Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- drug_profi
#36301 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pratim samo blizu familiju kad mi leti nekud.
Mene samo zanima sta ce im slika?
Znaci pokazes nekom sliku - e vidi me koga sam uhvatio.
Jel to ko skupljanje panini slicica, salveta...?
Mene samo zanima sta ce im slika?
Znaci pokazes nekom sliku - e vidi me koga sam uhvatio.
Jel to ko skupljanje panini slicica, salveta...?
-
snijeg_led
#36302 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa ako nemaš sliku, ne pika se da si bio. Znači zbog drugih.
I mene muž prati u zraku
I mene muž prati u zraku
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#36303 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A groundsnijeg_led wrote: ↑03/06/2026 23:09 Pa ako nemaš sliku, ne pika se da si bio. Znači zbog drugih.
I mene muž prati u zraku![]()
- drug_profi
#36304 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ide dron.Bobi wrote: ↑03/06/2026 23:11A groundsnijeg_led wrote: ↑03/06/2026 23:09 Pa ako nemaš sliku, ne pika se da si bio. Znači zbog drugih.
I mene muž prati u zraku![]()
?
- Edin H.
#36305 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nismo baš svi isti.Dead Man Walking wrote: ↑03/06/2026 22:56Poenta je da bi 90% ljudi radilo to isto, al nesto moralisu i iscudjuju se. Mislim prati se let aviona na mapi, haloooo...insaneinthebrain wrote: ↑03/06/2026 21:20uredu je vidjeti ih, al zajahivati ih ko stoku za glupi selfi. to je vec previseDead Man Walking wrote: ↑03/06/2026 20:08 3000 ljudi prati yebeni let aviona, i onda dodju ovdje i seru raji koja jednom u zivotu ima priliku da vidi igrace uzivo![]()
Ja sam slučajno jednom rezervisao hotel u kojem su odsjeli imigračii, nisam se naravno slikao ni sa jednim.
Da su oni tražili da se slikaju sa mnom ne bi ih odbio, ali nisu…
-
Crvena Tifoza
#36306 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Možda je baš među tom rajom u STL bio neki momčić koji će na kraju biti novi Bajraktarević ili Ibišević.
Svaka čast ljudima koji su ih dočekali na radni dan i doveli djecu da vide igrače. Treba da čuvaju svoju tradiciju i vezu sa domovinom pa makar na ovakav način.

Svaka čast ljudima koji su ih dočekali na radni dan i doveli djecu da vide igrače. Treba da čuvaju svoju tradiciju i vezu sa domovinom pa makar na ovakav način.
- avetinja
#36307 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jesu li nam fudbaleri bili malo anksiozni, zna li se šta?
Jebote, došlo 50 ljudi i to 90% djece da ih dočeka i da uzme neki selfi i autogram i to je kao problem, kao smeta im ta prevelika pažnja.
Preseravanje.
Treba ih izignorisati sljedeći put kada oni budu tražili pažnju.
Razumijem da im je u nekom trenutku dosadna sva ta popularnost, ali da nije ovog Svjetskog većina od njih bi bili kurac od ovce i više popularnosti bi imao lokalni poštar.
U redu je izdvojiti 5 minuta i ispoštovati navijače, neće se satima družiti sa njima. Nisu ova djeca ništa loše napravila.
Jebote, došlo 50 ljudi i to 90% djece da ih dočeka i da uzme neki selfi i autogram i to je kao problem, kao smeta im ta prevelika pažnja.
Preseravanje.
Treba ih izignorisati sljedeći put kada oni budu tražili pažnju.
Razumijem da im je u nekom trenutku dosadna sva ta popularnost, ali da nije ovog Svjetskog većina od njih bi bili kurac od ovce i više popularnosti bi imao lokalni poštar.
U redu je izdvojiti 5 minuta i ispoštovati navijače, neće se satima družiti sa njima. Nisu ova djeca ništa loše napravila.
Last edited by avetinja on 04/06/2026 00:26, edited 1 time in total.
- luckylaka
#36308 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Svu poentu je objasnio Dzeko,,pa majstore ti se slikas 150 puta"
-
Crvena Tifoza
-
kiligonzales
#36310 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Fudbalski analitičari zaboravljaju da je BiH na svome putu do Mundijala izbacila sljedece reprezentacije koje su bolje plasirane na Fifinoj rang listi najboljih reprezentacija na svijetu:Edin H. wrote: ↑02/06/2026 20:39Izgubili od Austrije kući, dobili Rumuniju, ostalo remiji.kiligonzales wrote: ↑02/06/2026 20:03Moje misljenje je da mi prolazimo grupu sa 1 pobjedom i 2 remija. Remi na otvaranju sa Kanadom, remi sa Svicarskom i pobjeda nad Katarom. Svakako volio bih da bude maksimalnih 9 bodova u grupi ili cak i 7 da pobjedimo Kanadu na otvaranju,ako pridju ozbiljno, sve je moguce, ali vidjecemo sve...
Ne zna sta covjek da ocekuje od nasih, mi zadnjih 7 utakmica nemamo poraza, zadnji poraz nam je bio protiv Austrije u Zenici. Ipak problem je sto se ni mi sami nismo naigrali u ovih 7 utakmica, protiv Rumuna, Velsa, Italije losi prvo poluvrijeme,drugo dosta bolji, mnogo truda i srece, malo pameti, jedino smo ga protiv Austrije i Kipra odigrali dobro u prvom poluvremenu. Ovo protiv Makedonije ne racunamo, klasicna eksperimentalna utakmica.
Znači moramo se ugledati na Italiju 1982-e gdje su odigrali bunker protiv Kameruna u trećoj utakmici da sačuvaju remi i prođu u sljedeće kolo sa 3 poena. Poslije podrazumjeva se osvojili Svjetsko prvenstvo.Paolo Rossi 6 golova, Zoff branio sa 40 godina…
- Italija na 12 poziciji,
- Vels na 37 poziciji,
- Rumuniju na 54 poziciju.
Pored toga pristojno je napatila Austriju na 23 poziciji te liste.
Trenutno na Mundijalu nas čekaju Švicarska koja je na 19 mjestu najboljih reprezentacija svijeta, Kanada na 30 mjestu, te Katar na 55 mjestu fifine rang liste. Po svemu sudeći, mi bi mogli biti najvećim iznenađenjem prvenstva.
Lista nas stavlja u poziciju autsajdera, ali rezultati grupne faze u kvalifikacijama kao i plejofa istih, te sami plasman pokazali su da mi itekako mozemo dobaciti daleko, upravo jer drugi su nas podcijenili, a vjerujem i sada podcjenjuju.
Ono sto je sigurno, 3 od 4 ekipe koje su bolje bile plasirane na ovoj listi od nas i sad su bolje plasirane nego mi, a nisu se naigrali protiv nas, te je tek jedna od njih na mundijalu a to je Austrija, imale su značajne fudbalske rezultate, Italija je inače fudbalska supersila, koja je 4 puta bila prvakom svijeta, a u zadnjih 10 godina na Euru je bila prvakom i igrala dvaput nakaut fazu Eura, Vels je bio jednom polufinalista Eura, te učesnik nakaut faze dva puta Eura, a Austrija je igrala grupnu i nakaut fazu na 3 Eura, pa cak i ta Rumunija koja je izgubila dva meca, igrala je dva Eura i na jednom prošla u nakaut fazu.
Nas najveci protivnik u grupi jeste Švicarska jer dolazi iz Europske fudbalske konferencije gdje se igra daleko najbolji fudbal i u kojoj ona vec godinama dominira i na svjetskoj i evropskoj fudbalskoj sceni. Upravo su nju teškom mukom izbacivale najvece reprezentacije
Naravno opreznost treba da postoji kada su pitanju domaćini prvenstva Kanada, ali i kada je u pitanju reprezentacija Katara, ipak mozda je za nas i najbolje to sto nas već sad svi smatraju autsajderima.
Mogo bi Memic nekoga kvalitetno ispretrcati.
- luckylaka
#36311 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
0
-
kiligonzales
#36312 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja da sam ih i slucajno sreo, jedino sto bi im dobacio sretno momci haha kakvo slikanje i bakrijaci haha usliko se u zivotu jedino sa Atifom Dudakovicem i to nebi da sam bio sam
- luckylaka
#36313 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
To je to,pozeli momcima dobrodoslicu,pozeli im srecu u grupi i razguli kucikiligonzales wrote: ↑04/06/2026 01:29Ja da sam ih i slucajno sreo, jedino sto bi im dobacio sretno momci haha kakvo slikanje i bakrijaci haha usliko se u zivotu jedino sa Atifom Dudakovicem i to nebi da sam bio sam![]()
Ja se jednom davno u Cancun usliko sa Shakirom platio $ 200,nije mi zao bacao sam ga na nju po godine
-
Dead Man Walking
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#36315 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
BHF_Manijak wrote: ↑03/06/2026 17:18 Ne mogu da vjerujem oko cega polemika nastaje i sta se sve zamjeri navijacima, Boga mi. Prvo i osnovno - jedan od tereta posla ovim momcima je da se nose sa svim tim, a to su autogrami, slikanje, reklame, navijaci i slicno...Ovo je i ovo ce vjerovatno 90% njih jednom u zivotu dozivjeti, ovakvu navalu i popularnost, jer ruku na srce osim Dzeke - nisu te klase, da ih se za rukav vuce svake sedmice.
Dakle sastavni dio posla ti je ovo sa navijacima, isto kao sto je sastavni dio da ti mjesecno kapne par desetina hiljada eura.
Druga stvar - ovo je jedinstven dogadjaj, da ne kazem generacijski, kada je reprezentacija u pitanju. Nije da smo mi na svakom velikom takmicenju prisutni. Dakle jednom u 10-15 godina se plasiramo negdje i sta sad, problem je par desetina autograma, slikanja i slicnog? Pa je li im draza ona atmosfera "na noz", kad je u Zenici bilo 1-2 hiljada ljudi na utakmicama prije Barbareza? Seru ba i oni malo! Ovi ljudi u Americi imaju priliku par puta u zivotu vidjeti reprezentaciju na okupu, nije bas da su svaku utakmicu tu, a kamo li uoci Svjetskog prvenstva.
Trece, pa sta bi ba da im je popularnost svjetskog nivoa, da igraju za Barcelonu, Real, Liverpool, United, gdje su ovakve scene svake sedmice. Pa pogledajte americke ili azijske turneje evropskih, posebno engleskih klubova. Bi li tad kukali? Bi kurku, jer jebi ga ipak te klub placa 3-4 miliona godisnje.
Bezveze prica Boga mi, isto da ih je neko lincovao. OK, umorni od puta, ha hu, ali isto da ih se na giljotinu poslali. Pretjerujete, ali bas.
Ne vjerujem sta citam ovdje, stvarno. Ko neke babe kod frizera, nemaju sta prigovarati pa hajd da smisle nesto.
eto nek vide sta ih ceka ako se proslave pa postanu prave zvijezde na svjetskom nivou
- BHF_Manijak
#36316 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jarane meni bi bilo jasno da ti zivis u Mozambiku, ali zivis u Americi, gdje doslovno celebrity ne moze do hale otic, a da ga ne zaskoci 300 fanova za slikanje, autograme i ostalo, ne znam sta se cudis. Vecina tih koja je bila na aerodromu je odrasla u takvom okruzenju gdje je to normalno.
A i da nije - jednostavno teret koji sa sobom nosis je taj da si popularan, da ljudi zele da im se potpises na dres, da se uslikaju i slicno. Svaki posoa imao mane i vrline, svaki. Njihov ima benefite da zaradjuju OGROMNE pare, koje 90% ljudi u svijetu moze sanjati. Teret tog posla je da te zaskakuju i kad si raspolozen i kad nisi. Javna si licnost. Prosto.
To sto sto se ti ne bi slikao - to nije pravilo. Ne bih ni ja niti vidim poentu toga, a radio sam sa vecinom njih, medjutim moj mindset je uvijek prema tim "poznatim" bio da nemam ja sta se slikat s tobom, volim te pogledati uzivo na terenu i to je to, slikanje mi nije neophodno niti tebe gledam drugacije nego ostale ljude, radis svoj posao, na to sto radis gledam kao da ti je posao, kao i rudaru, doktoru, vozacu, tako da mene sto se tice - nikad se u zivotu ne bih uslikao, autogram trazio, ali to sam JA, to je individualno, sto ne znaci da ostali ljudi razmisljaju kao ja.
- drug_profi
#36317 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
To je normalno razmišljanje.
- Logovan
#36318 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sva je poenta da ima vrijeme i mjesto kad možeš skakati po glavama igrača tražeći sliku i autogram, a ne bukvalno kada i koliko ti hoćeš, kada i koliko ti se ćefne. Ako se nekad zabrani neće se ništa izgubiti, neće 1000 djece reći "neću više da pratim reprezentaciju", niti će izgubiti želju za fudbalom i šta ja znam.
-
palermo
#36319 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa eno zatvorio je Barba treninge. Ne moze se.ni u hotel samo tako uci. Znaci zna sta radi.Logovan wrote: ↑04/06/2026 10:15 Sva je poenta da ima vrijeme i mjesto kad možeš skakati po glavama igrača tražeći sliku i autogram, a ne bukvalno kada i koliko ti hoćeš, kada i koliko ti se ćefne. Ako se nekad zabrani neće se ništa izgubiti, neće 1000 djece reći "neću više da pratim reprezentaciju", niti će izgubiti želju za fudbalom i šta ja znam.
Al ljude.napadati sto se.zele slikati sa svojim.idolima je smijesno, glupo, kompleksaski.
- luckylaka
#36320 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Netacno za tvoju info,i na treningu i u hotelu su prisutni biznismeni od obicne raje niko ni prici nije mogao prici tako da ti je ovo supljapalermo wrote: ↑04/06/2026 11:49Pa eno zatvorio je Barba treninge. Ne moze se.ni u hotel samo tako uci. Znaci zna sta radi.Logovan wrote: ↑04/06/2026 10:15 Sva je poenta da ima vrijeme i mjesto kad možeš skakati po glavama igrača tražeći sliku i autogram, a ne bukvalno kada i koliko ti hoćeš, kada i koliko ti se ćefne. Ako se nekad zabrani neće se ništa izgubiti, neće 1000 djece reći "neću više da pratim reprezentaciju", niti će izgubiti želju za fudbalom i šta ja znam.
Al ljude.napadati sto se.zele slikati sa svojim.idolima je smijesno, glupo, kompleksaski.
- Edin H.
#36321 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Manageri su uvijek bili sastavni dio našeg tima, jer su krucijalni za napredak igrača.luckylaka wrote: ↑04/06/2026 12:37Netacno za tvoju info,i na treningu i u hotelu su prisutni biznismeni od obicne raje niko ni prici nije mogao prici tako da ti je ovo supljapalermo wrote: ↑04/06/2026 11:49Pa eno zatvorio je Barba treninge. Ne moze se.ni u hotel samo tako uci. Znaci zna sta radi.Logovan wrote: ↑04/06/2026 10:15 Sva je poenta da ima vrijeme i mjesto kad možeš skakati po glavama igrača tražeći sliku i autogram, a ne bukvalno kada i koliko ti hoćeš, kada i koliko ti se ćefne. Ako se nekad zabrani neće se ništa izgubiti, neće 1000 djece reći "neću više da pratim reprezentaciju", niti će izgubiti želju za fudbalom i šta ja znam.
Nemojte taj stub i okosnicu razvoja mješati sa simpatizerima koji ne znaju ni nabrojati tim, ali peglaju za selfie, neće da plate, makar neki bakšiš da u džep stave.
Nego koliko like-ova se može dobiti za selfie sa nekim od igrača?
- dječak sa šibicama
#36322 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
SP uglavnom ne prodaje igrace i ne cini ih zvijezdama, to se dogadja u klubovima.
Nakon Mine ili James flopa, malo koji klub ce pasti u napast nakon jednog dobrog turnira.
Nakon Mine ili James flopa, malo koji klub ce pasti u napast nakon jednog dobrog turnira.
- amidzazeher
#36323 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jao opet moralisanje na forumu 
Ja na onom klipu vidjeh samo da je Spahic profurao namrgodjen, vecina djece ,sto je i normalno, zele da se slikaju, autografi folovi i ne vidjeh ni jednog igraca da je odbio! Cak su i osmijeh nabacili prilikom slikanja.
Eh sada ako im to smeta (sto se ovdje da procitati) nabijem ih na onu stvar! Zasto u njihovo ime nesto pisete nije mi jasno?
Ova djeca dosla, roditelji izdvojili vrijeme da docekaju svoje idole, naravno da ce se slikati! Znate to se zove uspomena! Kako cete to kritikovati?
Plus docekali ih na aerodromu, javnom mjestu, uz pjesmu, radosni!
Ja sam misljenja da igracima ove stvari ne smetaju, i ne bi smjele smetati, toliko koliko se ovdje pise, naravno nekad covjek nije ni raspolozen za to ali eto i Dzeko je opet stao onom frajeru da se slika iako mu je prije toga rekao da je 15 puta isto uradio.
Ja na onom klipu vidjeh samo da je Spahic profurao namrgodjen, vecina djece ,sto je i normalno, zele da se slikaju, autografi folovi i ne vidjeh ni jednog igraca da je odbio! Cak su i osmijeh nabacili prilikom slikanja.
Eh sada ako im to smeta (sto se ovdje da procitati) nabijem ih na onu stvar! Zasto u njihovo ime nesto pisete nije mi jasno?
Ova djeca dosla, roditelji izdvojili vrijeme da docekaju svoje idole, naravno da ce se slikati! Znate to se zove uspomena! Kako cete to kritikovati?
Plus docekali ih na aerodromu, javnom mjestu, uz pjesmu, radosni!
Ja sam misljenja da igracima ove stvari ne smetaju, i ne bi smjele smetati, toliko koliko se ovdje pise, naravno nekad covjek nije ni raspolozen za to ali eto i Dzeko je opet stao onom frajeru da se slika iako mu je prije toga rekao da je 15 puta isto uradio.
-
snijeg_led
#36324 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Joj jesu dosadni vise sa onom pjesmom od Dubioze, seljacka brate 
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#36325 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pusti nam halida i beogradjankusnijeg_led wrote: ↑04/06/2026 14:14 Joj jesu dosadni vise sa onom pjesmom od Dubioze, seljacka brate![]()