Presvlacanje sjedista??

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

amrica

#26 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by amrica »

ko je rekao da nemam za gume :?

nidje veze :run:
duboka_misao

#27 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by duboka_misao »

motachjointa wrote:neces se pokajati http://www.autotexpazaric.com/
brzo i dobro fkt,jos nisu imali sablone za moje auto,a i jeftino opet :thumbup:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#28 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by corolla02 »

amrica wrote:ko je rekao da nemam za gume :?

nidje veze :run:
jesi se to nasla prozvana ba :lol: a ja mislio onako uopsteno :D
Alive

#29 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by Alive »

Ja sam cuo da ima neki momak, mislim Isko da se zove u Visokom, raja ga puno hvali... Nazalost nemam broj niti slike neke...
Bakir1

#30 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by Bakir1 »

imas esmera,imas ismica,ma imas ih vise ljudi doktorirali u preventu poslije posla privatluk :-D
frngla

#31 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by frngla »

samo zipa da te za lovu ne presvuku :D
Alive

#32 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by Alive »

frngla wrote:samo zipa da te za lovu ne presvuku :D
ahh to hoce sigurno... :D
Better Man

#33 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by Better Man »

Neko ko me su poderana sjedišta, pa želi da ih presvuće ili stavi presvlake ok. Ali kupiti novo auto i staviti presvlake je ludost i loše za auto, jer će vam se orginalne presvlake i sjedišta deformisati. ovo mi je rekao jedan stručnjak koji se bavi time.
Haris.ba

#34 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by Haris.ba »

Better Man wrote:Neko ko me su poderana sjedišta, pa želi da ih presvuće ili stavi presvlake ok. Ali kupiti novo auto i staviti presvlake je ludost i loše za auto, jer će vam se orginalne presvlake i sjedišta deformisati. ovo mi je rekao jedan stručnjak koji se bavi time.
Gdje nalaziš te stručnjake?

Presvlaka na sjedišta deformiše nova sjedišta, a kada se poderu onda ne deformiše? I kako presvlaka deformiše sjedište? Pozdrav stručnjaku?

P.S.
Stojčevačke aktivnosti ne deformišu sjedišta, a presvlake da? :lol:
Qler

#35 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by Qler »

Moj rodjak, taxista, kupio golfa 4 1998 godine, sa najlonima na sjedistima otisao u pazaric, presvlake nabacio, i prosle godine ih skinuo, sjedista ostala nova. Ali bukvalno nova. Kao da niko nikad na njih nije sjeo. Doduse, on je to i pazio i odrzavao. Picajzla je sto se tice auta. Ali to da propadnu sjedista je izvala samo takva.
Semiramida

#36 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by Semiramida »

Što se Autotex-a i Pazarića tiče, mene i nisu previše impresionirali. Zbog dvije presvlake i to korekcije, čekala sam cijeli dan, a bila sam najavljena. Naravno, ako želite kožne presvlake, dobićete presvlake od skaja, koje i nisu neka zamjena, jer odudaraju, nemaju sjaj kože. Hajd', možda u tom trenutku nisu imali neku bolju zamjenu.

Ok, uradili su i korekciju sjedišta koja su se fakat ocufala: nalijepili dodatne spužvice - svaka čast. Međutim, na kraju mi te njihove presvlake nisu 100% nalegle na sjedišta.

Pošto sam, kako rekoh, bila tamo cijeli dan, vidjela sam ostale radove u Autotexu i to je izgledalo dosta dobro.
Better Man

#37 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by Better Man »

Haris.ba wrote:
Better Man wrote:Neko ko me su poderana sjedišta, pa želi da ih presvuće ili stavi presvlake ok. Ali kupiti novo auto i staviti presvlake je ludost i loše za auto, jer će vam se orginalne presvlake i sjedišta deformisati. ovo mi je rekao jedan stručnjak koji se bavi time.
Gdje nalaziš te stručnjake?

Presvlaka na sjedišta deformiše nova sjedišta, a kada se poderu onda ne deformiše? I kako presvlaka deformiše sjedište? Pozdrav stručnjaku?

P.S.
Stojčevačke aktivnosti ne deformišu sjedišta, a presvlake da? :lol:
Jedan poznanik koji se bavi time mi je to rekao i kaže da on nikad ne bi stavio presvlake na sjedišta i da to ne preporučuje. hiljadu ljudi, hiljadu čudi.
Jimmy_The_Saint

#38 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by Jimmy_The_Saint »

A da ti je rek'o ćilimar da tepisi kvare parket, ti bi garant i to ovdje prodav'o k'o ekspertizu.... :D
Control panel

#39 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by Control panel »

motachjointa wrote:neces se pokajati http://www.autotexpazaric.com/
ja ih imam vec 10 godina i nigdje se nisu pohabale. a platio ih tada 120 KM. vrijede svake marke.
black_noke

#40 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by black_noke »

Ima li jos preporuka osim autotex-a?
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#41 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by suad-sarajevo »

Šta je ovo tema zamrla!? Ovo više niko izgleda više ne presvlači sjedišta. Mene zanima također, gdje otići i uraditi osim sjedišta, presvlačenje tapacirunga i farbanje ručki u autu.
preludezalude

#42 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by preludezalude »

Da si u Tuzli znao bih te uputiti. Ja sam radio sve iznad visine tapacirunga vrata. Znaci...a,b,c stub, nebo i siber presvucen u crno a plastike ofarbane u crno. Sve je ranije bilo u bez boji. Ispalo je odlicno i evo nakon gotovo 3 godine jos je sve na svom mjestu kao i prvi dan.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#43 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by konektovan »

suad-sarajevo wrote: 17/06/2026 12:52 Šta je ovo tema zamrla!? Ovo više niko izgleda više ne presvlači sjedišta. Mene zanima također, gdje otići i uraditi osim sjedišta, presvlačenje tapacirunga i farbanje ručki u autu.
Tapetarija Tare kod aerodroma
Danguba

#44 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by Danguba »

preludezalude wrote: 17/06/2026 15:47 Da si u Tuzli znao bih te uputiti. Ja sam radio sve iznad visine tapacirunga vrata. Znaci...a,b,c stub, nebo i siber presvucen u crno a plastike ofarbane u crno. Sve je ranije bilo u bez boji. Ispalo je odlicno i evo nakon gotovo 3 godine jos je sve na svom mjestu kao i prvi dan.
Gdje u i okolina TZ?
preludezalude

#45 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by preludezalude »

Okolina Tuzle...par kilometara.
Kod mene je bilo u pitanju platno i radio sam na Husinu, tacnije Kiseljak. On je i farbao plastike. Ne znam kakav je sa kozom. Ako su u pitanje sjedista, sve vrste materijala...ima odlican u Pascima.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#46 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by suad-sarajevo »

konektovan wrote: 17/06/2026 15:58
suad-sarajevo wrote: 17/06/2026 12:52 Šta je ovo tema zamrla!? Ovo više niko izgleda više ne presvlači sjedišta. Mene zanima također, gdje otići i uraditi osim sjedišta, presvlačenje tapacirunga i farbanje ručki u autu.
Tapetarija Tare kod aerodroma
Hvala.
Danguba

#48 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by Danguba »

preludezalude wrote: 17/06/2026 16:20 Okolina Tuzle...par kilometara.
Kod mene je bilo u pitanju platno i radio sam na Husinu, tacnije Kiseljak. On je i farbao plastike. Ne znam kakav je sa kozom. Ako su u pitanje sjedista, sve vrste materijala...ima odlican u Pascima.
Mercedes, vozacevo sjediste(platneno) odjednom primjetim rupu kao da si cigaretu drzao malo duze.
Ja davno prestao pusiti, rijetko dajem auto drugome(osim sinu koji ne pusi). Nisam osjetio miris dima.
Jedino sta mi pada na pamet, neki majstor na servisu. :sad:
saabsa

#49 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by saabsa »

Barem ono radova što sam gledao na instagramu Kosovac je umjetnik za presvlačenje.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#50 Re: Presvlacanje sjedista??

Post by konektovan »

saabsa wrote: 18/06/2026 09:07
Barem ono radova što sam gledao na instagramu Kosovac je umjetnik za presvlačenje.
umjetnik koji bira klijentelu, uglavnom neka skupa auta.
Post Reply