La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

B6Redhell

#15826 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

Senad je to na centralnom dnevniku magistriro ponavljajuci svako 3 mjeseca…
A to neutralac, dobro se sjecam tvog komentara na pocetku sezone kako ne naginjes ni na jednu stranu, dok barca nije preuzela tabelu i onda krece “navraćanje vode na svoj mlin” i ljubav prema barci :wink:
jeza u ledja

#15827 Re: La Liga Santander

Post by jeza u ledja »

B6Redhell wrote: 20/05/2026 03:39 Senad je to na centralnom dnevniku magistriro ponavljajuci svako 3 mjeseca…
A to neutralac, dobro se sjecam tvog komentara na pocetku sezone kako ne naginjes ni na jednu stranu, dok barca nije preuzela tabelu i onda krece “navraćanje vode na svoj mlin” i ljubav prema barci :wink:
Mislim da si me zamijenio s nekim.

A “Centralni Dnevnik” sam zadnji put gledao prije 30 godina.

Ovo sto govorim je iz licnog iskustva u ratu.
LSD

#15828 Re: La Liga Santander

Post by LSD »

jeza u ledja wrote: 20/05/2026 03:45
B6Redhell wrote: 20/05/2026 03:39 Senad je to na centralnom dnevniku magistriro ponavljajuci svako 3 mjeseca…
Mislim da si me zamijenio s nekim.

A “Centralni Dnevnik” sam zadnji put gledao prije 30 godina.

Ovo sto govorim je iz licnog iskustva u ratu.
Ne razumijem zasto se uopste pravdas kmecavcu Hellu :roll: evo zasto cvili

Covjek fino objasnio zasto bosanci simpatisu Barcu. Kompleksasima dabome to smeta, zato ga i pominju.

I ne bi te kmecavac peglao sa Hadzifejsom, da on koji slucajem navija za Real i da njih ovako velica :-)
B6Redhell

#15829 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

Koji kantalonski ublehas je ovaj elesdeovac. :run: K’o da ti je senad u rodu. Medjusobno se razmnožavajte, dopizdili ste sa ovom izlizanom pricom..
jeza u ledja

#15830 Re: La Liga Santander

Post by jeza u ledja »

Nije to izlizana prica. To je tako.

No i nevezano za to, nemamo nikakvog razloga da simpatisemo Real prije Barcelone. Koju mentalnu gimnastiku koriste simpatizeri Reala da sebi objasne njihovu ljubav za isti...to je vec misterija. Ono, nemas nikakve veze sa Spanijom ali izaberes sebi najpoznatiji, najbogatiji i najuspjesniji klub na svijetu, koji je uz to simbol kraljevine, konzervatizma i diktature i kazes e to je klub kojeg cu voljeti. :lol:

Posto sam proveo nekoliko decenija igrajuci lopte sa random ljudima sirom svijeta, iz iskustva mogu reci da su Real simpatisali uglavnom samo ljudi iz arapskih zemalja, Azije, ili slicno. Uglavnom ljudi koji su operisani od dubljeg znacenja fudbala i gledaju to samo kao komercijalu ili im je simpatisanje kraljevina i diktatura normalna i pozeljna stvar. Slicno vazi za simpatisanje Ronalda, a mrznju prema Messiju.

Znaci da ne ulazimo uopste u kvalitet fudbala i ljepotu igre kroz sve ove godine.

No eto, svakom svoje. :-)

Shvatam da je neko neutralan ili da mrzi oba tima, to je vec druga stvar.
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#15831 Re: La Liga Santander

Post by JelBistro »

jeza u ledja wrote: 20/05/2026 17:18
Ta priča ti samo donekle na papiru ima smisao.

Ti referiraš na tkzv "glory huntere" koji su sastavni dio svakog gigantskog kluba.
Ja recimo kada sam počeo te neke davne godine da gotivim Real, nisam znao ni za status, ni za pola tima, šta su osvojili nit kakvi
kraljevi k.palci.
insaneinthebrain

#15832 Re: La Liga Santander

Post by insaneinthebrain »

kako je krenulo i Valencia ce u evropu. a borili se za opstanak. ni oni ne znaju kako su dospjeli na 9 mjesto. jest da se i sad pola lige bori za opstanak.
ultima_palabra

#15833 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

JelBistro wrote: 20/05/2026 19:02

Ti referiraš na tkzv "glory huntere" koji su sastavni dio svakog gigantskog kluba.
Ja recimo kada sam počeo te neke davne godine da gotivim Real, nisam znao ni za status, ni za pola tima, šta su osvojili nit kakvi
kraljevi k.palci.
Tako je, generalno fudbal se pocne pratiti sa 10-12 godina i tad nemas pojma o takvim stvarima, bitno ti je da tamo igra Messi, Cristiano, R9, Raul, Rivaldo, Ronaldinho ili ko vec.
LSD

#15834 Re: La Liga Santander

Post by LSD »

B6Redhell wrote: 20/05/2026 16:50 Koji kantalonski ublehas je ovaj elesdeovac. :run: K’o da ti je senad u rodu. Medjusobno se razmnožavajte, dopizdili ste sa ovom izlizanom pricom..
:? :lol:

Sram te bilo, stidi se.
jeza u ledja

#15835 Re: La Liga Santander

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 20/05/2026 20:08

kraljevi k.palci.
Tako je, generalno fudbal se pocne pratiti sa 10-12 godina i tad nemas pojma o takvim stvarima, bitno ti je da tamo igra Messi, Cristiano, R9, Raul, Rivaldo, Ronaldinho ili ko vec.
A Hugo Sanchez? Ili Butragueno? eee :D

Svako dijete koje prati fudbal zna da je Real Madrid najpoznatiji klub na svijetu. Znaci ne govorim o politici, cisto reklama.
LSD

#15836 Re: La Liga Santander

Post by LSD »

Uglavom, Hadzifejs je naredio da se navija za Barcu, da je to jedini strani klub dostojan da bosanci navijaju za njega i nema tu neke price :nargila: slusaj naredbu, drz se upute i navijajmo za nase katalonske prijatelje :mrgreen:

Đe ces za one madridske đibere, to je samoponizavanje.
B6Redhell

#15837 Re: La Liga Santander

Post by B6Redhell »

LSD wrote: 20/05/2026 20:49 Uglavom, Hadzifejs je naredio da se navija za Barcu, da je to jedini strani klub dostojan da bosanci navijaju za njega i nema tu neke price :nargila: slusaj naredbu, drz se upute i navijajmo za nase katalonske prijatelje :mrgreen:

Đe ces za one madridske đibere, to je samoponizavanje.
Pa tako i jest rekao skoro u rečenicu. Ne znam sta se bunis. Poslušao si….
Logovan

#15838 Re: La Liga Santander

Post by Logovan »

Eto Guliashvilija 8-)

GG7 :izet:
ultima_palabra

#15839 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 20/05/2026 20:28
ultima_palabra wrote: 20/05/2026 20:08

kraljevi k.palci.

Svako dijete koje prati fudbal zna da je Real Madrid najpoznatiji klub na svijetu. Znaci ne govorim o politici, cisto reklama.
Sada jeste, kada sam ja pocinjao gledati fudbal i nije bas. Milan je bio nedodirljiv, tih 6 evropskih titula su bile davna istorija.
JohnnyS

#15840 Re: La Liga Santander

Post by JohnnyS »

Tako je, devedesetih su najjače ekipe bile Milan pa i ta krojfova Barca. Što tek reći za dvijetisućite kad je Ronaldinho bio u Barceloni, tad su svi glory hunteri počeli za Barcelonu navijati jer je Barcelona tad bila najjači klub na svijetu.

Ja sam donekle počeo pratiti Real kad je Zamorano igrao, Davor Šuker mi je presudio na kraju, ta nisam zbog di Stefana počeo za real
JelBistro
Grijem se na: kratkih rukava
Vozim: isključivo VW, Audi

#15841 Re: La Liga Santander

Post by JelBistro »

Ja vidio kupili Ronalda, Kaku, Benzemu odmah se zaljubio u klub.

Još kad su mi pričali stariji da je klub osvojio sve što se osvojiti može i da su tu igrale i legende Zizou,Figo,Beckham,
ja nedoumice nisam imao.
Point.

#15842 Re: La Liga Santander

Post by Point. »

Eh sad se pravite ko francuske sobarice pa fol niko nije znao da je Real gigant u španskom fudbalu kad ste počeli sa Realom.

Priče za djecu.
LSD

#15843 Re: La Liga Santander

Post by LSD »

JelBistro wrote: 21/05/2026 10:13

Ja vidio kupili Ronalda, Kaku, Benzemu odmah se zaljubio u klub.

Još kad su mi pričali stariji da je klub osvojio sve što se osvojiti može i da su tu igrale i legende Zizou,Figo,Beckham,
ja nedoumice nisam imao.
"Klub osvojio sve zivo, plus najvece zvijezde igraju i ja nedoumice nisam imao" ...to je to.
Pa evo, covjek otvoreno priznaje da je glory hunter. Postujem iskrenost.

Ne znam sta ostali simpatiteri RM glume. Zna se ko navija za taj klub.
ultima_palabra

#15844 Re: La Liga Santander

Post by ultima_palabra »

JohnnyS wrote: 21/05/2026 08:55 Tako je, devedesetih su najjače ekipe bile Milan pa i ta krojfova Barca. Što tek reći za dvijetisućite kad je Ronaldinho bio u Barceloni, tad su svi glory hunteri počeli za Barcelonu navijati jer je Barcelona tad bila najjači klub na svijetu.

Ja sam donekle počeo pratiti Real kad je Zamorano igrao, Davor Šuker mi je presudio na kraju, ta nisam zbog di Stefana počeo za real
Ja sam kao dijete zapamtio Huga Sancheza i njegova salta. U ratu se naravno nista nije pratilo, ukljucio sam se one sezone kad su Septimu ganjali, ona utakmica kad se srusio gol na Bernabeu protiv Dortmunda je nezaboravna.

Ali se sjecam da je RM bio debeli autsajder protiv Dortmunda, da ne govorim protiv Juventusa u finalu. Pa i 2000. im niko nije davao sanse protiv Uniteda i Bayerna.
JohnnyS

#15845 Re: La Liga Santander

Post by JohnnyS »

Point. wrote: 21/05/2026 12:44 Eh sad se pravite ko francuske sobarice pa fol niko nije znao da je Real gigant u španskom fudbalu kad ste počeli sa Realom.

Priče za djecu.
Pa pomaže kad je klub donekle poznat. Ali devedesetih je recimo u Hrvatskoj zvučniji klub bio Lazio, zbog Bokšića a i Seria A je bila praćenija od La Lige, nego Real Madrid. Sad bih ja tebe trebao nazvati glory hunterom jer navijaš za Lazio. Što nisi navijač Brescie jebote ili Salernitane, nego baš Lazia.

Real Madrid sad i Real Madrid devedesetih definitivno nisu isti klubovi što se tiče jačine. Oni u momentu kad je većina nas s foruma počela navijati za njih nisu skoro 40 godina osvojili LP. Nisu bili klub ko Deportivo, ali u tom momentu je bilo bar dvadeset klubova iste snage, ako ne i jačih.
tokio25

#15846 Re: La Liga Santander

Post by tokio25 »

JohnnyS wrote: 21/05/2026 08:55 Tako je, devedesetih su najjače ekipe bile Milan pa i ta krojfova Barca. Što tek reći za dvijetisućite kad je Ronaldinho bio u Barceloni, tad su svi glory hunteri počeli za Barcelonu navijati jer je Barcelona tad bila najjači klub na svijetu.

pa real je bio najjaci na prelazu stoljeca
98 kad su uzeli i onda 2000 i 2002
i tad su poceli isto glory hunteri da navijaju za real kao sto je slucaj i sa psg man city i svi koji su bili u vrhuncu
tako je uvijek bilo
u isto doba je deportivo i valensija dobila navijaca kasnije malo villareal itd

uvijek su se djeca od 10-12 godina lozila i pocela navijati za one koji nesto osvoje u tom periodu
JohnnyS

#15847 Re: La Liga Santander

Post by JohnnyS »

tokio25 wrote: 21/05/2026 15:58

i tad su poceli isto glory hunteri da navijaju za real kao sto je slucaj i sa psg man city i svi koji su bili u vrhuncu
tako je uvijek bilo

uvijek su se djeca od 10-12 godina lozila i pocela navijati za one koji nesto osvoje u tom periodu
Ne znam, ja sam krenuo pratiti Real još nije bila Oluja.

Ekipa Real Madrida u godini 1995/96:
Hierro, Redondo, Zamorano, Laudrup

Za usporedbu Juventus iste sezone Del Piero, Ravaneli, Ciro Ferara, Conte, Vialli, Dechampesa

Milan: Maldini, Baresi, di Canio, Boban, Savićević, Desai (ne znam kako se piše), George Weah, Donadoni, Viera, Roberto Baggio.

Strah me je i pisati sastave Parme, Barcelone, Intera...

A đe je Bayern, Borussia. Tih godina je Real bio daleko od najjače ekipe na svijetu, a i onu LP, prvu nakon sto godina su osvojili kao teški underdog.

Mislim te LP koje nabrajaš im je donosio Steve McManaman i slični, imali su više sreće nego 2021/22
tokio25

#15848 Re: La Liga Santander

Post by tokio25 »

JohnnyS wrote: 21/05/2026 16:08
tokio25 wrote: 21/05/2026 15:58

tako je uvijek bilo

Ne znam, ja sam krenuo pratiti Real još nije bila Oluja.

Ekipa Real Madrida u godini 1995/96:
Hierro, Redondo, Zamorano, Laudrup

Za usporedbu Juventus iste sezone Del Piero, Ravaneli, Ciro Ferara, Conte, Vialli, Dechampesa

Milan: Maldini, Baresi, di Canio, Boban, Savićević, Desai (ne znam kako se piše), George Weah, Donadoni, Viera, Roberto Baggio.

Strah me je i pisati sastave Parme, Barcelone, Intera...

A đe je Bayern, Borussia. Tih godina je Real bio daleko od najjače ekipe na svijetu, a i onu LP, prvu nakon sto godina su osvojili kao teški underdog.
pa dobro ne kazem da su bili na vrhuncu al su bili tu negdje
jedan moj "jaran" je poceo navijati za celtic jer mu je nekad u tim svojim mladim godinama se svidjelo kad je igrao karikiram protiv milana i pobjedili ih nekako
vjerovatno je i ovaj bodo dobio svoje pratioce ove godine sirom svijeta
ranije je to bio ajax porto dynamo kiev i sl
jeza u ledja

#15849 Re: La Liga Santander

Post by jeza u ledja »

Dobro, Italija je krajem 80--ih i vecim tIJEkom 90-ih bila vrh. Milan, Juventus, i tako to. Kod nas je Italija uvijek bila mnogo popularnija nego Spanija. To se promjenilo sa dolaskom EPL na velika vrata. Tako da, kod nas je malo drukcije nego u drugim zemljama. Sto se tice igraca, meni je uvijek ostalo u sjecanju kad je Milan doveo trojicu Holandjana, pa ih onda Inter blijedo kopirao sa trojicom mrskih Njemaca. :D

A sto se tice Reala, za mene su uvijek bili pojam najpoznatijeg i najveceg kluba na svijetu. Moguce da sam Huga Sancheza i Butraguena zapamtio zbog SP 1990. Ili Hierra recimo. No Real mozda nije osvajao 80-ih ali su 3 puta za redom igrali polufinale KS prije nego sto je uletila Barcelona sa Cruyffom (na kormilu).

A krajem 90-ih je Real vec bio top top. Jedini put da nisu dosli do polufinala u 5-6 godina je kad ih je Shevchenko potopio. (ili je bio Rebrov?)

Sto se tice Barcelone, poklopilo se osvajanje lige prvi puta (mada niko nije pratio finale), Freddy Mercury na olimpijadi, plus aktivno ucesce grada Barcelone u ratu. Bilo mi poslije krivo kad je Laudrup prelazio u Celik. :(
JMGuti

#15850 Re: La Liga Santander

Post by JMGuti »

Ovi sto navijaju za Barcu, postavili se u ovoj raspravi ko da navijaju za ceski Liberec :lol:
Post Reply