Ma uvijek ima pojedinačnih slucajeva, ali da se daju otkazi tek tako i masovnijs, ne baš. Nema garant veću platu, mislim da su najnize plate u DM 1800-2000.gentoo wrote: ↑17/05/2026 12:23Evo znam ja licno lika (tacnije likusu) koja je radila u DM godinama i na kraju napustila radi kancelarijskog posla u SDA ekskluzivnoj (kantonalno-drzavnoj) firmi.
Ta osoba je zavrsila ekonomiju, mozda joj je san bio da radi "u struci" i izdaje i prima fakture a ne da kucka pelene i toalet papir. Sto je najsmjesnije ta SDA ekskluzivna firma nema uopste neke plate, i daj Boze da ima i 200KM vise nego u DM.
Kod nas se vise radi o tome da nikom zivotni san nije da bude kasirka i da ce otici i za manje para da radi u "preduzecu". Po meni posao u LIDL je idealan za mladju raju koja je zavrsila skolu a ne studira ili studira u Travniku/Vitezu/Kiseljaku i da to sljakaju do braka i porodice. Realno je tako za svaki trgovaci lanac ali eto LIDL je vjerovatno malo vise "njemacki" nego "balijski" pa bi se Gen Z tu bolje uklopila.
Napuste ljudi i menadzerske pozicije, dopizdi im. Ha jah, tako da ce biti i odlazaka iz Lidla. Sad je neki hayp na tu firmu, pa svi lete tamo, ali core uposlenika će se odrazati, pretpostavljam.