Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Danguba

#60801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

dječak sa šibicama wrote: 19/05/2026 13:26 Treba zatvoriti jos pet granich prijelaza :bih:
To bi i Trump predložio kada ne zna šta će i kako dalje.
Novak20

#60802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Chmoljo wrote: 19/05/2026 14:25
Novak20 wrote: 19/05/2026 10:16 Zijad jači od države. :lol:

Niti će on naplatiti dug od RS niti će što promijeniti besmislenom odlukom da za.ebe sve koji bi imali koristi od novog graničnog prijelaza, a naročito "male" ljude u BiH.

"Nestranački ekspert" al' u q.rcu. Esdeaovac koji bi rado srušio državu da mu stranka uđe u vlast.

https://bljesak.info/vijesti/politika/p ... adi/562255
Predsjedavajući Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje BiH, Srđan Amidžić, pozvao je članove UO UNO da daju odobrenje direktoru UNO za donošenje Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjoj organizaciji kojim bi se omogućilo stavljanje u funkciju novog graničnog prelaza u Gradišci.

Amidžić je ovaj prijedlog iznio zbog izvanredne situacije uslijed obrušavanja dijela mosta na Savi i potpunog prekida prometa na graničnom prelazu Gradiška, te zbog ugroženosti građana i imovine.

Krnjić spriječio novi prijelaz
U pozivu se navodi da bi se, zbog hitnosti, članovi Upravnog odbora trebali izjasniti danas do 13.00 sati.

Na mostu preko rijeke Save u Gradišci noćas je došlo do djelomičnog urušavanja betonske konstrukcije i ograde, zbog čega je u potpunom prekidu prekogranični promet za sve kategorije vozila i pješake. Izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Radovan Kovačević, zahvalio je Zijadu Krnjiću, ''čovjeku koji ne dozvoljava da zaboravimo što za Srpsku znači biti u BiH''.
Ko se mača lača, lomača

Kako pisah neki dan, jebu drugi ne vade.

Ok. Taman da Zijad ima neku svoju sitnosicarsku racunicu, pored silnih blokada SVEGA, linep ovidjeti i da najbrojniji narod ima neki mehanizam blokiranja.

Sto da ne. Blokada ti, blokada mi.
Ma blokada je ok.

Problem je što blokada novog graničnog prijelaza nije od jučer, a ni ta blokada, sud, neka prinudna uprava, policija, OS, država, visoki predstavnik, veleposlanici PIC-a, NATO nisu naplatili dug RS prema F BiH u iznosu od preko 100 milijuna KM.

Meni to nekako baca na manjak pravne države, da ne kažem suvereniteta.

Veći je ovo problem nego fratri ali kao i obično, krivo sam shvaćen u pokušaju da preusmjerim diskusiju. :lol:
Last edited by Novak20 on 19/05/2026 14:55, edited 1 time in total.
4L0n3

#60803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 4L0n3 »

dr_Evil wrote: 19/05/2026 14:04
skafiskafsnjak wrote: 19/05/2026 13:59
4L0n3 wrote: 19/05/2026 13:56 Amidzic je imao (ne racunajuci vrijeme prije zijine blokade) pola godine vremena da usvoji preraspodjelu po novom koeficijentu. Sta se cekalo ? :)

Sve ostalo je suplja.
Ma mrze ih Bosnjaci , nema sta drugo biti.

Sta kaze, najradije bi ih oznacili zutim zvijezdama kao Jevreje … da se zna ko su Srbi. Neki od Bosnjaka bi mooozda zeljeli ….. ali stoko vi ste to u Prijedoru i napravili !! Jedno je zeljeto, a drugo uraditi.

Podrska Zike !!!!! Ici cu na Bijacu ako treba !!!
ne, ne, ovako je rekao:
Ja ne znam šta da vam kaže, mislio sam reći svašta, smirivali su me. U FBiH živi dosta Bošnjaka, ali i dosta muslimana. Zijad Krnjić je jedan musliman. On da se pita stavio bi nam žute zvijezde kao Jevrejima u Drugom svjetskom ratu. Jer ovdje treba neko da pogine da bi se on odobrovoljio?
Eto, musliman je postala i psovka :D
Promakla mi je ta izjava, evo sad procitah..

Mozda je mislio rec balija ali ovo musliman bolje razumiju strateski partneri na zapadu :)
Nikad s ovim smecem na zelenu granu.

U boljim vijestima cujem da je i trojka glasala protiv danas. Mozda ipak bude sta od “povijesne pomirbe bosnjaka” :D
Da bogda.
dembele

#60804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dembele »

Kmečanje epskih razmjera u genocidom brlogu, navikla četničija da blokira, ne i da budu blokirana.
Last edited by dembele on 19/05/2026 15:05, edited 1 time in total.
Haris.ba

#60805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 19/05/2026 14:51 Nesto kontam, da SDA nije mutava kako jeste, i da je umjesto otpisanog Baketa isturila Krnjica, uzeli bi glat :D

Sta mislis @Haris.ba ?
Nije Bake lud. Ovo oko predsjednistva mu je jedina sansa da ne mora kuci sa zenom vrijeme provoditi.
Ostalo mu ne dopusta.

Vjerujem ja da Bake je sad na sedmom nebu. Telefoni zvone, ponovo ga traze da "sredi situaciju".

A, to da Sda moze nesto mimo Baketa je ko da predlazes dijeljenje sa nulom.
Last edited by Haris.ba on 19/05/2026 14:58, edited 1 time in total.
hzsa22

#60806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by hzsa22 »

Zijo :izet: i ne vadi. Bez obzira kakvi su motivi iza ovoga, nek' i Bosnjaci jednom imaju neku polugu u nekim stvarima.
Bosanski_kralj

#60807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bosanski_kralj »

Ovako treba sve blokirati, pa nek ide sve u pm.

I Trump ako nastavi ovako sa Dodikom, treba blokirati i JK..nek nas bomarduje, ko ga jebe
Porodice Foht

#60808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Porodice Foht »

Aferim Krnjicu, tako i treba. Mene samo hastra da se EU ili EK ne ukljuce i narede neko privremeno otvaranje, sta li. Ne razumijem se u te nadleznosti, ali nadam se da nece toga biti. Frustracija djikana Amidzica je potvrda da je Krnjic na dobrom putu. :bih:
dr_Evil

#60809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Samo da se ne zaboravi da je i GV Mostara u blokadi - ali nazalost u izbornoj godini pa im niko ne vjeruje, ali eto blokada je
JOINT_1921
Vozim: odlično

#60810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JOINT_1921 »

Samo blokiraj Zijo :thumbup:
Haris.ba

#60811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

Danguba wrote: 19/05/2026 15:04
_BataZiv_0809 wrote: 19/05/2026 14:27 Ne mogu da vjerujem da sam ovo napisao ali:

Podrska blokadi :bih:
A mene ste razapinjali.
Naknadna pamet, šta li.
Ma i Bata poceo zeleno da pise. :D :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#60812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Novak20 wrote: 19/05/2026 14:52 Ma blokada je ok.

Problem je što blokada novog graničnog prijelaza nije od jučer, a ni ta blokada, sud, neka prinudna uprava, policija, OS, država, visoki predstavnik, veleposlanici PIC-a, NATO nisu naplatili dug RS prema F BiH u iznosu od preko 100 milijuna KM.

Veći je ovo problem nego fratri ali kao i obično, krivo sam shvaćen u pokušaju da preusmjerim diskusiju. :lol:
Kakav manjak suvereniteta? Mislio si mozda puni suverenitet kada se nesto pita i najbrojniji?

Shvatam da tvom okruzenju suverenitet znaci da svaka hercegovacka varos moze raditi sta hoce jer je sarajevo predaleko.

Sve je to stvar percepcije, koja zna biti varljiva kad je celopek.
dr_Evil

#60813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

redsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto najavila je moguće, privremeno rješenje, koje se odnosi na novi Granični prijelaz Gradiška, a u okviru Ministarstva sigurnosti BiH.

"Upravo smo održali telefonsku hitnu sjednicu na kojoj smo raspravljali o temi graničnih prijelaza pa da ono što mi možemo i što je u našoj nadležnosti uradimo, ali, nažalost tu nismo imali političke volje i sluha da to uradimo. Ali, nadam se da ćemo u skladu s ovlastima koje ima Ministarstvo sigurnosti, barem ovaj dio koji se tiče izvanredne situacije koja se dogodila urušavanjem mosta na Gradišci, privremeno riješiti", rekla je Krišto na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
Haj'te sad :D
Chmoljo

#60814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 19/05/2026 15:21
redsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto najavila je moguće, privremeno rješenje, koje se odnosi na novi Granični prijelaz Gradiška, a u okviru Ministarstva sigurnosti BiH.

"Upravo smo održali telefonsku hitnu sjednicu na kojoj smo raspravljali o temi graničnih prijelaza pa da ono što mi možemo i što je u našoj nadležnosti uradimo, ali, nažalost tu nismo imali političke volje i sluha da to uradimo. Ali, nadam se da ćemo u skladu s ovlastima koje ima Ministarstvo sigurnosti, barem ovaj dio koji se tiče izvanredne situacije koja se dogodila urušavanjem mosta na Gradišci, privremeno riješiti", rekla je Krišto na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
To ti je situacija kada bi neko nas ovo uradio, docekale bi ga istrage, hapsenja, optuzbe... Od strane nasih.

Poznata ti je prica o ponderu.

Ovi mogu, jer nece jedni druge osmekavati sto su ostetili drzavu. Ne pada im na pamet, jos ce ih stititi.
Novak20

#60815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Chmoljo wrote: 19/05/2026 15:16

Kakav manjak suvereniteta? Mislio si mozda puni suverenitet kada se nesto pita i najbrojniji?

Shvatam da tvom okruzenju suverenitet znaci da svaka hercegovacka varos moze raditi sta hoce jer je sarajevo predaleko.

Moje "okruženje" je nešto sjevernije od tvog u Sarajevu pa me ne hvata ćelopek.

Ne znam što Hercegovina ovdje konkretno može uraditi osim da uzme kokice u šake.
Chmoljo

#60816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Novak20 wrote: 19/05/2026 15:27
Chmoljo wrote: 19/05/2026 15:16

Moje "okruženje" je nešto sjevernije od tvog u Sarajevu pa me ne hvata ćelopek.

Ne znam što Hercegovina ovdje konkretno može uraditi osim da uzme kokice u šake.
Mozda je geografski sjevernije, al mentalno...

Hercegovina se uzjebala da arhitekti pokolja u Ravnom ne trpe ekonomske posljedice. Bratstvo i jedinstvo :bih:
Chmoljo

#60817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Vidju Forte :mrgreen:
"Blokada je u našem sistemu postala neko normalno sredstvo i oni koji sada traže da se nešto deblokira, poput ministra Amidžića. Volim da se prisjetim svih onih trenutaka koji su upravo blokadom pokušavali dobiti neke svoje političke pobjede i, svaki put kad potegnete jedno oružje, možete očekivati da se ono vrati prema vama. Ako koristite blokadu, možete očekivati da se ona vrati", poručio je Forto.
No Mind

#60818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

To je valjda ovaj dio: "Ministarstvo komunikacija i transporta BiH, zajedno sa Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture Hrvatske, nadležno je za sprovođenje Sporazuma o održavanju međudržavnih mostova na granici između BiH i Hrvatske. Definisano je da finansiranje održavanja i rekonstrukcije vrši po principu 50:50, ali iako je Javno preduzeće 'Putevi Republike Srpske' u više navrata dobilo obavještenje o dodjeli sredstava za ove namjene u iznosu od 20.000 KM za pet graničnih mostova sa Hrvatskom, sredstva ovom preduzeću nikad nisu doznačena", kažu iz "Puteva Republike Srpske".

Potrebni milioni
Za to održavanje, kako su dodali, potrebna su sredstva u iznosu od 1,5 do 2 miliona ali čak ni ova u iznosu od 20.000 KM, koja ni približno nisu dovoljna i koja su navodno doznačena, nikada nisu uplaćena na račun Javnog preduzeća ''Putevi Republike Srpske'' od strane Ministarstva komunikacija i transporta BiH."
dr_Evil

#60819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Chmoljo wrote: 19/05/2026 15:31

"Blokada je u našem sistemu postala neko normalno sredstvo i oni koji sada traže da se nešto deblokira, poput ministra Amidžića. Volim da se prisjetim svih onih trenutaka koji su upravo blokadom pokušavali dobiti neke svoje političke pobjede i, svaki put kad potegnete jedno oružje, možete očekivati da se ono vrati prema vama. Ako koristite blokadu, možete očekivati da se ona vrati", poručio je Forto.
:D samo kokice i da vidimo kako ce napredovati sve ovo :D

Ali mi je smijesna ona replika od Novaka, kao sta Hercegovina moze da uradi, a doslovno drze kljuc svih problema BiH u rukama.
Chmoljo

#60820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

dr_Evil wrote: 19/05/2026 15:35

Ali mi je smijesna ona replika od Novaka, kao sta Hercegovina moze da uradi, a doslovno drze kljuc svih problema BiH u rukama.
I doslovno su podrzali svaku blokadu SNSDa. Malo se usrali kako ih je Marfi samarao, ali kao i uvijek, izmigolje na hinjaka.
skrbavi-admin

#60821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

Zike heroj..... :mrgreen: :thumbup: :kiss: :izet: :izet: :izet:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#60822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Zijo stroj

samo mi nije jasno do kad će se tolerisati ovo lajanje

probaj otići bilo gdje na svijetu i izjaviti nešto slično protiv drugog naroda...

odeš u Italiju i reci im da su fašisti
jutro ćeš dočekati u zatvoru
skrbavi-admin

#60823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

mk ultra wrote: 19/05/2026 16:18 Zijo stroj

samo mi nije jasno do kad će se tolerisati ovo lajanje

probaj otići bilo gdje na svijetu i izjaviti nešto slično protiv drugog naroda...

odeš u Italiju i reci im da su fašisti
jutro ćeš dočekati u zatvoru
:thumbup:
Novak20

#60824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Chmoljo wrote: 19/05/2026 15:36
dr_Evil wrote: 19/05/2026 15:35

I doslovno su podrzali svaku blokadu SNSDa. Malo se usrali kako ih je Marfi samarao, ali kao i uvijek, izmigolje na hinjaka.
Evo vidite da nije baš tako kao što pišete. Bar ne u ovom slučaju.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/48 ... _rs_a.html
Za usvajanje odluke o poravnanju između dva entiteta glasali su članovi UIO Zijad Krnjić i ministar finansija Toni Kraljević (HDZ BiH).
adnante

#60825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by adnante »

Novak20 wrote: 19/05/2026 16:28 Evo vidite da nije baš tako kao što pišete. Bar ne u ovom slučaju.
hehe ima nas koji nismo naivne madjarske sobarice.

HDZ glasova isto kao sto bi snsd glasao "da se muslimani i hrvati dogovore oko izbora clana predcjednistva". Eto tako je i hdz sada glasao, ono kao evo mi smo kao za, samo sto snsd nece.

Mozda ste latini, ali ispucanih rukavica.
Post Reply