English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vicious

#64526 Re: English Premier League

Post by vicious »

MarlboroGold wrote: 10/05/2026 21:41 Jbt dokle su došli da jedan od voditelja na ESPN pita Klinsmanna da li bi najradije nabio Artetu bokserom u facu. Eto dokle sve ovo ide.

Šta li će tek biti ako osvoje ligu, a tek ligu prvaka... opšti mental breakdown.
Gdje nadje ESPN :lol:
Ja gledao neki Sky, Keane, Wright i Redknapp bili u studiju. Naravno svi se slažu da je ispravna odluka bila.
vicious

#64527 Re: English Premier League

Post by vicious »

Velkoski wrote: 10/05/2026 21:47 Rice je napravio prekršaj prije ovaj iz WHU-a. :mrgreen:

Image
A prije toga taj isti napravio na Skellyju ili tako nekom :D
MarlboroGold

#64528 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

vicious wrote: 10/05/2026 21:48
MarlboroGold wrote: 10/05/2026 21:41 Jbt dokle su došli da jedan od voditelja na ESPN pita Klinsmanna da li bi najradije nabio Artetu bokserom u facu. Eto dokle sve ovo ide.

Šta li će tek biti ako osvoje ligu, a tek ligu prvaka... opšti mental breakdown.
Gdje nadje ESPN :lol:
Ja gledao neki Sky, Keane, Wright i Redknapp bili u studiju. Naravno svi se slažu da je ispravna odluka bila.
Naletio na neki klip nakon utakmice protiv Atletica. Ne vjerujem šta ti sebi balvani dopuštaju jbt

[youtube]https://www.youtube.com/shorts/9c21CixHfYA[/youtube]

Ovo je bruka i sramota. Arteta ih bukvalno može tužiti za ovo.
Osmi Socrates

#64529 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Anyway, pošto se ova diskusija nikad neće završiti jer nepostojeća pravila ne dozvoljavaju da bude završena, da utvrdimo činjenično stanje.

Nakon ove utakmice, Crystal Palace, Nottingham Forest I Leeds su obezbjedili opstanak.
ketronsd1

#64530 Re: English Premier League

Post by ketronsd1 »

:)
BHF_Manijak wrote: 10/05/2026 21:39
senturk wrote: 10/05/2026 21:37
BHF_Manijak wrote: 10/05/2026 21:31 Jarane frajer LAKTOM BLOKIRA golmana i ometa ga u hvatanju lopte. Sta, sad cemo suditi manji faul - veci faul, teze i lakse blokiranje?
Pa eto de ti meni reci, ima li igdje u pravilima kod faula/penala kakva klasifikacija i sta se gleda, cuj lakat pa sad to veci faul nego sto Rice sa DVIJE ruke drzi ili uce igrača, prije faula nad golmanom,
Ne znam sto meni repliciras, ja se slazem s tobom. :mrgreen:
nuki_cika

#64531 Re: English Premier League

Post by nuki_cika »

avetinja wrote: 10/05/2026 19:37 Kada je Arsenal u pitanju, ne bi me čudilo da im Palas skine titulu u zadnjem kolu.
Samo se nadaj :D

I ovi što pričaju da je Arsenal dao bruku ovakvih golova, jeste ali ni blizu nisu gurali golmana ma onakav način kao što su to činila ona dvojica danas na Raji
ketronsd1

#64532 Re: English Premier League

Post by ketronsd1 »

Idemo jako ,idemo hrabro.
Titula je nasa :) :)
avetinja

#64533 Re: English Premier League

Post by avetinja »

nuki_cika wrote: 10/05/2026 22:13
avetinja wrote: 10/05/2026 19:37 Kada je Arsenal u pitanju, ne bi me čudilo da im Palas skine titulu u zadnjem kolu.
Samo se nadaj :D

I ovi što pričaju da je Arsenal dao bruku ovakvih golova, jeste ali ni blizu nisu gurali golmana ma onakav način kao što su to činila ona dvojica danas na Raji
A bila bi šega da tako bude. :lol:

Arsenal se gurao u skladu s propisima. :D

challmander

#64534 Re: English Premier League

Post by challmander »

Braco Topnici, nema potrebe da se pravdamo ikome. Mi znamo koliko smo sudijske nepravde pretrpili i koliko su nam se smijali.

Svakog prvaka su sudije barem malo pazile u nekim trenucima, zasto ne bi i nas. Neka cmizdre malo i neka kukaju kako smo najgori prvaci u historiji i slicne pizdarije.
Mustang1

#64535 Re: English Premier League

Post by Mustang1 »

Tako je. Bolje nepravdom osvojiti nego ne osvojiti nikako :D
drug_profi

#64536 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Meni lično ne smeta kako je Arsenal došao do bodova. Samo ne bih volio da ovako nastave i dogodine. Ili neko drugi. Jbg. sjebaće nam uživanje u utakmicama.
vaučer

#64537 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Manji problem od ovog gola je barem deset faula koje je Kavanagh dao Arsenalu gdje im igrač izgubi ili zagradi loptu i onda legne kad mu se primakne protivnik. To je ono gdje ih je stvarno gurao i gdje ih se gura cijelu sezonu. Što je problem ne zbog Arsenala nego jer doslovno nagrađuju diving i potiču da ga ima više.
Armin2013

#64538 Re: English Premier League

Post by Armin2013 »

Svi znamo da su sudije u EPL prilično loše. i pored vara ovakve situacije se dešavaju, ovaj put u korist Arsenala (možda je pravedno poništeno, da se ogradim) drugi put u korist neke druge ekipe. Ali mislim da je sudija ovaj put vagao i to da bi priznat gol vjerovatno odredio prvaka, odluka nije bila lahka. Samo bi bilo lijepo da se uskalde pravila ako je svako diranje golama faul onda treba svirat i svaki put kada je naguravanja pred golmanom. Izvinite Arsenalovci ali Arsenal je najviše golova dao ove sezone iz te sutacije gdje blokiraju golmanu kretanje.

I sada kada čitam ove komentare ne mogu da vjerujem koliko nutralnih navijača Arteta je okrenuo protiv Arsenala, ja vjerujem da je prije bar 70% nautralnih navijača ili navijača koji navijaju za neki drugi klub držali Arsenal kao drugi omiljeni kluba u EPL.
ShnjaZZZ

#64539 Re: English Premier League

Post by ShnjaZZZ »

Armin2013 wrote: 11/05/2026 07:37 Svi znamo da su sudije u EPL prilično loše. i pored vara ovakve situacije se dešavaju, ovaj put u korist Arsenala (možda je pravedno poništeno, da se ogradim) drugi put u korist neke druge ekipe. Ali mislim da je sudija ovaj put vagao i to da bi priznat gol vjerovatno odredio prvaka, odluka nije bila lahka. Samo bi bilo lijepo da se uskalde pravila ako je svako diranje golama faul onda treba svirat i svaki put kada je naguravanja pred golmanom. Izvinite Arsenalovci ali Arsenal je najviše golova dao ove sezone iz te sutacije gdje blokiraju golmanu kretanje.

I sada kada čitam ove komentare ne mogu da vjerujem koliko nutralnih navijača Arteta je okrenuo protiv Arsenala, ja vjerujem da je prije bar 70% nautralnih navijača ili navijača koji navijaju za neki drugi klub držali Arsenal kao drugi omiljeni kluba u EPL.
Druže jedno je blokirat i ometat golmana i to je poprilično dozvoljeno tokom kornera i apsolutno svi to rade i nije to nešto što je Arsenal izmislio, a sasvim druga stvar je uvalit golmanu lakat u vrat i čupat ga sve vrijeme za dres.

Pogledaj situaciju i reci da ovo nije najočitiji faul ove sezone nad golmanom.

hladan.preminger

#64540 Re: English Premier League

Post by hladan.preminger »

ShnjaZZZ wrote: 11/05/2026 08:28
Armin2013 wrote: 11/05/2026 07:37 Svi znamo da su sudije u EPL prilično loše. i pored vara ovakve situacije se dešavaju, ovaj put u korist Arsenala (možda je pravedno poništeno, da se ogradim) drugi put u korist neke druge ekipe. Ali mislim da je sudija ovaj put vagao i to da bi priznat gol vjerovatno odredio prvaka, odluka nije bila lahka. Samo bi bilo lijepo da se uskalde pravila ako je svako diranje golama faul onda treba svirat i svaki put kada je naguravanja pred golmanom. Izvinite Arsenalovci ali Arsenal je najviše golova dao ove sezone iz te sutacije gdje blokiraju golmanu kretanje.

Druže jedno je blokirat i ometat golmana i to je poprilično dozvoljeno tokom kornera i apsolutno svi to rade i nije to nešto što je Arsenal izmislio, a sasvim druga stvar je uvalit golmanu lakat u vrat i čupat ga sve vrijeme za dres.

Pogledaj situaciju i reci da ovo nije najočitiji faul ove sezone nad golmanom.

lik drži golmana za ruku :D
drug_profi

#64541 Re: English Premier League

Post by drug_profi »

Ma ovo se morao svirati kao faul nad golmanom inače onda faul nad golmanom ne postoji osim da ga šakom opališ.
AmiĐa_Idriz

#64542 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma faul je to. Ali mi je stvarno ko za Louvrea taj čitav korner, gdje god pogledaš ima materijala za faul :lol:
senturk

#64543 Re: English Premier League

Post by senturk »

Ocekujem sljedeće sezone u žiži javnosti da bude svaki prekid Arsenala i na najmanji kontakt pogotovu sa protivničkim golmanima da se okarakterise kao faul, inace sva besmisao pravila pada u vodu, da ne govorim ako im se bude svirao penal kakav ,
vaučer

#64544 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Nije do Arsenal. Do sudija je koji su mic po mic dozvolili ovakvo sranje. Činjenica da imaš dovoljno argumenata da kažeš kako ono jučer nisu trebali svirati govori do koje mjere su sudije pomakli granicu razumnog. Arsenal je glavni krivac ali i drugi su se okoristili prateći šta se njima dozvoljava.
jeza u ledja

#64545 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

Pa tako je u mnogim sportovima, pravila se testiraju do daske.

Faul je bio to nema sumnje. Jedino ostaje pitanje ostalih desavanja u 16-ercu, ali ovakve hrvacke penale obicno ne sviraju osim ako igrac ne padne.

Ja i dalje mislim da ce Arsenal ovo zajebati. :D
Osmi Socrates

#64546 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Prije utakmice se osjećalo da je ta utakmica kulminacija sezone u PL, ne samo kulminacija sezone za dva tima.

I onda se sve svelo na to da je jedan jedini korner u sudijskom vremenu ta kulminacija. :lol:

Ne vidim kako Arsenal može zajebati od ove tačke. Burnley će igrati otvoreno, možda imaju par igrača koji se žele dokazati, ali trenutno nemaju ni stalnog trenera. A Crystal Palace je zagonetka. Jer, londonski je derbi, ali Crystal Palace zaista nema istinskog londonskog rivala. Svi se londonski klubovi mrze između sebe, manje-više, ali Crystal Palace je najmanje u svemu tome. Plus što imaju Conference League finale.

Što se tiče borbe za opstanak, to nije još nikako riješeno. West Ham do kraja ima dva tima koja se ni za šta ne bore. Svejedno, atmosfera u Newcastleu je uvijek da zahtijevaju od igrača da ginu na terenu, pogotovo kad su domaćini. Howe možda nema osiguran posao sljedeće sezone. Njemu lično je ta utakmica ekstremno važna. Hoće li uspjeti naložiti tim, vidjećemo.

Tottenham ima Chelsea. Nemaju ni oni za šta da se bore, ali to jesu uvijek žestoke londonske utakmice, i oni pokazuju znake oporavka od krize. I pobjeđuju Tottenham redovno. Prije toga imaju finale kupa, to im je zadnja prilika da uhvate voz za Evropu, mada ne znam koliko će im to značiti s obzirom na njihovu situaciju sa UEFA i financijsku situaciju uopšte.

U zadnjem kolu, Everton. Oni svaku utakmicu pod Moyesom igraju kao da im je zadnja. Neće imati za šta da se bore, ali to je Everton. Oni se uvijek bore. :lol: Fucking annoying. :lol:

I naravno večeras Leeds. Sve se može zakomplikovati opet veoma brzo.
Osmi Socrates

#64547 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Inače, Presa Association izvještava da će korneri biti jedna od najvažnijih tema na IFAB sastanku na jesen. Očekuje se neka promjena gotovo sigurno. Ova jučerašnja utakmica je natjerala neke ljude na dodatnu diskusiju.

Da li će mjenjati VAR proceduru u vezi kornera ili će biti neka drastičnija promjena pravila, vidjećemo. Prije bih rekao da će biti promjena pravila. Moraju nekako da riješe problem.
Edin H.

#64548 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

Nema nikakvog problema.
Osmi Socrates

#64549 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Kako nema problema? Svaki korner, ama baš svaki, sudija ima podlogu da svira ili penal ili faul na obrambenom igraču.

Najčešće, ima podlogu da svira oboje. Najčešće se ne zna ko koga prvi faulira.
Edin H.

#64550 Re: English Premier League

Post by Edin H. »

Toleriše se do jedne mjere, ako pretjeraš svira se.

Prijedlog je da izbace napadače iz peterca, bolje ovako.
Post Reply