Slike starog Sarajeva
- PixelDrifter
#38601 Re: Slike starog Sarajeva
Šminkeri u Muppet, ja u Pozorišnu. Fino za hastal, na zraku...
- semirsar
#38602 Re: Slike starog Sarajeva
muppet, teatar...PixelDrifter wrote: ↑13/06/2026 22:42 Šminkeri u Muppet, ja u Pozorišnu. Fino za hastal, na zraku...
pozorisna mi je bas ostala u najranijem sjecanju, stari bio tad taksista, pa s posla s ahbabima ode pod onu strehu, imali su svoj dan i uvjek rezevisana dva spojena stola u cosku ziva mjuza, a ja uzmem kamencic, bio sitni sljunak posut, pa taj kamencic malo malo frknem na nekog da me ne vidi
- PixelDrifter
#38603 Re: Slike starog Sarajeva
Da, sitni šljunak. Bijeli. To sam skroz zaboravio. Stvari su imale ukus. Ili možda tako čovjek misli kada ostari. Ni u šta više nisam siguran.
- semirsar
#38604 Re: Slike starog Sarajeva
al se nekad dobro jelo i pilo... odavno sam to cuo... sad i sam tako govorim. Prije paradajz kad zagrizes tacno osjetis neku milinu... ovaj danasnji, moz konja potkovati. Sijela kad se rakija pekla su bila posebna prica... ne pamtim da nije bilo neke frke, saketanja, a na kraju se sa jos jednom zavrsilo uz pjesmu 
- PixelDrifter
#38605 Re: Slike starog Sarajeva
To stalno govorim da je paradajz imao okus koji danas ne posjeduje. Ne samo paradajz. Masa voća i povrća su falsifikati, nešto sklepano i prerušeno da izgleda kao pravo, a nije. Uzmi suho meso. Mati išla na pijacu kod "svog seljaka" pa bi kupila suho meso i dimljeni sir. Ma, milina. Somuni isto.
- semirsar
#38606 Re: Slike starog Sarajeva
bila ona pekara kad ides uz bistrik, u onom sokaku s lijeve strane, koga god sam prije rata odveo tamo, rekao je da bolje nije jeo. Sve se s godinama promijenilo, i kao sto kazes, suho meso vise nema onaj smek kao prije... luk, voce, sve je to nekako ko hemija iz tube...PixelDrifter wrote: ↑14/06/2026 01:31 To stalno govorim da je paradajz imao okus koji danas ne posjeduje. Ne samo paradajz. Masa voća i povrća su falsifikati, nešto sklepano i prerušeno da izgleda kao pravo, a nije. Uzmi suho meso. Mati išla na pijacu kod "svog seljaka" pa bi kupila suho meso i dimljeni sir. Ma, milina. Somuni isto.
- drug_profi
#38607 Re: Slike starog Sarajeva
Nikad suho meso nije imalo ono crveno bibavo u sredini. Danas to haman normala.
Kobasice nekad bile hrana, danas smece obicno. I to ne zato sto smo mi drugaciji, vec zato sto se danas prave tako da se dobije sto vise proizvoda za sto manje ulozenog novca.
Cevapi nekad bili od mesa, danas su od soje sa tragovima mesa itd.
Kobasice nekad bile hrana, danas smece obicno. I to ne zato sto smo mi drugaciji, vec zato sto se danas prave tako da se dobije sto vise proizvoda za sto manje ulozenog novca.
Cevapi nekad bili od mesa, danas su od soje sa tragovima mesa itd.