English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Osmi Socrates

#64826 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Dalje vijesti oko Spygate.

Tonda Eckert, njemački trener Southamptona, kojeg sam ja pohvalio prije par sedmica, je priznao da je špijuniranje rađeno po njegovoj naredbi. Nije ni imao drugog izbora jer su još neki ljudi iz njegovog kruga "propjevali". Postoje, navodno, i materijalni dokazi. Njegov izgovor je da nije znao da je ovo protiv pravila, jer je praksa špijuniranja protivničkih timova raširena u kontinentalnoj Evropi. :? Protiv njega i još nekih članova njegovog tima će se pokrenuti posebna istraga od strane FA. Očekuju se suspenzije.

Kada je ženska kanadska fudbalska reprezentacija špijunirala Novozelanđanke na Olimpijskim Igrama, FIFA je kaznila kanadsku selektorku i dvije pomoćnice sa godinu dana zabrane bavljenja fudbalskim aktivnostima.

U drugim vijestima, igrači Southamptona planiraju tužiti klub da nadoknade štetu koju će oni pretrpjeti zbog ovog skandala.
MarlboroGold

#64827 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Trenutačno je u prednosti Liverpool (59 bodova, gol-razlika +10) ispred Bournemoutha (56 bodova, gol-razlika +4). Ipak, kombinacija rezultata u zadnjem kolu: pobjeda Bournemoutha od 5:0 protiv Nottingham Foresta uz poraz Liverpoola od 1:0 protiv Brentforda izjednačila bi klubove po svim kriterijima.

Imali bi isti broj bodova, gol-razliku, broj postignutih golova te međusobni omjer, uključujući i golove u gostima. Tim redoslijedom odlučuje se u Engleskoj tko je u prednosti kada momčadi imaju isti broj bodova. Ako bi se spomenuti rezultati Liverpoola i Bournemoutha poklopili, u tom specifičnom slučaju pravila Premier lige nalažu odigravanje play-off utakmice.
Baš zanimljivo ako bi kojim slučajem bio ovakav rasplet u zadnjem kolu :mrgreen:
Point.

#64828 Re: English Premier League

Post by Point. »

Najebače Soton samo tako.

I šta im znači da su špijunirali jedan ili tri treninga? Ko eto ne bi prošli dalje, toliko su bili bitni treninzi.

Kakve neopjevane budaletine
drug_profi

#64829 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

MarlboroGold wrote: 20/05/2026 09:56
Trenutačno je u prednosti Liverpool (59 bodova, gol-razlika +10) ispred Bournemoutha (56 bodova, gol-razlika +4). Ipak, kombinacija rezultata u zadnjem kolu: pobjeda Bournemoutha od 5:0 protiv Nottingham Foresta uz poraz Liverpoola od 1:0 protiv Brentforda izjednačila bi klubove po svim kriterijima.

Imali bi isti broj bodova, gol-razliku, broj postignutih golova te međusobni omjer, uključujući i golove u gostima. Tim redoslijedom odlučuje se u Engleskoj tko je u prednosti kada momčadi imaju isti broj bodova. Ako bi se spomenuti rezultati Liverpoola i Bournemoutha poklopili, u tom specifičnom slučaju pravila Premier lige nalažu odigravanje play-off utakmice.
Baš zanimljivo ako bi kojim slučajem bio ovakav rasplet u zadnjem kolu :mrgreen:
Nije međusobni omjer isti ja mislim.
Liverpul dobio kući 4:2, izgubio u gostima 3:2. Osim ako se ne gleda tako.
Osmi Socrates

#64830 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Ne gledaju se golovi kod kuće. Igrala bi se playoff utakmica u gorenavedenom slučaju.
Billy The Pljuc

#64831 Re: English Premier League

Post by Billy The Pljuc »

Čestitke Arsenalu a i vama ljubiteljima istog na osvojenoj 7-oj tituli za mog vakta, interesantno da ih je i prije mene osvojio takođe 7. Jbmlga valjda nije doš'o red i na mene da bi se neštA kosmički iznivelisalo :P, doživim li još jednu Arsenalovu titulu prestajem vjerovati u kosmičku ravnotežu :lol:.

Helem nisam vjerovao da pored Pepa Arteta dođe do titule i napisah isto nekad, evo me razuvjeren, valjda je Arteta izučio zanat i odbranom prije svega došao do zaslužene titule a i Pepu je vrijeme da ide. Nemrem se fakat sjetiti iz kojeg albuma i serije sličica je bila sličica Arsenalovog grba a koju sam zalijepio na viseći elemenat u kuhinji (uz još neke grbove) i koja je godinama stojala na istom, sjetih se toga upravo danaske.

Čeka nas još da vidimo šta može ovaj Arsenal koji je ove sezone odigrao 66 utakmica sveukupno (i koji čekaju još dvije za zaključenje sezone) protiv PSG-a koji faktički i nije imao odmora između ove i prošle sezone ali je ipak odigrao manje od Arsenala, sveukupno 62 utakmice i čeka ga još samo to finale. Ljubiteljima statistike evo još jedan podatak, Arsenal je u ovoj sezoni ostvario gol razliku 127:47 dok PSG ima 143:61. Znači u prosjeku Arsenal daje malo manje od dva po utakmici dok prima manje od jednog gola, PSG daje više od dva po utakmici a prima jedan go u prosjeku. Svi već znamo onu izreku o statistici ali jedva čekam da vidim može li Arsenal izdržati protiv ovako potentne ekipe kao što je PSG.
Bosanski_kralj

#64832 Re: English Premier League

Post by Bosanski_kralj »

Arsenal ako osvoji LP ne može se reći da će biti nezasluženo. Biće neporaženi.

I nekako imam osjećaj da bi im ova titula u PL mogla puno pomoći ma psihološkom planu za finale Lp
studeni76

#64833 Re: English Premier League

Post by studeni76 »

Point. wrote: 20/05/2026 09:58 Najebače Soton samo tako.

I šta im znači da su špijunirali jedan ili tri treninga? Ko eto ne bi prošli dalje, toliko su bili bitni treninzi.

Kakve neopjevane budaletine
Eto kažu da je trener svabo priznao da je on poslao špijuna. Navodno nije znao da je kažnjivo u EPL, kod njih u Njemačkoj haman to prolazi.
Herr Flick

#64834 Re: English Premier League

Post by Herr Flick »

Bournemouth ili Brighton u Ligi prvaka ako Villa zavrsi na kraju peta na tabeli :lol: :lol: :lol: A to ce se desiti ako Lpool dobije Brentford a Villa izgubi od Citija :mrgreen:
Osmi Socrates

#64835 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Žalba Southamptona glat odbijena.

Ali, sad pratite Chelsea/City/Maresca komediju. Ako City dovede Marescu umjesto Pepa, Chelsea se sprema tužiti City. :lol:
Point.

#64836 Re: English Premier League

Post by Point. »

Hull traži da se odmah pošalju u PL i da ne igraju protiv Boroa, jer su fol trenirali i spremali se za Soton.

Ovi su gori od talijana svega mi
MarlboroGold

#64837 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

Ma šuplja priča. Računali su i oni na to da bi Southampton mogao biti diskvalificiran.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#64838 Re: English Premier League

Post by plain vanilla »

Ne ide Harry na SP, dabogda grupu ne prosli
Post Reply