge nisu fabričkih dimenzija.
Puni su forumi priča, kako vlasnici "pripreme" auto za tehnički, tako što vrate sve fabričke parametre pa odvezu auto.

Padaju auta k'o kruške na tehničkom zbog pogrešno zaljepljene naljepnice ili zatamnjenja stakala koje nije u fabričkom modu i to auta koja su vizuelno salonski primjerci za skule koje se kotrljaju našim cestama.

Preventivno sklanjanje auta, kamiona i autobusa koji bacaju živu naftu na auspuh, "vozila koja stoje ukoso, a idu pravo" svima nam je potrebno...nema više vadione na socijalu, bio rat itd. Rat je završio prije 30 godina, neka vozi ko moža da vozi kako valja, ko ne može, ima gradski prevoz :run: :thumbup: :bih:
U Hrvatskoj su jos stroziji jer su EU, pa pun Split otvorenih auspuha na autima/motorima, skinuti dpf, felgi koje su vece od fabrickih.
I pogodi sta?

Svi prolaze tehnicki.

Kad bi nasi tehnicki samo dosljedno postivali postojeci zakon koji je korektno napisan, 30 posto auta bi palo i ne bi bilo na cestama.

Ne treba nama bolje od onog sto trenutno pise.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2133 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by konektovan »

milojicabrzi wrote: 23/06/2026 09:39 Bliži se polako i to vrijeme, kako idu EU integracije.

Npr. u Srbiji su tako pooštreni tehnički pregledi da auta ne prolaze ako imaju malo kvrcnutu šajbu :lol: ili gume i felge nisu fabričkih dimenzija.

Je li ti ovo pises za Norvesku ili Srbiju? :lol:
Danguba

#2134 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by Danguba »

:thumbup:
:lol:
kabal1337

#2135 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by kabal1337 »

haha bosna u eu sa muslimanima i 3 precednika :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2136 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by konektovan »

Ako igdje ima leseva to je Srbija, pa hebo te nedavno na terazijama neki frankestajn od vozila cige napravile, naprijed golf ll, nazad golf lll sa motorom od Bog zna cega...pusi u leru, i tako paradira centrom.
escobar__

#2137 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by escobar__ »

Ima leševa i u zapadnoj Evropi, možda ne kao u Srbiji ili Bosni ali definitivno ima.

Kako prođu tehnički mi je i dalje misterija. :D
milojicabrzi

#2138 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by milojicabrzi »

Ma ni ne prolaze, ima jako puno neregistrovanih auta.
Za situaciju iz Srbije znam od kolega i poznanika, kod njih i jeste bio problem to što su imali Lade i Stojadine iz '80-ih godina (kod nas ih nema jer ih je uništio rat), imali su užasan i neispravan vozni park, šta mislite kako izgleda Yugo star 20+ godina, nema na njemu točka da stoji pravo i u "špuri" :-D

Prolazili tehnički, uredno registrovali, sve do prije godinu-dvije, na kraju je bilo slučajeva da su iz protesta htjeli zapaliti auta, jer im nisu dali da prođu tehnički.

Samo polako, zna država naoštriti zube kad hoće, još ako to može naplatiti, ne brinite se vi.

Bilo je u BiH do prije 10-15 godina, nije se ni moralo ići na tehnički, pa dođe obavezno slikanje :)

Bila je i Drina 1 KM, bilo je svašta-nešto, pa gdje smo sad :D
ElRe

#2139 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by ElRe »

skrbavi-admin

#2140 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by skrbavi-admin »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: idu evo samo sto nece - ostaš jarane zemlja 3. svijeta još trijes godina.... valjda nam se pojavi neko ko onaj kvazisultan da malo poradi na pameti i infrastrukturi.....
skrbavi-admin

#2141 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by skrbavi-admin »

ElRe wrote: 24/06/2026 14:24
moracu jednom na kameru da prdnem poslije prebranca da vidim sta ce se desit :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#2142 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by mk ultra »

Kako ce razlikovati euro4 bez DPFa i eur6 sa izvadjenjm DPFom?
mobsterc

#2143 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by mobsterc »

mk ultra wrote: 26/06/2026 12:19 Kako ce razlikovati euro4 bez DPFa i eur6 sa izvadjenjm DPFom?
Tesko pitanje.
Sta mislis moze li mozda preko registracije da vidi koji je model auta, ili imas neki drugi prijedlog?
milojicabrzi

#2144 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by milojicabrzi »

Neće, vjerujem da će mjeriti samo ekstremna zagađenja u ispuhu, ovi dieseli noviji i kada im se "pogasi" ekologija, za sada prolaze tehnički, kako će biti u budućnosti, vidjet ćemo.

Mene su prije par godina vratili na tehničkom sa benzincem Euro 6 motor, bio relativno hladan motor (nemam ni 2-3 km do Tehničkog pregleda) i na eco testu izbacivao neke strašne vrijednosti...rekli mi da idem do obilaznice auto-puta, da ga malo pročepim i da se motor ugrije, pa da dođem, tako je i bilo. Vratio se i eco test dobar.

Još auto bio u garanciji, 2-3 godine starosti...
ElRe

#2145 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by ElRe »

sahat-kula

#2146 Re: DPF/FAP filteri skidanje, off, delete

Post by sahat-kula »

Ima li neko iskustvo sa FixBox servisom za ciscenje DPF ili preporuku za dpf servis (ciscenje) u Sarajevu?
Navodno iskljucivo masinsko ciscenje DPF je puno bolje od hemijskog pa bih volio da to neko odradi kako treba a potpuno iskljucivanje nije opcija..
Post Reply