Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Podforum za FIFA World Cup 2026 – pratimo sve reprezentacije, rezultate i dešavanja uz nezaobilazne forum analize “iz fotelje”, a posebno slavimo veliki uspjeh BiH koji ćemo, po običaju, stručno razraditi bolje nego stručni štab.

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U 1/8 finala prolaze:

Kanada
48
11%
Bosna i Hercegovina
215
48%
Katar
11
2%
Švicarska
173
39%

Total votes: 447

Tito_i_Partija

#2926 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Tito_i_Partija »

Kako ja vidim, pregaziće Kanada Katar k'o plitak potok. Nadam se da ćemo i mi.
Zeleni most

#2927 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Zeleni most »

3:0
Altsa

#2928 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Altsa »

ZoomZoomKiwi wrote: 19/06/2026 00:24 S Katarom u vrh glave 1:1
Ako budemo ovako postavljeni i ovako igrali kao jutros.
Ma nego. Ponovimo li istu igru go home.
Zeleni most

#2929 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Zeleni most »

Zasto ovo nije crveni karton ..
SaraFina

#2930 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by SaraFina »

LSD wrote: 19/06/2026 00:25
SaraFina wrote: 19/06/2026 00:16

A šta te boli sto je Barba kockar? Je li prokockao drzavnu imovinu? Ili nešto tebe lično odšteti? Bilo koga od vas sto kenjate o njegovom poroku? Lik zaradio i ima pravo s tim da radi šta želi. Ti ćeš nekog anonimno prozivati. Samo čekate da se negativno nake.. na bilo šta. Negativci i luzeri. Mentalni.
:lol: :lol:
Evo je opet sa ad hominem napadima, bez ikakvog razmisljanja...da ti Barbarez nije neki rod mozda? da nisam sta slagao ako kazem da se covjek kockao ? sto se tebe to toliko dotice ?
Ti si jedna nesretnica, koje istresa svoje frustracije ovako po forumu i svađas se sa ljudima, zamjeras se svima...ne poznajes nikoga, a nazivas ljude mentalnim luzerima i sitnim klosarima, vrijeđas, srljas okolo...i evo opet si napravila scenu iz cista mira, umjesto da gledas svoja posla...sta hoces vise od mene, zenska glavo :mrgreen: nisam ti je kriv za tvoje stanje :cuvajse:
Šta trtljas gluposti konstantno? Je li lik šta tvoje (vaše) prokockao pa vam to daje za pravo da čovjeka anonimno prozivate? Zaradio i prokockao svoje. Mogao je u Neretvu baciti. Tebi ni u džep ni iz džepa. Jedini nesretnik si ti. Koji se šopaš negativnostima. I ponižavaš narod po forumu. Bas me zanima koje kvalitetete imaš u R.L i koliko si ostvaren? Ovo svakodnevno izlijevanje žuči tvoje ne može biti normalno. Krenuo
Si s Hrvatima jučer i danas nastavio. Idi liječi se negdje drugo. Nije forum mjesto koje ti može pomoći. Niti ljudi koje pljuješ iz sigurne anonimnosti.
omar little

#2931 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by omar little »

penal za kanadu
darius_maximus

#2932 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by darius_maximus »

Sreća ja da Švica nije puno šutala s pozicija izvan 16, nego su pokušavali neke kombinacije, da dođu do peterca haman.
Prelako dolazili do 16 i samo sam čekao kad će početi tući s daljine, pa na odbijene natrčavati.
Predaleko smo stajali od igrača, premalo presinga, ko glineni golubovi dok nije puklo.

Neuravnoteženo smo stajali na terenu, sredina je rupa i nemam pojma zašto dva napadača u takvoj formaciji, kada im nema ko pošteno loptu prenijeti.

Muharemović je zmaj i šteta je crvenog, do tada držao sve na okupu iako se vidjelo da je pred kraj počeo i on gubiti snagu.
Jednostavno se puno trošimo bez lopte i ljudi dočekali da se umorimo i ubacili trojicu svježih trkača.

Ništa još nije gotovo, ali protiv Katara ćemo se morati na glavu nasaditi i izginuti, jer evo i oni gube od Kanade, tako da se međusobno odlučuje ko ide dalje.
vee-jay

#2933 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by vee-jay »

i crveni :-?

bit ce ovdje golova
Point.

#2934 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Point. »

Pičkasta ali solidna igrs do prvog gola. Onda potop. Ne vidim kako sa ovom neigrom možemo uzeti beduine iz 7 izraelskog plemena.

Primiti 4 gola protiv ovakve loše Helvetije je sramota
Logovan

#2935 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Logovan »

Eto crveni, oni će isto biti oslabljeni, nadam se da im je ovaj neko bitan
omar little

#2936 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by omar little »

Logovan wrote: 19/06/2026 00:35 Eto crveni, oni će isto biti oslabljeni, nadam se da im je ovaj neko bitan
4L0n3

#2937 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by 4L0n3 »

Dobro je i ovo, za nadat je se da ce se raspast poslije ovog crvenog ko i mi veceras :mrgreen:
Jos jedno 3 komada da im uceraju i elham
Zastozato

#2938 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Zastozato »

Ako se Katar vrati poslije ovoga, mi nemamo šta tražiti protiv njih. :lol:
last mohicans

#2939 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by last mohicans »

darius_maximus wrote: 19/06/2026 00:33 Sreća ja da Švica nije puno šutala s pozicija izvan 16, nego su pokušavali neke kombinacije, da dođu do peterca haman.
Prelako dolazili do 16 i samo sam čekao kad će početi tući s daljine, pa na odbijene natrčavati.
Predaleko smo stajali od igrača, premalo presinga, ko glineni golubovi dok nije puklo.

Neuravnoteženo smo stajali na terenu, sredina je rupa i nemam pojma zašto dva napadača u takvoj formaciji, kada im nema ko pošteno loptu prenijeti.

Muharemović je zmaj i šteta je crvenog, do tada držao sve na okupu iako se vidjelo da je pred kraj počeo i on gubiti snagu.
Jednostavno se puno trošimo bez lopte i ljudi dočekali da se umorimo i ubacili trojicu svježih trkača.

Ništa još nije gotovo, ali protiv Katara ćemo se morati na glavu nasaditi i izginuti, jer evo i oni gube od Kanade, tako da se međusobno odlučuje ko ide dalje.
I sa tim se slazem, ta dva napadača, ali neki ovdje trune da je Demirova uloga neupitna. I protiv Kanade, a i večeras je trebao biti jači vezni.
BarbaDue

#2940 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by BarbaDue »

Ovo sa Katarom ne odgovara ni nama, jel tako?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2941 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by sime_cipol »

Zeleni most wrote: 19/06/2026 00:33 Zasto ovo nije crveni karton ..
Ne može biti i penal i crveni.
Posto je sad faul van 16, e onda može crveni
Last edited by sime_cipol on 19/06/2026 00:37, edited 1 time in total.
LSD

#2942 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by LSD »

SaraFina wrote: 19/06/2026 00:33
LSD wrote: 19/06/2026 00:25
SaraFina wrote: 19/06/2026 00:16

A šta te boli sto je Barba kockar? Je li prokockao drzavnu imovinu? Ili nešto tebe lično odšteti? Bilo koga od vas sto kenjate o njegovom poroku? Lik zaradio i ima pravo s tim da radi šta želi. Ti ćeš nekog anonimno prozivati. Samo čekate da se negativno nake.. na bilo šta. Negativci i luzeri. Mentalni.
Evo je opet sa ad hominem napadima, bez ikakvog razmisljanja...da ti Barbarez nije neki rod mozda? da nisam sta slagao ako kazem da se covjek kockao ? sto se tebe to toliko dotice ?
Ti si jedna nesretnica, koje istresa svoje frustracije ovako po forumu i svađas se sa ljudima, zamjeras se svima...ne poznajes nikoga, a nazivas ljude mentalnim luzerima i sitnim klosarima, vrijeđas, srljas okolo...i evo opet si napravila scenu iz cista mira, umjesto da gledas svoja posla...sta hoces vise od mene, zenska glavo :mrgreen: nisam ti je kriv za tvoje stanje :cuvajse:
Šta trtljas gluposti konstantno? Je li lik šta tvoje (vaše) prokockao pa vam to daje za pravo da čovjeka anonimno prozivate? Zaradio i prokockao svoje. Mogao je u Neretvu baciti. Tebi ni u džep ni iz džepa. Jedini nesretnik si ti. Koji se šopaš negativnostima. I ponižavaš narod po forumu. Bas me zanima koje kvalitetete imaš u R.L i koliko si ostvaren? Ovo svakodnevno izlijevanje žuči tvoje ne može biti normalno. Krenuo
Si s Hrvatima jučer i danas nastavio. Idi liječi se negdje drugo. Nije forum mjesto koje ti može pomoći. Niti ljudi koje pljuješ iz sigurne anonimnosti.
Pogresna adresa, tetkice svđalice :cuvajse:
Ti si sampionka u mrznji prema hrvatima, tamo sikces na njih vec godinama :mrgreen: ljudi se i danas ibrete sta si im sve pisala :-)
MAha

#2943 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by MAha »

Nama je svejedno dal kanada pobjedila sa 1 ili 5 razlike....mislim ako se bude "pitalo" hocemol kao treci ici dalje poredimo se sa ostalim trecim sa 4 boda (ako dobijemo Katar). Valjda
Plavo-bijeli

#2944 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Plavo-bijeli »

Vrlo bitan igrač ce Kataru faliti... i velika prilika da Bajraktarevic to maksimalno iskoristi protiv Sultan Al-Brakea..fakticki amatera na ovom nivou..
Zeleni most

#2945 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Zeleni most »

Na kraju ispadosmo mi i Kuvajtcani ekipe za nabijanje gol razlike.

Pa kada nas ovdje u grupi iskaraju, onda ce jedna ekipa od nas dvije ici Svabama na karanje.
Plavo-bijeli

#2946 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Plavo-bijeli »

MAha wrote: 19/06/2026 00:38 Nama je svejedno dal kanada pobjedila sa 1 ili 5 razlike....mislim ako se bude "pitalo" hocemol kao treci ici dalje poredimo se sa ostalim trecim sa 4 boda (ako dobijemo Katar). Valjda
sa 4 boda 100% prolazimo i kao treci, nebitna je gol razlika..
amidzazeher

#2947 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by amidzazeher »

Krenuo ovaj Katar ko nesto igrati i naravno pušiona.
Tako i mi protiv Švice jebiga.
Last edited by amidzazeher on 19/06/2026 00:39, edited 1 time in total.
izbjeglica_iz_besmisla

#2948 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Ne znaci nam puno da ih kanada dobije 7 razlike, pobjeda nas vodi na trece mjesto.

Bolje bi bilo da ih dobiju minimalnom razlikom, imali bi bar neke sanse za drugo mjesto tako.
jeza u ledja

#2949 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by jeza u ledja »

last mohicans wrote: 19/06/2026 00:36
darius_maximus wrote: 19/06/2026 00:33 Sreća ja da Švica nije puno šutala s pozicija izvan 16, nego su pokušavali neke kombinacije, da dođu do peterca haman.

I sa tim se slazem, ta dva napadača, ali neki ovdje trune da je Demirova uloga neupitna. I protiv Kanade, a i večeras je trebao biti jači vezni.
Upravo. Jer imamo manje sansi da budemo ispred Kanade.

Ma uzet Kipar u zadnjem kolu to je sve sto se trazi.
Osmi Socrates

#2950 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)

Post by Osmi Socrates »

Nije da ja ne navijam za Kanadu, ali kako je natrpavanje Katara večeras bolje za BiH?
Locked