Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

baxus

#36051 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by baxus »

Da se uvede red na ovakvim utakmicama kod nas, trebalo bi 3000 redara i tako dvije godine dok ne preodgojis publiku.
Ko će to platiti?
elcaliente

#36052 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by elcaliente »

Frajer zaduzen za muziku je bio uporan sa Halidom, pojacao do daske😂

Vidi se taj sarajevski smek😂
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#36053 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by parappa »

iClass wrote: 29/05/2026 23:22
parappa wrote: 29/05/2026 23:19
iClass wrote: 29/05/2026 23:17

Bilo bi bolje da su i sjedista numerisana pa da se znaju pravila. Ovako vlada zakon jaceg.

Zelim da platim kartu sa numerisanim mjestom pa de ne moram doci u 18h na utakmicu koja pocinje u 20:30. Neko ako dođem u 20:30, sjedim na mjestu sa mojim brojem.
Misliš kao u normalnom svijetu?
Da, ovako kada sam došao na utakmicu i ušao na svoj ulaz, došao do svog reda koji mi piše na karti, red pun, okrećem se da nađem koje drugo mjesto sve puno i šta da radi onda čovjek.

Nego, nisam kada bio na stranim utakmicama, dakle tamo ako imaš svoje mjesto numerisano, to mjesto te čeka prazno
Ma naravno... nekad neko sjedne. Ljudi hoće da sijede zajedno a imaju razdvojena sjedišta. Tu se može dogovoriti. Ako ne onda imaš redara koji će to riješiti.
Ali eto... da je tako kod nas ne bi se moglo prodati više karata nego što ima na papiru.

I šta bi kod tebe? Jesi li našao mjesto?
Thorgerson

#36054 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Thorgerson »

Jel samo kod nas novinari prodaju pod normalno ove VIP likove.

95% politicara.

Mislim, ako ima ko upuceniji, da li u ostalim drzavama su ti likovi u centru paznje. Tipa nacelnik nekog naselja, ministar neke nize administrativne jedinice i slicno.

Nevjerovatan papanluk i seljakuk. Kad ce vise narod doci pameti da su to bezvezni likovi koje mi placamo. Da rade sta mi kazemo.

Ok, da prikaze predsjednika drzave, gradonacelnika grada eto gdje se igra. To cu i prihvatiti.

Al kod nas tipa delic, muzur, ovaj, onaj i jos to novinar predstavi kao vip likove. Jos samo eto da je naveo tu je i predstavnik stanara asima ferhatovica ulaz 24 i 26.
iClass

#36055 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by iClass »

parappa wrote: 29/05/2026 23:26
iClass wrote: 29/05/2026 23:22
parappa wrote: 29/05/2026 23:19

Misliš kao u normalnom svijetu?
Da, ovako kada sam došao na utakmicu i ušao na svoj ulaz, došao do svog reda koji mi piše na karti, red pun, okrećem se da nađem koje drugo mjesto sve puno i šta da radi onda čovjek.

Nego, nisam kada bio na stranim utakmicama, dakle tamo ako imaš svoje mjesto numerisano, to mjesto te čeka prazno
Ma naravno... nekad neko sjedne. Ljudi hoće da sijede zajedno a imaju razdvojena sjedišta. Tu se može dogovoriti. Ako ne onda imaš redara koji će to riješiti.
Ali eto... da je tako kod nas ne bi se moglo prodati više karata nego što ima na papiru.

I šta bi kod tebe? Jesi li našao mjesto?
Što se tiče ovog prvog dijela:

Našao sam jedva tu u blizini, bolje rečeno imao sam sreće
Danguba

#36056 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Danguba »

izvrsni direktor wrote: 29/05/2026 22:43
dječak sa šibicama wrote: 29/05/2026 22:39 Dobar je Suko kakvih ima, eurofija u prijateljskoj pa bas i nije za ocekivati.

Da nije pripremna za SP, bila bi jos jedna dosadna prijateljska utakmica. Zato su i ukinute a uvedena LN.

Da vise vjerujem u Barbareza rekao bih da je nesto novo trazio neke kombinacije mahinacije nove akcije taktiku ali ja nikako ne vjerujem u strucnost tog trenera. Vise mi to lici na nabacivanje igraca "pa da vidimo sta ko moze".
Danas je bio dogovor da ih se pusta do nase zadnje linije, uvjezbavanje nase zadnje linije je cilj bio veceras
Pa gdje nadje ovo da opravdas losu igru nasih. :jbt:
Vise se igralo naprijed nego u odbrani da bi ovo izmislio.

Napad je bio katastrofa.
Igra se kolektivno do nekog rezultata pa se onda igramo sebicnosti.
Nocas bi svi da daju golove i da budu ''kul'' medju rajom. Zabio ga Makedoncima
elcaliente

#36057 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by elcaliente »

baxus wrote: 29/05/2026 23:25 Da se uvede red na ovakvim utakmicama kod nas, trebalo bi 3000 redara i tako dvije godine dok ne preodgojis publiku.
Ko će to platiti?
Ma sve je to patnja i gubljenje vremena, najbolje kuci.
Lagano oval ispred sebe, poslije toga jagode sa slagom i kada ti dokurci sjediti izvrnses se i gledas ill prebacis kanal ako je tekma smor kao ova veceras.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#36058 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by parappa »

elcaliente wrote: 29/05/2026 23:29
baxus wrote: 29/05/2026 23:25 Da se uvede red na ovakvim utakmicama kod nas, trebalo bi 3000 redara i tako dvije godine dok ne preodgojis publiku.
Ko će to platiti?
Lagano oval ispred sebe, poslije toga jagode sa slagom i kada ti dokurci sjediti izvrnses se i gledas ill prebacis kanal ako je tekma smor kao ova veceras.
Ali nema ono "Bosna je šampion, oooo"
Osmi Socrates

#36059 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Osmi Socrates »

Reprezentaciji treba što prije ovaj reset kad otputuju u Ameriku. Desetak dana da su na miru. Jedino što moraju putovati u St. Louis na nepotrebnu utakmicu. Ja to nikad ne bih zakazao. Pogotovo ne protiv Paname, koja je smor od ekipe.
last mohicans

#36060 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by last mohicans »

elcaliente wrote: 29/05/2026 23:24
last mohicans wrote: 29/05/2026 23:10 Ljudi moji, nekim slučajem sam dobio kartu, inače ne bih ni išao. Struktura navijača, otkad ja nisam išao, a dugo nisam, se itekako promijenila. Narod se ne zna ponašati na stadionu, svako stepenište, svaki ulaz su bili zakrčeni. Ne do Bog kakve frke, da je nekome pozlilo, ne bi se niko probio. Gico je uvalio 5-7 hiljada vise karata, glavu smijem dati. Skoro nije bilo slobodne stolice, a sva stepenista puna. Narodnjaci drmaju, počinje II poluvrijeme, Halid drma, sudija čeka da muzika utihne. Kulminacija svega je bila kad cura tinejđerka na Zapadu izvadi desetku s lukom, da prezalogaji. :lol: Ovo je osvrt na prateći folklor, ne samo predstavu na terenu, jer sam ostao šokiran.
De ti nama reco kako je dizalica izgledala uzivo?
Ona na sjeveru? Pa bila je i na derbiju neki dan, samo na jugu. Nisam je ni primjetio, valjda se oko naviklo. :mrgreen: Vjeruj, tribine su za film snimiti kakva krkanluka tu ima.
elcaliente

#36061 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by elcaliente »

parappa wrote: 29/05/2026 23:30
Ko će to platiti?
Ali nema ono "Bosna je šampion, oooo"
Fakat, jel bilo to veceras?

Meni je Halid silovao usi, morao sam smanjiti i nista nisam cuo.
elcaliente

#36062 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by elcaliente »

last mohicans wrote: 29/05/2026 23:32
last mohicans wrote: 29/05/2026 23:10 Ljudi moji, nekim slučajem sam dobio kartu, inače ne bih ni išao. Struktura navijača, otkad ja nisam išao, a dugo nisam, se itekako promijenila. Narod se ne zna ponašati na stadionu, svako stepenište, svaki ulaz su bili zakrčeni. Ne do Bog kakve frke, da je nekome pozlilo, ne bi se niko probio. Gico je uvalio 5-7 hiljada vise karata, glavu smijem dati. Skoro nije bilo slobodne stolice, a sva stepenista puna. Narodnjaci drmaju, počinje II poluvrijeme, Halid drma, sudija čeka da muzika utihne. Kulminacija svega je bila kad cura tinejđerka na Zapadu izvadi desetku s lukom, da prezalogaji. :lol: Ovo je osvrt na prateći folklor, ne samo predstavu na terenu, jer sam ostao šokiran.
Ona na sjeveru? Pa bila je i na derbiju neki dan, samo na jugu. Nisam je ni primjetio, valjda se oko naviklo. :mrgreen: Vjeruj, tribine su za film snimiti kakva krkanluka tu ima.
Adventure😂

Dobro je da si otisao da sada znas sto vise ne ides na te evente.
last mohicans

#36063 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by last mohicans »

Ko će to platiti?
Ma bilo je redara, ali jednostavno samo stoje ko ovce i brane ne bi li ko u zapad galeriju i VIP usao. Tu su angazovani, a po stepenistu maksuma, djevojki, pogazila bi ih masa da krene. Ispod onog vagona stolica slobodnih, ja htio preskočiti. Dolje jedno na drugo, tu po cijeli red free.
last mohicans

#36064 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by last mohicans »

elcaliente wrote: 29/05/2026 23:34
last mohicans wrote: 29/05/2026 23:32

Adventure😂

Dobro je da si otisao da sada znas sto vise ne ides na te evente.
Pratim ja Sarajevo, domaće sad rijeđe, evropske uvijek idem, ali totalno je drugačija publika i navijačko ponašanje. Ovo je dva, tri levela gore.
elcaliente

#36065 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by elcaliente »

last mohicans wrote: 29/05/2026 23:35
Ko će to platiti?
Ma bilo je redara, ali jednostavno samo stoje ko ovce i brane ne bi li ko u zapad galeriju i VIP usao. Tu su angazovani, a po stepenistu maksuma, djevojki, pogazila bi ih masa da krene. Ispod onog vagona stolica slobodnih, ja htio preskočiti. Dolje jedno na drugo, tu po cijeli red free.
Ja svoju djecu nisam jos odveo u BiH na tekmu upravo radi toga.
Porodice Foht

#36066 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Porodice Foht »

Po meni, da je Mahmic igrao prvo s Kerimom i Esmirom garant bi zabili bar jedan. Momak ima znanje, kreaciju i vrlo solidan prvi korak. Odlucan posao Spahica. Kazu Salzburg ga kupuje. Dobar izlog za novi skok u lige petice. Steta da onolika publika ne vidi gola, ali bolje kod Atifa dati nego na Hadisonu, ha ja. :) :bih:
avetinja

#36067 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by avetinja »

Ne znam kako očekujete da navijači na stadionu sjede na stolici koja im piše na karti kada se u autobusu za međunarodnu liniju ne poštuje raspored sjedenja, nego vozač kaže sjedi ko gdje hoće, odnosno ko prije dođe i uđe ima bolje mjesto.
last mohicans

#36068 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by last mohicans »

Sad malo o utakmici. Klasa se primjeti kod Dedića,kod prijema lopte, pozicioniranja, kretnji i svih fudbalskih segmenata, zatim kod Esmira, Kerima, ovaj Mahmić mi je bio daleko u II poluvremenu, nisam sve vidio, moram pogledati na TVu. Kerim u dva koraka izbaci protivnika, isto i Esmir. Odličnu fudbalsku inteligenciju imaju. Na TVu se ni u pola ne vidi kao uzivo. A ono sto se vidi na TVu da je Tahir parmak, jos vise se vidi uzivo. Ja stvarno ne znam sta reci za tog momka. Samo prvom do sebe, kad je na nekih 10-15 metara sam, mozda ce u stranu poslati pas, nikad okomito i u prostor. Jako los dojam, a tek pogresnih pasova.. nije ni Gigović bolji. Radeljić je bolje stajao od Katića koji im je gol šansu pruzio, vidi se da nije igrao. Zlomoslić uzasan na loptama, tako opasne lopte salje nasim stoperima, mozda je bilo i treme. Ne znam...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#36069 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Velkoski »

Zgadit će mi ovog Halida za čitav život. Beograđanka na fudbalskoj utakmici svetenejeblo.

Još da se požalim na papke na stepenicama i odoh :run: :mrgreen:
last mohicans

#36070 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by last mohicans »

Ja mislim da je Baho bio dj, :mrgreen: fakat koji retard se igrao s time. Najjaca scena na pocetku II pol. Čeka sudija da Halid odsvira. :lol: Haj kad se slavilo 31.3, slavlje,veselje, ali koji kurac sad u utakmici. Hoće tako biti i u Americi? Ja sam se osjecao kao na narodnjačkom koncertu.
BarbaDue

#36071 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BarbaDue »

Da je slučajno neko od naših večeras povrijeđen ili nedao Bog da bude protiv Paname,hoće li Srrgej smjeti zvati neku zamjenu?
Osmi Socrates

#36072 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Osmi Socrates »

Smije zvati zamjenu sve do jedan dan prije prve utakmice.
Last edited by Osmi Socrates on 30/05/2026 00:31, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#36073 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Osmi Socrates »

Bukvalno, 24 sata.
emigrazione

#36074 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by emigrazione »

Reprezentacija niti treba niti smije igrati na AFH iz milion razloga, ili Zenica ili onaj ćumez
Capajebo

#36075 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Capajebo »

Meni je generalno fascinantno koliko kod nas organizatori haman svih nekih dogadjaja ne znaju napraviti i procijeniti atmosferu.
Valja sad slusati Halida za svaku mogucu reprezentaciju narednih 10 godina, jerbo kazes li sta protiv toga odma si drzavni neprijatelj br 1.

I da dodam, nadam se da ce repka ostati u Zenici :mrgreen:
Post Reply