Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- DaysleepeR
- Billy The Pljuc
#852 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ne treba drvlje i kamenje na bilo koga a pogotovo ne na Demira i Esmira. Ono što je bilo uočljivo jeste da je prvi vršio konstantan pritisak na njihovu zadnju liniju, borio se, grizao koliko je mogao a sad što nije iskoristio jednu jedinu šansu koja mu se ukazala jbga, ja sam mu prvi opsovao. Vjerujem da je zabio da nema šanse da bi do kraja prokockali te eventualne tri bobe. Što se Esmira tiče on se dosta vraćao i ne znam koliko puta je, pa makar i nakratko, prekidao protivnički napad pa me njegov učinak prema napred toliko i ne iznenađuje. Htjeli mi to priznati ili ne, on još uvijek nije igrač tog kalibra koji će pokriti oba segmenta podjednako i vjerujem da ima više slobode da bi i više dao u napadu.
Iznenadi me podatak koji je neko iskopao a za Jovu, ka'e od 1966-e nije bilo igrača na jednoj utakmici sa devet i više zračnih duela i da je svaki dobio, njemu je to uspjelo.
Iznenadi me podatak koji je neko iskopao a za Jovu, ka'e od 1966-e nije bilo igrača na jednoj utakmici sa devet i više zračnih duela i da je svaki dobio, njemu je to uspjelo.
- insaneinthebrain
#853 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Samed je trebao od prve minute igrati.ljudmila wrote: ↑12/06/2026 23:42A sta je ti bazdar uradio majke ti? 3x se sakrio iza lopte i mapravio 2 faula na nivou kantonalne lige. Demirovic ne zasluzuje vise poziv uopste, Tahirovic igra iz nekog tala samo ne znam kojeg, igrac manje, nezalaganje, sve najgore.insaneinthebrain wrote: ↑12/06/2026 23:06 Samed bolje odigra ove svoje minute nego Demirovic. Ermedin fuli onu sansu i nista drugi nije uradio
Steta jer ovo se moglo dobiti lagano, ne mozes se braniti 82 minute nisi Francuska.
- mirota
#854 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
odlican komentarLabirint wrote: ↑12/06/2026 23:38 Imajuci u vidu da prije pola godine 90 posto populacije nije znalo nabrojati trojicu igraca (sa edinom ) puno seremo... uzivajte ljudi , digli smo bod koji nam garantuje narednih 15 dana mogucnost da mastamo o prolasku pa prosli ne prosli ... jasno mi je da nismo argentina niti imamo kapacitet za to, stavimo se mentalno gdje nam je mjesto i maštajmo...
-
Osmi Socrates
#855 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Na neki čudan način obje ekipe mogu biti i zadovoljne i nezadovoljne bodom.
Barbarez ne zaslužuje neku posebno oštru kritiku. Momački su odigrali. Katić bez greške. Monstruozno dobra utakmica. I ostatak odbrane solidan. Lukić je onaj tip napadača kojeg svaka odbrana mrzi.
Jedino što ne vidim poentu igranja sa dva napadača ako Džeko ne igra. Znam da nema kvalitetnog kreativnog veznog ali je makar u sredinu trebao dodati još jedno tijelo, jer tu su Kanađani bili izrazito nadmoćniji. Pa je makar trebalo stvoriti veću gužvu.
Svejedno, mislim da je ovo, uzimajući sve u obzir, dobar rezultat za nastavak turnira.
Kanađani me iznenadili. Pojavili se u većem broju nego što sam očekivao.
Barbarez ne zaslužuje neku posebno oštru kritiku. Momački su odigrali. Katić bez greške. Monstruozno dobra utakmica. I ostatak odbrane solidan. Lukić je onaj tip napadača kojeg svaka odbrana mrzi.
Jedino što ne vidim poentu igranja sa dva napadača ako Džeko ne igra. Znam da nema kvalitetnog kreativnog veznog ali je makar u sredinu trebao dodati još jedno tijelo, jer tu su Kanađani bili izrazito nadmoćniji. Pa je makar trebalo stvoriti veću gužvu.
Svejedno, mislim da je ovo, uzimajući sve u obzir, dobar rezultat za nastavak turnira.
Kanađani me iznenadili. Pojavili se u većem broju nego što sam očekivao.
- jeza u ledja
#856 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Ja sam zadovoljan bodom. Igrali smo protiv nabrijanih domacina, koji realno imaju i jacu ekipu.
Utakmica ko utakmica ocajna. Mi izbij, nabij, oni ne znaju jebiga.
Kolasinac igrac utakmice. Katic isto odlican. Jos kad bi mogli zadrzati malo loptu to bi bilo super.
Neko fino napisa - sa ovim remijem sebi omogucavas sljedecih 12 dana realne nade da se mozes plasirati dalje. (Sa 4 bobe i kao treceplasirani skoro si pa siguran).
Nasa ekipa je limitirana maksimalno tako da je svaki bod uspjeh.
Bajdvej prvi remi BiH na velikim takmicenjima.

Kolasinac igrac utakmice. Katic isto odlican. Jos kad bi mogli zadrzati malo loptu to bi bilo super.
Neko fino napisa - sa ovim remijem sebi omogucavas sljedecih 12 dana realne nade da se mozes plasirati dalje. (Sa 4 bobe i kao treceplasirani skoro si pa siguran).
Bajdvej prvi remi BiH na velikim takmicenjima.
-
doktor78
#857 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
jeza u ledja wrote: ↑13/06/2026 06:00 Ja sam zadovoljan bodom. Igrali smo protiv nabrijanih domacina, koji realno imaju i jacu ekipu.
- mirota
#858 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
ma super je ovo, prva tekma, svi uzbudjeni, rezultat odlican, niko nije slucajno ( sem JAR ) na SP, idemo dalje i zivimo u iscekivanju i leptiricima u stomaku, praznik sporta za muskarce osobito narednih 30 i kusur dana, ejjj igramo na SP, meni dosta
- muha_sa
#859 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Sve ispod polufinala je neuspjeh--nismo trebali ni ic 
-
Did
#860 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Kanada fantasticna u trci, presingu i taktici. Barba ih iznenadio nasom postavom na pocetku, i to je jedini razlog sto smo prvih 20min bili ravnopravni ili bolji. Poslije primljenog gola domacini odgovorili sjajno. Da nisu limitirani tehicki dali bi nam 2-3 gola. Nasi u defanzivi dobri, trka i zalagenje na nivou. Ipak, nas vezni red ogranicen do bola u igri prema naprijed. Napadaci ne dobivaju upotrebljive lopte, nema povezanih akcija. Tahirovic nije kvalitet za prvi tim, ni u BiH ligi, ali pitanje je s kim ga zamijeniti. Kolasinac dobar, ali nespreman za 90minuta. Jovo odlicann.
- JohnnyS
#861 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Hrvatska postade sila jer je imala vezni red Modrić - Rakitić - Brozović, a u napadu Mandžukić (koji je jako potcijenjen s obzirom što se sve napravio i osvojio) i Perišić. Možeš ti imati psihu ne znam kakvu, ali trebaju i imena stajati iza te psihe.Lug wrote: ↑13/06/2026 01:13ma slazem se ja sa tobom, ali kako Hrvatslka postade sila, zemlja maltene kao i mi po velicini i broju stanovnika. nesto je izgleda u nasoj psihi.sime_cipol wrote: ↑13/06/2026 01:06 Da ne seremo puno.
Svi bismo potpisali X prije početka utakmice.
![]()
- Herr Flick
#862 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Demirovicu je neko sihre bacio nema druge
40 utakmica i 4 gola kao napadac
U dzamiju Demire i nek ti neko uci rukju
-
splinter
#863 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Amerikanci kao domaćini u prvoj utakmici raznijeli Paragvaj, Mexico kao domaćin otresao JAR, Kannada sinoć kao domaćin ganjala izjednačenje.
Hoću da kažem koliki je to voljni momenat i našpenovanost tim reprezentacijama bio u ovakvim utakmicama i da je realno kao gostu izuzetno teško igrati u takvim okolnostima.
Također mislim da su se npr sreli u drugom ili trećem kolu ovi isti protivnici, to bi bila druga priča.
Hoću da kažem koliki je to voljni momenat i našpenovanost tim reprezentacijama bio u ovakvim utakmicama i da je realno kao gostu izuzetno teško igrati u takvim okolnostima.
Također mislim da su se npr sreli u drugom ili trećem kolu ovi isti protivnici, to bi bila druga priča.
- GungodessMissFortune
#864 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Jedino se ovo moglo sinoć promijeniti da ima nekog efekta. Sa 5 igrača u veznom redu bajra i alajbegović/memić su mogli imati više prostora za prodore po krilima.Osmi Socrates wrote: ↑13/06/2026 05:59
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#865 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Kod Visce si me izgubio.
Kao i on sto je gubio lopte u gol autu kad krene po strani i ne zna dodat.
-
CharakterZnak
#866 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
2014. mi bismo s remijem protiv Nigerije išli dalje. Sinoc smo s glavnim konkurentom za drugo mjesto odigrali x a znamo i da 8 trećeplasiranih ide dalje. Poprilično sam siguran da protiv Švice uzimamo najmanje jedan bod.
Povedi nas Barba
Povedi nas Barba
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#867 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nevjerovaatan narod. Samo daj da se proziva i pljuje, i obavezno pretjeruje u tom pljuvanju. Nedo bog pohvaliti. Kao npr sinoc perfektnu utakmicu odigranu od strane kolasinca muharemovica i katica..
Kad nas nakanta luksemburg, pa razumijem opstu pljuvacinu, ali poslije nerijesene utakmice na svjetskom prvenstvu protiv kanade. E to ne razumijem.
Bojim se da kako god prodjemo na prvenstvu stvorit ce se uzasna atmosfera, kao i posle proslog svjetskog.
Kad nas nakanta luksemburg, pa razumijem opstu pljuvacinu, ali poslije nerijesene utakmice na svjetskom prvenstvu protiv kanade. E to ne razumijem.
Bojim se da kako god prodjemo na prvenstvu stvorit ce se uzasna atmosfera, kao i posle proslog svjetskog.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#868 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Gandalfe, ima Lug otrova najvise prema Barbarezu i Spahicu. Ne treba ga puno zarezivati, nije taj tu da objektivno komentariseGandalfSivi wrote: ↑13/06/2026 01:02Mozda prvo sa sobom da rijesis neke traume pa da se vratis komentarisati reprezentaciju. Svaki komentar ti je pun otrova, veze s vezom nema…
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#869 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
splinter wrote: ↑13/06/2026 07:51 Amerikanci kao domaćini u prvoj utakmici raznijeli Paragvaj, Mexico kao domaćin otresao JAR, Kannada sinoć kao domaćin ganjala izjednačenje.
Ali kraj je sviijeta sto smo mi odigrali nerijeseno protiv kanadeIshod domaćina na otvaranju SP-a
Broj
Pobjede
17
Remiji
6
Porazi
1
Jedini poraz: Katar 2022. protiv Ekvadora
- Eldo__
#870 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Šteta i za onu šansu Memica kad je imao sjajnu priliku a za Demirovica ocekivano nastavak dominacije
Bojao sam se nekog crvenog ili penala ali dobro smo prosli..
Jedino problem ce nam biti žuti kartoni poprilicno bzv smo nekoliko ih dobili.
X dobar rezultat takav izvuci i pritiv Švice 1:1 aBd
Bojao sam se nekog crvenog ili penala ali dobro smo prosli..
Jedino problem ce nam biti žuti kartoni poprilicno bzv smo nekoliko ih dobili.
X dobar rezultat takav izvuci i pritiv Švice 1:1 aBd
- GungodessMissFortune
#871 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nije kraj svijeta, naprotiv, iako sam priželjkivao 2:1 navijački, realno molio sam Boga samo da ne izgubimo. Najbitnije je da je sve još uvijek u našim rukama a to s ovim rezultatom jeste tako.izvrsni direktor wrote: ↑13/06/2026 08:26splinter wrote: ↑13/06/2026 07:51 Amerikanci kao domaćini u prvoj utakmici raznijeli Paragvaj, Mexico kao domaćin otresao JAR, Kannada sinoć kao domaćin ganjala izjednačenje.
Također mislim da su se npr sreli u drugom ili trećem kolu ovi isti protivnici, to bi bila druga priča.Ali kraj je sviijeta sto smo mi odigrali nerijeseno protiv kanadeIshod domaćina na otvaranju SP-a
Broj
Pobjede
17
Remiji
6
Porazi
1
-
last mohicans
#872 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
RJ57 wrote: ↑13/06/2026 00:38 još nešto ….populizam naših medija je grozan, najavljivali su pun stadion naših ljudi, na kraju nas je bilo tu negdje ko protiv argentine u riju, možda zeru više.
isto tako je bilo i 2014, bilo je tu svakakvih najava van zdrave pameti
jebali im klikovi svima sve
apropo toronta, jeste bio toronto pun našeg svijeta kad gomila naših tamo živi, ali 95% njih nije palo napamet da daju milju za kartu, čak ni puno manje jer se zadnjih sedam dana mogla bez problema dobiti ulaznica za oko pola cijene! ono što mene iritira, nije im bilo mrsko puhati se u korteu sa fanatikosima, a onda kad su stigli do stadiona 90% njih se okrenulo i otiško gledati tekmu kući ili negdje u kafani.

Mislim da si u pravu, pola sa ove slike nas nije bilo.
-
last mohicans
#873 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Nemojte tako, eno Brko reko nigdje necemo sa ovakom igrom. Velez nije mogao voditi, a zna sraT. Kao da nismo prije malo jače od godinu sedmice primali.izvrsni direktor wrote: ↑13/06/2026 08:26splinter wrote: ↑13/06/2026 07:51 Amerikanci kao domaćini u prvoj utakmici raznijeli Paragvaj, Mexico kao domaćin otresao JAR, Kannada sinoć kao domaćin ganjala izjednačenje.
Također mislim da su se npr sreli u drugom ili trećem kolu ovi isti protivnici, to bi bila druga priča.Ali kraj je sviijeta sto smo mi odigrali nerijeseno protiv kanadeIshod domaćina na otvaranju SP-a
Broj
Pobjede
17
Remiji
6
Porazi
1
- banjaluka078
#874 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
C c c, ima nas dosta koje do 19 završimo sve obaveze, u 20:00 sve za pojesti i popiti već bude na stolu, oko 20:50 još jednom u wc i onda nema mrdanja od ekrana, a damski rječnik se suspenduje na koji sat.
Kod mene je sinoć bilo kompletno žensko društvo na gledanju.
Samo da se zna. Najbolja prijateljica i njena kćer redovno iz BL za Zenicu (i Sarajevo) na utakmice.
Ja sam junske obaveze i koncerte rasporedila prema kalendaru utakmica.
Btw. u sve više kafića u BL se gledaju nastupi reprezentacije.
- ElRe
#875 Re: Grupa B (Kanada, Bosna i Hercegovina, Katar, Švicarska)
Drago nam je kad ima tog pomaka. Svi smo tu u istim granicama i pod istim pasošem.
Nadamo se da će roditelji djeci pričati o BiH o Lukiću, Barbarezu, Misimoviću, Gordiću...da djeca steknu osjećaj da se za plavo-žuti i plavo-bijeli dres treba igrati i voljeti ga, bar kao i dres sa 4S.
Nadamo se da će roditelji djeci pričati o BiH o Lukiću, Barbarezu, Misimoviću, Gordiću...da djeca steknu osjećaj da se za plavo-žuti i plavo-bijeli dres treba igrati i voljeti ga, bar kao i dres sa 4S.