Komšić bira trećinu ambasadora. Ima tu još bitnih ovlasti, ali da je i samo ovo vrijedi.Chmoljo wrote: ↑21/05/2026 10:31mrsko mi se vraćati na priče o komšiću i njeogoj bitnosti, kao i o činjenici da se i sam komšić nada da kovačević ne pobijedi, al hajddek wrote: ↑21/05/2026 10:25 Ništa, treba nastaviti onda Kiflinim, Fortinim i Nekinim putevima relaksacije odnosa i odobrovoljavanja četničkoustaškog faktora, to odlično ide kako vidimo.
Da se njih samo pita, jer ''jedan narod ne treba drugom birati predstavnika'', imali bismo sad i u Predsjedništvu savez HDZ SNSD pa bi onda vidjeli blokada i koliko je Komšić bitan.
al, malo ste dojadili sa tom pričom o relaksaciji, koja je bila aktuelna kada je stranac trebao da mariše dok ovi glume dobre momke. to je i išlo dobro neko vrijeme, pa smo, kako rekoh, viđali uplakanu sanjicu. pa šprdanje sa crnim listama, pa onda plač i kuknjavu.
ali situacija se promijenila. pumpa se propast, pumpa se očaj i frustracije, a zaboravlja se da se evropa o jadu zabavila, a kamoli mi.
Komšić kao ličnost je najmanje bitan, sve da je i Ramo Isak tu opet je bolje nego uzp sljedbenik.
Ali Trojka, koja bi trebala biti nositelj građanske opcije, i na ovom primjeru ne zauzima jasan stav već naprotiv, daje izjave kako jedan narod drugom ne bi trebao birati prestavnike, ma nemoj molim te.
Ako je to neka taktika, ok, ali njihov rad mi ne ulijeva povjerenje da jeste.