adnante wrote: ↑12/06/2026 12:06
dr_Evil wrote: ↑12/06/2026 11:47
mene bi bilo stih hodat gradom na njegovom mjestu,
A sto bi te bilo stid? Da li je osudjen za nesto? Da li ima neku kaznu? Covjeku se pruzila prilika da sisa drzavnu sisu i neko se nadje moralisati "sto to radi 20 godina". Nidje veze, ako si sposobnij, skini ga, ako nisi, pusti ga i bavi se svojim poslom.
Nema tu nerviranja. Dok ja sljakam, on nosi fascikle i lagano. Tako je kako je.
Vidi, drzavnu sisu moze da sisa neki tip u nekoj nasoj birokratiji kojeg je potrefilo da ne radi nista. Biti u vrhu drzavnog aparata 30 godina u trenutku kad je drzava opljackana, narod kojeg eto predstavlja(jer stranka njegova je etnicka i kaze da je prva u Bosnjaka) je ponizen, pobijen i raseljen, privredni kriminal je pozeljno zanimanje, drzava pliva u korupciji, kladionicama i narkoticama... posteno govoreci mene bi bilo stid.
To sto nije osudjen i nema kaznu ne znaci da nije kriv, pa makar sto je svojim radom ili neradom omogucio ovo gore navedeno i za to uredno uzeo platu, i to da pretpostavimo da se nije ugradio u tendere gdje se najvise novca izvuce iz drzavne kase.
Snasao se, ko je tebi kriv sto nisi i ostale nebuloze iz narodne kuhinje slabo prolaze kod mene. Sto ne znaci da sam u pravu, ili da sam bolji od nekoga, niti to mislim o sebi, nego samo da sam drugaciji i da me je to sto ne znam sutit kostalo i kosta.