Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Naslovnica

#29976 Re: Sarajevo Construction

Post by Naslovnica »

black wrote: 09/05/2026 17:58 uvijek ista papanska izlizana prica o betoniranju zelenih povrsina od strane nekih sa strane, svako malo isto verglanje trgovi i parkovi. svaki park upisan, usran, pun smeca, neodrzavan, malo se pokosi i to je to
Uvijek ista papanska izlizana priča o prljavim parkovima, upišanim, usranim,, punim smeća, neodržavanim.
Zato zabetoniraj sve to i napravi espeoova, lidlova, punpi, dudlaonu obvezatno
dječak sa šibicama

#29977 Re: Sarajevo Construction

Post by dječak sa šibicama »

black wrote: 09/05/2026 17:58 uvijek ista papanska izlizana prica o betoniranju zelenih povrsina od strane nekih sa strane, svako malo isto verglanje trgovi i parkovi. svaki park upisan, usran, pun smeca, neodrzavan, malo se pokosi i to je to
I to sve rjedje, danas idem pjehe kroz kvart trava je do pojasa, ovog proljeca parkovi jos nisu izasli da kose.

Prosle godine su vec otanjili, ove godine ih nema nikako. Ranijih godina kosilo se non stop.

Opcina Centar sve vise lici na djunglu.
Naslovnica

#29978 Re: Sarajevo Construction

Post by Naslovnica »

dječak sa šibicama wrote: 09/05/2026 17:59 Zemljiste je privatno, eventualno ako se Lidl ne misli malo prosiriti van parcele, ne znam sta je vijece trebalo izglasati ne kuzim se u pravne stvari.

Ali za gradjane, plus, em radna mjesta za trgovce em za gradjevince em nesto novo za kupce. Lidl se mora siriti po gradu, ne moze sve ostati na dva objekta na periferiji.
Opstrukcije ocekivane, samo neozbiljno je to, docekujes investitora sa seljackim malverzacijama. Ali nakon McD nista ne cudi.
Čuj Lidl se mora širiti po gradu?
Zašto? Jeko Lidl pa se MORA širiti po gradu i mora se udovoljiti svakoj njihovoj želji?
Naslovnica

#29979 Re: Sarajevo Construction

Post by Naslovnica »

Haris.ba wrote: 09/05/2026 17:52
Naslovnica wrote: 09/05/2026 17:42 Sta je po UP i RP predvidjeno onde, znas li?
Naslovnica wrote: 09/05/2026 17:49 Da li je predvidjena nekakva gradnja tu prema UP i RP, sta kazu papiri?
Pa napisao sam. Ne znam sto opet pitas. SP2, znaci 2 sprata maksimalno. I to se pokusalo izmijeniti. Postojeci objekat postoji ucrtan.

Cak mu se vec i dala cesta, direktni spoj na magistrali kuda ide trola. I, to vec postoji.

Sada je samo pokusano da se na njegovoj parceli objekat poveca i da ide u poslovni.
Eto, ne može i tjt.
Šta ste zapeli.
Neće propasti Lidl ako se baš tu me izgradi. Sigurno ima površina predviđenih UP i RP za tu namjenu.
Idemo dalje.
Haris.ba

#29980 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Naslovnica wrote: 09/05/2026 18:08 Eto, ne može i tjt.
Šta ste zapeli.
Neće propasti Lidl ako se baš tu me izgradi. Sigurno ima površina predviđenih UP i RP za tu namjenu.
Idemo dalje
Pa tako napisi. Ko sisa argumente i dokaze.

Nema i gotovo.

I meni je to ok.

Ali, nemoj narativa park i zelenilo.
dječak sa šibicama

#29981 Re: Sarajevo Construction

Nije to gotovo, NS i SDP moraju okupiti sve vjecnike i ako svi dodju na narednu sjednicu, izglasace odobrenje. Mandic je to jucer i naglasio.

Ako ne, onda nista od toga. Ostaje djungla.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#29982 Re: Sarajevo Construction

Post by Velkoski »

Mene tu više brine epska gužva nego bilo šta drugo :mrgreen:
dječak sa šibicama

#29983 Re: Sarajevo Construction

Izgradnjom prve transferzale, guzve nestaju.

Medjutim, Prva se ne gradi jer nedodirljivi Penny ne napusta poziciju. Interesantno kako jedan granap blokira cijeli grad desetljecima, ali tu nema zabrinutih vijecnika da nesto poduzmu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29984 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Joj djecak, velkoski i dejsliper kad se budemo marisali za puter u Lidlu Betanija
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#29985 Re: Sarajevo Construction

Post by Velkoski »

dječak sa šibicama wrote: 09/05/2026 18:58 Izgradnjom prve transferzale, guzve nestaju.

Medjutim, Prva se ne gradi jer nedodirljivi Penny ne napusta poziciju. Interesantno kako jedan granap blokira cijeli grad desetljecima, ali tu nema zabrinutih vijecnika da nesto poduzmu.
ma brt, to se gradi 25 godina, bojim se da je nećemo doživjeti
_BataZiv_0809 wrote: 09/05/2026 18:59 Joj djecak, velkoski i dejsliper kad se budemo marisali za puter u Lidlu Betanija
jedva čekam paniku u Merkatoru i Bingu, ima da sve bude džaba 8) :mrgreen:
Naslovnica

#29986 Re: Sarajevo Construction

Post by Naslovnica »

Haris.ba wrote: 09/05/2026 18:32
Naslovnica wrote: 09/05/2026 18:08 Eto, ne može i tjt.
Šta ste zapeli.
Idemo dalje
Pa tako napisi. Ko sisa argumente i dokaze.

Nema i gotovo.

I meni je to ok.

Ali, nemoj narativa park i zelenilo.
Kakvi argumenti i dokazi, ne kontam?
Zašto bi se mijenjao UP i RP samo zato što Lidl tu hoće granap iako tu granapi nisu predviđeni?
Znači svakom granapliji i pijačaru treba izlaziti u susret i mijenjati UP i RP ako oni žele da otvore zelenaru/granap tamo gdje im je volja?! Ili je Lidl izuzetak?
Nevezano za ovaj "park" ili već kako se ova džungla zove.
Sutra dođe Carrefour ili Tesco, traže placeve tu, tu i tu (iako je to zemljište predviđeno za nešto sasvim drugo), i treba udovoljavati svakoj njihovoj želji?
Neće propasti ni Lidl ni Kanton ako se na ovom ćošku ne izgradi Lidl. Naći će se adekvatno zemljište (kao i do sada) i mirna Bačka.
Ko da nema drugih lokacija nego mora baš tu, zapeli svi ko blentavi Azemine mi.
insaneinthebrain

#29987 Re: Sarajevo Construction

Post by insaneinthebrain »

_BataZiv_0809 wrote: 09/05/2026 18:59 Joj djecak, velkoski i dejsliper kad se budemo marisali za puter u Lidlu Betanija
ima da gori lidl :izet:

BadBoy

#29988 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

dječak sa šibicama wrote: 09/05/2026 17:27 Lupa trojka po obicaju, naravno da mnogi glavni gradovi imaju vise zelenila, ili veliki gradovi. Ljubljana po parkovima i mnogim zelenim povrsinama ciljano ne kosi travu u proljece i ljeto da bi pcele imale ispasu.

Gdje smo mi od tog nivoa ekologije.
Mi smo to davno prevazisli, mi svakako nikako ne kosimo. Plus malo i obogatimo raznoraznim otpacima.
BadBoy

#29989 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

shbc wrote: 09/05/2026 17:38
dječak sa šibicama wrote: 09/05/2026 17:27 Lupa trojka po obicaju, naravno da mnogi glavni gradovi imaju vise zelenila, ili veliki gradovi. Ljubljana po parkovima i mnogim zelenim povrsinama ciljano ne kosi travu u proljece i ljeto da bi pcele imale ispasu.

Upravo je i poenta da budemo na tom nivou ekologije, a ne da i ovo malo sto imamo sjebemo samo zato sto je neko bez koverte zatrazio gradjevinsku dozvolu.

Koja god da je pozadina onih u vijecu sto nisu digli ruku za ovo, ishod toga je pozitivan dugorocno. Daleko da ja licno, a pretpostavljam i drugi na forumu, smatramo da su njihovi razlozi altruisticki, ali je ishod tih razloga pozitivan. To je citava poenta.

Ja sam licno Trojki dao glas misleci da ce zaustaviti ovu praksu, ali ako ce nastaviti istim putem, mogao bi se oktobar presjediti kuci, do nekih boljih vremena i normalne opcije za koju se moze glasati.
Znači glasat ćeš za SDA.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#29990 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

insaneinthebrain wrote: 09/05/2026 19:13
ima da gori lidl :izet:

:lol: :lol:

Trpa gara u ceker ko da je dzaba :lol:
dječak sa šibicama

#29991 Re: Sarajevo Construction

Pik moja piletina, prvi sam je vidio
dječak sa šibicama

#29992 Re: Sarajevo Construction

Velkoski wrote: 09/05/2026 19:00
dječak sa šibicama wrote: 09/05/2026 18:58 Izgradnjom prve transferzale, guzve nestaju.

ma brt, to se gradi 25 godina, bojim se da je nećemo doživjeti
jedva čekam paniku u Merkatoru i Bingu, ima da sve bude džaba 8) :mrgreen:
Ja sam se zijanio kad mi covjek rece da je plan Prve napravljen 1970 i neke, ne znam tacno godinu.

Stariji cova, nekad bio poznat kardiolog u SA, sef one gore klinike. Zivio u komsiluku od tih godina, pa zna valjda.
Ja iskreno nikad cuo nisam dok mi on ne rece, a to je bilo negdje 2010. koliko se sjecam. Rekoh cuj ovom livadom ici ce cesta, on kaze isla bi da moze :D
shbc

#29993 Re: Sarajevo Construction

Post by shbc »

Naslovnica wrote: 09/05/2026 17:49
dječak sa šibicama wrote: 09/05/2026 17:44 Da samo sto je park Betanija ogromna, a Lidl se treba graditi na ovoj parceli

Image

dakle, ekologija nula bodova

Ne planira Lidl objekat velicine dva stadiona, vec malo veci market.
Da li je predvidjena nekakva gradnja tu prema UP i RP, sta kazu papiri?
Po kojim standardima je Betanija ogromna? Pogotovo obzirom da je zbog svoje brdovitosti dobrom dijelom neiskoristiva za bilo kakve aktivnosti (sto je mozda i sreca jer bi i tu se vec nesto parkiralo da nije).

Ne treba daleko ici da se vidi sta znaci ogroman park. Zagreb, Ljubljana i Budimpesta nisu preko svijeta.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#29994 Re: Sarajevo Construction

Post by Velkoski »

dječak sa šibicama wrote: 09/05/2026 19:44
Ja sam se zijanio kad mi covjek rece da je plan Prve napravljen 1970 i neke, ne znam tacno godinu.

Stariji cova, nekad bio poznat kardiolog u SA, sef one gore klinike. Zivio u komsiluku od tih godina, pa zna valjda.
Ja iskreno nikad cuo nisam dok mi on ne rece, a to je bilo negdje 2010. koliko se sjecam. Rekoh cuj ovom livadom ici ce cesta, on kaze isla bi da moze :D
2006. doselio ovdje, još 2005. su nam govorili ide put uskoro, od tad sagradiše trilion zgrada, nikakvog parkinga, a puta niđe :mrgreen:
shbc

#29995 Re: Sarajevo Construction

Post by shbc »

BadBoy wrote: 09/05/2026 19:16
shbc wrote: 09/05/2026 17:38

Upravo je i poenta da budemo na tom nivou ekologije, a ne da i ovo malo sto imamo sjebemo samo zato sto je neko bez koverte zatrazio gradjevinsku dozvolu.

Koja god da je pozadina onih u vijecu sto nisu digli ruku za ovo, ishod toga je pozitivan dugorocno. Daleko da ja licno, a pretpostavljam i drugi na forumu, smatramo da su njihovi razlozi altruisticki, ali je ishod tih razloga pozitivan. To je citava poenta.

Ja sam licno Trojki dao glas misleci da ce zaustaviti ovu praksu, ali ako ce nastaviti istim putem, mogao bi se oktobar presjediti kuci, do nekih boljih vremena i normalne opcije za koju se moze glasati.
Znači glasat ćeš za SDA.
Neka cu, jebe mi se vise.
dječak sa šibicama

#29996 Re: Sarajevo Construction

Image

Kako nije ogromna, Lidl bi isao tu na ovom cosku, tacno se vide granice parcele. To je to, ono tamo iza ostaje park ili djungla, kako god. Ono je meni djungla, Betanija je potpuno neiskoristen prostor, a velik je i pun zelenila. Neiskoristen u smislu da tek tu i tamo se pocisti, pokosi, ponekad neko drvo zasade i to urijetko.

Mi ocigledno ne znamo lijepo srediti jedan takav park. Sve do Golfa i skroz tamo do nikad izgradjene bolnice, poljana i zelenilo. I sve zaraslo.
shbc

#29997 Re: Sarajevo Construction

Post by shbc »

dječak sa šibicama wrote: 09/05/2026 19:50 Image

Kako nije ogromna, Lidl bi isao tu na ovom cosku, tacno se vide granice parcele. To je to, ono tamo iza ostaje park ili djungla, kako god. Ono je meni djungla, Betanija je potpuno neiskoristen prostor, a velik je i pun zelenila. Neiskoristen u smislu da tek tu i tamo se pocisti, pokosi, ponekad neko drvo zasade i to urijetko.

Mi ocigledno ne znamo lijepo srediti jedan takav park. Sve do Golfa i skroz tamo do nikad izgradjene bolnice, poljana i zelenilo. I sve zaraslo.
Betanija je jos super sredjena kakvi su ostali. Dobrim dijelom nije iskoristena po pitanju staza i sadrzaja je zbog svog reljefa.

To sto ne znamo srediti parkove generalno ne znaci da treba pretvoriti i beton, vec dovesti nekoga ko ce znati. I srediti i odrzavati.

I da, nije ogromna. Prkno je. Kazem, otidji do mabrojanih gradova i vidi sta znace ogromni i uredjeni parkovi
Naslovnica

#29998 Re: Sarajevo Construction

Post by Naslovnica »

Prljava Hastahana, narkomani. Betoniraj.
:thumbup:
kabal1337

#29999 Re: Sarajevo Construction

Post by kabal1337 »

dječak sa šibicama wrote: 09/05/2026 19:50 Image

zasto ce ti lidl? Koliko se lose gradi, treba zabranit ovako rapidno gradjenje.
Haris.ba

#30000 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Naslovnica wrote: 09/05/2026 19:05 [
Kakvi argumenti i dokazi, ne kontam?
Zašto bi se mijenjao UP i RP samo zato što Lidl tu hoće granap iako tu granapi nisu predviđeni?
Znači svakom granapliji i pijačaru treba izlaziti u susret i mijenjati UP i RP ako oni žele da otvore zelenaru/granap tamo gdje im je volja?! Ili je Lidl izuzetak?
Nevezano za ovaj "park" ili već kako se ova džungla zove.
Sutra dođe Carrefour ili Tesco, traže placeve tu, tu i tu (iako je to zemljište predviđeno za nešto sasvim drugo), i treba udovoljavati svakoj njihovoj želji?
Neće propasti ni Lidl ni Kanton ako se na ovom ćošku ne izgradi Lidl. Naći će se adekvatno zemljište (kao i do sada) i mirna Bačka.
Ko da nema drugih lokacija nego mora baš tu, zapeli svi ko blentavi Azemine mi.
Dokazi i argumenti da to nije park.

Ali, nebitno jer tebi je to nebitno.

Nije lidl dosao i rekao hocu ovdje. Otisao u opcinu i rekao recite gdje moze, i moze li ovdje? Pitali onda Zavod i on rekao moze.
I zastupnici odbili.
Ok. Samo nemoj argumenta bio park.

Svako moze traziti da posluje. Ako je politika opcine da ne zeli granape - to se kaze, napise pravilo. A, ne odokativno.

Meni svejedno u principu potreba.
Mene zulja to sto nema pravila.
Post Reply