Dešavanja u Srbiji

¤ jelena ¤

#73551 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ¤ jelena ¤ »

Hendrix wrote: 01/06/2026 08:53
tokio25 wrote: 01/06/2026 00:08
Hendrix wrote: 31/05/2026 23:40

Ama boli nas briga vise za "normalnim" ljudima. Citav zivot to slusam, jao nemojte nisu svi isti jao to je manjina. Pa nije druze, Srbija je vecinski nacionalisticka tvorevina koja je slala sinove i oceve da nas kolju ovamo a ovi "umjereni" su samo stavljali cvijece na tenkove.

Imas 0.001% ljudi koji ce tamo priznati Srebrenicu. To je meni dovoljno.

Nema vise "ko nas bre zavadi" nismo mi budale kao nekad. Svjesni smo ko su nam komsije.
pa niko ti ne brani da budes nacionalista
slobodno
nemoj samo ostalima nametati da budemo kao ti
A to je ta shema, ja trebam da citav zivot branim 0.0001% Srbije da ne bi slucajno ispao nacionalista po necijim standardima. Odrasti malo, ovo je realni svijet.

Ja znam ko je napao moju zemlju, moju familiju, ubio jednog clana moje familije. I opet ja sam u dobroj situaciji, samo jedan clan blize familije poginuo. Sta da kaze moj jaran iz srednje koji je uz brata ostao jedini muski clan familije iz Srebrenice. Zamisli, sva muska populacija jednog prezimena osim dvojice nestala...u roku par dana. Nemoj biti nacionalista brate, nismo svi isti jel? I to dok 99.9% Srbije negira da se ista u Srebrenici i desilo. A ovamo potajno prica neka, ponovice se opet. Noz, zica..Srebrenica, ko je to smislio? Ko to skandira na svakoj utakmici?

Kome vise da se mi pravdamo sto ne zelimo da budemo naivni? I ja uopste nisam nacionalista samo sam realan. Ja ne skandiram ime ratnih zlocinaca niti planiram nekakvu osvetu za drevne bitke kao vecina Srbije. Boli me vise briga i za Kosovo i Osmanlije i sve u pm. Hocu da zivim normalno bez straha da ce nas prve komsije opet napasti. A kako tako zivjeti kad kod njih nacionalizam je bukvalno u genima danas? Sta da ja mislim kada i pola moje drzave aktivno radi na odcjepljenju i na svakom koraku negira drzavnost?

Ne, najbolje da mi opet ponudimo ruku i kazemo hajde da se druzimo, u redu je sto ste nas klali i planirali izbrisati sa lica Zemlje. I dan danas to rade aktivno, Velika Srbija je plan koji nikada ne stoji.

Ti mozes staviti glavu u pijesak i cekati iduci pokusaj genocida suteci i misleci da si iznad nas i tog prljavog "nacionalizma". Problem je sto nas vecina vise nismo budale kao 1992.
Vidim da svoje stavove baziraš na procentima pa vjerujem da su podaci koje navodiš tačni, pouzdani i da odgovaraju realnosti.

Možeš li mi navesti koliko pripadnika tvog naroda razmišlja o Srbima u susjednoj državi ovako kako ti razmišljaš - procentualno?
skupljac_zeljeza

#73552 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by skupljac_zeljeza »

¤ jelena ¤ wrote: 03/06/2026 08:38
Možeš li mi navesti koliko pripadnika tvog naroda razmišlja o Srbima u susjednoj državi ovako kako ti razmišljaš - procentualno?
Može slobodno mene ili akademika Esada Durakovića i sve ostale beogradske studente koji uočavaju tu evoluciju. Samo bih ja rekao iskustveno da je ostalo zdravog Beograda oko 10%, a da je kontaminiran ostatak. Ne miješaj tu što će ti svako u Beogradu pomoći i dočekati te domaćinski na ručak, ali to ne isključuje da ne voli uz rakijicu zapjevati i neku Knindžinu. Pa i u socijalizmu se na svadbama čekala ponoć da se zapjeva ...Oj vojvodo Sinđeliću!

Esad zapisa svoje da nije onda primijetio nacionalizam, a ja sam primijetio i onda, ali nije bio ovako agresivan kao na Informeru, Pinku pa onda ne treba da čude maturanti u Knez Mihajlovoj što prizivaju i veličaju Ratka Mladića za nove pohode nad narodom sa bijelim trakama i po jamama. Ili stotine murala samo po Beogradu dokazanom ratnom zločincu.

Image
Hendrix

#73553 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hendrix »

tokio25 wrote: 01/06/2026 00:08

pa niko ti ne brani da budes nacionalista
slobodno
A to je ta shema, ja trebam da citav zivot branim 0.0001% Srbije da ne bi slucajno ispao nacionalista po necijim standardima. Odrasti malo, ovo je realni svijet.

Ja znam ko je napao moju zemlju, moju familiju, ubio jednog clana moje familije. I opet ja sam u dobroj situaciji, samo jedan clan blize familije poginuo. Sta da kaze moj jaran iz srednje koji je uz brata ostao jedini muski clan familije iz Srebrenice. Zamisli, sva muska populacija jednog prezimena osim dvojice nestala...u roku par dana. Nemoj biti nacionalista brate, nismo svi isti jel? I to dok 99.9% Srbije negira da se ista u Srebrenici i desilo. A ovamo potajno prica neka, ponovice se opet. Noz, zica..Srebrenica, ko je to smislio? Ko to skandira na svakoj utakmici?

Kome vise da se mi pravdamo sto ne zelimo da budemo naivni? I ja uopste nisam nacionalista samo sam realan. Ja ne skandiram ime ratnih zlocinaca niti planiram nekakvu osvetu za drevne bitke kao vecina Srbije. Boli me vise briga i za Kosovo i Osmanlije i sve u pm. Hocu da zivim normalno bez straha da ce nas prve komsije opet napasti. A kako tako zivjeti kad kod njih nacionalizam je bukvalno u genima danas? Sta da ja mislim kada i pola moje drzave aktivno radi na odcjepljenju i na svakom koraku negira drzavnost?

Ne, najbolje da mi opet ponudimo ruku i kazemo hajde da se druzimo, u redu je sto ste nas klali i planirali izbrisati sa lica Zemlje. I dan danas to rade aktivno, Velika Srbija je plan koji nikada ne stoji.

Ti mozes staviti glavu u pijesak i cekati iduci pokusaj genocida suteci i misleci da si iznad nas i tog prljavog "nacionalizma". Problem je sto nas vecina vise nismo budale kao 1992.
Vidim da svoje stavove baziraš na procentima pa vjerujem da su podaci koje navodiš tačni, pouzdani i da odgovaraju realnosti.

Evo mogu reci iz svog bliskog drustva...niko ne prica o Srbiji osim kada na vijestima bude Vucic sa nekim debilnim izjavama ili ovako nesto tipa djeca skandiraju o Mladicu. Niko od nas nikada nije skandirao na ulici imena ratnih zlocinaca...niko nikada nije recimo negirao Jasenovac itd. Niko ne prica o velikoj Bosni i spajanju svih Bosnjaka sveta ili nekoj osveti.

Nama je pun klinac svega toga ali Srbija ne odustaje. Bosna je tema svega, ako ne sere Vucic tu je Dodik.
muha_sa

#73554 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

ŠEF SRPSKE I BALKANSKE MAFIJE ALEKSANDAR VUČIĆ ZAUSTAVLJEN SA SVOJIH 90 SARADNIKA NA AERODROMU U TIVTU!

Bruka se nastavlja i pitanje je gde će joj biti kraj! Šta je Aleksandar Vučić, šef mafije, ili šef Srbije?! Crnogorska policija zabranila je ulazak u zemlju skupini od najmanje 90 osoba iz Srbije koje su u sredu čarter letom iz Beograda doputovale u Tivat zbog, kako pišu crnogorski mediji, navodne sumnje na subverzivno djelovanje uoči samita #EU - zapadni Balkan koji se u četvrtak i petak održava na crnogorskoj obali. Oni su trenutno na stanju provere i pod budnim okom bezbedonosnih snaga crnogorske policije, javne i tajne! Kako pišu Vijesti, među putnicima u avionu bilo je i registriranih “sigurnosno zanimljivih osoba” te će svi prvim letom biti vraćeni iz Tivta u Beograd. Prema navodima tog lista, putnici nisu želeli da odgovore na pitanja policije kojim su povodom doputovali u Crnu Goru. Po podacima kojima raspolaže Uprava policije, pišu Vijesti, osobe na letu, koje mahom imaju kriminalne dosijee, imale su zadatak neformalno osiguravati boravak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na samitu EU - zapadni Balkan u Tivtu.
Šta kaže Predsednik #USA Donald J. Trump na ovo? Da li će i sada postaviti ovo na svom profilu kao afirmativni tekst o Aleksandru Vučiću? ZAR MU TREBAJU POHVALE I POZIVI DA DODJE U SRBIJU OD OVAKVOG "ČOVEKA"?
Crvene_brigade

#73555 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Crvene_brigade »

Ludi mafijaš Vučić i njegovi kriminalci pokazali pravo lice zločinačkog SNS režima...

¤ jelena ¤

#73557 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ¤ jelena ¤ »

Hendrix wrote: 03/06/2026 09:58

Evo mogu reci iz svog bliskog drustva...niko ne prica o Srbiji osim kada na vijestima bude Vucic sa nekim debilnim izjavama ili ovako nesto tipa djeca skandiraju o Mladicu. Niko od nas nikada nije skandirao na ulici imena ratnih zlocinaca...niko nikada nije recimo negirao Jasenovac itd. Niko ne prica o velikoj Bosni i spajanju svih Bosnjaka sveta ili nekoj osveti.

Nama je pun klinac svega toga ali Srbija ne odustaje. Bosna je tema svega, ako ne sere Vucic tu je Dodik.
Očito je da sam stekla pogrešno uvjerenje o pouzdanosti podataka koje navodiš.

Hvala na odgovoru.
breuer

#73558 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by breuer »

al' što Crna Gora šamara Srbiju...
Hendrix

#73559 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hendrix »

¤ jelena ¤ wrote: 04/06/2026 07:13
Hendrix wrote: 03/06/2026 09:58

Očito je da sam stekla pogrešno uvjerenje o pouzdanosti podataka koje navodiš.

Hvala na odgovoru.
A ovo kao neki "gotcha" momenat sto bi Amerikanci rekli jel?

Ja stojim pri svojim izjavama i ne interesuje me ako se neko nadje uvrijedjen. I ja sam uvrijedjen jer mi je kuca zapaljena od strane vikend cetnika iz Srbije. Moj rahmetli otac je stajao ispred dok ekipa iz Nisha odnose nase stvari. Bad luck jel.

Moj narod nije pocinio genocid niti negira druge genocide koji su pravno dokazani. Cinjenica da uvijek trazimo izgovor za mali postotak "normalnih" ljudi u Srbiji umjesto da je obratno....meni dovoljno.
foton

#73560 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by foton »

tokio25 wrote: 01/06/2026 00:08 pa niko ti ne brani da budes nacionalista
slobodno

Evo ovo je tipican primjer kako se potvrdjuju a ne pobijaju Hendrixovi stavovi. Nije li lakse sloziti se kako su izljevi fasizma negativni, kako glorifikacija ratnih zlocinaca nije kulturolosko dostignuce nego nesto bas suprotno tome? Zar nije bolje reci "da, to je uzasno sta su maturanti uradili, to je za krivicno gonjenje, ali pogledajmo..." pa onda par pozitivnih primjera o ljudima koji ne zele da se asociraju sa genocidom, da je to pravo lice te zemlje a ne ova anomalija?

Ali ne, tokio prvo opravdava i negira, pa mijenja teze i napada, mirota relativizuje, onda jelena gleda brojeve bukvalno pa trivijalizuje i vodi diskusiju na apsurdnost i dalje od poente. Sve to je pateticno, vidjeno 100x i podrzava Hendrixa. Ima li ko da kaze - hej, pa zamislite da omladina skandira Adolfu Hitleru 1977. u Berlinu ili Minhenu. Idiotizam!
konoplja

#73561 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by konoplja »

A u bitku na Kosovu polju se skupa islo. Bosnjani, Srbi, Hrvati i Albanci.
Dobra stara vremena... :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#73562 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#73563 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

udar na srbsku nejać od crnogorica... užas
muha_sa

#73564 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

pici wrote: 04/06/2026 18:13

Kakva se tek propaganda protiv nas vodila a mi u totalnom medijskom mraku--hajd što smo u medijskom nego i pravom. Mrakan a svijeca nigdje--pravi nekakve od ulja lojanice--ko je imo ulja :-)
Sad pored silnih medijskih kuca i sa par klikova sve ti se kaže al oni JOK--guslaju li guslaju i nikad prestat nece :(
Novi_Nick

#73565 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Novi_Nick »

muha_sa wrote: 04/06/2026 19:34
pici wrote: 04/06/2026 18:13

Kakva se tek propaganda protiv nas vodila a mi u totalnom medijskom mraku--hajd što smo u medijskom nego i pravom. Mrakan a svijeca nigdje--pravi nekakve od ulja lojanice--ko je imo ulja :-)
Sad pored silnih medijskih kuca i sa par klikova sve ti se kaže al oni JOK--guslaju li guslaju i nikad prestat nece :(
Kako ce prestati guslati kad imaju vec 200 godina zacrtani cilj Velike Srbije ili Velikog srpskog Sveta. :evil:
SaraFina

#73566 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SaraFina »

Meni je realno svejedno kakav bi izhod bio u komšiluku. Ja navijam iskljucivo da se pokefaju. Pa klm obojci, a kom opanci.
Last edited by SaraFina on 04/06/2026 21:36, edited 1 time in total.
Crvene_brigade

#73567 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Crvene_brigade »

Čuveni crnogorski novinar za portal Telegram donosi pozadinu haosa u Crnoj Gori: ‘Avion pun krimosa zadnji je trzaj izgubljenog Vučića’ Svjedočimo diplomatskoj krizi između Srbije i Crne Gore koja je eskalirala protjerivanjem putnika bliskih vladajućem režimu...
Telegram je razgovarao sa Željkom Ivanovićem, dugogodišnjim novinarom te jednim od osnivača i kolumnistom crnogorskih Vijesti. Ivanović je rezolutan – smatra da je u tijeku još jedan performans u kojem Vučić opet pokazuje koliko je opasan ne samo za Srbiju, nego i za regiju. Kako kaže, Vučić ovo radi permanentno, ali sad je njegova metoda prvi put službeno provaljena i javno objavljena.

Terminalna faza raspada autokracije

“Povod za cijeli ovaj nered je veliki skup EU – Zapadni Balkan koji se upravo održava u Tivtu i koji je simboličan pokazatelj da su Crnoj Gori otvorena vrata članstvu u Europskoj uniji. Ovo je najveći skup u Crnoj Gori u posljednjih možda pola stoljeća i, naravno, to je Vučiću uzrokovalo značajne probleme u vlastitom dvorištu. Usprkos čitavom trudu i propagandi, teško može svom prosječnom glasaču objasniti zašto Crna Gora kuca na vrata EU članstva i zašto će možda već naredne godine početi proces ratifikacije pristupnog ugovora, a Srbija će ostati čekati u posljednjem vagonu na europskoj stanici, bez perspektive da će se išta promijeniti”, kaže Ivanović. Dodaje da priča s charter letom nije počela jučer.

“On već desetak dana pravi dramu i raznim gafovima minimizira taj skup, ponižava crnogorsko rukovodstvo te iskazuje bijes zbog održavanja skupa i njegove simbolike. Razlog je jednostavan, iz posljednjeg će reda gledati kako Merz, Meloni, Macron, Sanchez i svi vodeći lideri Europske unije aplaudiraju Crnoj Gori. Prvo je dramatizirao hoće li uopće doći, hoće li se pojaviti, istaknut je stav da je summit praktički ispod njegovog nivoa, da bi naposljetku objavio da će ipak doći jer ga je, eto, zvala Ursula von der Leyen. Prije će biti da mu je naredila da se nacrta.

Vučićev performans

Gledamo najnoviji performans predsjednika Srbije koji ne samo svoju zemlju, već čitavu regiju drži u fazi permanentnog izvanrednog stanja. Prije koji mjesec samo što nije zaratio s Hrvatskom oko potpisivanja vojnog ugovora o suradnji s Kosovom i Albanijom. Sve što radi je u svrhu daljnje kontaminacije građana Srbije koje drži u ropstvu njegove autokracije i samovolje. To je racionalno objašnjenje jednog aspekta ovih događaja. Održavanje bijesa i frustracije da bi građane Srbije, koje opija dnevnim dozama propagande, uvjerio da to nije ništa, da summit nije važan, da Crna Gora ne ulazi u Europsku uniju…”, objašnjava novinar. Ističe još jednu mogućnost.

“Druga opcija koja je također u igri jest da je ovo terminalna faza raspada njegove autokracije i samovlasti, što se primjećuje u otkazivanju poslušnosti dojučerašnjih najodanijih segmenata sustava. Stvaraju mu štetu, veliku. U tom kontekstu se pojavljuje nedavni spektakularni mafijaški obračun na Senjaku, u elitnom restoranu, gdje se Veselin Milić, šef policije i Vučićeva desna ruka, pojavljuje kao navodni organizator mafijaškog sastanka, kao netko tko je bio prisutan okršaju dviju suprotstavljenih strana i ubojstvu. Očito je da su mafijaši koji su pucali njegovi prijatelji ili poslovni partneri, a svaka druga interpretacija djeluje naivno.

I ovo s charter letom je iznimno naivno. Nemoguće je da netko organizira charter let za 87 idiota, očitih krimosa, a da se ne skuži stvarna namjera. Malo dijete, a kamoli policija, bi to detektiralo kao sumnjivo. Teoretiziram, ali da je netko htio stvarno provesti ozbiljnu akciju, imao bi milijun drugih načina da ih se prebaci u Crnu Goru”, kaže Ivanović. Dodatno razvija argument.

Trzaji pogubljenog čovjeka

“Jedna od opcija je da je Vučić bijesan i da je na ovakav način, toliko vidljiv i očigledan, poslao ovih devedesetak idiota. Zatim se dogodilo što se dogodilo, pohvatalo ih se i on pravi novi performans. I sad je pažnja cijele regije, umjesto na skupu u Tivtu, na njegovim krimosima, na Radoju Zviceru, na Vučićevu upitnom dolasku… Kad je u pitanju spinanje javnosti, nema granica njegovoj kreativnosti. Kad bih se trebao kladiti, na to bih se kladio. Postoji još jedna opcija koju spominju neki analitičari, a ona se sastoji u tome da je moguće da su strane službe to odradile s nekim iz njegovog sistema, bez njegova znanja. Odnosno, da ga buše s raznih strana, a da se on samo hvata za glavu i pokušava smanjiti štetu”, pojašnjava novinar.

Što se tiče posljedičnog zadržavanja crnogorskih građana na ulasku u Srbiju, Ivanović kaže da ovo nije prvi put. Tijekom godina su zaustavljani čak i parlamentarni zastupnici, nakon što je podržana UN-ova rezolucija o Srebrenici.

“Tada smo vidjeli objašnjenja koja su njegovi nesretni glasači mogli progutati, reakcije zbog nacionalnog ponosa ili čega već. A ovo, da se zbog vraćenih krimosa zaustavlja normalan svijet koji putuje, samo je još jedan znak svojevrsne neuračunljivosti predsjednika Srbije. U zadnjih godinu i pol najveći Vučićev neprijatelj je sam Vučić. Prosvjedi koje su pokrenuli studenti bi se davno završili da on ne dolijeva ulje na vatru. Koliko je god prije dvije godine bio vješt u spinanju nekih događaja, toliko u posljednje vrijeme zabija autogol za autogolom. Ovo su trzaji pogubljenog čovjek koji ne zna gdje udara”, rezolutan je Ivanović. Vjeruje da će ovaj incident uskoro ući u prošlost i zamiješati se s nizom drugih.

‘Da je normalan…’

“Smatram da će ovo za desetak dana biti zaboravljena priča, barem dok se ne otvore novi ćaci letovi. Ovo je slijed događaja koje možemo pratiti od nadstrešnice, preko Milića pa do posljednje priče s charter letovima. Svaki novi Vučićev gaf je samo još jedno političko samoubojstvo pa je zabavno teoretizirati što je sljedeća moguća bomba iz njegove kuhinje. Sve više sliči na signal za raspad njegovog monstruoznog sustava, gdje se razne struje bore za svoje mjesto nakon Vučića. On to ne može kontrolirati i svako malo se događaju takve stvari koje praktično urušavaju njegovu poziciju i kredibilitet.

Sad, u ovom skandalu, on i njegova propaganda mogu vrištati po cijeli dan da su vraćeni nedužni sportaši, ali uzalud. Znakovito je kako su jučer cijeli dan šutjeli. To ide u prilog teoriji da je stvar izmakla kontroli, jer bi se inače odmah oglasili. Tek navečer, nakon što su smislili strategiju, krenula je priča kako BIA savjetuje predsjednika, kako ga Zvicer čeka u nekom žbunu, počelo se zaustavljati građane na kopnenoj granici i na aerodromu… Ovo sve ide u prilog njegovoj neuračunljivosti. Da je normalan, ispričao bi se i rekao da je netko samostalno organizirao taj let. Umjesto toga, on te krimose – kad im vidite lica, vidite da imaju tisuću godina robije – predstavlja kao sportaše i ugledne građane Srbije”, zaključuje Ivanović.

Opširnije na: https://www.telegram.hr/politika-krimin ... og-vucica/
Last edited by Crvene_brigade on 04/06/2026 21:33, edited 1 time in total.
Novi_Nick

#73568 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Novi_Nick »

SaraFina wrote: 04/06/2026 21:27 Meni je realno svejedno Kakav bi izhod bio u komšiöuku. Ja navijam iskljucivo dase pokefaju. Pa Kim obojci, a kom opanci.
Nemoj za.ebavat, pa da onda njihova dijaspora iz Srbije navali u Bosnu i Hercegovinu i tako je okupiraju. :-)
SaraFina

#73569 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SaraFina »

Novi_Nick wrote: 04/06/2026 21:33
SaraFina wrote: 04/06/2026 21:27 Meni je realno svejedno kakav bi izhod bio u komsiluku. Ja navijam iskljucivo da se pokefaju. Pa kom obojci, a kom opanci.
Nemoj za.ebavat, pa da onda njihova dijaspora iz Srbije navali u Bosnu i Hercegovinu i tako je okupiraju. :-)
Ma to ce biti neko kefanje na sedmicnom ili mjesecno novou. Nece na godišnjim. Tako da nista od navale.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#73570 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bobi »

Kaže da ima vise kriminalaca u autobusu gradskog prevoza u BG nego što ih je bilo u avionu. Znači općenito priznao da su kriminalni narod :D. Našta im onda liče ti autobusi i vozovi :D.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#73571 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bobi »

U zrakoplovu su se, prema navodima, nalazile osobe koje se povezuje s kriminalnim miljeom i Srpskom naprednom strankom. Informaciju o letu za Tivat prva je imala francuska tvrtka Vinci, koja upravlja beogradskom zračnom lukom, a ona je preko časnika za vezu obavijestila francusku obavještajnu službu DGSE, koja je potom alarmirala Podgoricu, piše Nova.rs.
Kako su ovi u Bg pametni pa znali kome dati koncesiju za aerodrom :D.
Hendrix

#73572 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hendrix »

foton wrote: 04/06/2026 09:26

Evo ovo je tipican primjer kako se potvrdjuju a ne pobijaju Hendrixovi stavovi. Nije li lakse sloziti se kako su izljevi fasizma negativni, kako glorifikacija ratnih zlocinaca nije kulturolosko dostignuce nego nesto bas suprotno tome? Zar nije bolje reci "da, to je uzasno sta su maturanti uradili, to je za krivicno gonjenje, ali pogledajmo..." pa onda par pozitivnih primjera o ljudima koji ne zele da se asociraju sa genocidom, da je to pravo lice te zemlje a ne ova anomalija?

Ali ne, tokio prvo opravdava i negira, pa mijenja teze i napada, mirota relativizuje, onda jelena gleda brojeve bukvalno pa trivijalizuje i vodi diskusiju na apsurdnost i dalje od poente. Sve to je pateticno, vidjeno 100x i podrzava Hendrixa. Ima li ko da kaze - hej, pa zamislite da omladina skandira Adolfu Hitleru 1977. u Berlinu ili Minhenu. Idiotizam!
Ma znamo mi te sheme, 30 i nesto godina iskustva u poslijeratnom izjednacavanju zrtve i dzelata.

Ima uvijek jednostavan test, pitas da priznaju genocid u Srebrenici...i odjednom prica se mijenja. Pa ovo pa ono...onda spomenu Jasenovac koji niko ovde ne negira...pa onda a sta sa hiljadama ubijenih Srba...pa onda opet ide razvodnjavanje pitanja.

Nikad ali nikad nece jednostavno priznati pravno dokazan genocid u Srebrenici.

I to je sve sto treba da znas u diskusiji koju ne treba ni nastavljati. Pa nismo ni mi vise budale koje vjecno zale za bratstvom i jedinstvom.
problemnatravunu

#73573 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by problemnatravunu »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: koji kralj sarkazma :thumbup:

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#73574 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Truba »

Nakon gotovo 30 godina obnovljena tijelovska procesija ulicama Subotice
:mrgreen:

https://www.nedjelja.ba/hr/vijesti/svij ... tice/39762