Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

detroit-mercy

#61326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by detroit-mercy »

BAK-eV wrote: 20/05/2026 15:30
detroit-mercy wrote: 20/05/2026 15:11
BAK-eV wrote: 20/05/2026 06:12

Za početak kantoni sa bošnjačkom većinom da usvoje zastavu sa ljiljanima.
Promjeniti ime ulica Josipa Broza Tita u neke sa znamenitim Bošnjacima.
Naseliti Mostar, Stolac, Žepče, Petrovac, Prijedor, Doboj sa Bošnjacima i preuzeti opstinsku vlast.
Ukinuti finansiranje KŠC u bošnjačkim sredinama.
Napraviti bosanski brend za čokoladu i slane grickalice a izbaciti SH proizvode. Za početak uvesti halal turske i arapske.
Itd itd
Pezica postaviti za ministra saobracaja i komunikacija, jer mora se vec jednom utvrditi jel zena smije sama od Visokog do RajvaSa a ima i prilicno veliku glasacku bazu, 300k :mrgreen:
Pezica za direktora u Jagomiru.
Prvi slucaj bi bio ti, jer si njime opsjednut.

Pa nek Pezic odluci, da ti uci rukiju, salijeva stravu ili one katode u mozak da ti prikljuci.

Ja mislim da ti ipak nema spasa.
Opusti se malo, uzmi koju tursku ili arapsku grickalicu :mrgreen:.
detroit-mercy

#61327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by detroit-mercy »

Chmoljo wrote: 20/05/2026 15:38
dek wrote: 20/05/2026 15:36
detroit-mercy wrote: 20/05/2026 14:31
A gdje je tebi crevna linija, eto ako imas crvene linije, sto ne nabavis kalas i izrafalas nekoga ili se opases pa u zrak. Jesi vidio kako oni u Afganistanu kad im predjes crvenu liniju. Das primjer drugima kako se postuju crvene linije i ti i masa drugih koji bi eto rjesavali ratom nesto.
Hoces al u kurcu.
Lakse je ovako na forumu, ja bih ovo, ja bih ono.
I onda ide standardna, ja patriota a drugi kukavice, cetnici, ovaki onaki.
Bujrum brate, ne cekaj druge, pokazi inicijativu :skoljka:.
Ovo sto sad gledamo je posljedica 30tog godisnje vladavine stranke koja je u sve pore zivota/drustva uvela partiokratiju, klijentelizam, unistila sve institucije od skolstva pa nadalje dovodjenjem i uvodenjem podobnih. Pravni okvir drzave je dobijen 95e, pamecu je trebalo graditi drzavu, a ne klijentelizmom, rodjackim vezama, stranackim vezama i da ne nabrajam dalje.
Oruzana borba je zavrsena 95, od tada je trebala da pocne borba znanjen i lobiranjem. A kako je voditi kad sve sto je znalo iole misliti svojom glavom je rastjerano a dovedeni su klimoglavci i poltroni koji ce sredjivati stvari i davati glasove.
Licni/stranacki interesi su stavljeni iznad drzavnih/nacionalnih i sta ocekujete.
Ja ne ocekujem od jednog politicara da se razumije i u pravo i u strategiju i u privredu, kratko receno u sve sfere drustvenog zivota. Na politicarima je izaberu najbolja/optimalnija rjesenja. Strucne stvari vode uglavnom timovi i savjetnici za pojedine sektore i oni su ti koji donose politicarima/liderima moguca rjesenja a na njima je da procijene sta i kako.
Ko su kod nas savjetnici, osobe izasle iz razjebanih visokoskolskih ustavnova bez trunke iskustva u vodjenju bilo cega. Obicno stranacko familijarne poveznice. Nek se malom nadje mjesto nek ne sjedi dzabe :skoljka:.
Na svu srecu na drugoj strani su slicni hahari inace bila bi mrka kapa :skoljka:.
To da ali postoji drugi problem a to je sistematsko ispiranje mozga Bošnjacima o ''tri nacionalizma'', znate onu priču o Silajdžiću i Bakiru koji navode vodu na Dodikov mlin.

Pri samom pokušaju vođenja nešto tvrđe politike, Bošnjaci odmah dobiju po prstima, ne od drugih već od ''svojih'', a to su mediji, društvena zajednica i fgr opozicija.

Silajdžić je bio radikal, a i Bakira se počelo tako doživljavati. Nacionalisti koji nas ''svađaju'' sa međunarodnom zajednicom i ''jačaju'' Dodika i Čovića.

Evo imamo Trojku na vlasti pa evo nekak svako ocijeni jesmo li ostvarili neke benefite sa njima i njihovim pristupom.

Dakle, imamo potpisanu ustavnu strukturu koja je takva kakva je i u kojoj važe određena pravila igre za druga dva ali Bošnjaka važe druga pravila.
Super je ta politika kada se od nje nesto i dobije. Sta je "radikal" silajdzic dobio sa blokadom aprilskog paketa?
Mislim i meni nije jasan taj malo radikalniji stav, radikalniji stav u odnosu na sta i na koga :skoljka:.
Ponekad kada citam ove neke komentare o ratu ili pak zauzimanju radikalnijih stavova pomislim da nas ima 70 miliona, posjedujemo atomsko oruzje i sjedimo na Hormuskom tjesnacu i cim malo crijevo na lijevo, zatavaraj :mrgreen:.
Mozda bi prvo trebalo napraviti neku inventuru realnog stanja na terenu i moci koju neko posjeduje pa onda birati alate i strategije.
palermo

#61328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: 20/05/2026 15:53
dek wrote: 20/05/2026 15:36

To da ali postoji drugi problem a to je sistematsko ispiranje mozga Bošnjacima o ''tri nacionalizma'', znate onu priču o Silajdžiću i Bakiru koji navode vodu na Dodikov mlin.

Pri samom pokušaju vođenja nešto tvrđe politike, Bošnjaci odmah dobiju po prstima, ne od drugih već od ''svojih'', a to su mediji, društvena zajednica i fgr opozicija.

Silajdžić je bio radikal, a i Bakira se počelo tako doživljavati. Nacionalisti koji nas ''svađaju'' sa međunarodnom zajednicom i ''jačaju'' Dodika i Čovića.

Evo imamo Trojku na vlasti pa evo nekak svako ocijeni jesmo li ostvarili neke benefite sa njima i njihovim pristupom.

Dakle, imamo potpisanu ustavnu strukturu koja je takva kakva je i u kojoj važe određena pravila igre za druga dva ali Bošnjaka važe druga pravila.
Super je ta politika kada se od nje nesto i dobije. Sta je "radikal" silajdzic dobio sa blokadom aprilskog paketa?
Mislim i meni nije jasan taj malo radikalniji stav, radikalniji stav u odnosu na sta i na koga :skoljka:.
Ponekad kada citam ove neke komentare o ratu ili pak zauzimanju radikalnijih stavova pomislim da nas ima 70 miliona, posjedujemo atomsko oruzje i sjedimo na Hormuskom tjesnacu i cim malo crijevo na lijevo, zatavaraj :mrgreen:.
Mozda bi prvo trebalo napraviti neku inventuru realnog stanja na terenu i moci koju neko posjeduje pa onda birati alate i strategije.
Mislis da se prvo.mi sami prebrojimo ???
MAha

#61329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MAha »

elcaliente wrote: 19/05/2026 21:23
MAha wrote: 19/05/2026 20:37
mk ultra wrote: 19/05/2026 20:30

Pa nema sudskog postupka bez promjene koeficijenta koje je Zike trazio

Trazio je promjenu keoficijenta da raspodjela PDV bude priblizna uplatama a ne da visak se preljeva za finansiranje ovih sto meni psuju, prijete, i javno blate ugled mog naroda.

Ali Nerko.ih placa
I ima razlog zasto
Kako nema sudskog postupka? Zar nije FBiH vec tuzila RS? Ja kolko znam, zna se maltene u marku koliko je do aada RS nezakonito dobila prihoda od PDV-a (2023, 2024, 2025).
Jeste tuzila je Dodikovom tuzitelju, on zagubio predmet.
Odakle ti ta informacija? Ja sam cuo da je predmet na Sudu BiH i brzo ide prvo rociste.
detroit-mercy

#61330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by detroit-mercy »

palermo wrote: 20/05/2026 15:58

Ako treba i brojati onda i brojati, onda bi se mozda mnogima otvorile oci o stvarnom stanju na terenu :mrgreen:.
Inventura realnog stanja je kako stojimo u svijetu, ko ce za nas potegnuti ako treba, na koga se treba foxusirati ako treba a koga treba odjebati.
Mada, budimo malo realni, imamo rat na Bliskom Istoku, Kina koja mjerka Tajvan, ogromnu krizu u Subsaharskoj Africi i masu drugih stvari koje imaju puno veci uticaj na svijet i svjestka desavanja.
Mi mislimo da je otvaranje granicnog prelaza u jednoj relativno mirnoj zemlji, ciji globalni uticaj je ravan nuli sad prvi prioritet svjetske politike.
escobar__

#61331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by escobar__ »

detroit-mercy wrote: 20/05/2026 14:31 A gdje je tebi crevna linija, eto ako imas crvene linije, sto ne nabavis kalas i izrafalas nekoga ili se opases pa u zrak. Jesi vidio kako oni u Afganistanu kad im predjes crvenu liniju. Das primjer drugima kako se postuju crvene linije i ti i masa drugih koji bi eto rjesavali ratom nesto.
Hoces al u kurcu.
Gdje sam rekao da treba ratovat, o ratu koliko vidim pričaju oni koji naginju relaksaciji odnosa?

Ako Bošnjaci nemaju drugog načina za borit se za sebe i državu osim rata onda smo u većoj gabuli nego sam to prvobitno mislio.
DaysleepeR

#61332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Naravno da nismo zadovoljni, ali borimo se za državu preko 30 godina protiv snaga iznutra i izvana koji žele da se ova država raspadne.

Ne treba pretjerivati.
palermo

#61333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

detroit-mercy wrote: 20/05/2026 16:09
Ako treba i brojati onda i brojati, onda bi se mozda mnogima otvorile oci o stvarnom stanju na terenu :mrgreen:.
Inventura realnog stanja je kako stojimo u svijetu, ko ce za nas potegnuti ako treba, na koga se treba foxusirati ako treba a koga treba odjebati.
Mada, budimo malo realni, imamo rat na Bliskom Istoku, Kina koja mjerka Tajvan, ogromnu krizu u Subsaharskoj Africi i masu drugih stvari koje imaju puno veci uticaj na svijet i svjestka desavanja.
Mi mislimo da je otvaranje granicnog prelaza u jednoj relativno mirnoj zemlji, ciji globalni uticaj je ravan nuli sad prvi prioritet svjetske politike.
Tja, bio je.onomadne jedan nas.politicar koji rece prebrojali smo se, I koliko nas ima I sta imamo ( valjda ukljucujuci i veze sa svijetom),.pa se digla.kuka I motika na njega. Ono, koga ces ti jadan ne bi preprojavati.

Ne.znam bas nakon takvog iskustva da je neko sklon da pristupi takvom poslu.
DaysleepeR

#61334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

palermo wrote: 20/05/2026 16:14

Tja, bio je.onomadne jedan nas.politicar koji rece prebrojali smo se, I koliko nas ima I sta imamo ( valjda ukljucujuci i veze sa svijetom),.pa se digla.kuka I motika na njega. Ono, koga ces ti jadan ne bi preprojavati.

Zato što svi znaju da ništa živo nije prebrojao, nego baca lavore kao i inače.
mishic

#61335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Sa predstavnicima u vlasti kakvi su Nermin, Kifla i Forto čudo je da već nismo povezani i okrenuti ka zidu.
detroit-mercy

#61336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by detroit-mercy »

escobar__ wrote: 20/05/2026 16:11
detroit-mercy wrote: 20/05/2026 14:31 A gdje je tebi crevna linija, eto ako imas crvene linije, sto ne nabavis kalas i izrafalas nekoga ili se opases pa u zrak. Jesi vidio kako oni u Afganistanu kad im predjes crvenu liniju. Das primjer drugima kako se postuju crvene linije i ti i masa drugih koji bi eto rjesavali ratom nesto.
Hoces al u kurcu.
Gdje sam rekao da treba ratovat, o ratu koliko vidim pričaju oni koji naginju relaksaciji odnosa?

Ako Bošnjaci nemaju drugog načina za borit se za sebe i državu osim rata onda smo u većoj gabuli nego sam to prvobitno mislio.
Onda oprosti, ucinilo mi se jer ih je podosta pozivalo na oruzane sukobe ali naravno bezi izlazne strategije iz takvih sukoba :skoljka:.
Bosnjaci/Bosanci/Hrvati/Srbi i svi ostali kojima je stalo do ove drzave i koji vole ovu drzavu i smatraju je svojom imaju hiljadu i jedan nacin kako se boriti za ovu drzavu.
Medjutim, zarboljeni su u sistemu partija koje brinu samo o svojoj guzici a najmanje o ljudima. Opet, tesko je ispravljati sistem koji je uspostavljen i fercera vec decenijama, sistem koji fercera od izbornog ciklusa do izbornog ciklusa.
Drazvni okvir postoji, i puno je teze onima koji hoce da razjebu taj drzavni okvir kakv god da je nego ovim koji hoce da ga ocuvaju.
Za nesto dalje, potrebno ja puno vise truda, rada, lobiranja pa i davanja guzice ako treba :mrgreen: i gdje treba. Sad, jesu li oni koji vode ovu zemlju spremni da se vise trude, rade, lobiraju pa i da daju guzice ako treba je veliko pitanje :mrgreen:.
elcaliente

#61337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

MAha wrote: 20/05/2026 16:08
MAha wrote: 19/05/2026 20:37
Kako nema sudskog postupka? Zar nije FBiH vec tuzila RS? Ja kolko znam, zna se maltene u marku koliko je do aada RS nezakonito dobila prihoda od PDV-a (2023, 2024, 2025).
Odakle ti ta informacija? Ja sam cuo da je predmet na Sudu BiH i brzo ide prvo rociste.
Pa informacija je da je eto prosle godine ta tuzba podnesena i nista se do sada nije desilo.
Pitanje je i zasto se uopste cekalo do prosle godine ali eto, znaci prosle godine tuzba se podnjela, godina dana prosla nista se nije desilo.
Dr Arsla

#61338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

I šta kada Sud presudi u korist FBIH :?: U manjem entitetu niko se neće ni počešati. Svježi primjeri su Dodik i ismijavanje pravosudnih institucija i presuda u korist Bht
palermo

#61339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

DaysleepeR wrote: 20/05/2026 16:20
palermo wrote: 20/05/2026 16:14

Zato što svi znaju da ništa živo nije prebrojao, nego baca lavore kao i inače.
Pa da, to je problem, mozda dati nekom neutralnom da nas prebroji....imas.li ti koga na umu ?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#61340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

elcaliente wrote: 20/05/2026 16:35

Pa informacija je da je eto prosle godine ta tuzba podnesena i nista se do sada nije desilo.
Pitanje je i zasto se uopste cekalo do prosle godine ali eto, znaci prosle godine tuzba se podnjela, godina dana prosla nista se nije desilo.
ma nije moguće

sad će njih natjerati prvo dug, pa onda izvinjenje, pa će se tek onda kroz gradišku proći :lol:

a tek dug prema BHRTu, i to će sve da plate :mrgreen: :mrgreen:

neko to pušta, zašto i za koliko nemam pojma. volio bih da i mi imamo svog Miloša Medenicu
palermo

#61341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

mk ultra wrote: 20/05/2026 16:59
ma nije moguće

sad će njih natjerati prvo dug, pa onda izvinjenje, pa će se tek onda kroz gradišku proći :lol:

neko to pušta, zašto i za koliko nemam pojma. volio bih da i mi imamo svog Miloša Medenicu
Ko je Milo's Medenica ? ( ozbiljno pitam)
JohnnyS

#61342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

palermo wrote: 20/05/2026 17:04
mk ultra wrote: 20/05/2026 16:59

ma nije moguće

Ko je Milo's Medenica ? ( ozbiljno pitam)
Moramo ti prebaciti jezične postavke s američkih na naše :D
duh_sa_sjekirom

#61343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by duh_sa_sjekirom »

Problem Bosnjaka nije to sto nemaju "crvene linije" već što nemaju nikakvih linija...
Bosnjačka politika radi na horuk principu, nikave vizije, plana, inicijative, strategije...ništa, baš ništa, samo uvaljivanje na državne jasle, asimizacija, tenderizacija, kuknjava, sadaka...
Dobro ovaj narod i država ikako, ko ih sve vodi i predstavlja...
elcaliente

#61344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

Svaki Bosnjak koji ne vidi kakva mu je ovdje igranka napravljena i da se Bosnjackom narodu sa ovim postupko GP pravi urnek sa dalje djelovanje protiv njega se glup.
Ovo nije samo puko otvaranje GP kao sto neki to gledaju ovo je sistematsko i udruzeno djelovanje protiv i ponizavanje Bosnjaka.
Last edited by elcaliente on 20/05/2026 17:35, edited 1 time in total.
Email83

#61345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Email83 »

kuli1961 wrote: 19/05/2026 23:08 Ova priča oko ratovanja (ko, s kim, čime???) me podsjeti na dijalog iz filma Lepa sela lepo gore- Nikola Kojo govori Bati Živojinoviću- šta je, p...ka vam materina, 30 godina ste vozili dobra kola, j--li dobre p--čke a sad kad se kita više ne diže- ajde da malo ratujemo"
svaka sličnost je namjerna
Sta ko s kim scim, bgm Bosnjacka strana ima mnogo vise nego je imala, tako da..
CrveniKuk

#61346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by CrveniKuk »

Rejhana wrote: 20/05/2026 11:52
dr_Evil wrote: 20/05/2026 11:22
Ma kud razuman, luzerski mentalitet krajnji stepen

Sve je u pravu, osim za taj iznos od 150,4 miliona, to je NAVODNO. Ima tu problem, jer Amidžić kao ministar finansija odbija da dovrši posao zaključavanja te godine, ali to se ne može vezivati za jedan od najznačajnijih graničnih prelaza.

Bošnjački političari, doslovno, ali baš doslovno lažu svoj narod. Bakir, Zahiragić, Fikus, Genjac, Nikšić, Konaković, Begić, Sabina, Forto, Ramo, Helez itd., ne zna se ko je veći jad. U sta su Bošnjaci sami sebe uspjeli dovesti, to će se izučavati u narednim godinama, možda i vijekovima. Jedini ovdje koji se popišao po nečemu jesu Bošnjaci sami po sebi.

Slušam sinoć Konakovića kako priča o raspodjeli PDV-a, slušam i ne vjerujem. Laže čovjek doslovno. Prvo, rekao je kako RS duguje FBiH 150 miliona.
2024. godina još nije zaključana i samim time ne mogu biti ni novi koeficijenti po kojima bi se to izračunalo. Može biti max 100 miliona ali to sada ne znamo. Neko Bošnjacima mora objasniti da nijedan entitet ne finansira drugi. Indirektni porezi su: PDV, carine i akcize. Carine i akcize se vežu za PDV, jer je nemoguće to regulisati po graničnim prelazima. A PDV je porez KRAJNJE potrošnje. Dakle, firma iz Širokog uveze, proda firmi iz Mostara, ova preproda firmi iz Sarajeva, ova proda firmi iz Zenjce, i ja to kupim u njihovoj filijali u Travniku. KRAJNJA potrošnja je Travnik, odnosno ostaje FBiH. Ili da uveze firma iz Banja Luke, prodaju firmi u Sarajevu i ja tu kupim. Krajnja potrošnja je FBiH. Ali ovce su nepismene. Onda Konaković u istoj rečenici spominje PDV i fiskalni promet opština. Lik nema pojma o čemu priča.

Novac nigdje ne bježi. Trebaju 2-3 godine od kraja neke fiskalne godine do zaključavanja te fiskalne godine, dok se sve tužbe i žalbe saniraju. Zadnja zaključana godina je 2023. godina, a 2024. nije još i to je sasvim normalno. Kad se bude 2024. ključala kad se sve završi bit će donesen novi koeficijent raspodjele, a višak će biti uplaćen onom entitetu koji ga je ostvario. Višak se inače kreće od 50 do 100 miliona, kako kada. Problem je što je Bakir iskoristio poziciju Krnjića koji je iz SDA da blokira rado UIO. Trojka je kritizirala na početku Krnjića, a onda kad su vidjeli da to donosi predizborne bodove počeli su da navijaju za blokadu. Krnjiću je prijetila tužba, ali je problem što se tužba razvuče i više godina, a most se mora otvoriti. Gradiška kao grad je blokirana kamionima, ekonomija trpi svaki dan i preko 10 miliona štete zbog čekanja. Krnjić krši funkciju koju obavlja, a koja nas svaki dan košta oko 10 miliona KM štete, SVAKI DAN! Hrvatška se spremala za tužbu, ali to je međunarodna tužba Evropskom sudu i to se razvuče godinama.

Na kraju ne bi me čudilo da su se i bošnjački političari dogovorili. Bošnjačka politika je šibicarska. Nema tu vizije, ideje i strategije, dovoljno je samo lagati glupim ovcama. Ovako će Bošnjaci sami sebe samljeti. Sad mi je mnogo žao što se nisam uključila u političke tokove pa da zajašem malo po grbači sirotinje.

Malo sam se posavjetovala i sa šejh GPT-em, eto:

Nakon što se izdvoji:
novac za institucije Bosne i Hercegovine i dio za Brčko Distrikt, ostatak se dijeli između: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske
➡️ prema koeficijentima koje utvrđuje Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine.
Ti koeficijenti se zasnivaju uglavnom na:
prijavljenoj krajnjoj potrošnji
prometu oporezovanom PDV-om
statističkim pokazateljima potrošnje.

Dakle uprošteno:
Ako se:
više kupuje
više računa izdaje
više PDV prometa evidentira
u jednom entitetu, ➡️ taj entitet dobija veći dio prihoda.
📊 U praksi
Posljednjih godina okvirno često bude nešto poput:
FBiH ≈ 64–67%
RS ≈ 32–35%
Brčko ≈ 3–4% prije konačne raspodjele ostatka
(varira po periodima i formulama).
Ako je sve tako jednostavno, zbog čega Amidzić ne stavi kao tačku dnevnog reda određivanje novih procenata raspodjele PDV i poravnanje između FBiH i RS. U čemu je problem!
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#61347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Pa sto bi kad postoje budale koje ga finansiraju i jos ustupke prave :lol:
manuchao91

#61348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by manuchao91 »

Vozim kamion ,35 sati sam prelaziio gp Jasenovac
Svi navalili kako je most oštećen
Evo me napokon prešao
Huu ja sreće
manuchao91

#61349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by manuchao91 »

Gradiska nije otvorena nego je oprema sa starog prebačena na novi terminal
Nije jos dobijen carinski medjunarodni kod novog prelaza
Isto ko fiskalnu prebacišs jedne njive na drugu
Nisi otvorio drugu firmu nego si prebacio oprema na drugu lokaciju
Vozači kamiona dobijaju isto "kod"carine kao i sa starog prelaza
Čitajte malo bolje
Neko će odgovarati za ovo
Max po zakonu 90 dana smije biti
RtrnOfSalisbury

#61350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by RtrnOfSalisbury »

mescini da je bejundha ostavita u hamanet herdoganu, ne kae se jel tu spadaju i granicni prijelazi, pa u tom smislu spavajte mirno :!:
Post Reply