K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Altsa

#5076 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Altsa »

Cestitke ekipi na velikom uspjehu kao i svima koji vole Bosnu.
Veceras necemo kritikovati bit ce vremena. :D
Itsoktobealone

#5077 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Itsoktobealone »

Čestitke ekipi, Pašaliću, Dubravku i kompletnoj strukturi! Srce mi je puno :bih:

Pozdrav i za ove nadobudne što ih je vrijeme pregazilo, a bi da nam prijete kako će nas na ovaj ili onaj način :oops: Zapamtite, vaše vrijeme je prošlo i pazite da vas vrata ne udare na izlazu :run:

Odlična sezona, za poželjeti. Sada polahko početi, već sutra, pripremati novu sezonu, i nadam se, nove pobjede KK Bosne :bih:
Rogie

#5078 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Rogie »

Iskrene cestitke :bih:

Za sljedecu sezonu, ako Bog da, opasan 'remont' napraviti.
giovanni008

#5079 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by giovanni008 »

Cestitke na tituli nakon dugo godina!

Dosta je bilo Dodikovog kur..nja sa rs zastavama i politickim parolama!

Od danas nastupa vladavina KK Bosne, i dogodine uz nove igrace i kvalitetniji strucni stab juris na Eurocup!

Takodje cestitke Juniorima KK Bosna koji su takodje danas postali Sampioni Bosne i Hercegovine!!! Dominacija!!

bhbasket.ba/eman-sampion-jasarevic-odve ... 0wIXyWSPug
Last edited by giovanni008 on 31/05/2026 22:48, edited 2 times in total.
Logovan

#5080 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Neka jebu mater skupa sa sudijama i glavatim četnikom

Mrš stoko, nema titule, nemaaa
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5081 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Chmoljo »

Ko je ona slinava debela celava picka iza kosa sto je sjedila?

Presjedio himnu.
Danguba

#5082 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Danguba »

On meni nema Bosne a Bosna prvak. :bih: :bih:
Altsa

#5083 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Altsa »

Itsoktobealone wrote: 31/05/2026 22:37 Čestitke ekipi, Pašaliću, Dubravku i kompletnoj strukturi! Srce mi je puno :bih:

Pozdrav i za ove nadobudne što ih je vrijeme pregazilo, a bi da nam prijete kako će nas na ovaj ili onaj način :oops: Zapamtite, vaše vrijeme je prošlo i pazite da vas vrata ne udare na izlazu :run:

Odlična sezona, za poželjeti. Sada polahko početi, već sutra, pripremati novu sezonu, i nadam se, nove pobjede KK Bosne :bih:
Ne znam odakle se ti pojavi ali u svakom svom postu nesto i nekome prijetis. Dopusti da drugi imaju drugacije misljenje od tebe kako bi relaksirao diskusiju.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#5084 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Cestitke Bosni na zasluzenoj tituli u pravoj kosarkaskoj drami uzrokovanoj onim o cemu se raspravljamo citave sezone. Lijep pozdrav normalnim ljudima ovoga dijela foruma koji znaju komunicirati razlicitim argumentima a onima sto me prozivaju ne bezobrazan nacin nek se lagano napuse a oni znaju ko su! TOLIKO DEFINITVNO ZA OVU SEZONU!!
Logovan

#5085 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Image

:bih: :bih: :bih:
video

#5086 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by video »

Bra'o :bih: :bih: :bih:
izbjeglica_iz_besmisla

#5087 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

hrasno38 wrote: 31/05/2026 22:51 Cestitke Bosni na zasluzenoj tituli u pravoj kosarkaskoj drami uzrokovanoj onim o cemu se raspravljamo citave sezone. Lijep pozdrav normalnim ljudima ovoga dijela foruma koji znaju komunicirati razlicitim argumentima a onima sto me prozivaju ne bezobrazan nacin nek se lagano napuse a oni znaju ko su! TOLIKO DEFINITVNO ZA OVU SEZONU!!
Eto cestitka je stala tacno u jednu i po recenicu, kao sto rekoh. Ako se pitate sta je sa oni pola recenice, e to je ovo gore - tacno sam znao da ce u cestitku za jebenu titulu uvaljati nesto iz kategorije "e jesam vam rekao". :lol:

Nije ni bolest sve sto boli..

Sljedece godine treba pametnije, svima je ovo skola, ali do tada - bravo momci, bravo treneru, a bravo i upravi.
Itsoktobealone

#5088 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Itsoktobealone »

Altsa wrote: 31/05/2026 22:50
Itsoktobealone wrote: 31/05/2026 22:37 Čestitke ekipi, Pašaliću, Dubravku i kompletnoj strukturi! Srce mi je puno :bih:

Ne znam odakle se ti pojavi ali u svakom svom postu nesto i nekome prijetis. Dopusti da drugi imaju drugacije misljenje od tebe kako bi relaksirao diskusiju.
Ne znam odakle tebi tapija na to ko može pisati ili ne? Al' svakako, nek se javi, ili idi nađi post gdje sam ja to nekom prijetio. Ovdje ima samo jedna pojava koja pokušava provoditi verbalni delikt i u tom procesu nas trpa sitnom dušom koji bi prije vidio propast cjelokupnog projekta jer nije po njegovom aršinu, nego pomak, pa makar minimalni. I tako 30 stranica foruma, u svakom kontekstu, na svakom mjestu, u svim situacijama, dobrim ili lošim. To je svima već postalo odveć zamorno slušati.

Uskogrudni ljudi, neostvareni, su opterećenje za ovo društvo i treba što prije izaći iz tog mentaliteta, ne bi li nam svima bilo malo bolje u državi. Savjetujem ti da im se ne stavljaš u ulogu panagirika :D
neno#4

#5089 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by neno#4 »

Chmoljo wrote: 31/05/2026 22:44 Ko je ona slinava debela celava picka iza kosa sto je sjedila?

Presjedio himnu.
Vuk Radivojevic, sportski direktor Igokee. Inače na poluvremenu se desilo nešto što je okrenulo cijelu utakmicu i mogu samo reći da se od rata naovamo po prvi put pokazala petlja i karakter. Bravo momci, bravo Muha, tukli su nas strašno, ali titula se vraća kući :bih: :bih:
Logovan

#5090 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Al' šta uradi onaj Joesaar, lik promašio oba slobodna bacanja, neko je onda od naših uhvatio loptu, dodao Joesaaru i ovaj zabio tricu :lol:
made_in_sarajevo

#5091 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by made_in_sarajevo »

neno#4 wrote: 31/05/2026 23:18
Chmoljo wrote: 31/05/2026 22:44 Ko je ona slinava debela celava picka iza kosa sto je sjedila?

Presjedio himnu.
Vuk Radivojevic, sportski direktor Igokee. Inače na poluvremenu se desilo nešto što je okrenulo cijelu utakmicu i mogu samo reći da se od rata naovamo po prvi put pokazala petlja i karakter. Bravo momci, bravo Muha, tukli su nas strašno, ali titula se vraća kući :bih: :bih:

Sta se desilo tacno za nas sto smo sjedili na tribini i mahalali o svemu i nismo pratili?
neno#4

#5092 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by neno#4 »

hrasno38 wrote: 31/05/2026 13:53
neno#4 wrote: 31/05/2026 12:10
video wrote: 31/05/2026 11:09 Bezeze vam je ovo, al eto.
Covjek ima svoje misljenje, napisao ga, obrazlozio i stoji iza njega.
Njegovo pravo.
I puno toga je u pravu.
Nikakva diskreditacija licnosti nece promjeniti fakt da KK Bosna TREBA boljeg trenera od ovog sadasnjeg.
Muhi hvala za sve ALI ovaj roster, liga pa i klub nije JOS za njega. Mozda bude.

Btw, u fudbalu je gorespomenuti zalutao :D
Elementarna stvar se zaboravlja, a to je da je ovo maksimum od Bosne. Iduća sezona će zasigurno biti lošija, ove se poklopilo sve, sve nedaće zadnjih 20 godina su stale u ovu sezonu i sve se vratilo. Šta će biti s budžetom za narednu sezonu, niko ne može dati odgovor na to pitanje. Svi će očekivati više i bolje, a najmanje puta dva treba budžet u odnosu na ovo od ove sezone da bi se moglo razmišljati o borbi za plasman među četiri ekipe u ABA ligi. Ja ću iskreno biti sretan ako budžet za narednu sezonu bude za 20% manji u odnosu na ovogodišnji. A da ne pričamo o problemu igranja u Zetri, tj. neće se moći igrati u Skenderiji. Muha je još zelen u trenerskom smislu, ali iz ove ekipe niko ne bi mogao izvući bolje u odnosu na njega što je uradio. Valjalo je trpiti sve Atićeve ispade tokom sezone, povrede i karakter Halilovića, gatati kada i gdje će se Young pojaviti na utakmicama, koju od pet će Đoko odigrati kako treba. A plus što on uopšte nije slagao roster Bosne, nego Dubravko je to birao sam uz blagu asistenciju Ace Damjanovića. Dobio je vrući krompir u ruke i izvukao sezonu na najbolji mogući način. Bilo je toliko sretnih pobjeda, ali jedna stvar mu se mora odati priznanje, niti jedna ekipa Bosne poslije rata se nije ovako vraćala i okretala utakmice, bez predaje. To je isključivo Muhina zasluga. Zato mene nervira što ljudi misle da je trebalo nešto bolje i jače, a protiv Slobode u polufinalu nas se skupi 300 na tribinama.
Elementarna stvar u svakom sportu i u svakom uzrastu je da na klupi sjedi neko ko ima autoritet. I nije tako samo u sportu nego u svim sferama zivota. Profesori, ucitelji, nastavnici, direktori itd itd ako nemaju autoriteta imaju propast onoga sta rade. Nikada u automobilskim trkama neces novi auto dat pocetniku da ga vozi nego iskusnom vozacu zato sto taj auto kosta silu para. Ove godine Bosna je vjerovatno skuplja nego i jedan roster poslije rata. Imas dva igraca koje mjesecno placas 50.000 KM od kojih si tokom sezone imao jako malo za tu cifru a sto je jos gore Pasalic nije imao nikakav autoritet nad njima, Salicem, Youngom i taj nedostatak autoriteta je lijecio na igracima koji postuje trenera ma koliko da je zelen. Rezultat toga je taj da smo dobili covjeka koji je zapoceo svoju epizodu u Bosni u prvih deset utakmica sa 20-tak poena u prosjeku (Plummer) a sezonu zavrsio tj zavrsava sa u zadnjih 8 utakmica 7 poena u prosjeku sto je strahoviti pad. Young je vrlo slican Plummeru a to su dva igraca koja cine kostur Bosne. O centrima je suvisno pricati i samo je Halilovic podigao formu al s obzirom u kakvoj je igrao citavu sezonu ni to nije nista posebno. Autoritativan trener ne bi vjerovatno rezultatski izvukao puno vise od Bosne jer mi ne mozemo parirati Partizanu, Dubaiu i Zvezdi ali u svakom slucaju siguran sam da bi kuci dobio i Olimpiju i Buducnost i sto je najvaznije da bi igra Bosne licila na nesto.
Ja nisam nikada negirao postignute rezultate koji su izvrsni ali sam te rezultate stavljao kroz prizmu ulozenog i igra sa kojom se dolazilo do tih rezultata koja je uglavnom katastrofalna. Mi smo uglavnom dobili sve ekipe koje su novacano inferiornije od Bosne mada smo recimo zadnje kolo zijanili od Ilirije i to -28 u sred Zetre. Budžet KK Ilirije zvanično iznosi oko 950.000 eura na godišnjem nivou prema zvaničnim finansijskim izvještajima. Recimo neto iznos Cedevita Olimpije namijenjen direktno za plate igrača i stručnog štaba iznosi oko 2,1 milion eura...itd itd. Dakle ako iskljucimo Dubai, Zvezdu i Partizan vecina ekipa je tu negdje sa budzetom. Bosna ima potentan sastav i sa dobrim pripremama i treninzima to je moglo za 50% bolje da funkcionise i to ce potvrditi svako ziv iz svijeta kosarke.
Sto se tice vecerasnje utakmice ja ne vidim nacina kako bi Bosna mogla da izgubi od onoliko lose Igokeee. Ali 6 razlike nije sad neki aman zaman budzet da bi se mogli zajebavati.
Uprava Bosne je dosta toga uradila odlicno i dosta toga lose do bola. Doduse smijesno je reci uprava jer je to "one man show". Nije los odaziv publike bez razloga pa cak i kad su onu jednu utakmicu igrali u Skenderiji sa dzaba ulazom odaziv je bio izuzetno los. Medjutim malo prije toga u funalima ABA2 lige Skenderija je bila krcata. Da li se iko upitao sta je razlog? Ja ne mislim da se publika odvikla od Bosne ali sportska publika osim pobjede a pogotovo u ovim zustrim sportovima trazi i igru, trazi nesto sto ce ih dici na noge. Pa ne moze ih dici na noge kad najiskusniji igraci sami pod kosem promasuju zicere. Navijaci zele da vide i na klupi covjeka koji ima "magicni stapic" a ne uvrijedjenu mladu koja sjedne na klupi kad krene naopacke.

Ja sam dijete Bosne i kosarku sam poceo da igram u Bosni i citav svoj zivot na razne nacine sam vezan za Bosnu i za sport i sigurno je to da joj uvijek zelim najbolje. Kad na ovom forumu Bosnu niko nije pratio nas par smo postavljali rezultate iz druge lige i pratili Bosnu. Gledao sam prvu Pasalicevu seniorsku utakmicu za Bosnu tamo negdje 2007-2008 godine mozda grijesim davno je bilo. Nemam ja nista protiv njega jer on je jos vece dijete Bosne nego sto sam ja ali to ne znaci da je dobar trener bez obzira na rezultate. I Aco je napravio rezultate ali nije dobar trener za ove nivoe takmicenja. Bolje bi bilo da je na klupu sjeo neki ozbiljan trener za 100.000 KM mjesecno nego sto si doveo ovu dvojicu koji ne jebu zivu silu.

I na kraju ovo prepucavanje nije krenulo od mene nego od jednog idiota koji je mene iz cita mira uvrijedio. Ja nikada nikoga na forumu nisam vrijedjao zato sto ima drugacije misljenje nego sam se borio noramlnom komunikacijom i argumentima da dokazem drugacije. I nemam problem sa tim ako i izgubim ali imam problem ako me neko vriedja iz cista mira. Ti si otisao dalje i nas dvojica cemo to rijesiti face to face kad tad jer sad ja znam ko si ti!!!

TOLIKO od mene za ovu sezonu Bosni zelim od srca titulu i uspjeh a administratorima nek dobro iscitaju ovu svu komunikaciju!
Titula se vratila kući i to je jedino bitno. Samo nastavi da kritikuješ, nebitan si mi, jer uvijek uživam čitati kritike poslije koje uputiš tokom utakmice :bih:
Smanji negativu, samo mračiš, a to nervira ljude, dovoljno je sve ubijeno u ovoj državi.
Bodkin

#5093 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Bodkin »

Stvarno veze nemate pojedini

Sarajevo na kosarkaskoj mapi do juce bilo na nivou konjica. U prvoj sezoni normalne kosarke momak uzme drzavnu titulu, i odigra solidno aba i euro takmicenje. Sa prosjecnim budzetom

Znaci imas mladog trenera, lokalnog koji je odrastao u klubu, igrao za klub i umjesto da mu se da vrijeme da se razvija, nabij ga nogom za nekog imaginarnog strucnjaka koji jedva ceka da bas bosnu vodi

U zivotu se sportom neki nisu bavili
Bodkin

#5094 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Bodkin »

Presjedio himnu.
Bivsi igrac zvezde?
neno#4

#5095 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by neno#4 »

Bodkin wrote: 31/05/2026 23:36

Presjedio himnu.
Bivsi igrac zvezde?
Tako je..
On je već 4/5 godina kod njih sportski direktor kluba.
Logovan

#5096 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Ko nađe snimak neka postavi, hvala :mrgreen: :lol:
last mohicans

#5097 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by last mohicans »

Bravo Bosna, uprava, sponzori, a bome i ministarstvo sa Magodom, Irfan i svi ostali koji su odriješili kesu za ovo što gledamo. :bih:
Sociolog

#5098 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Sociolog »

Čestitke igračima Bosne na uspjehu :thumbup: :bih:
Chmoljo

#5099 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Chmoljo »

neno#4 wrote: 31/05/2026 23:38
Bodkin wrote: 31/05/2026 23:36

Bivsi igrac zvezde?
Tako je..
On je već 4/5 godina kod njih sportski direktor kluba.
pa on nije ni ćelav ni debeo...
Chmoljo

#5100 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Chmoljo »

Logovan wrote: 31/05/2026 23:29 Al' šta uradi onaj Joesaar, lik promašio oba slobodna bacanja, neko je onda od naših uhvatio loptu, dodao Joesaaru i ovaj zabio tricu :lol:
jao to je bio jedan od luđih momenata. kad je svirana greška westu na onih 17 sekundi do kraja fkt sam mislio da je gotovo, a nekako sam bgm predosjećao da ćemo pobijedtii i kad smo 23 gubili.

onda ono izvođenje sa strane, caruthers niodakle ukrade onu loptu i dosudiše silaznu ooooooo jebem te živote... skraćen si za pet godina...
Post Reply