Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Kiki_Musampa

#62751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Kiki_Musampa »

tvojkomsija wrote: 11/06/2026 17:36 Zna li neko kako trenutno stoji Denis Bećirović u javnosti u odnosu na Bakira Izetbegovića? Da li će uspjeti zadržati prednost koju je imao na prošlim izborima, kada je za člana Predsjedništva BiH osvojio više od 100.000 glasova više od Izetbegovića?

Valjda nećemo ponovo gledati 70-godišnjeg, politički istrošenog Bakira u Predsjedništvu..

Kontam manje glasova ce otici Slavenu, nego sto je Komsicu tada
Samo Izetbegovića u što više emisija zvati, svaki njegoj javni nastup je više glasova za Denisa...još ako se princeza pojavi :D
Slaven je čista fula, tako da će se njegovi glasovi razliti. Efendić je smrad samo takav :run:
Dr Arsla

#62752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

BAK-eV wrote: 11/06/2026 19:21
Bodkin wrote: 11/06/2026 18:37
detroit-mercy wrote: 11/06/2026 14:24
Haj ti ali i dijete ti :mrgreen:
Prosao 2 zivota, vidio svijet, upoznao stotine ljudi i sudbina. Ljudi opet na mjesec idu, svi cemo bez posla i vode ostati radi umjetne inteligencije. Al referendum/ukidanje i halid genjac su konstanta
Zasto bi Genjac bio konstanta. Duze na drzavnim jaslama su recimo Denis Becirovic, B. Izetbegovic, Covic......
Ako je iko vječiti uhljeb na državnoj sisi onda je to Željko Komšić. Konstantno od 1996 godine je tu, samo mijenja pozicije: načelnik općine, ambasador, član Predsjedništva, zastupnik u državnom Parlamentu. Nabro je 30 godina radnog staža prodajući maglu narodu
Haris.ba

#62753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Dr Arsla wrote: 12/06/2026 09:06 Ako je iko vječiti uhljeb na državnoj sisi onda je to Željko Komšić. Konstantno od 1996 godine je tu, samo mijenja pozicije: načelnik općine, ambasador, član Predsjedništva, zastupnik u državnom Parlamentu. Nabro je 30 godina radnog staža prodajući maglu narodu
Pa to je uspjeh.

Ja sam mislio da je budzetski uhljeb onaj ko se uvali kao sluzbenik ili imenovano lice negdje.

Ali, izgleda da mi problem imamo sa izborima.

To sto neko i na suplju se uvali u kakvu skupstinu je - demokratija.

Narod izabrao. Ne vidim problem.
Thorgerson

#62754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

Iskoci mi neki dan Spiric na tv.

Jebo majku pa reko zar je ovaj jos tu.

Kakav zombi jebem ti zivot.
Thorgerson

#62755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

Haris.ba wrote: 12/06/2026 09:19
Dr Arsla wrote: 12/06/2026 09:06 Ako je iko vječiti uhljeb na državnoj sisi onda je to Željko Komšić. Konstantno od 1996 godine je tu, samo mijenja pozicije: načelnik općine, ambasador, član Predsjedništva, zastupnik u državnom Parlamentu. Nabro je 30 godina radnog staža prodajući maglu narodu
Pa to je uspjeh.

Ja sam mislio da je budzetski uhljeb onaj ko se uvali kao sluzbenik ili imenovano lice negdje.

Upravo tako. :thumbup:

To sto je narod iznova glup, nije kriv Komsic.

To sto Komsic lupam u 4 godine ne podnese nikakvu inicijativu, a ljudi ga izaberu nakon toga za predsjednika - govori vise o ljudima, ne o Komsicu.
Dr Arsla

#62756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Pa to je uspjeh.

Zato nam i jeste takvo stanje u državi jer većina ne vidi u čemu je problem
Dr Arsla

#62757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Osim što smo ograničeni na etničke torove isto tako smo ograničeni i na stranačke torove. Pa većina onih koji podržaju npr. DF ne vidi problem što je Željko konstanta 30 godina. Logika je, neka ga naš je. Isto tako razmišlja SDA ovca po pitanju Genjca ili Šefika Džaferovića. Isto je i u Snsd i ostalim strankama.
U USA kakav god da je dobar ili nije dobar Predsjednik po Ustavu može biti dva puta biran i to je to. Politička penzija buraz ide. Kod nas ŽK bude dva mandata zaredom tj. 8 godina u Predsjedništvu, zatim nema pravo u Predsjedništvo ali ga daj 4 godine u državni Parlament pa onda opet 8 godina u Predsjedništvo i tako redom. Sve do smrti, lezi hljebe da te jedem.
giovanni008

#62758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by giovanni008 »

Zasto na glavnoj stranici generalnog konzulata bh u USA nema ni jedne informacije o gostovanju nase repke u USA tj. takmicenju na SP u fudbalu? Neka dobrodoslica od glavnog konzula gospodje Tatjane Telić?

https://cgbhchicago.com/

I zasto glavni konzulat ima privatnu "gmail" email a ne zvanicni od drzavnog .ba domain-a ili svoj licni?

Kontakt email
[email protected]
l33t

#62759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by l33t »

giovanni008 wrote: 12/06/2026 10:17 Zasto na glavnoj stranici generalnog konzulata bh u USA nema ni jedne informacije o gostovanju nase repke u USA tj. takmicenju na SP u fudbalu? Neka dobrodoslica od glavnog konzula gospodje Tatjane Telić?

https://cgbhchicago.com/

I zasto glavni konzulat ima privatnu "gmail" email a ne zvanicni od drzavnog .ba domain-a ili svoj licni?

Kontakt email
[email protected]
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/48 ... et_rs.html
HD_2015

#62760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HD_2015 »

Thorgerson wrote: 12/06/2026 10:01
Pa to je uspjeh.

Upravo tako. :thumbup:

To sto je narod iznova glup, nije kriv Komsic.

To sto Komsic lupam u 4 godine ne podnese nikakvu inicijativu, a ljudi ga izaberu nakon toga za predsjednika - govori vise o ljudima, ne o Komsicu.
Kao neko ko je glasao za Komšića; ako mi je izbor imeđu Čovića i Komšića, nemam nikakve dileme. Ako se pojavi bolji kandidat od Komšića, možda njemu dam glas.
BAK-eV

#62761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

Dr Arsla wrote: 12/06/2026 09:06
Bodkin wrote: 11/06/2026 18:37

Prosao 2 zivota, vidio svijet, upoznao stotine ljudi i sudbina. Ljudi opet na mjesec idu, svi cemo bez posla i vode ostati radi umjetne inteligencije. Al referendum/ukidanje i halid genjac su konstanta
Zasto bi Genjac bio konstanta. Duze na drzavnim jaslama su recimo Denis Becirovic, B. Izetbegovic, Covic......
Ako je iko vječiti uhljeb na državnoj sisi onda je to Željko Komšić. Konstantno od 1996 godine je tu, samo mijenja pozicije: načelnik općine, ambasador, član Predsjedništva, zastupnik u državnom Parlamentu. Nabro je 30 godina radnog staža prodajući maglu narodu
OK!

Ali ne znam zasto Genjca prozivaju a covjek ima samo stranacku funkciju.

Eh sad, to mi jeste glupo od SDA da takvog beskorisnog dinosaurusa drzi ali jedno je stranka a drugo javna funkcija.

U stvari se vidi neznanje i nezainteresovansot ljudi za stvarne politicke odnose i samo se vode nekim licnim animozitetima i ideoloskim razlozima.
dr_Evil

#62762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

BAK-eV wrote: 12/06/2026 11:00
Dr Arsla wrote: 12/06/2026 09:06

OK!

Ali ne znam zasto Genjca prozivaju a covjek ima samo stranacku funkciju.

Eh sad, to mi jeste glupo od SDA da takvog beskorisnog dinosaurusa drzi ali jedno je stranka a drugo javna funkcija.

U stvari se vidi neznanje i nezainteresovansot ljudi za stvarne politicke odnose i samo se vode nekim licnim animozitetima i ideoloskim razlozima.
Od 1990 do 2022 vjerujem da je vrsio javne funkcije - zapamtit cemo ga kao jednog od primjera dugovjecnosti politicara, negdje pored hrvatskog Joze Manolica.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#62763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

al niko kao
Joseph Fouché (1759. – 1820.) bio je jedan od najmoćnijih, najkontroverznijih i najprilagodljivijih političara u povijesti. Smatra se tvorcem moderne političke policije i vrhunskim političkim oportunistom koji je preživio smjene dramatično suprotnih režima.

po njemu je u stripu maks magnus napravljen onaj nosati :D lik je preživio sve sisteme i za svakoga bio
dok nije zasmetao jednoj burbonki pa je protjeran u trst pred kraj zivota
Haris.ba

#62764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Dr Arsla wrote: 12/06/2026 10:02
Pa to je uspjeh.

Zato nam i jeste takvo stanje u državi jer većina ne vidi u čemu je problem
Pa ko treba da vidi nego vecina?

Boljeg sistema nema. Nije sistem kriv. Samo narod.
Last edited by Haris.ba on 12/06/2026 11:34, edited 1 time in total.
adnante

#62765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by adnante »

dr_Evil wrote: 12/06/2026 11:10 Od 1990 do 2022 vjerujem da je vrsio javne funkcije - zapamtit cemo ga kao jednog od primjera dugovjecnosti politicara, negdje pored hrvatskog Joze Manolica.
Svaka mu cast. Imao priliku, iskorstio priliku.
dr_Evil

#62766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

adnante wrote: 12/06/2026 11:31
dr_Evil wrote: 12/06/2026 11:10 Od 1990 do 2022 vjerujem da je vrsio javne funkcije - zapamtit cemo ga kao jednog od primjera dugovjecnosti politicara, negdje pored hrvatskog Joze Manolica.
Svaka mu cast. Imao priliku, iskorstio priliku.
Ne znam sta da ti kazem, mene bi bilo stih hodat gradom na njegovom mjestu, ali mene je svakako moja tvrdoglavost kostala u zivotu dosta, a tek koliko ce do kraja radnog staza.
adnante

#62767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by adnante »

dr_Evil wrote: 12/06/2026 11:47 mene bi bilo stih hodat gradom na njegovom mjestu,
A sto bi te bilo stid? Da li je osudjen za nesto? Da li ima neku kaznu? Covjeku se pruzila prilika da sisa drzavnu sisu i neko se nadje moralisati "sto to radi 20 godina". Nidje veze, ako si sposobnij, skini ga, ako nisi, pusti ga i bavi se svojim poslom.

Nema tu nerviranja. Dok ja sljakam, on nosi fascikle i lagano. Tako je kako je.
dr_Evil

#62768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

adnante wrote: 12/06/2026 12:06
dr_Evil wrote: 12/06/2026 11:47 mene bi bilo stih hodat gradom na njegovom mjestu,
A sto bi te bilo stid? Da li je osudjen za nesto? Da li ima neku kaznu? Covjeku se pruzila prilika da sisa drzavnu sisu i neko se nadje moralisati "sto to radi 20 godina". Nidje veze, ako si sposobnij, skini ga, ako nisi, pusti ga i bavi se svojim poslom.

Vidi, drzavnu sisu moze da sisa neki tip u nekoj nasoj birokratiji kojeg je potrefilo da ne radi nista. Biti u vrhu drzavnog aparata 30 godina u trenutku kad je drzava opljackana, narod kojeg eto predstavlja(jer stranka njegova je etnicka i kaze da je prva u Bosnjaka) je ponizen, pobijen i raseljen, privredni kriminal je pozeljno zanimanje, drzava pliva u korupciji, kladionicama i narkoticama... posteno govoreci mene bi bilo stid.

To sto nije osudjen i nema kaznu ne znaci da nije kriv, pa makar sto je svojim radom ili neradom omogucio ovo gore navedeno i za to uredno uzeo platu, i to da pretpostavimo da se nije ugradio u tendere gdje se najvise novca izvuce iz drzavne kase.

Snasao se, ko je tebi kriv sto nisi i ostale nebuloze iz narodne kuhinje slabo prolaze kod mene. Sto ne znaci da sam u pravu, ili da sam bolji od nekoga, niti to mislim o sebi, nego samo da sam drugaciji i da me je to sto ne znam sutit kostalo i kosta.
adnante

#62769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by adnante »

dr_Evil wrote: 12/06/2026 12:15 posteno govoreci mene bi bilo stid.
Nije nas nista stid, zato dzabe se nadjebavamo. Da nas je stid ne bi ti u Srebrenici bilo zatvoreno sve, ne bi glavni biznis bio kladionica, bez pekare, mesnice, ne znam ima li i posta? (i drugim mjestima van sehera)

Tako da su dzabe ove prozivke kenjaca raznih, jer smo i mi kenjci. Svi bi nesto bolje, ali kada se upita ko-sta-gdje, nije nasa nadleznost. Ja cija je?
dr_Evil

#62770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

adnante wrote: 12/06/2026 12:19
dr_Evil wrote: 12/06/2026 12:15 posteno govoreci mene bi bilo stid.
Nije nas nista stid, zato dzabe se nadjebavamo. Da nas je stid ne bi ti u Srebrenici bilo zatvoreno sve, ne bi glavni biznis bio kladionica, bez pekare, mesnice, ne znam ima li i posta? (i drugim mjestima van sehera)

Tako da su dzabe ove prozivke kenjaca raznih, jer smo i mi kenjci. Svi bi nesto bolje, ali kada se upita ko-sta-gdje, nije nasa nadleznost. Ja cija je?
Ja sam svoj dio drustvenog aktivizma i odgovornosti odradio, vise se ne svadjam ni skim radi poboljsanja stanja zajednice osim u slucaju da u zajednici postoji sloga oko koje cemo se obratiti nekome nadleznom. Ili da ti prevedem sloge nece nikad biti jer smo mi narod koji je u fazi propadanja i samo je pitanje koliko nam je generacija ostalo. Da sam vjernik rekao bih da je svakako zapisano kad nam je vrijeme raspada i da mi tu slabo sta mozemo uraditi.

Mislio sam da je stanje u dijaspori bolje nego u BIH, reko ljudi svi muhadziri i jos imali prilike da vide kako funkcionisu formirane nacije i uhodani sistemi, a ono jos gore, time zakljucih da smo kao nacija vec izgubljeni. Da ne duljim, svjestan sam toga, ali se ponasam kao da ne znam tu informaciju, samo sto vise ne primam na ledja zajednicku odgovornost bez sloge.

To ne znaci da se trebamo voditi primjerima losih, za Genjca bez problema mogu reci da je los i slobodno dodati da bih se ja stidio na njegovom mjestu, ali ja sam nebitan.
Sanjarko

#62771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sanjarko »

Nemogu pravi ljudi pa ni pošteni u ovakvom stanju i uređenju i uređenoj državi da dođu do izražaja.

DMS je kriv za sve skoro. Uzalud bilo koja dalja rasprava.

Barem po meni.
adnante

#62772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by adnante »

dr_Evil wrote: 12/06/2026 12:28 Ja sam svoj dio drustvenog aktivizma i odgovornosti odradio,
To je upravo to. Svi mi isto kazemo, ja sam svoje odradio i onda upalimo tv i psujemo stanje, pliticare i sl. Ko treba nesto dodatno da uradi da ti i ja budemo zadovoljni? Oni? hehe
dr_Evil wrote: 12/06/2026 12:28 li da ti prevedem sloge nece nikad biti jer smo mi narod koji je u fazi propadanja i samo je pitanje koliko nam je generacija ostalo.
Mi smo kao narod(i) propali. Za 80-100g ce naseliti neki drugi i biti ce potpuno drugacija slika stanovnistva. I treba.
dr_Evil

#62773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

adnante wrote: 12/06/2026 12:38
dr_Evil wrote: 12/06/2026 12:28 Ja sam svoj dio drustvenog aktivizma i odgovornosti odradio,
To je upravo to. Svi mi isto kazemo, ja sam svoje odradio i onda upalimo tv i psujemo stanje, pliticare i sl. Ko treba nesto dodatno da uradi da ti i ja budemo zadovoljni? Oni? hehe
dr_Evil wrote: 12/06/2026 12:28 li da ti prevedem sloge nece nikad biti jer smo mi narod koji je u fazi propadanja i samo je pitanje koliko nam je generacija ostalo.
Mi smo kao narod(i) propali. Za 80-100g ce naseliti neki drugi i biti ce potpuno drugacija slika stanovnistva. I treba.
Koliko trebas drustvenog aktivizma da bi mogao reci da si svoje odradio? Ima li neka granica? Da li ces uci u sukob sa svojim komsilukom i koliko puta ces uci u sukob s istima?

Ako imas neku personalnu granicu koju si ispunio da li je dovoljno nakon toga da budes uzoran gradjanin koji postuje zakone, ne pristajes na trule kompromise? Da li je dovoljno da odes i pocistis dvoriste s vremena na vrijeme i da pri tome ne parkiras na travu, zatrazis racun nakon obavljene kupovine i ne pristajes da zaokruzis glasacki listic bez obzira sta obecali?

Nemaju svi iste spobonosti da bi vodili drzavu, niti hrabrost ili zdravlje da bi 100 puta isli glavom kroz zid, nekad je dovoljno biti covjek i ne sudjelovati u unistenju drzave ili nacije.

Ne mislim da smo kao narodi propali, nekima je rok trajanja mnogo duzi nego nama zbog sire politicke scene.
JohnnyS

#62774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

adnante wrote: 12/06/2026 12:38

Aha, ti drugi su bolji od nas, zato i prelaze pola globusa da dođu u ovakvu državu. Jedino što bolje od nas imaju je natalitet, ništa drugo
Dr Arsla

#62775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

dr_Evil wrote: 12/06/2026 12:15
adnante wrote: 12/06/2026 12:06

Vidi, drzavnu sisu moze da sisa neki tip u nekoj nasoj birokratiji kojeg je potrefilo da ne radi nista. Biti u vrhu drzavnog aparata 30 godina u trenutku kad je drzava opljackana, narod kojeg eto predstavlja(jer stranka njegova je etnicka i kaze da je prva u Bosnjaka) je ponizen, pobijen i raseljen, privredni kriminal je pozeljno zanimanje, drzava pliva u korupciji, kladionicama i narkoticama... posteno govoreci mene bi bilo stid.

To sto nije osudjen i nema kaznu ne znaci da nije kriv, pa makar sto je svojim radom ili neradom omogucio ovo gore navedeno i za to uredno uzeo platu, i to da pretpostavimo da se nije ugradio u tendere gdje se najvise novca izvuce iz drzavne kase.

Snasao se, ko je tebi kriv sto nisi i ostale nebuloze iz narodne kuhinje slabo prolaze kod mene. Sto ne znaci da sam u pravu, ili da sam bolji od nekoga, niti to mislim o sebi, nego samo da sam drugaciji i da me je to sto ne znam sutit kostalo i kosta.
:thumbup:
Post Reply