Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

moimoi

#60676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

Franjevci su ljudine. Barem u 99% slucajeva. Komunjare :D

Sve ostalo treba zakonom zabraniti :D
Prpa.ba

#60677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Pokusavalo se i to kroz toboznji Distrikt Sarajevo, uz krilaticu "sto smo etnicki ocistili, nase je, a sto nismo, i tu cemo po trecinu vlasti".

Sad je dosao malo drugaciji vakat, Ostalija moze oko Foce ili Gruda, neka i ostali malo sire slobodnu teritoriju.

:mrgreen:
Haris.ba

#60678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

dr_Evil wrote: 19/05/2026 09:14 Zanimljivo je posmatrati kako u Bosni se franjevci posmatraju kao nesto pozitivno, nesto cime se ponose svi bez obzira na religiju, a zaboravi se cak i aspekt da su dovedeni da bi radili protiv CB. S druge strane koliko se franjevci posmatraju negativno od strane Bosnjaka Hercegovine.

Tesko biti pametan i reci za koji paradzemat navijati ovdje.
Ko u Bosni gleda na franjevce pozitivno?

To su vise medijski narativi sireni iz odredjenih razloga, a koji nemaju uporista na terenu.
dr_Evil

#60679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

@GandalfSivi

https://mostar.live/poziv-hrvatskoj-dij ... sliku-bih/
Poziv hrvatskoj dijaspori: “50.000 glasova može promijeniti političku sliku BiH”
dr_Evil

#60680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

https://thebosniatimes.ba/102128/anatom ... ajna-ruka/

Aman ljudi bre... :D sve je ovo kamilica napisano :D

@palermo
ovo_malo_duse

#60681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ovo_malo_duse »

moimoi wrote: 19/05/2026 09:15 Franjevci su ljudine. Barem u 99% slucajeva. Komunjare :D

Sve ostalo treba zakonom zabraniti :D
Naravno da su ljudine. Ne jebu UZP cirilicara i njegovu kliku ni za suhu sljivu...NIsu ni prije zato su ih poceli sistematski eliminisat iz Hercegovine.
I dovoditi ove DON. Imao sam priliku da se druzim sa dobrim dijelom FRA ( ljudina) pravi vijernici, vrlo rijetko ispolitizovani..
Dok su ovi sa bijelim okovratnikom su katastrofa to im i zupljani znaju zato se i bune. Polticki zatrovani, pravi katotalibani, povodljivi ..UZP raja..
JohnnyS

#60682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

Ja ne znam o kojim franjevcima vi pričate, ali ovdje su gotovo svi filoustaše. Hoće pomoć malom čovjeku, to bez daljnjeg, za razliku od većine popova koji se ponašaju ko da je vrijeme prije francuske revolucije, ali tvrdi desničari su u pitanju :D
dr_Evil

#60683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

JohnnyS wrote: 19/05/2026 09:53 Ja ne znam o kojim franjevcima vi pričate, ali ovdje su gotovo svi filoustaše. Hoće pomoć malom čovjeku, to bez daljnjeg, za razliku od većine popova koji se ponašaju ko da je vrijeme prije francuske revolucije, ali tvrdi desničari su u pitanju :D
Drugarica @Rejhana jednostavno kaze da sve iznad Salakovca ne konta politiku :D

Ali e'o moram da naglasim da sam "iza crkve", a ti znas koje, godinama igrao kosarke sa njima, raja su prava bili u onim godinama dok je jos ludnica bila pokraj.
drug_profi

#60684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Ja sam se upoznao sa nekolicinom fratara iz Fojnice. Sa nekima sam proveo i jedno veče na nekoj proslavi uz piće i muziku. Ostavili jako ugodan dojam na mene i kroz razgovore i kroz sveukupno ponašanje. Brat mog oca je imao sa njima i mnogo dublje veze kroz neka kulturološka i geneološka istraživanja. Proveo je mjesece u njihovim arhivama.
Ja ih znam i pamtim kao dobre ljude i prave bosance.
dr_Evil

#60685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

drug_profi wrote: 19/05/2026 09:59 Ja sam se upoznao sa nekolicinom fratara iz Fojnice. Sa nekima sam proveo i jedno veče na nekoj proslavi uz piće i muziku. Ostavili jako ugodan dojam na mene i kroz razgovore i kroz sveukupno ponašanje. Brat mog oca je imao sa njima i mnogo dublje veze kroz neka kulturološka i geneološka istraživanja. Proveo je mjesece u njihovim arhivama.
Pa na to sam i mislio druze profi, nisam nikad nikoga iz Bosne upoznao da jednu ruznu na franjevce kaze, a pogotovo Fojnica. I ne samo ruznu, nego su franjevci ponos Bosne. I onda dodjes u Hercegovinu.... :D
Tvrtko II Kotromanić

#60686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

franjevacka provincija Bosna Srebrna i hercegovacka franjevacka provincija su 2 razlicite stvari i to vec preko 150 god
moimoi

#60687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

JohnnyS wrote: 19/05/2026 09:53 Ja ne znam o kojim franjevcima vi pričate, ali ovdje su gotovo svi filoustaše. Hoće pomoć malom čovjeku, to bez daljnjeg, za razliku od većine popova koji se ponašaju ko da je vrijeme prije francuske revolucije, ali tvrdi desničari su u pitanju :D
Bosanskim franjevcima.
Kod vas dole u hercegovini je oduvijek ustasluk. St je tacan razlog.. ostce mi misterija.
JohnnyS

#60688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

Pa tema je bila previranje među katoličkim džematima u Hercegovini. Širit priču na bosanske franjevce, mogli ste onda i o budističkim redovnicima
dr_Evil

#60689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

moimoi wrote: 19/05/2026 10:12
Bosanskim franjevcima.
Kod vas dole u hercegovini je oduvijek ustasluk. St je tacan razlog.. ostce mi misterija.
Jednostavno imamo takva podrucja... granica uradi nesto s ljudima. Recimo meni je tesko komunicirati s Bosnjacima iz I.Bosne, osjecam kao da pricam sa Skutorima, neka slicna ideologija. Moram odmah podvuci da sa Srbima iz I.Bosne i ne mogu komunicirati jer imaju zelju da me okrenu na raznju :D
Novak20

#60690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Zijad jači od države. :lol:

Niti će on naplatiti dug od RS niti će što promijeniti besmislenom odlukom da za.ebe sve koji bi imali koristi od novog graničnog prijelaza, a naročito "male" ljude u BiH.

"Nestranački ekspert" al' u q.rcu. Esdeaovac koji bi rado srušio državu da mu stranka uđe u vlast.

https://bljesak.info/vijesti/politika/p ... adi/562255
Predsjedavajući Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje BiH, Srđan Amidžić, pozvao je članove UO UNO da daju odobrenje direktoru UNO za donošenje Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjoj organizaciji kojim bi se omogućilo stavljanje u funkciju novog graničnog prelaza u Gradišci.

Amidžić je ovaj prijedlog iznio zbog izvanredne situacije uslijed obrušavanja dijela mosta na Savi i potpunog prekida prometa na graničnom prelazu Gradiška, te zbog ugroženosti građana i imovine.

Krnjić spriječio novi prijelaz
U pozivu se navodi da bi se, zbog hitnosti, članovi Upravnog odbora trebali izjasniti danas do 13.00 sati.

Na mostu preko rijeke Save u Gradišci noćas je došlo do djelomičnog urušavanja betonske konstrukcije i ograde, zbog čega je u potpunom prekidu prekogranični promet za sve kategorije vozila i pješake. Izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Radovan Kovačević, zahvalio je Zijadu Krnjiću, ''čovjeku koji ne dozvoljava da zaboravimo što za Srpsku znači biti u BiH''.
Prpa.ba

#60691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Covjeku se ne svidja nova sistematizacija. Potrudite se da napisete bolju, pa cemo razmisliti.

Ne treba zuriti, svako treba da radi svoj posao. Uostalom, imaju alternativni granicni prelazi, sto ste kidisali na taj jedan. Mozda je i neisplativo imati ga uopste.

p.s.
Sta fali da malo ljudstvo iz Laktasa i obliznje Banjaluke malo kruzi, do Svilaja ili do Doljana. Mozda se pocnu druziti, upoznavati sa drugacijima.
Last edited by Prpa.ba on 19/05/2026 10:30, edited 1 time in total.
mist

#60692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mist »

Jebeno kada imas polugu za prikociti :mrgreen:
archi_a

#60693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

Znavi PREREZALO! :lol:
Nije da nemaju iskustva sa rušenjem mostova.
Čuj besmislena odluka da blokira? Vratite pare hadalji.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#60694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

drug_profi wrote: 19/05/2026 09:59 Ja sam se upoznao sa nekolicinom fratara iz Fojnice. Sa nekima sam proveo i jedno veče na nekoj proslavi uz piće i muziku. Ostavili jako ugodan dojam na mene i kroz razgovore i kroz sveukupno ponašanje. Brat mog oca je imao sa njima i mnogo dublje veze kroz neka kulturološka i geneološka istraživanja. Proveo je mjesece u njihovim arhivama.
Jesu li poznavali onu dvojicu smaknutih 1993
moimoi

#60695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

dr_Evil wrote: 19/05/2026 10:15
moimoi wrote: 19/05/2026 10:12
Bosanskim franjevcima.
Jednostavno imamo takva podrucja... granica uradi nesto s ljudima. Recimo meni je tesko komunicirati s Bosnjacima iz I.Bosne, osjecam kao da pricam sa Skutorima, neka slicna ideologija. Moram odmah podvuci da sa Srbima iz I.Bosne i ne mogu komunicirati jer imaju zelju da me okrenu na raznju :D
Hmmm… ima i toga. I biscani su poteski koliko primjeth :D
moimoi

#60696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

JohnnyS wrote: 19/05/2026 10:14 Pa tema je bila previranje među katoličkim džematima u Hercegovini. Širit priču na bosanske franjevce, mogli ste onda i o budističkim redovnicima
Ima sigurno franjevaca iz bosne i u hercegovini. Sumnjam da su takvi kakve ih opisujes. Nego ne upoznah hercegovca vjerskog sluzbenika ili opcenito vjernika, a da je normalan :D

Dodju mi na otok pa pocnu prosipati ustasluk
JohnnyS

#60697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JohnnyS »

moimoi wrote: 19/05/2026 10:39
JohnnyS wrote: 19/05/2026 10:14 Pa tema je bila previranje među katoličkim džematima u Hercegovini. Širit priču na bosanske franjevce, mogli ste onda i o budističkim redovnicima
Ima sigurno franjevaca iz bosne i u hercegovini. Sumnjam da su takvi kakve ih opisujes. Nego ne upoznah hercegovca vjerskog sluzbenika ili opcenito vjernika, a da je normalan :D

Puno su ljudi opterećeni ustašama ljeta gospodnjeg 2026.
axe22

#60698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by axe22 »

Novak20 wrote: 19/05/2026 10:16 Zijad jači od države. :lol:

Niti će on naplatiti dug od RS niti će što promijeniti besmislenom odlukom da za.ebe sve koji bi imali koristi od novog graničnog prijelaza, a naročito "male" ljude u BiH.

"Nestranački ekspert" al' u q.rcu. Esdeaovac koji bi rado srušio državu da mu stranka uđe u vlast.

https://bljesak.info/vijesti/politika/p ... adi/562255
Predsjedavajući Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje BiH, Srđan Amidžić, pozvao je članove UO UNO da daju odobrenje direktoru UNO za donošenje Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjoj organizaciji kojim bi se omogućilo stavljanje u funkciju novog graničnog prelaza u Gradišci.

Amidžić je ovaj prijedlog iznio zbog izvanredne situacije uslijed obrušavanja dijela mosta na Savi i potpunog prekida prometa na graničnom prelazu Gradiška, te zbog ugroženosti građana i imovine.

Krnjić spriječio novi prijelaz
U pozivu se navodi da bi se, zbog hitnosti, članovi Upravnog odbora trebali izjasniti danas do 13.00 sati.

Na mostu preko rijeke Save u Gradišci noćas je došlo do djelomičnog urušavanja betonske konstrukcije i ograde, zbog čega je u potpunom prekidu prekogranični promet za sve kategorije vozila i pješake. Izaslanik u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Radovan Kovačević, zahvalio je Zijadu Krnjiću, ''čovjeku koji ne dozvoljava da zaboravimo što za Srpsku znači biti u BiH''.

Sta je jedan granicni prelaz pokraj konstantne blokade drzave od druge dvije strane.

Jedna strana uvijek popustala, sad neko rekao NE i odmah se place.
Mozda da pozovu Visokog da nametne odluku.
moimoi

#60699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

JohnnyS wrote: 19/05/2026 10:41
moimoi wrote: 19/05/2026 10:39

Puno su ljudi opterećeni ustašama ljeta gospodnjeg 2026.
Pa nebili :D
Ko kuga se siri
DaysleepeR

#60700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Pustiće danas novi granični na Gradiški mimo procedure.
Post Reply