Lazes kao i obicno. Ne mozes ti prisvajati repku sebi i slicnima. Umjesto da se koncentrises i das komentar o utakmici, taktici sa argumentima, ti komentiras forumase kao i kolega ti gore. Ja samo komentiram i dajem svoje subjektivno misljenje o svemu, nikad ne komentiram forumasa ako nisam prozvan. Ako imas sta reci na moj komentar, prostri da procitamo. Ti i takvi, ne bi izgleda dali da neko ima suprotno misljenje i da ga izrazi. To nicemu ne vodi i samo nam steti na duge staze kao repki i drzavi uostalom. Zbog takvog pristupa nedodirljivih i jesmo tu gdje smo, kao drzava. Uzmi samo primjer Hrvatske, skoro isti mentalitet, velicina zemlje..a postadose sila u fudbalu. Ali po Barbi, on bi Modrica drzao na klupi jer defanzivno nije bas najbolji. Nije ti ovo partijski sistem kolega. Nisam ja jedini koji kritikuje taktiku i sinosnju igru, prelistaj malo novine i vidi sta i drugi kazu koji su kompetentniji i od tebe i od mene. Imamo pregrst talenata, krasne mladosti i zelje, ali djaba. Ako imas sta za reci na moj komentar o igri reprezentacije, bujrum, ako ne ostavi se mene i zaobidji me. Igraj na loptu a ne igraca. I moja diskusija sa tobom je zavrsena.Point. wrote: ↑13/06/2026 10:36Nisi mogao dočekati ni kraj utakmice da kreneš pljuvati po Sergeju. Kvazi navijač, dobro ti je Gandalf napisao, komentari su ti puni otrova.Lug wrote: ↑13/06/2026 01:04a ti mozda da naucis citati pa da se onda javis.. i odjebi u skokovima, nije ti repka privatna prcija.GandalfSivi wrote: ↑13/06/2026 01:02
Mozda prvo sa sobom da rijesis neke traume pa da se vratis komentarisati reprezentaciju. Svaki komentar ti je pun otrova, veze s vezom nema…
Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Lug
#926 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
- Edin H.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#928 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
jovo i dzeko i samo im ubacivati visoke... imamo dva visoka spica al to samo ako je rezultat nepovoljan il protiv pendavaca arapa, oni su niski po defautu
demirovica samo polutku veznog nek ubacuje i dodaje nista sut prema golu i da je sam pred golom dodat sudiji prije ce gol dat
-
DonieBrasco
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
- Billy The Pljuc
#931 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ma sve si u pravu al' da imamo baš nekih opcija i nemamo. Edin i Tabak su minimum roviti a iskreno sa ovakvom Kanadom nam je i trebao neko ko će se "tući" s njima. Nije bilo lijepo gledati kako se branimo k'o Žepa i strahovalo se do zadnjeg minuta, cilj se ispunio, nismo izgubili i eto razloga za veselje. Demir jednostavno nije tip killera, barem ja nemam takvo mišljenje o njemu, solidan je napadač ali daleko od vrhunskog, na klupskom nivou se njegov učinak i vidi u zadnje 4 sezone u Bundesligi ali je neznatan u reprezentaciji. Hoće li se već na ovom takmičenju nešto promijeniti to niko ne zna, vjerujem da je njemu najteže i najviše stalo da počne zabijati. Što reče Rade - ako nećeš sad pa kad ćeš?last mohicans wrote: ↑13/06/2026 09:03Ostaviti Demira i narednih 10 godina da vrši pritisak. Jedini mi drzimo nefikasnog napadača radi pritiska. Igra redovno, a u goroj formi je od Bazdara, kada mislim na golove. Trka, zalaganje, sve stoji, ali on NE DAJE GOLOVE. Kad ima šansu, ja slobodno mogu okrenuti glavu, znam da neće zabiti. Onakvu priliku imati, golman krenuo, dva igrača ga sustizu, da bira stranu, potkopa je, on odabire najgoru opciju u tom trenutku. Momak je meni drag, ali nikad nece dostići ubojitost koja je potrebna na ovom nivou. Izgleda da se treba okrenuti Jovi i Tabakoviću.Billy The Pljuc wrote: ↑13/06/2026 04:22 Ne treba drvlje i kamenje na bilo koga a pogotovo ne na Demira i Esmira. Ono što je bilo uočljivo jeste da je prvi vršio konstantan pritisak na njihovu zadnju liniju, borio se, grizao koliko je mogao a sad što nije iskoristio jednu jedinu šansu koja mu se ukazala jbga, ja sam mu prvi opsovao. Vjerujem da je zabio da nema šanse da bi do kraja prokockali te eventualne tri bobe. Što se Esmira tiče on se dosta vraćao i ne znam koliko puta je, pa makar i nakratko, prekidao protivnički napad pa me njegov učinak prema napred toliko i ne iznenađuje. Htjeli mi to priznati ili ne, on još uvijek nije igrač tog kalibra koji će pokriti oba segmenta podjednako i vjerujem da ima više slobode da bi i više dao u napadu.
Iznenadi me podatak koji je neko iskopao a za Jovu, ka'e od 1966-e nije bilo igrača na jednoj utakmici sa devet i više zračnih duela i da je svaki dobio, njemu je to uspjelo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#932 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
RH mediji neobicno su nam naklonjeni
- Logovan
#933 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Da li je tačno ne znam, ako jeste svaka im čast
Valjalo je nabrati ovoliko puta

- amidzazeher
#934 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ja shvatam i ove negativce. Da smo prvi primili gol pa izjednacili slavili bi ovaj bod, takva je psiha. Ja sam bio nervozniji poslije naseg gola jer jebiga imas tri boda od kojih te jedan gol dijeli!
Ali ne mogu da shvatim da su ljudi ocekivali neku nadmoc u igri protiv domacina koji sebe vidi u najmanju ruku u osmini finala, bas zbog te cinjenice sto su na domacem terenu!
Fizicki su bili jaci/spremniji, pa jebote cak se i Muharemovic odbio jednom od njihovog napadaca! Seo se dobro nosio sa njima dok je jos imao snage.
Opet da ponovim ocekivao sam vise prodora Memica, uvijek su visoko stajali dok su napadali, ali i ono malo dobrih lopti sto je Muharemovic poslao isle su na Bajraktarevica koji nije taj tip krila da sebi dadne for i trci. On vise voli da ima igraca ispred i da ga driblingom prodje ili podvali loptu, sto u ovoj utakmici nije mogao jer je u vecini slucajeva bio udvojen ili su cak trojica na njemu bili.
Katic je zvijer! Kakva pozrtvovanost samo! Dvojac Muharemovic-Katic kao da godinama igraju zajedno!
Falio je Dzeko da primi dugu loptu i da sve to malo smiri, nadam se da ce zaigrati uskoro, mi boljeg nemamo!
Ali ne mogu da shvatim da su ljudi ocekivali neku nadmoc u igri protiv domacina koji sebe vidi u najmanju ruku u osmini finala, bas zbog te cinjenice sto su na domacem terenu!
Fizicki su bili jaci/spremniji, pa jebote cak se i Muharemovic odbio jednom od njihovog napadaca! Seo se dobro nosio sa njima dok je jos imao snage.
Opet da ponovim ocekivao sam vise prodora Memica, uvijek su visoko stajali dok su napadali, ali i ono malo dobrih lopti sto je Muharemovic poslao isle su na Bajraktarevica koji nije taj tip krila da sebi dadne for i trci. On vise voli da ima igraca ispred i da ga driblingom prodje ili podvali loptu, sto u ovoj utakmici nije mogao jer je u vecini slucajeva bio udvojen ili su cak trojica na njemu bili.
Katic je zvijer! Kakva pozrtvovanost samo! Dvojac Muharemovic-Katic kao da godinama igraju zajedno!
Falio je Dzeko da primi dugu loptu i da sve to malo smiri, nadam se da ce zaigrati uskoro, mi boljeg nemamo!
-
izvrsni direktor
#935 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Gledao sam potkast gdje Denis aundav kaze da ih demirovic ugusi pricom o reprezentaciji, demirovic sam samo prica o reprezentaciji sa ogromnim zarom i zeljom za uspjeh, na kraju lrajeva, on je jedini u europi koji je castio navijace zato sto se plasirao..
Izgorio, nizu se utakmice bez pogotka, raste pritisak, jos gori haos u glavi.
U klubskom nogometu u ovakoj situaciji mijenjas klub, ides negdje drugo da te procepi. U reprezentacoji ne mozes.
Imali smo istu situaciju sa ibisevicem, ko se sjeca, jebavali mu od do, "samo smeta", prizivali muslimovica umjesto njeg, sjetimo se koliko smo mu psovali kad ga lopta pogodila u barazu sa portugalom..istrpilo se ga, procepilo ga i to je to. Nemamo luksuz da se odreknemo demirovica, niti jednog igraca njegovog kvaliteta.
Btw, jzcer je i bila je jedna jedina sansa. Treba i to uzeti u obzir, da ga vezni red hrani loptama a on masa ko na traci, to bi bilo i razumna pljuvacina. Treba i to uzeti u obzir
- Logovan
#936 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Plavo-bijeli wrote: ↑13/06/2026 12:10 Najnoviji top komentar...
Frajer misli da Barbarez gura Demirovića kako bi se ovaj prodao i kako bi dobili proviziju od menađera....
Baš za izucavanja nacija i selektori koji komentarisu.
Može se prodati samo preko Stuttgarta jer je tamo k'o Miroslav Klose. Ne treba njemu reprezentacija da se proda. Čak mu je reprezentacija za prodaju totalno bespotrebna jer je loš, pa bi to odbijalo potencijalne nove klubove, ako ćemo već ovako gledati. Svašta.
- amidzazeher
#937 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Pa svako ko je objektivno gledao utakmicu isto misli!
Evo i ovaj podatak gore! Kad bi ovoliko puta ocistili loptu ispred naseg gola a da nismo primili barem tri gola!?
Imali su 9 kornera svaku smo ocistili rutinski. Iz slobodnjaka isto, jos su pokusavali nesto na foru svaki put.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#938 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Afirmativno pisu i o navijanju i atmosferi. Nova TV je poslala reportera u SA jucer.amidzazeher wrote: ↑13/06/2026 12:53Pa svako ko je objektivno gledao utakmicu isto misli!
Evo i ovaj podatak gore! Kad bi ovoliko puta ocistili loptu ispred naseg gola a da nismo primili barem tri gola!?
Imali su 9 kornera svaku smo ocistili rutinski. Iz slobodnjaka isto, jos su pokusavali nesto na foru svaki put.
- dembele
- Capajebo
#940 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Italija-Francuska-Argentina.... Kanada. Dajte ba.
-
hipija
#941 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Hajde kada imaš 70 plus izbačenih lopti protiv višestrukih prvaka svijeta kao što su Italija, Francuska i Argentina, ali kada na dugoj strani imaš Kanadu, to je već zabrinjavajuće.
Last edited by hipija on 13/06/2026 13:16, edited 1 time in total.
- mirota
#942 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
prije par dana sam napisao, prokleti rat je poceo na stadionu Maksimir, okoncava se s ovim timom koji sve vise podrzavaju Srbi i Hrvati, ovu djecu koja su rodjena van BiH a ginu za domovinu, ko normalan da ne podrziElRe wrote: ↑13/06/2026 08:56 Drago nam je kad ima tog pomaka. Svi smo tu u istim granicama i pod istim pasošem.
Nadamo se da će roditelji djeci pričati o BiH o Lukiću, Barbarezu, Misimoviću, Gordiću...da djeca steknu osjećaj da se za plavo-žuti i plavo-bijeli dres treba igrati i voljeti ga, bar kao i dres sa 4S.
-
cable_stayed_bridge
#943 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Prema stanju na terenu, bod je odlican. Nisam ocekivao da cemo u onolikoj mjeri biti povuceni nazad, u potpunosti je prepustena inicijativa protivniku nakon naseg gola. Nismo svjesni koliko dobru defanzivnu liniju imamo, dva cista gola smo spasili prakticno sa gol linije. Dodatno, i ova statistika o 71 uklonjenoj lopti iz nasih 16m dovoljno govori tome.
Jednostavno, sredina nam je nepostojeca tako da su Kanadjani prakticno u samom razvoju napada vec na nasih 40ak metara. Mozda bi trebali razmisliti o petorici u veznom redu i samo jednom napadacu. Sta ce nam dvojica, ako nece dobiti lopte cijelo poluvrijeme. Na kraju krajeva, i Demirovicev napadacki potencijal je drasticno bio smanjen jer mora pomagati Basicu, Tahirovicu i sl. Ako bi pogledali pretrcane kilometre, siguran sam da bi bio u samom vrhu tu.
Pitanje je sta ce biti kada budemo igrali protiv jacih selekcija, Kanada koja je neki mid-level reprezentacija nas je stisla kao malo ko.
Jednostavno, sredina nam je nepostojeca tako da su Kanadjani prakticno u samom razvoju napada vec na nasih 40ak metara. Mozda bi trebali razmisliti o petorici u veznom redu i samo jednom napadacu. Sta ce nam dvojica, ako nece dobiti lopte cijelo poluvrijeme. Na kraju krajeva, i Demirovicev napadacki potencijal je drasticno bio smanjen jer mora pomagati Basicu, Tahirovicu i sl. Ako bi pogledali pretrcane kilometre, siguran sam da bi bio u samom vrhu tu.
Pitanje je sta ce biti kada budemo igrali protiv jacih selekcija, Kanada koja je neki mid-level reprezentacija nas je stisla kao malo ko.
-
hipija
#944 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Sad ćemo sa Švicarskom vidjeti gdje smo i šta smo.
-
izvrsni direktor
- Bosanski_kralj
#946 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ma uzimamo Švicarsku
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#947 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Preksinoc RTL, takodjer..lijep prilog._BataZiv_0809 wrote: ↑13/06/2026 13:01Afirmativno pisu i o navijanju i atmosferi. Nova TV je poslala reportera u SA jucer.amidzazeher wrote: ↑13/06/2026 12:53Pa svako ko je objektivno gledao utakmicu isto misli!
- Bosanski_kralj
#948 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Onaj sinoćnji komentator na HRT-u baš je navijao za nas. Osjetilo se_BataZiv_0809 wrote: ↑13/06/2026 13:01Afirmativno pisu i o navijanju i atmosferi. Nova TV je poslala reportera u SA jucer.amidzazeher wrote: ↑13/06/2026 12:53Pa svako ko je objektivno gledao utakmicu isto misli!
- Edin H.
- Laertes
#950 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Tako je. Sve ćemo bre da zaboravimo.mirota wrote: ↑13/06/2026 13:15prije par dana sam napisao, prokleti rat je poceo na stadionu Maksimir, okoncava se s ovim timom koji sve vise podrzavaju Srbi i Hrvati, ovu djecu koja su rodjena van BiH a ginu za domovinu, ko normalan da ne podrziElRe wrote: ↑13/06/2026 08:56 Drago nam je kad ima tog pomaka. Svi smo tu u istim granicama i pod istim pasošem.
Nadamo se da će roditelji djeci pričati o BiH o Lukiću, Barbarezu, Misimoviću, Gordiću...da djeca steknu osjećaj da se za plavo-žuti i plavo-bijeli dres treba igrati i voljeti ga, bar kao i dres sa 4S.