Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Daft Haruki
#61401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
,,Samo nek ne puca i dok duzet i dijaspora postoji dobro je,,
U potpisu Bošnjaci
U potpisu Bošnjaci
-
Novak20
#61402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I ti bi nekoga zatirao ?
Pa kad HDZ nije zatrt za 30 godina neće biti ni sada kada su krediti bošnjačke politike kod većine MZ definitivno potrošeni.
Nadao se tome i Bakir 2022. pa je presjedio četiri godine na klupi za rezervne igrače.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#61403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prijelaz ce privremeno raditi do septembra, onda ističe mandat Krnjicu, dolazi covjek koji nece blokirati i to je toMAha wrote: ↑20/05/2026 23:24 Sad citam Konakovicev status na fb. Kaze da privremeni prelaz moze biti otvoren najvise 3 mjeseca u kal godini. I syvarno tako stoji u Zakonu o granicnoj kontroli bih. Ako zamjenik ministra nakon 19.avg ponovo donese istu odluku, produzi, to je vec skoro sigirno zloupotreba sluzbenih ovlasti (barem meni tako izgleda), ne znam hocel se usudit. A i ovo sa uvozom, izvozom roba biljnog i zivotinjakog i akciza, fakat se ne smije preko privremenog. Bice oko ovog dosta problema, svima. Ja sam ubjedjen da je ona ogtada namjetno srusena, al mogla bi se drugima u "lancu" obit o glavu. Vidjecemo ko je "najslabija karika".
-
talijan97
#61404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
MAha
#61405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dobro je iznio sto je imao. Vrlo sabran, miran i ocito strucan covjek. Svaka castelcaliente wrote: ↑20/05/2026 23:41 Evo Zije da on objasni:
https://youtu.be/e0nZAiY6Log?is=e25O7K0Pmx3qpxzl
30.06. ce biti 200 miliona duga RS prema federaciji.
Interesatno je da su ti novci H komponenti totalno svejedni.
-
MAha
#61406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
E tu ce se trojka totalno "ogolit", vlada moze ne izabrat novog i osta Krnjic (plus za trojku sa aspekta glasackog tijela trojke) ili izabrat novog koji (pretpostavka) ce dici ruku za tu sistematizaciju i to je veliki minus za trojku pred same prakticno izbore. Vidjecemo.sime_cipol wrote: ↑20/05/2026 23:58Prijelaz ce privremeno raditi do septembra, onda ističe mandat Krnjicu, dolazi covjek koji nece blokirati i to je toMAha wrote: ↑20/05/2026 23:24 Sad citam Konakovicev status na fb. Kaze da privremeni prelaz moze biti otvoren najvise 3 mjeseca u kal godini. I syvarno tako stoji u Zakonu o granicnoj kontroli bih. Ako zamjenik ministra nakon 19.avg ponovo donese istu odluku, produzi, to je vec skoro sigirno zloupotreba sluzbenih ovlasti (barem meni tako izgleda), ne znam hocel se usudit. A i ovo sa uvozom, izvozom roba biljnog i zivotinjakog i akciza, fakat se ne smije preko privremenog. Bice oko ovog dosta problema, svima. Ja sam ubjedjen da je ona ogtada namjetno srusena, al mogla bi se drugima u "lancu" obit o glavu. Vidjecemo ko je "najslabija karika".
- muha_sa
#61407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Semir Efendic, Haris Zahiragic, Bisera Turkovi, Halid Genjac..........su doktori nauka za ove ublehaše koji su trenutno na vlasti.
-
Dr Arsla
#61408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ova država je otišla u qurac onog momenta kad je sda postavila čistačicu Palavrić u Ustavni sud BIH. Time su bila širom otvorena vrata expertima sa kupljenim diplomama iz Kiseljaka, Sokoca, Brčkog, Travnika itd da zasjednu od kantonalnih do državnih institucija. Ili da nam Ministar za 5 dana položi 7 ispita. Sad se čudimo što primamo autogolove. Kako siješ, tako i žanješ
- DaysleepeR
#61409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Predlažem tebe, de ti prebroj.palermo wrote: ↑20/05/2026 22:24Pa ja I pitam za nekog neutralnog. Imas li prijedlog ili da batalimo to prebrojavanje....neg onako, sta dragi bog da....DaysleepeR wrote: ↑20/05/2026 22:19Nema potrebe sa spinujes, znas ti tacno na sta sam ja mislio i kolika je ubleha od covjeka u pitanju.
-
svi u napad
#61410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije ni cudo sto su o nama stvoreni vicevi o Muji i Hasi. Evo sta federalni ministar Hasičević izjavi: "Amidžić je ponizio i sebe i instituciju koju predstavlja." Dragi ministre hajde ti ili neki drugi ministar se ponizite i uradite nesto za ovu drzavu. Za Srbe u RS ovo je samo jos jedan od dokaza da su oni kako kazu drzava. Amidzic opleo par bljuvotina o Bosnjacima (muslimanima) i tako skrenuo paznju o onom sto se desilo.
Evo citam komentare ovdje kao i izjave nasih vajnih glupana (politicara) i ne vidjeh da iko spominje dvije vazne stvari sto znaci da je sve dogovoreno i da se dzaba sikiramao. Doduse ova sikiracija ce trajati jedno 5-6 dana i pasti u zaborav. Dakle dvije stvari koje govore o dogovoru tj. zajednickom djelovanju. Prelaz nije mogao biti otvoren bez saglasnosti i saradnje Hrvatske.
Kako to da je sve bilo spremno i sa druge strane granice? Znaci sve je dobro isplanirano. Da li ste slucajno procitali da je neko od nasih GLUPANA spomenuo uopste drzavu Hrvatsku i da ce to istraziti. Da li ste procitali negdje da ce GLUPANI traziti snimke sa video-nadzora kako bi vidjeli nastanak ostecenja mosta na granici. Naravno da niste. Da li sad shvacate igranku tj. dogovor. Bas njih briga za drzavom i statusom Bosnjaka i ostalih koji vole ovu drzavu.
E sad dolazi ono najvaznije. Za koga glasati? Svi ovi "nasi" su dobivali prilike i nista nisu pametno uradili sve ove godine. Ranije sam nekoliko puta pisao tj upitao da mi neko od forumasa navede bar jednu jedinu stvar gdje su "nasi" uspjeli nadmudriti dusmane i gle cuda niko nije odgovorio.
Pocinjem se nervirati i zbog zdravlja moram prekinuti komentar. Mozemo mi ovdje pisati sta hocemo ali bez revolucije ovdje nema promjena. Zivjeli.
Evo citam komentare ovdje kao i izjave nasih vajnih glupana (politicara) i ne vidjeh da iko spominje dvije vazne stvari sto znaci da je sve dogovoreno i da se dzaba sikiramao. Doduse ova sikiracija ce trajati jedno 5-6 dana i pasti u zaborav. Dakle dvije stvari koje govore o dogovoru tj. zajednickom djelovanju. Prelaz nije mogao biti otvoren bez saglasnosti i saradnje Hrvatske.
Kako to da je sve bilo spremno i sa druge strane granice? Znaci sve je dobro isplanirano. Da li ste slucajno procitali da je neko od nasih GLUPANA spomenuo uopste drzavu Hrvatsku i da ce to istraziti. Da li ste procitali negdje da ce GLUPANI traziti snimke sa video-nadzora kako bi vidjeli nastanak ostecenja mosta na granici. Naravno da niste. Da li sad shvacate igranku tj. dogovor. Bas njih briga za drzavom i statusom Bosnjaka i ostalih koji vole ovu drzavu.
E sad dolazi ono najvaznije. Za koga glasati? Svi ovi "nasi" su dobivali prilike i nista nisu pametno uradili sve ove godine. Ranije sam nekoliko puta pisao tj upitao da mi neko od forumasa navede bar jednu jedinu stvar gdje su "nasi" uspjeli nadmudriti dusmane i gle cuda niko nije odgovorio.
Pocinjem se nervirati i zbog zdravlja moram prekinuti komentar. Mozemo mi ovdje pisati sta hocemo ali bez revolucije ovdje nema promjena. Zivjeli.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
- Point.
#61412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo sa mostom je toliki false flag da je to smiješno.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#61413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
mozda je hrvatska dala dozvolu odmah nakon urusavanja?
-
axe22
#61414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako lagano opravdava odluku da se otvori GP, za 10 dana ima da pohvali otvaranje GP i vlast kako su to brzo i efikasno uradili.MAha wrote: ↑20/05/2026 23:24 Sad citam Konakovicev status na fb. Kaze da privremeni prelaz moze biti otvoren najvise 3 mjeseca u kal godini. I syvarno tako stoji u Zakonu o granicnoj kontroli bih. Ako zamjenik ministra nakon 19.avg ponovo donese istu odluku, produzi, to je vec skoro sigirno zloupotreba sluzbenih ovlasti (barem meni tako izgleda), ne znam hocel se usudit. A i ovo sa uvozom, izvozom roba biljnog i zivotinjakog i akciza, fakat se ne smije preko privremenog. Bice oko ovog dosta problema, svima. Ja sam ubjedjen da je ona ogtada namjetno srusena, al mogla bi se drugima u "lancu" obit o glavu. Vidjecemo ko je "najslabija karika".
-
talijan97
#61415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo i sam Šmit kaže, ok nije ga Dodik sam skinuo ali odigrao je 20-30% u formiranju tog mišljenja.On je angažovao lobističku firmu da se bori za tri stvari: da se omogući secesija, odnosno nezavisnost Republike Srpske, da se ukinu sudske presude protiv njega i da ja odem. U to je uložio mnogo novca", rekao je Christian Schmidt u intervjuu za DW.
Dolazi nam sad križar Landi u liku Franje Tuđmana da nam sugeriše na dogovore.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#61416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
tražio je 3 dobiće 2 i svi sretni
a najviše framasoni u pozadini
samo jadan je svijet gdje stvari tako funkcioniraju
opet se sjetim bore čorbe za ideale ginu budale
najbolje je angažirati lobističku firmu
jebo borbu i gubitak života
a najviše framasoni u pozadini
samo jadan je svijet gdje stvari tako funkcioniraju
opet se sjetim bore čorbe za ideale ginu budale
najbolje je angažirati lobističku firmu
jebo borbu i gubitak života
-
Dr Arsla
#61417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa zar Kifla nije angažirao u USA nekoga ? Javno se hvalio sa time
-
Novak20
#61418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zašto bi netko spomenuo Hrvatsku koja je također uložila dobru volju i desetine milijuna eura da olakša promet ljudi i roba između dvije države ? Prije par dana je RH čiji je našla načina da usprkos propisima EU olakša posao regionalnim špediterima i vozačima davanjem posebnih viza pa se to ne spominje. Kao ni to da je Plenković i oni što su ga zvali na svečano otvaranje GP Gradiška trebali biti poniženi odlukom da se prijelaz blokira.
Ozbiljne države štite svoje interese i ulaganja, a Krnjić se preračunao misleći da je sa pozicije člana Komisije kadar ucjenjivati dvije države i njihove stanovnike (ne)otvaranjem novog i skupog graničnog prijelaza koji ne pravi štetu. Upravo suprotno, pomaže ostvarenju prihoda, ubrzava promet, olakšava život.
Problem raspodjele sredstava između entiteta i distrikta je ozbiljan, F BiH je oštećena za ozbiljne milijune ali taj problem trebaju riješiti entitetske politike, sudovi i institucije bez lomljenja preko leđa naroda.
Ako jedna strana neće, efikasnije je nekako blokirati isplatu tih sredstava entitetima i distriktu dok se koeficijenti ne usuglase.
Nažalost, bošnjačka politika (ili barem dio nje) samu sebe identificira sa interesom države pa je ucjenom sa GP Gradiška pokušala trenirati strogoću dok se "vlasi", "križari" ili kako se već zovu neugodni podstanari nisu dosjetili kako logično eskivirati blokadu i pustiti GP u promet.
Zbog toga su mnogi razočarani ali to je njihov problem.
Ozbiljne države štite svoje interese i ulaganja, a Krnjić se preračunao misleći da je sa pozicije člana Komisije kadar ucjenjivati dvije države i njihove stanovnike (ne)otvaranjem novog i skupog graničnog prijelaza koji ne pravi štetu. Upravo suprotno, pomaže ostvarenju prihoda, ubrzava promet, olakšava život.
Problem raspodjele sredstava između entiteta i distrikta je ozbiljan, F BiH je oštećena za ozbiljne milijune ali taj problem trebaju riješiti entitetske politike, sudovi i institucije bez lomljenja preko leđa naroda.
Ako jedna strana neće, efikasnije je nekako blokirati isplatu tih sredstava entitetima i distriktu dok se koeficijenti ne usuglase.
Nažalost, bošnjačka politika (ili barem dio nje) samu sebe identificira sa interesom države pa je ucjenom sa GP Gradiška pokušala trenirati strogoću dok se "vlasi", "križari" ili kako se već zovu neugodni podstanari nisu dosjetili kako logično eskivirati blokadu i pustiti GP u promet.
-
dek
#61419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ništa, treba nastaviti onda Kiflinim, Fortinim i Nekinim putevima relaksacije odnosa i odobrovoljavanja četničkoustaškog faktora, to odlično ide kako vidimo.Chmoljo wrote: ↑20/05/2026 15:38Super je ta politika kada se od nje nesto i dobije. Sta je "radikal" silajdzic dobio sa blokadom aprilskog paketa?dek wrote: ↑20/05/2026 15:36To da ali postoji drugi problem a to je sistematsko ispiranje mozga Bošnjacima o ''tri nacionalizma'', znate onu priču o Silajdžiću i Bakiru koji navode vodu na Dodikov mlin.detroit-mercy wrote: ↑20/05/2026 14:31
A gdje je tebi crevna linija, eto ako imas crvene linije, sto ne nabavis kalas i izrafalas nekoga ili se opases pa u zrak. Jesi vidio kako oni u Afganistanu kad im predjes crvenu liniju. Das primjer drugima kako se postuju crvene linije i ti i masa drugih koji bi eto rjesavali ratom nesto.
Hoces al u kurcu.
Lakse je ovako na forumu, ja bih ovo, ja bih ono.
I onda ide standardna, ja patriota a drugi kukavice, cetnici, ovaki onaki.
Bujrum brate, ne cekaj druge, pokazi inicijativu.
Ovo sto sad gledamo je posljedica 30tog godisnje vladavine stranke koja je u sve pore zivota/drustva uvela partiokratiju, klijentelizam, unistila sve institucije od skolstva pa nadalje dovodjenjem i uvodenjem podobnih. Pravni okvir drzave je dobijen 95e, pamecu je trebalo graditi drzavu, a ne klijentelizmom, rodjackim vezama, stranackim vezama i da ne nabrajam dalje.
Oruzana borba je zavrsena 95, od tada je trebala da pocne borba znanjen i lobiranjem. A kako je voditi kad sve sto je znalo iole misliti svojom glavom je rastjerano a dovedeni su klimoglavci i poltroni koji ce sredjivati stvari i davati glasove.
Licni/stranacki interesi su stavljeni iznad drzavnih/nacionalnih i sta ocekujete.
Ja ne ocekujem od jednog politicara da se razumije i u pravo i u strategiju i u privredu, kratko receno u sve sfere drustvenog zivota. Na politicarima je izaberu najbolja/optimalnija rjesenja. Strucne stvari vode uglavnom timovi i savjetnici za pojedine sektore i oni su ti koji donose politicarima/liderima moguca rjesenja a na njima je da procijene sta i kako.
Ko su kod nas savjetnici, osobe izasle iz razjebanih visokoskolskih ustavnova bez trunke iskustva u vodjenju bilo cega. Obicno stranacko familijarne poveznice. Nek se malom nadje mjesto nek ne sjedi dzabe.
Na svu srecu na drugoj strani su slicni hahari inace bila bi mrka kapa.
Pri samom pokušaju vođenja nešto tvrđe politike, Bošnjaci odmah dobiju po prstima, ne od drugih već od ''svojih'', a to su mediji, društvena zajednica i fgr opozicija.
Silajdžić je bio radikal, a i Bakira se počelo tako doživljavati. Nacionalisti koji nas ''svađaju'' sa međunarodnom zajednicom i ''jačaju'' Dodika i Čovića.
Evo imamo Trojku na vlasti pa evo nekak svako ocijeni jesmo li ostvarili neke benefite sa njima i njihovim pristupom.
Dakle, imamo potpisanu ustavnu strukturu koja je takva kakva je i u kojoj važe određena pravila igre za druga dva ali Bošnjaka važe druga pravila.
Da se njih samo pita, jer ''jedan narod ne treba drugom birati predstavnika'', imali bismo sad i u Predsjedništvu savez HDZ SNSD pa bi onda vidjeli blokada i koliko je Komšić bitan.
- dr_Evil
#61420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
SDP je jedina stranka koja je izbacila HDZ iz vlasti, s druge strane SDA je jedina stranka koja je zavezala zastave s HDZ-om i izbacila Nijaza iz vlasti.dek wrote: ↑21/05/2026 10:25Ništa, treba nastaviti onda Kiflinim, Fortinim i Nekinim putevima relaksacije odnosa i odobrovoljavanja četničkoustaškog faktora, to odlično ide kako vidimo.Chmoljo wrote: ↑20/05/2026 15:38Super je ta politika kada se od nje nesto i dobije. Sta je "radikal" silajdzic dobio sa blokadom aprilskog paketa?dek wrote: ↑20/05/2026 15:36
To da ali postoji drugi problem a to je sistematsko ispiranje mozga Bošnjacima o ''tri nacionalizma'', znate onu priču o Silajdžiću i Bakiru koji navode vodu na Dodikov mlin.
Pri samom pokušaju vođenja nešto tvrđe politike, Bošnjaci odmah dobiju po prstima, ne od drugih već od ''svojih'', a to su mediji, društvena zajednica i fgr opozicija.
Silajdžić je bio radikal, a i Bakira se počelo tako doživljavati. Nacionalisti koji nas ''svađaju'' sa međunarodnom zajednicom i ''jačaju'' Dodika i Čovića.
Evo imamo Trojku na vlasti pa evo nekak svako ocijeni jesmo li ostvarili neke benefite sa njima i njihovim pristupom.
Dakle, imamo potpisanu ustavnu strukturu koja je takva kakva je i u kojoj važe određena pravila igre za druga dva ali Bošnjaka važe druga pravila.
Da se njih samo pita, jer ''jedan narod ne treba drugom birati predstavnika'', imali bismo sad i u Predsjedništvu savez HDZ SNSD pa bi onda vidjeli blokada i koliko je Komšić bitan.
Sto bi rekli u vasoj centrali, a pametnom i isaret dosta.
-
dek
#61421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I evropski zakoni pomažu svim građanima pa ih HDZ i SNSD redovno blokiraju i uslovljavaju, pusti ti tu priču. Vjerovatno ćemo na sivu listu zbog toga.Novak20 wrote: ↑21/05/2026 10:18 Zašto bi netko spomenuo Hrvatsku koja je također uložila dobru volju i desetine milijuna eura da olakša promet ljudi i roba između dvije države ? Prije par dana je RH čiji je našla načina da usprkos propisima EU olakša posao regionalnim špediterima i vozačima davanjem posebnih viza pa se to ne spominje. Kao ni to da je Plenković i oni što su ga zvali na svečano otvaranje GP Gradiška trebali biti poniženi odlukom da se prijelaz blokira.
A ministar Toni Kraljević je htio podnijeti ostavku upravo radi ove krađe sa preraspodjelom PDVa a možemo pretpostaviti da ga je šef, inače DOdikov jaran, zaustavio.
- Tvrtko II Kotromanić
#61422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
da budemo sasvim realniNovak20 wrote: ↑21/05/2026 10:18 Zašto bi netko spomenuo Hrvatsku koja je također uložila dobru volju i desetine milijuna eura da olakša promet ljudi i roba između dvije države ? Prije par dana je RH čiji je našla načina da usprkos propisima EU olakša posao regionalnim špediterima i vozačima davanjem posebnih viza pa se to ne spominje. Kao ni to da je Plenković i oni što su ga zvali na svečano otvaranje GP Gradiška trebali biti poniženi odlukom da se prijelaz blokira.
interes bosnjaka jest jedako interes patriota jest jednako interes drzave (u globalu, iskljucujem tu sitnocarsijski javasluk/balinluk, mada je to u drugim bojama naravno prisutno i kod drugih lokalnih etno feudalaca)
sve ovo ostalo je suplja ili ne suplja al zato iredentisticka (sa regionalne perspektive) tj separatisticka (sa lokalne) furka/politika/ideologija
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#61423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
mrsko mi se vraćati na priče o komšiću i njeogoj bitnosti, kao i o činjenici da se i sam komšić nada da kovačević ne pobijedi, al hajddek wrote: ↑21/05/2026 10:25 Ništa, treba nastaviti onda Kiflinim, Fortinim i Nekinim putevima relaksacije odnosa i odobrovoljavanja četničkoustaškog faktora, to odlično ide kako vidimo.
al, malo ste dojadili sa tom pričom o relaksaciji, koja je bila aktuelna kada je stranac trebao da mariše dok ovi glume dobre momke. to je i išlo dobro neko vrijeme, pa smo, kako rekoh, viđali uplakanu sanjicu. pa šprdanje sa crnim listama, pa onda plač i kuknjavu.
ali situacija se promijenila. pumpa se propast, pumpa se očaj i frustracije, a zaboravlja se da se evropa o jadu zabavila, a kamoli mi.
- vee-jay
#61424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sjeca li se neko govora Schmidta u kojem govori kako je Dodik na razini provincijalnog politicara (parafraziram)?talijan97 wrote: ↑21/05/2026 09:47Evo i sam Šmit kaže, ok nije ga Dodik sam skinuo ali odigrao je 20-30% u formiranju tog mišljenja.On je angažovao lobističku firmu da se bori za tri stvari: da se omogući secesija, odnosno nezavisnost Republike Srpske, da se ukinu sudske presude protiv njega i da ja odem. U to je uložio mnogo novca", rekao je Christian Schmidt u intervjuu za DW.
-
axe22
#61425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sreca pa imamo i ovotalijan97 wrote: ↑21/05/2026 09:47Evo i sam Šmit kaže, ok nije ga Dodik sam skinuo ali odigrao je 20-30% u formiranju tog mišljenja.On je angažovao lobističku firmu da se bori za tri stvari: da se omogući secesija, odnosno nezavisnost Republike Srpske, da se ukinu sudske presude protiv njega i da ja odem. U to je uložio mnogo novca", rekao je Christian Schmidt u intervjuu za DW.
Zamisli da jos nije dalo NEKE rezultate, sigurno bi Dodo jos bio na crnoj listi."Angažovao sam ih bez ikakvih troškova, da me posavjetuju kako da dođu do rješenja. Posavjetovali su me, došli smo do zakonitog rješenja. Lobirali smo i lobiramo i dalje u SAD-u, i to je naravno dalo neke rezultate", rekao je Konaković.