Ama jašta je
Poslije jedne utakmice isti komentar stavlja i na facebooku i ovdje
Ali nije ni samo to, nego ima i ostalih stvari.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Ama jašta je
Elementarna stvar se zaboravlja, a to je da je ovo maksimum od Bosne. Iduća sezona će zasigurno biti lošija, ove se poklopilo sve, sve nedaće zadnjih 20 godina su stale u ovu sezonu i sve se vratilo. Šta će biti s budžetom za narednu sezonu, niko ne može dati odgovor na to pitanje. Svi će očekivati više i bolje, a najmanje puta dva treba budžet u odnosu na ovo od ove sezone da bi se moglo razmišljati o borbi za plasman među četiri ekipe u ABA ligi. Ja ću iskreno biti sretan ako budžet za narednu sezonu bude za 20% manji u odnosu na ovogodišnji. A da ne pričamo o problemu igranja u Zetri, tj. neće se moći igrati u Skenderiji. Muha je još zelen u trenerskom smislu, ali iz ove ekipe niko ne bi mogao izvući bolje u odnosu na njega što je uradio. Valjalo je trpiti sve Atićeve ispade tokom sezone, povrede i karakter Halilovića, gatati kada i gdje će se Young pojaviti na utakmicama, koju od pet će Đoko odigrati kako treba. A plus što on uopšte nije slagao roster Bosne, nego Dubravko je to birao sam uz blagu asistenciju Ace Damjanovića. Dobio je vrući krompir u ruke i izvukao sezonu na najbolji mogući način. Bilo je toliko sretnih pobjeda, ali jedna stvar mu se mora odati priznanje, niti jedna ekipa Bosne poslije rata se nije ovako vraćala i okretala utakmice, bez predaje. To je isključivo Muhina zasluga. Zato mene nervira što ljudi misle da je trebalo nešto bolje i jače, a protiv Slobode u polufinalu nas se skupi 300 na tribinama.video wrote: ↑31/05/2026 11:09 Bezeze vam je ovo, al eto.
Covjek ima svoje misljenje, napisao ga, obrazlozio i stoji iza njega.
Njegovo pravo.
I puno toga je u pravu.
Nikakva diskreditacija licnosti nece promjeniti fakt da KK Bosna TREBA boljeg trenera od ovog sadasnjeg.
Muhi hvala za sve ALI ovaj roster, liga pa i klub nije JOS za njega. Mozda bude.
Btw, u fudbalu je gorespomenuti zalutao![]()
neno#4 wrote: ↑31/05/2026 12:10Elementarna stvar se zaboravlja, a to je da je ovo maksimum od Bosne. Iduća sezona će zasigurno biti lošija, ove se poklopilo sve, sve nedaće zadnjih 20 godina su stale u ovu sezonu i sve se vratilo. Šta će biti s budžetom za narednu sezonu, niko ne može dati odgovor na to pitanje. Svi će očekivati više i bolje, a najmanje puta dva treba budžet u odnosu na ovo od ove sezone da bi se moglo razmišljati o borbi za plasman među četiri ekipe u ABA ligi. Ja ću iskreno biti sretan ako budžet za narednu sezonu bude za 20% manji u odnosu na ovogodišnji. A da ne pričamo o problemu igranja u Zetri, tj. neće se moći igrati u Skenderiji. Muha je još zelen u trenerskom smislu, ali iz ove ekipe niko ne bi mogao izvući bolje u odnosu na njega što je uradio. Valjalo je trpiti sve Atićeve ispade tokom sezone, povrede i karakter Halilovića, gatati kada i gdje će se Young pojaviti na utakmicama, koju od pet će Đoko odigrati kako treba. A plus što on uopšte nije slagao roster Bosne, nego Dubravko je to birao sam uz blagu asistenciju Ace Damjanovića. Dobio je vrući krompir u ruke i izvukao sezonu na najbolji mogući način. Bilo je toliko sretnih pobjeda, ali jedna stvar mu se mora odati priznanje, niti jedna ekipa Bosne poslije rata se nije ovako vraćala i okretala utakmice, bez predaje. To je isključivo Muhina zasluga. Zato mene nervira što ljudi misle da je trebalo nešto bolje i jače, a protiv Slobode u polufinalu nas se skupi 300 na tribinama.video wrote: ↑31/05/2026 11:09 Bezeze vam je ovo, al eto.
Njegovo pravo.
I puno toga je u pravu.
Nikakva diskreditacija licnosti nece promjeniti fakt da KK Bosna TREBA boljeg trenera od ovog sadasnjeg.
Muhi hvala za sve ALI ovaj roster, liga pa i klub nije JOS za njega. Mozda bude.
Elementarna stvar u svakom sportu i u svakom uzrastu je da na klupi sjedi neko ko ima autoritet. I nije tako samo u sportu nego u svim sferama zivota. Profesori, ucitelji, nastavnici, direktori itd itd ako nemaju autoriteta imaju propast onoga sta rade. Nikada u automobilskim trkama neces novi auto dat pocetniku da ga vozi nego iskusnom vozacu zato sto taj auto kosta silu para. Ove godine Bosna je vjerovatno skuplja nego i jedan roster poslije rata. Imas dva igraca koje mjesecno placas 50.000 KM od kojih si tokom sezone imao jako malo za tu cifru a sto je jos gore Pasalic nije imao nikakav autoritet nad njima, Salicem, Youngom i taj nedostatak autoriteta je lijecio na igracima koji postuje trenera ma koliko da je zelen. Rezultat toga je taj da smo dobili covjeka koji je zapoceo svoju epizodu u Bosni u prvih deset utakmica sa 20-tak poena u prosjeku (Plummer) a sezonu zavrsio tj zavrsava sa u zadnjih 8 utakmica 7 poena u prosjeku sto je strahoviti pad. Young je vrlo slican Plummeru a to su dva igraca koja cine kostur Bosne. O centrima je suvisno pricati i samo je Halilovic podigao formu al s obzirom u kakvoj je igrao citavu sezonu ni to nije nista posebno. Autoritativan trener ne bi vjerovatno rezultatski izvukao puno vise od Bosne jer mi ne mozemo parirati Partizanu, Dubaiu i Zvezdi ali u svakom slucaju siguran sam da bi kuci dobio i Olimpiju i Buducnost i sto je najvaznije da bi igra Bosne licila na nesto.neno#4 wrote: ↑31/05/2026 12:10Elementarna stvar se zaboravlja, a to je da je ovo maksimum od Bosne. Iduća sezona će zasigurno biti lošija, ove se poklopilo sve, sve nedaće zadnjih 20 godina su stale u ovu sezonu i sve se vratilo. Šta će biti s budžetom za narednu sezonu, niko ne može dati odgovor na to pitanje. Svi će očekivati više i bolje, a najmanje puta dva treba budžet u odnosu na ovo od ove sezone da bi se moglo razmišljati o borbi za plasman među četiri ekipe u ABA ligi. Ja ću iskreno biti sretan ako budžet za narednu sezonu bude za 20% manji u odnosu na ovogodišnji. A da ne pričamo o problemu igranja u Zetri, tj. neće se moći igrati u Skenderiji. Muha je još zelen u trenerskom smislu, ali iz ove ekipe niko ne bi mogao izvući bolje u odnosu na njega što je uradio. Valjalo je trpiti sve Atićeve ispade tokom sezone, povrede i karakter Halilovića, gatati kada i gdje će se Young pojaviti na utakmicama, koju od pet će Đoko odigrati kako treba. A plus što on uopšte nije slagao roster Bosne, nego Dubravko je to birao sam uz blagu asistenciju Ace Damjanovića. Dobio je vrući krompir u ruke i izvukao sezonu na najbolji mogući način. Bilo je toliko sretnih pobjeda, ali jedna stvar mu se mora odati priznanje, niti jedna ekipa Bosne poslije rata se nije ovako vraćala i okretala utakmice, bez predaje. To je isključivo Muhina zasluga. Zato mene nervira što ljudi misle da je trebalo nešto bolje i jače, a protiv Slobode u polufinalu nas se skupi 300 na tribinama.video wrote: ↑31/05/2026 11:09 Bezeze vam je ovo, al eto.
Njegovo pravo.
I puno toga je u pravu.
Šta je bilo u Skenderiji