Ostaviti Demira i narednih 10 godina da vrši pritisak. Jedini mi drzimo nefikasnog napadača radi pritiska. Igra redovno, a u goroj formi je od Bazdara, kada mislim na golove. Trka, zalaganje, sve stoji, ali on NE DAJE GOLOVE. Kad ima šansu, ja slobodno mogu okrenuti glavu, znam da neće zabiti. Onakvu priliku imati, golman krenuo, dva igrača ga sustizu, da bira stranu, potkopa je, on odabire najgoru opciju u tom trenutku. Momak je meni drag, ali nikad nece dostići ubojitost koja je potrebna na ovom nivou. Izgleda da se treba okrenuti Jovi i Tabakoviću.Billy The Pljuc wrote: ↑13/06/2026 04:22 Ne treba drvlje i kamenje na bilo koga a pogotovo ne na Demira i Esmira. Ono što je bilo uočljivo jeste da je prvi vršio konstantan pritisak na njihovu zadnju liniju, borio se, grizao koliko je mogao a sad što nije iskoristio jednu jedinu šansu koja mu se ukazala jbga, ja sam mu prvi opsovao. Vjerujem da je zabio da nema šanse da bi do kraja prokockali te eventualne tri bobe. Što se Esmira tiče on se dosta vraćao i ne znam koliko puta je, pa makar i nakratko, prekidao protivnički napad pa me njegov učinak prema napred toliko i ne iznenađuje. Htjeli mi to priznati ili ne, on još uvijek nije igrač tog kalibra koji će pokriti oba segmenta podjednako i vjerujem da ima više slobode da bi i više dao u napadu.
Iznenadi me podatak koji je neko iskopao a za Jovu, ka'e od 1966-e nije bilo igrača na jednoj utakmici sa devet i više zračnih duela i da je svaki dobio, njemu je to uspjelo.
Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
last mohicans
#876 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
- Porodice Foht
#877 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Pa fakat tesko da je moglo bolje od gola Jove, gledajuci i siri kontekst. U Modrici su bili sretni i zbog poziva za Jovu a tek sada. Ankete pokazuju da je obicni svijet normalan i lijepo prica, cak se ponekad i buni na pitanje za koga navijaju i tu je snaga fudbala. Neka sada jede mu.da onaj mrsavko iz Borca sto je Barbu odbio. Jovo ce sigurno uduplati transfer zbog onog gola a on neka sjedi u Bojcu.ElRe wrote: ↑13/06/2026 08:56 Drago nam je kad ima tog pomaka. Svi smo tu u istim granicama i pod istim pasošem.
Nadamo se da će roditelji djeci pričati o BiH o Lukiću, Barbarezu, Misimoviću, Gordiću...da djeca steknu osjećaj da se za plavo-žuti i plavo-bijeli dres treba igrati i voljeti ga, bar kao i dres sa 4S.
Svicarci ce biti laksi za pripremu, po meni, nego domacini i treba ocekivati jos bolju igru, ali uz neke izmjene u sredini.
- p206
#878 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Jučer smo protiv sebe imali najbolju verziju Kanade ikada i to na njihovom terenu. I opet nismo izgubili. Tako da kvaliteta ima,ali falio nam je najbolji strijelac.
Mislim da će protiv Švice biti 3421 gdje ćemo igrati sa više igrača u sredini.
Mislim da će protiv Švice biti 3421 gdje ćemo igrati sa više igrača u sredini.
- ovo_malo_duse
#879 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Sta se nece sve procitati na ovom forumu Alahu dragi. Tacno nas treba tuci a nedati nam plakat.
Evo sad da se vratim nazad na postove prije tekme 80 % strucnjaka je pisalo ako izvucemo bod, na konju smo. Bod ko kuca itd.
I sad seru ko foke. Jesmo li mogli bolje mozda, jesmo li mogli izgubit naravno, ljudi imali na svojoj strani sve, klimu, domaci stadion, otvaranje SP.
Serete na Benju. Sinoc nije bio toliko los. Defanzivni vezni. Ni Rahimic se nije naihati prens naprijed. Ono sto je sinoc radio pozadi je bilo sa svim Solidno. Drugi je par Cipela sto nemamo nikog ispred njega da preuzme loptu i vozi naprijed. Sa 2 defanzivna vezna takav nam je koncept igre 80 nazad 20% naprijed. Dok naprimjer ukivamo Seu, a i on je sinoc imao par zestokih fula i bio je i previse nerovozan. Demir mi je misterija u Repki. Tacno ko da je nagraisao, gledao sam ga u Bundesligi par puta i ne kontam razliku.
Sve u svemu bod ko kuca. Bravo momci sad se odmorit. Sad ce bit lakse i klima je drugacija.
Evo sad da se vratim nazad na postove prije tekme 80 % strucnjaka je pisalo ako izvucemo bod, na konju smo. Bod ko kuca itd.
I sad seru ko foke. Jesmo li mogli bolje mozda, jesmo li mogli izgubit naravno, ljudi imali na svojoj strani sve, klimu, domaci stadion, otvaranje SP.
Serete na Benju. Sinoc nije bio toliko los. Defanzivni vezni. Ni Rahimic se nije naihati prens naprijed. Ono sto je sinoc radio pozadi je bilo sa svim Solidno. Drugi je par Cipela sto nemamo nikog ispred njega da preuzme loptu i vozi naprijed. Sa 2 defanzivna vezna takav nam je koncept igre 80 nazad 20% naprijed. Dok naprimjer ukivamo Seu, a i on je sinoc imao par zestokih fula i bio je i previse nerovozan. Demir mi je misterija u Repki. Tacno ko da je nagraisao, gledao sam ga u Bundesligi par puta i ne kontam razliku.
Sve u svemu bod ko kuca. Bravo momci sad se odmorit. Sad ce bit lakse i klima je drugacija.
- insaneinthebrain
#880 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
sta je slago Brko, nista. samo konstatovao ocigledno. mi nemamo igre. protiv svicarske sa sinosnjom igrom nam ne gine potop. ako Barbarez nesto na promijeni ili igraci ne shvate da ne mozes citavu utakmicu se braniti u svom kaznenom. mora se vise izaci prema sredini i uvezati nekoliko pasova. ono izbiji nabiji ne vodi ni cemulast mohicans wrote: ↑13/06/2026 08:42Nemojte tako, eno Brko reko nigdje necemo sa ovakom igrom. Velez nije mogao voditi, a zna sraT. Kao da nismo prije malo jače od godinu sedmice primali.izvrsni direktor wrote: ↑13/06/2026 08:26splinter wrote: ↑13/06/2026 07:51 Amerikanci kao domaćini u prvoj utakmici raznijeli Paragvaj, Mexico kao domaćin otresao JAR, Kannada sinoć kao domaćin ganjala izjednačenje.
Hoću da kažem koliki je to voljni momenat i našpenovanost tim reprezentacijama bio u ovakvim utakmicama i da je realno kao gostu izuzetno teško igrati u takvim okolnostima.
Također mislim da su se npr sreli u drugom ili trećem kolu ovi isti protivnici, to bi bila druga priča.Ali kraj je sviijeta sto smo mi odigrali nerijeseno protiv kanadeIshod domaćina na otvaranju SP-a
Broj
Pobjede
17
Remiji
6
Porazi
1
Jedini poraz: Katar 2022. protiv Ekvadora
- manuchao91
#881 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
karte su bile min 520 dolara do 3600 bas preskupo nije ni cudo sto ljudi nisu otisli
- Edin H.
#882 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Teror agresivnog, nefleksibilnog i brutalnog kanadskog obezbjeđenja
https://fb.watch/HIMMiM0A6e/?fs=e
Nije dovoljno bilo što je sudija šiljio za njih nego su otimanjem transparenata htjeli da naruše koncentraciju naših igrača.
https://fb.watch/HIMMiM0A6e/?fs=e
Nije dovoljno bilo što je sudija šiljio za njih nego su otimanjem transparenata htjeli da naruše koncentraciju naših igrača.
-
Dugarry
#883 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Moze li se igdje na netu pogledati utakmica od juce?
-
izbjeglica_iz_besmisla
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#885 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Bosna i Hercegovina je bila pasivna i nije iskoristila svoje prilike, izjavio je selektor Zmajeva Sergej Barbarez nakon što su naši nogometaši u prvoj utakmici grupe B Svjetskog prvenstva remizirali s domaćinom Kanadom 1:1, iako je bio zadovoljan rezultatom u Torontu.
Naša selekcija je povela zahvaljujući udarcu glavom napadača Jove Lukića, njegovom prvom reprezentativnom pogotku.
Agresivna igra domaćih
No, agresivnija igra suorganizatora Svjetskog prvenstva u drugom poluvremenu rezultirala je izjednačujućim pogotkom napadača Cylea Larina.
- Prepustili smo inicijativu Kanađanima, igrali smo u niskim blokovima i bili smo dfefanzivni - rekao je Barbarez novinarima.
Međutim, obje ekipe zaslužile su bod i rezultat je bio zadovoljavajući, dodao je selektor Barbarez.
Barbarez je posebno pohvalio svoju ekipu, suočena s bučnom domaćom publikom koja je nosila domaće svaki put kad bi Kanada krenula naprijed.
- Igrali ste prvu utakmicu pred punim stadionom, a bilo je 80 posto kanadskih navijača.
Ovo je ogroman pritisak i veliki je kompliment za moju ekipu što nije podlegla tom pritisku - rekao je on.
Također je izrazio nadu da će 40-godišnji napadač Edin Džeko, koji je bio na klupi, igrati u sljedećoj utakmici protiv Švicarske u Los Angelesu u četvrtak.
Zmajevi će grupnu fazu nakon toga zaključiti 24. juna protiv Katara u Seattleu.
Ibijanje s gol-linije veterana Seada Kolašinca spriječilo je Kanadu da izjednači početkom drugog poluvremena.
Barbarez je istaknuo njegovo iskustvo, rekavši da je takve stvari očekivao od beka italijanjske Atalante.
- Očekujem da će držati cijelu ekipu na okupu, da će voditi ekipu, i to je ono što je učinio na vrhunski način - rekao je Barbarez.
Trener je također dobio dodatno ohrabrenje zbog borbenosti koju su pokazali Zmajevi i vjeruje da će iz utakmice steći vrijedno iskustvo.
- Moram pohvaliti kanadski tim. Bili su nevjerovatno fizički spremni, nevjerovatnog intenziteta. Imali su svoj plan. Znali su kako ga provesti - rekao je Barbare,z prenosi Reuters.
uglavnom, dobro smo prošli... kanadjani fizicki mnogo jaci, oni crnci ko titani koda zeljezne legure jedu, odbijas se od njih ko kengur, uglavnom brzi i fizicki jaci timovi ne odgovaraju ovoj repki pogotovo kada se branis, cak ni buldog kolasinac nije mogao izac s njima na kraj, prolazili su nam sredinu ko svajcarski sir... puni smo rupa i neradimo presinng popuz kanjadjanja, oni kad drze loptu jedan na jedan, mi kad drzimo tri na jedan je... uglavnom vile nas pronosale i et bod je bod.
- Ludzak
#886 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Demorovic vrši pritisak na zadnju liniju
Toliko je vršio da u čitavoj utakmici smo imali tri napada, i u tih tri napada jednu stopostotnu šansu koju je on zahebao.
Pustite mi njegovog pritiska, njegovo ke da daje golove.
Toliko je vršio da u čitavoj utakmici smo imali tri napada, i u tih tri napada jednu stopostotnu šansu koju je on zahebao.
Pustite mi njegovog pritiska, njegovo ke da daje golove.
- Logovan
#887 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Da, s tim kada ti se ponude tri boda šteta je ne uzeti, pogotovo ako primiš gol oko 80 minute, haman kraj utakmice. Zato su mislim pojedini na neki način nezadovoljni.ovo_malo_duse wrote: ↑13/06/2026 09:15 Evo sad da se vratim nazad na postove prije tekme 80 % strucnjaka je pisalo ako izvucemo bod, na konju smo. Bod ko kuca itd.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#888 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Sve strucnjaci.
Nasa odbrana pocinje od demirovica pa i krila, pa tahirovica kojeg toliko pljujete i basica, pa tek onda dodje na red zadnja linija.
Ili drugim rijecima, nisu Tarik i Nikola novi Nesta i Cannavaro, nego im ostatak ekipe pomaze da sve ciste lakse.
Al znam nas, samo daj sve u napad, daj golova, jos da je kome kroz noge proturiti loptu heeeej
Nasa odbrana pocinje od demirovica pa i krila, pa tahirovica kojeg toliko pljujete i basica, pa tek onda dodje na red zadnja linija.
Ili drugim rijecima, nisu Tarik i Nikola novi Nesta i Cannavaro, nego im ostatak ekipe pomaze da sve ciste lakse.
Al znam nas, samo daj sve u napad, daj golova, jos da je kome kroz noge proturiti loptu heeeej
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 13/06/2026 10:35, edited 2 times in total.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#889 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
I realno, mi smo bili blizi da ovu utakmicu izgubimo. Nebitno je kako se rezultat kretao, remijem na kraju mozemo mi biti zadovoljniji.
-
made_in_sarajevo
#890 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Tacno sam znao, ako pobijedimo daj nam finale, x losija tekma ili poraz, levati, vidi mu glave, da valja ne bi u njemackoj igro. Doduse vidljiva je borba od jedva docekali da hraknu, do ovih buraz SP je ba polako, drugo nam sp u historiji tek
- Point.
#891 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nisi mogao dočekati ni kraj utakmice da kreneš pljuvati po Sergeju. Kvazi navijač, dobro ti je Gandalf napisao, komentari su ti puni otrova.Lug wrote: ↑13/06/2026 01:04a ti mozda da naucis citati pa da se onda javis.. i odjebi u skokovima, nije ti repka privatna prcija.GandalfSivi wrote: ↑13/06/2026 01:02Mozda prvo sa sobom da rijesis neke traume pa da se vratis komentarisati reprezentaciju. Svaki komentar ti je pun otrova, veze s vezom nema…
-
vladimir_spajkic
#892 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ne bih ja rekao da mi imamo loše vezne igrače. Veći problem je što nemamo vezne igrače koji su vrhunski u progresiji lopte pod pritiskom. Mi trenutno imamo više radnih, disciplinovanih i defanzivno odgovornih veznih igrača nego kreatora tog tipa. Kod nas se često dešava da odbrana uspješno osvoji loptu, ali između zadnje linije i napadača ostane prevelik prostor. Tada tranzicija igre prema naprijed umire prije nego što je počela. To je više timski i taktički problem nego problem jednog ili dva vezna igrača. Trenutno nam je gorući problem imati profil veznog igrača poput Miralem Pjanića iz najboljih dana koji će primiti loptu pod pritiskom, okrenuti igru, promijeniti stranu, iznijeti tranziciju jednim pasom. Ali nažalost, ja takvog u trenutnom sastavu ne vidim. Drugo, rekao bih da problem nije toliko da mi ne možemo igrati 4-4-2, nego da 4-4-2 zahtijeva dominantan i fizički jak centralni vezni par, a to trenutno nije najjača karakteristika naše reprezentacije. Zato je tranzicija nakon osvajanja lopte izgledala teško i sporo. Protiv Švicaraca treba promjeniti u 4-3-3 (bez lopte) ili 4-2-3-1 i dodati jednog igrača u sredini, postaviti kompaktnije linije i mnogo, mnogo više hrabrosti nakon osvajanja lopte. To će nam dati veće šanse za napraviti nešto, nego da se ponovo oslanjamo isključivo na niski blok.
- SmokingMan
#893 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Neka Sergej razmišlja o tome, uz šahovsku tablu sa figurama i Rooibos čaj. 
-
DonieBrasco
#894 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ali ovaj Demirovic. 
-
RJ57
#895 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
čovjek ima nešto u glavi što ga koči … možda bi lobotomija pomogla
- Logovan
#896 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Kaže Rooney da je Vasilj trebao dobiti crveni
A bio ofsajd prije ovog
- Plavo-bijeli
#897 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Sta ocekivati od forum i facebook komentatora koji su ubijeđeni da mi imamo cak i neke šanse da osvojimo SP.
Ubijeđeni da se Bajraktarevic preziva Bajrakterinho da bi vrijedio 150 miliona.
Sigurni su da su nam tako svi dobri igrači, izuzev Tahirovica i Demirovica i da nam fali samo osoba koja nije poker igrac, da izbaci njih dvojicu, poslozi sve i mi smo nivo Francuske u najmanju ruku.
Ne samo da cemo pobjeđivati, nego igrati isto tako dobro. Ako vodiš ne smijes se zatvoriti, nego moras ici po drugi i treći gol.
To sto je protivnik jaci u sredini i na svom terenu igra i favorit je, nema veze, jer ponavljamo, naši igrači su nivo Brazila ali je problem u prezimenu.
I za kraj.
Ako cemo pobjeđivati i prolaziti, to isključivo mora biti znanjem i dominacijom, ne srećom.
Majke mi sve vise sam ubijeđen da doguramo do polufinala da bi raja rekla - da nije igrao Tahirovic da bi osvojili i - sve je na sreću, vidjelo se igra da je losa I sl...
Hej prosli Vels u gostima i Italiju onda nadigramo I prođemo i ono priča o sreći hejjj pa ko da smo Španija pa gdje ćeš italiju proći na sreću, ma mislim da i Španci se ne bi žalili u tom kontekstu
Ubijeđeni da se Bajraktarevic preziva Bajrakterinho da bi vrijedio 150 miliona.
Sigurni su da su nam tako svi dobri igrači, izuzev Tahirovica i Demirovica i da nam fali samo osoba koja nije poker igrac, da izbaci njih dvojicu, poslozi sve i mi smo nivo Francuske u najmanju ruku.
Ne samo da cemo pobjeđivati, nego igrati isto tako dobro. Ako vodiš ne smijes se zatvoriti, nego moras ici po drugi i treći gol.
To sto je protivnik jaci u sredini i na svom terenu igra i favorit je, nema veze, jer ponavljamo, naši igrači su nivo Brazila ali je problem u prezimenu.
I za kraj.
Ako cemo pobjeđivati i prolaziti, to isključivo mora biti znanjem i dominacijom, ne srećom.
Majke mi sve vise sam ubijeđen da doguramo do polufinala da bi raja rekla - da nije igrao Tahirovic da bi osvojili i - sve je na sreću, vidjelo se igra da je losa I sl...
Hej prosli Vels u gostima i Italiju onda nadigramo I prođemo i ono priča o sreći hejjj pa ko da smo Španija pa gdje ćeš italiju proći na sreću, ma mislim da i Španci se ne bi žalili u tom kontekstu
- Edin H.
-
kinvart
#899 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Isto ne kontam ovoliku količinu nezadovoljstva, i nije mi baš jasno podcijenjivanje Kanade. Neće biti ekipa za najveći rezultat, ali će proći grupu sigurno. Baš znamo podcijeniti protivnika. Kao natrpat će ih neko. Neće niko, ko ih izbaci iz knock outa jedva će to uraditi.
Ljudi, ja stvarno ne kontam od kud nam percepcija da je naš tim igrački bolji od njihovog? Osim Amara Dedića, mi nismo imali igrački izraženo boljeg igrača na nekoj od pozicija.
Fina Kanada, momci igraju u solidnim timovima Španije, Engleske i Italije.
Dojam je da su bili bolji, ali i da je Demir zabio ne bi nas stigli. Stadion je wow, iz njega izbija slika ekonomske snage, jedne velike i moćne zemlje.
U fudbalu nikad više novca, a i interesa velikih zemalja.
Ne bi me iznenadilo da MLS sutra postane vrlo ozbiljna liga, takmac 4ki.
Dodat ću još da su i Kanađani imali voljni momenat na max. Pružili su jaku igru, da pokažu da žele.
Svjetsko je i niko neće imati ležeran pristup. Znam da ćemo igrati bolje i protiv Švice, i protiv Katara. Šta god da bude, uživajmo. Sretan sam da smo tu.
Za progres naprijed, treba nam još 4-5 igrača poput Esmira i Kerima minimum. Za buduće nastupe, treba nam snažnija domovina.
Ljudi, ja stvarno ne kontam od kud nam percepcija da je naš tim igrački bolji od njihovog? Osim Amara Dedića, mi nismo imali igrački izraženo boljeg igrača na nekoj od pozicija.
Fina Kanada, momci igraju u solidnim timovima Španije, Engleske i Italije.
Dojam je da su bili bolji, ali i da je Demir zabio ne bi nas stigli. Stadion je wow, iz njega izbija slika ekonomske snage, jedne velike i moćne zemlje.
U fudbalu nikad više novca, a i interesa velikih zemalja.
Ne bi me iznenadilo da MLS sutra postane vrlo ozbiljna liga, takmac 4ki.
Dodat ću još da su i Kanađani imali voljni momenat na max. Pružili su jaku igru, da pokažu da žele.
Svjetsko je i niko neće imati ležeran pristup. Znam da ćemo igrati bolje i protiv Švice, i protiv Katara. Šta god da bude, uživajmo. Sretan sam da smo tu.
Za progres naprijed, treba nam još 4-5 igrača poput Esmira i Kerima minimum. Za buduće nastupe, treba nam snažnija domovina.
-
DonieBrasco
#900 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Pratimo veceras Katar - Svica da vidimo na cemu smo.