A to neutralac, dobro se sjecam tvog komentara na pocetku sezone kako ne naginjes ni na jednu stranu, dok barca nije preuzela tabelu i onda krece “navraćanje vode na svoj mlin” i ljubav prema barci
La Liga Santander
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- B6Redhell
#15826 Re: La Liga Santander
Senad je to na centralnom dnevniku magistriro ponavljajuci svako 3 mjeseca…
A to neutralac, dobro se sjecam tvog komentara na pocetku sezone kako ne naginjes ni na jednu stranu, dok barca nije preuzela tabelu i onda krece “navraćanje vode na svoj mlin” i ljubav prema barci
- jeza u ledja
#15827 Re: La Liga Santander
Mislim da si me zamijenio s nekim.B6Redhell wrote: ↑20/05/2026 03:39 Senad je to na centralnom dnevniku magistriro ponavljajuci svako 3 mjeseca…
A to neutralac, dobro se sjecam tvog komentara na pocetku sezone kako ne naginjes ni na jednu stranu, dok barca nije preuzela tabelu i onda krece “navraćanje vode na svoj mlin” i ljubav prema barci![]()
A “Centralni Dnevnik” sam zadnji put gledao prije 30 godina.
Ovo sto govorim je iz licnog iskustva u ratu.
-
LSD
#15828 Re: La Liga Santander
Ne razumijem zasto se uopste pravdas kmecavcu Hellujeza u ledja wrote: ↑20/05/2026 03:45Mislim da si me zamijenio s nekim.B6Redhell wrote: ↑20/05/2026 03:39 Senad je to na centralnom dnevniku magistriro ponavljajuci svako 3 mjeseca…
A to neutralac, dobro se sjecam tvog komentara na pocetku sezone kako ne naginjes ni na jednu stranu, dok barca nije preuzela tabelu i onda krece “navraćanje vode na svoj mlin” i ljubav prema barci![]()
A “Centralni Dnevnik” sam zadnji put gledao prije 30 godina.
Ovo sto govorim je iz licnog iskustva u ratu.
Covjek fino objasnio zasto bosanci simpatisu Barcu. Kompleksasima dabome to smeta, zato ga i pominju.
I ne bi te kmecavac peglao sa Hadzifejsom, da on koji slucajem navija za Real i da njih ovako velica
- B6Redhell
#15829 Re: La Liga Santander
Koji kantalonski ublehas je ovaj elesdeovac.
K’o da ti je senad u rodu. Medjusobno se razmnožavajte, dopizdili ste sa ovom izlizanom pricom..
- jeza u ledja
#15830 Re: La Liga Santander
Nije to izlizana prica. To je tako.
No i nevezano za to, nemamo nikakvog razloga da simpatisemo Real prije Barcelone. Koju mentalnu gimnastiku koriste simpatizeri Reala da sebi objasne njihovu ljubav za isti...to je vec misterija. Ono, nemas nikakve veze sa Spanijom ali izaberes sebi najpoznatiji, najbogatiji i najuspjesniji klub na svijetu, koji je uz to simbol kraljevine, konzervatizma i diktature i kazes e to je klub kojeg cu voljeti.
Posto sam proveo nekoliko decenija igrajuci lopte sa random ljudima sirom svijeta, iz iskustva mogu reci da su Real simpatisali uglavnom samo ljudi iz arapskih zemalja, Azije, ili slicno. Uglavnom ljudi koji su operisani od dubljeg znacenja fudbala i gledaju to samo kao komercijalu ili im je simpatisanje kraljevina i diktatura normalna i pozeljna stvar. Slicno vazi za simpatisanje Ronalda, a mrznju prema Messiju.
Znaci da ne ulazimo uopste u kvalitet fudbala i ljepotu igre kroz sve ove godine.
No eto, svakom svoje.
Shvatam da je neko neutralan ili da mrzi oba tima, to je vec druga stvar.
No i nevezano za to, nemamo nikakvog razloga da simpatisemo Real prije Barcelone. Koju mentalnu gimnastiku koriste simpatizeri Reala da sebi objasne njihovu ljubav za isti...to je vec misterija. Ono, nemas nikakve veze sa Spanijom ali izaberes sebi najpoznatiji, najbogatiji i najuspjesniji klub na svijetu, koji je uz to simbol kraljevine, konzervatizma i diktature i kazes e to je klub kojeg cu voljeti.
Posto sam proveo nekoliko decenija igrajuci lopte sa random ljudima sirom svijeta, iz iskustva mogu reci da su Real simpatisali uglavnom samo ljudi iz arapskih zemalja, Azije, ili slicno. Uglavnom ljudi koji su operisani od dubljeg znacenja fudbala i gledaju to samo kao komercijalu ili im je simpatisanje kraljevina i diktatura normalna i pozeljna stvar. Slicno vazi za simpatisanje Ronalda, a mrznju prema Messiju.
Znaci da ne ulazimo uopste u kvalitet fudbala i ljepotu igre kroz sve ove godine.
No eto, svakom svoje.
Shvatam da je neko neutralan ili da mrzi oba tima, to je vec druga stvar.
-
JelBistro
- Grijem se na: kratkih rukava
- Vozim: isključivo VW, Audi
#15831 Re: La Liga Santander
Ta priča ti samo donekle na papiru ima smisao.
Ti referiraš na tkzv "glory huntere" koji su sastavni dio svakog gigantskog kluba.
Ja recimo kada sam počeo te neke davne godine da gotivim Real, nisam znao ni za status, ni za pola tima, šta su osvojili nit kakvi
kraljevi k.palci.
- insaneinthebrain
#15832 Re: La Liga Santander
kako je krenulo i Valencia ce u evropu. a borili se za opstanak. ni oni ne znaju kako su dospjeli na 9 mjesto. jest da se i sad pola lige bori za opstanak.
- ultima_palabra
#15833 Re: La Liga Santander
Tako je, generalno fudbal se pocne pratiti sa 10-12 godina i tad nemas pojma o takvim stvarima, bitno ti je da tamo igra Messi, Cristiano, R9, Raul, Rivaldo, Ronaldinho ili ko vec.JelBistro wrote: ↑20/05/2026 19:02Ta priča ti samo donekle na papiru ima smisao.
Ti referiraš na tkzv "glory huntere" koji su sastavni dio svakog gigantskog kluba.
Ja recimo kada sam počeo te neke davne godine da gotivim Real, nisam znao ni za status, ni za pola tima, šta su osvojili nit kakvi
kraljevi k.palci.
-
LSD
- jeza u ledja
#15835 Re: La Liga Santander
A Hugo Sanchez? Ili Butragueno? eeeultima_palabra wrote: ↑20/05/2026 20:08Tako je, generalno fudbal se pocne pratiti sa 10-12 godina i tad nemas pojma o takvim stvarima, bitno ti je da tamo igra Messi, Cristiano, R9, Raul, Rivaldo, Ronaldinho ili ko vec.JelBistro wrote: ↑20/05/2026 19:02Ta priča ti samo donekle na papiru ima smisao.
kraljevi k.palci.
Svako dijete koje prati fudbal zna da je Real Madrid najpoznatiji klub na svijetu. Znaci ne govorim o politici, cisto reklama.
-
LSD
#15836 Re: La Liga Santander
Uglavom, Hadzifejs je naredio da se navija za Barcu, da je to jedini strani klub dostojan da bosanci navijaju za njega i nema tu neke price
slusaj naredbu, drz se upute i navijajmo za nase katalonske prijatelje
Đe ces za one madridske đibere, to je samoponizavanje.
Đe ces za one madridske đibere, to je samoponizavanje.
- B6Redhell
#15837 Re: La Liga Santander
Pa tako i jest rekao skoro u rečenicu. Ne znam sta se bunis. Poslušao si….
- Logovan
#15838 Re: La Liga Santander
Eto Guliashvilija
GG7
GG7
- ultima_palabra
#15839 Re: La Liga Santander
Sada jeste, kada sam ja pocinjao gledati fudbal i nije bas. Milan je bio nedodirljiv, tih 6 evropskih titula su bile davna istorija.jeza u ledja wrote: ↑20/05/2026 20:28A Hugo Sanchez? Ili Butragueno? eeeultima_palabra wrote: ↑20/05/2026 20:08Tako je, generalno fudbal se pocne pratiti sa 10-12 godina i tad nemas pojma o takvim stvarima, bitno ti je da tamo igra Messi, Cristiano, R9, Raul, Rivaldo, Ronaldinho ili ko vec.JelBistro wrote: ↑20/05/2026 19:02
Ta priča ti samo donekle na papiru ima smisao.
kraljevi k.palci.![]()
Svako dijete koje prati fudbal zna da je Real Madrid najpoznatiji klub na svijetu. Znaci ne govorim o politici, cisto reklama.